X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie tu dzis pusto;)
    Czekamy na obchod, w koncu zabiorą cewnik, no i będziemy wstawać.... Trochę sie boje ale będzie dobrze - nie ma innej opcji. Czekam tez z utęsknieniem na kleik;)

Ja pier... Zaczęli wiercić w ścianie. Super ;( dziecko sie obudzi ;(

Tatuś juz u nas dzis był na chwile przed praca. Doniósł wodę ;) bo mi sie juz skończyła - zatem nierozpakowane mamy- spakujcie zapas - chyba ze na bieżąco dacie rade dokupowac ( ale w tych sklepikach drogo)

Co tam jeszcze z rzeczy przydatnych
    - lewatywa nie jest wcale tak straszna
    - na ew blizny po cc tu lekarze zalecają plaster Sutricon- mozna spytać prowadzącego kto był/będzie po cięciu. Wychodzi drogo dość ale jak ma sie lepiej goić to mysle ze warto pomyśleć.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli i Blanka wielki gratulacje dla Was i dużo zdrowia i sił!

• oli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - mysle ze na razie spokojnie. Ja najpierw miałam w nocy lekko mokre majtki- myslalam ze to mocz. Zmieniłam - rano jak maz wrócił z dyżuru poczułam ze znów cos mokro- jak dobiegłam do toalety to sie okazało ze jest tego dość sporo plus glut ;) no i na papierze rozowawe. Wykapalismy sie, włożyłam podkład i pojechaliśmy na izbę. Aha - nie miałam skurczy ani rozwarcia

Myśle ze jeszcze popatrz jak na tej wkładce wyglada, sprawdź papier po siusianiu i w razie czego jednak jedz - ktg tez Ci od razu zrobiq

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Udało mi się Was nadrobić :) Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś. Dla tych, które dzielnie sobie radzą z dzieciaczkami oczywiście też :)

Dorka musisz być dzielna, Mała jest cudowna i z pewnością zdrowa, tylko szkoda, ze musicie powtórzyć badania i tyle czekać na wyniki.

Gosiaczek ma rację, ja też zupełne odpuściłam myśli "czy to dziś, a może jutro", "o zabolała, może się zaczyna" i pogodziłam się, że Nince jest za dobrze w brzuchu i mojemu leniuszkowi nie spieszno wychodzić na świat. I żadne sprzątanie, chodzenie po schodach, spacery, sex, ćwiczenia na piłce, stymulacja brodawek nie są w stanie jej pogonić - taki uparciuch z tego mojego Bąbla.

Jestem nadzwyczajnie spokojna, nawet wszelkie pytania "czy urodziłaś" się skończyły, chyba się już wszystkim znudziło :P

Staram się oczywiście zachować aktywność, chociaż przez ostatnie 3 dni to najchętniej bym tylko spała ;) Mieszkanie wysprzątane na błysk, gotowe na przybycie malucha. W kwestii samochodu, nadal sama jeżdżę, mąż całe dnie w pracy, więc chyba bym zwariowała siedząc w domu i czekając na niego.

Zaraz uciekam na zakupy, a później już tylko relaks i przygotowanie na jutro. O 7.30 mam się stawić na wywołanie. Chciałam, żeby zaczęło się naturalnie, ale już się pogodziłam z tym, że nie mam na to żadnego wpływu. Jestem tylko wdzięczna mojemu ginekologowi prowadzącemu, że wpisał mi w karcie datę porodu 3 dni wcześniej, bo tak to jeżeli na badaniach wszystko jest ok, to czekają do 11 dnia po terminie.

gosiaczek31, loszcz, Scarlett2014, gabi30 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny a co stosujecie na pleśniawki bo ja przemywam woda przegotowana ale nie schodzą?

Kass nam położna kazała kupić Aftin i tym przemywać co jakiś czas a tak to przegotowaną wodą

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami.

Gratuluję nowym mamusiom: Blanka, Oli, Tess
    Blanka Tobie szczególne- że skończyło się Twoje męczące wyczekiwanie!!

Rybeńka trzymam kciuki za wyjscie.

Na naszej liscie już przewaga mamusiek rozpakowanych, nawet licząc te dziewczyny które nie piszą jako nierozpakowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle dzisiaj łapałam siki do pojemniczka synka ale był łaskawy i po 10 min masowania stópek nasikał :)

gosiaczek31, gabi30 lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze bpbasy też się prężą?

i czym je smarujecie? mają skórki?

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Scarlett ja myślę że spokojnie ze to pewnie nie wody na SR położna mówiła ze tak rozwodniony może być nawet czop i jakby miało cis się dziac to by się rozkrecilo. ja czasem też tak mam w nocy tez nieraz wstaje z mokra wkładka nawet nie raz wstalam przerażona ze śniło mu się ze wody odeszły albo siku zrobiłam a idę do łazienki patrze ze tylko wkładka mokra. wiec teraz ty kochana spokojnie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    hej dziewczyny, Michas 56cm, sn, 2930g... W dwadziescia min zrobilo sie z 3cm-10cm, a ja po przyjezdzie chcialam zzo.. :) Dalam taki koncert na porodowce jak Violetta Villas... Lacznie z wysokim C i drzeniem szkla :) Nacieli mnie, ale poszlo szybciej. Pa

Gratuluję Tess. Dochodź szybko do siebie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontas mój Oskar tak.
    Najgorsze jest to że pręży się przy karmieniu, bo karmimy się w pozycji leżącej i nie dość że się nakombinuje by złapać pierś (chociaż nie raz ma ją buzi i puszcza) to jak złapie i zrobi parę łyków to puszcza bo właśnie zaczyna sie prężyć.
    I mój oczywiście właśnie przy karmieniu decyduje się na kupkę i strasznie popierduje i właśnie się pręży. Też tak macie??

• Kasha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczmila coś w ten deseń i u mnie jest.
    anet, moja też ładnie śpi po mm.Po cycku wybudza się co około 30-60 minut. Kolejna noc zarwana z rzędu. Kupię jutro laktator i będę odciągać do butli. Może przez szpital że ją dokarmiali nie może "normalnie" zasnąć po jedzeniu z piersi. Nie wiem.
    Ostatnio przy zmianie pieluszki zrobiła psikusa i na rękę nasiusiała :D Oj się uśmiałam :)
    Około 3 nad ranem usnęła w końcu na MOJEJ podusi w takiej pozycji :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72dd79bda5ad.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:11

Emca, gosiaczek31, Ewelaa, Scarlett2014, loszcz, Krokodylica, Justyska89, MamaAdasia, SunSun, kaczamila, bella82, gabi30, Rubi, kasss, Emartea, anet525, Rybeńka lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez mam czasem mokre gatki. obserwuje to uwaznie kolor i czy dalej nie ucieka nic. A jak nie to uznaje ze to wodnisty sluz. Zreszta on mi sie zmienia doslwnie z dnia na dzien ostatnio. Raz gesty zoltawy, zaraz wodnisty, jeszcze innego dnia nic prawie.

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess gratulacje, Oli śliczna Pola :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha slodko spi mala krolewna. Moja starsza corka dokladnie tak samo ukladala raczke podczas snu:-) i takie pucki z policzkow jej sie robily:-)

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się na szczęście przestawiło za spaniem i nie zasypiam już o 3,4 tylko koło północny :) dość mnie to cieszy i za radą mam, które urodziły śpię ile wlezie.

U mnie też spokojnie z akcją :) KTG w środę, skurcze przepowiadające chyba mam trochę silniejsze, ale szyjka trzyma, a tyle strachu miałam od 20 tygodnia...

miłego dnia dziewczynki.

gosiaczek31, gabi30 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Pokahontas mój Oskar tak.
    Najgorsze jest to że pręży się przy karmieniu, bo karmimy się w pozycji leżącej i nie dość że się nakombinuje by złapać pierś (chociaż nie raz ma ją buzi i puszcza) to jak złapie i zrobi parę łyków to puszcza bo właśnie zaczyna sie prężyć.
    I mój oczywiście właśnie przy karmieniu decyduje się na kupkę i strasznie popierduje i właśnie się pręży. Też tak macie??
    tez :D

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1xylli2jai3w_t.jpg

Przedstawiam Wam cudownego synka Tess!

MamaAdasia, loszcz, gosiaczek31, Krokodylica, Justyska89, Emca, Ewelaa, SunSun, Anastacia33, Emartea, jasmin, kaczamila, oli, bella82, Rubi, gabi30, Madzik82, Kasha, kasss, anet525, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zaczekam sobie spokojnie na KTG. Póki co nie czuje, żebym czuła się inaczej niż wczoraj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany usmiechniety maluszek. Tess cudowny synus gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:39

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ