X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun położenie miednicowe z nóżkami przy twarzy.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    HEJ :)

przepraszam , że zawracam Wam głowę , ale gdzie się zgłosić po poradę jak nie do doświadczonych mamusiek .

Stoję przed wyborem zakupu pierwszej butelki , planuje karmić piersią ale plany planami a życie życiem ...
    Jakąś flasie muszę mieć :)
    interesuje mnie koniecznie ANTYKOLKOWA. Na oku mam antykolkową z Tommee Tippe z czujnikiem ciepła , ale jakoś średnio jestem nastawiona do tego czujnika. Co macie, co polecacie ? proszę o radę i zrozumienie :)

aha czy 20 pieluszek tetrowych wystarcza ? oczywiście będę używać pampersów ale tetra też sie przydaje.

Ja doświadczona to nie jestem ale wiem jedno na przykładzie córeczki mojego kuzyna. jego żona nie karmi piersią a butelkę dziecko samo sobie wybrało próbowali wszystkich możliwych butelek i aventa i lovi i jeszcze innych i każda była użyta raz bo mała darła się w nieboglosy aż trafili dopiero przy tommee tippe niewiem czy wszystkie dzieci tak mają ze wybierają sobie swoją ulubioną ale od kilku osob słyszałam że tak jest i tak samo ze smoczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:51

• Emca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, Kasha, Czekaja - wielkie gratulacje :)

Za rodzące dziś/teraz/zaraz też trzymam mocno kciuki. Bądźcie dzielne.

My odpoczywamy po obiedzie. Dziś zaczynamy 39 tydzień.
    Ciekawe co ta pełnia dziś przyniesie.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoczki mam z lovi day&night .

Czyli kolejna opinia że dziecko nie chciało aventu tylko TT.
    A mieli tą zwykła czy z tym czujnikiem ciepła ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Dzis o godzinie 11.30 przez cc przyszedl na swiat szymon 2,7kg 53cm ,10punktow. Jest piekny. Pozdrawiam

I jest następny dzidziuś. :)
    Gratuluję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    smoczki mam z lovi day&night .

Czyli kolejna opinia że dziecko nie chciało aventu tylko TT.
    A mieli tą zwykła czy z tym czujnikiem ciepła ?

zwykła chyba bo oni raczej wszystko zwykle kupowali bez udziwnień

• SunSun Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Sunsun położenie miednicowe z nóżkami przy twarzy.
    Aha no tak,wylecialo mi z glowy.To innej opcji niż cc nie było.Polozna mi ostatnio doradzila żebym jak najszybciej pp cieciu wypila naraz dwie szklanki wody.I ogolnie bardzo dużo sie nawadniala.Ze złagodzi ból głowy..podobno.

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines gratuluję. Napisz coś więcej jak odpoczniesz.
    Już kilka razy przewijał się tu temat cc na życzenie. Ja sama nie chciałam, ale rozumiem, że można się na to zdecydować i nie potępiam. Gdyby nie to wielokrotne kłucie w kręgosłup, w moim przypadku cc byłoby całkiem ok. Trochę rana rwała zaraz po zabiegu, ale to moja wina bo zbyt późno poprosiłam o przeciwbólowe. Po 10 godzinach wstałam i mogłam zająć się dzieckiem, które z resztą dostałam na trochę jeszcze jak leżałam na sali pooperacyjnej. I mi nikt brzucha nie gniótł po zabiegu. Kilka dni musiałam uważać żeby nie wykonywać gwałtownych ruchów i to koniec dolegliwości. 13 dni po jest wszystko super. Nic nie boli, brzuch z dnia na dzień maleje i blizny już prawie nie widać. Dla porównania na sali leżałam z z dziewczyną, która przez 3 dni po porodzie sn nie mogła się pozbierać. Miała drgawki, mroczki przed oczami, nie mogła dojść do wc o własnych siłach. I to nie przez nacięcie tylko tak jej organizm reagował ma obkurczanie macicy. Mówiła, że to boli tak samo jak skurcze przed porodem i, że czuje się jakby nadal rodziła. Nie wiem ile się biedna tak męczyła bo mnie już wypuścili do domu. Jej przez to nie chcieli puścić. Biedna nie dawała rady nawet zająć się dzidzią. Tak więc każda z nas jest inna i inaczej reaguje.

SunSun, konwalianka, gabi30 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha czyli masz miednicowe posladkowe. To dobrze :) mialam tak z synkiem. Teraz niestety corka miednicowo stopkowo a to juz niestety niebezpieczne

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie mam pytanie bo weszłam na fb i tam rzuciło mi się w oczy takie zapytanie co ile kompiecie swoje dzieci i tak zastanawiam się jak często powinno się kompa dzieci. Niewiem może ja źle myślę ale według mnie codziennie się powinno

• Kasha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska. Jeśli chodzi o mnie to na początku nie będę kąpać za często, by skóry nie przesuszać bezpotrzebnie no i kremy ograniczyć no i nie niszczyć naturalnej ochrony . Tak poleciła mi położna. Im naturalniej tym lepiej.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapie co drugi dzien takiego malucha. Wyjatek to upaly. Sa dwie szkoly. Jedna mowi ze codziennie a druga ze nie bo zmywamy naturalna bariere lipidowa skory.
    Ja kapie co 2 dzien bo tak mi wygodnie

Sarah88, Ewelaa lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamierzam kąpać co 2 dzień. Nie ma co przesadzać

Sarah88, Ewelaa lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines gratuluję :)

Mój Boże dziewczyny o czym Wy piszecie,co to za praktyki i metody w waszych szpitalach po cc? Jestem w szoku. Mnie nikt nie gniótł,nie bandażował nóg. Z cewnikiem musiałam niestety zostać na drugi dzień także,bo siusiu mi się zblokowało ale to też nie jakiś straszny ból. Urodziłam w nocy a popołudniu następnego dnia byłam już chodząca,owszem dyskomfort był,ale kroplówki pomagały. Dziś jestem tydzień po zabiegu i czuję się dobrze,wszystko robię przy synku,czasami czuję kłującą macicę. Czasami mam wrażenie,że niepotrzebnie straszycie przyszłe mamuśki,które mogą mieć cc.

Absolutnie nie potępiam też kobiet,które mają cc na życzenie. Ich decyzja.

SunSun lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planowaliśmy kąpać codziennie (i tego jestem zwolennikiem), ale wyszło, że co drugi dzień to robimy. W naszym mieszkaniu to ogromne przedsięwzięcie i chyba dlatego tak już zostało.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie w rodzinie wszyscy dzieciaczki kompali codziennie i tak jakoś mam wbite do głowy zobaczymy jak to wyjdzie

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obandażowali nogi bo to jako profilaktyka przeciwżylakowa w tym szpitalu konieczne. Musi być ucisk na żyły jak jest znieczulenie. Ale to nie jest przecież żaden problem. To absolutnie nie boli, a jeśli ktoś ma skłonności do żylaków czy pajączków to zapobiega ich powstawaniu. Zamiast tego można kupić sobie pończochy uciskowe, ale to wydatek ok 100 zł.

4e3f84b95f.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Mi obandażowali nogi bo to jako profilaktyka przeciwżylakowa w tym szpitalu konieczne. Musi być ucisk na żyły jak jest znieczulenie. Ale to nie jest przecież żaden problem. To absolutnie nie boli, a jeśli ktoś ma skłonności do żylaków czy pajączków to zapobiega ich powstawaniu. Zamiast tego można kupić sobie pończochy uciskowe, ale to wydatek ok 100 zł.

Ja mam takie uciskowe, zapłaciłam 60 zl i mam zamiar w nich rodzić, bo u mnie z pajączkami i żylakami to rodzinne. Wyszedł mi w ciąży przy kolanie niestety i boję się żeby się jeszcze nie powiększył przy porodzie.
    Po ciąży trzeba będzie usunąć :/

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o krótkiej codziennej kąpieli, ze względu na rytuał, kąpiel, masażyk czytanie, spanie :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna mowila zeby takiego maluszka kapac co drugi dzien, a codziennie robic toalete. Tak jak Madzik pisze sa dwie szkoly, ja wybiore kapanie co 2 dzien;)

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ