X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie tu dzis pusto;)
    Czekamy na obchod, w koncu zabiorą cewnik, no i będziemy wstawać.... Trochę sie boje ale będzie dobrze - nie ma innej opcji. Czekam tez z utęsknieniem na kleik;)

Ja pier... Zaczęli wiercić w ścianie. Super ;( dziecko sie obudzi ;(

Tatuś juz u nas dzis był na chwile przed praca. Doniósł wodę ;) bo mi sie juz skończyła - zatem nierozpakowane mamy- spakujcie zapas - chyba ze na bieżąco dacie rade dokupowac ( ale w tych sklepikach drogo)

Co tam jeszcze z rzeczy przydatnych
    - lewatywa nie jest wcale tak straszna
    - na ew blizny po cc tu lekarze zalecają plaster Sutricon- mozna spytać prowadzącego kto był/będzie po cięciu. Wychodzi drogo dość ale jak ma sie lepiej goić to mysle ze warto pomyśleć.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli i Blanka wielki gratulacje dla Was i dużo zdrowia i sił!

• oli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - mysle ze na razie spokojnie. Ja najpierw miałam w nocy lekko mokre majtki- myslalam ze to mocz. Zmieniłam - rano jak maz wrócił z dyżuru poczułam ze znów cos mokro- jak dobiegłam do toalety to sie okazało ze jest tego dość sporo plus glut ;) no i na papierze rozowawe. Wykapalismy sie, włożyłam podkład i pojechaliśmy na izbę. Aha - nie miałam skurczy ani rozwarcia

Myśle ze jeszcze popatrz jak na tej wkładce wyglada, sprawdź papier po siusianiu i w razie czego jednak jedz - ktg tez Ci od razu zrobiq

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Udało mi się Was nadrobić :) Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś. Dla tych, które dzielnie sobie radzą z dzieciaczkami oczywiście też :)

Dorka musisz być dzielna, Mała jest cudowna i z pewnością zdrowa, tylko szkoda, ze musicie powtórzyć badania i tyle czekać na wyniki.

Gosiaczek ma rację, ja też zupełne odpuściłam myśli "czy to dziś, a może jutro", "o zabolała, może się zaczyna" i pogodziłam się, że Nince jest za dobrze w brzuchu i mojemu leniuszkowi nie spieszno wychodzić na świat. I żadne sprzątanie, chodzenie po schodach, spacery, sex, ćwiczenia na piłce, stymulacja brodawek nie są w stanie jej pogonić - taki uparciuch z tego mojego Bąbla.

Jestem nadzwyczajnie spokojna, nawet wszelkie pytania "czy urodziłaś" się skończyły, chyba się już wszystkim znudziło :P

Staram się oczywiście zachować aktywność, chociaż przez ostatnie 3 dni to najchętniej bym tylko spała ;) Mieszkanie wysprzątane na błysk, gotowe na przybycie malucha. W kwestii samochodu, nadal sama jeżdżę, mąż całe dnie w pracy, więc chyba bym zwariowała siedząc w domu i czekając na niego.

Zaraz uciekam na zakupy, a później już tylko relaks i przygotowanie na jutro. O 7.30 mam się stawić na wywołanie. Chciałam, żeby zaczęło się naturalnie, ale już się pogodziłam z tym, że nie mam na to żadnego wpływu. Jestem tylko wdzięczna mojemu ginekologowi prowadzącemu, że wpisał mi w karcie datę porodu 3 dni wcześniej, bo tak to jeżeli na badaniach wszystko jest ok, to czekają do 11 dnia po terminie.

gosiaczek31, loszcz, Scarlett2014, gabi30 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny a co stosujecie na pleśniawki bo ja przemywam woda przegotowana ale nie schodzą?

Kass nam położna kazała kupić Aftin i tym przemywać co jakiś czas a tak to przegotowaną wodą

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami.

Gratuluję nowym mamusiom: Blanka, Oli, Tess
    Blanka Tobie szczególne- że skończyło się Twoje męczące wyczekiwanie!!

Rybeńka trzymam kciuki za wyjscie.

Na naszej liscie już przewaga mamusiek rozpakowanych, nawet licząc te dziewczyny które nie piszą jako nierozpakowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle dzisiaj łapałam siki do pojemniczka synka ale był łaskawy i po 10 min masowania stópek nasikał :)

gosiaczek31, gabi30 lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze bpbasy też się prężą?

i czym je smarujecie? mają skórki?

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Scarlett ja myślę że spokojnie ze to pewnie nie wody na SR położna mówiła ze tak rozwodniony może być nawet czop i jakby miało cis się dziac to by się rozkrecilo. ja czasem też tak mam w nocy tez nieraz wstaje z mokra wkładka nawet nie raz wstalam przerażona ze śniło mu się ze wody odeszły albo siku zrobiłam a idę do łazienki patrze ze tylko wkładka mokra. wiec teraz ty kochana spokojnie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    hej dziewczyny, Michas 56cm, sn, 2930g... W dwadziescia min zrobilo sie z 3cm-10cm, a ja po przyjezdzie chcialam zzo.. :) Dalam taki koncert na porodowce jak Violetta Villas... Lacznie z wysokim C i drzeniem szkla :) Nacieli mnie, ale poszlo szybciej. Pa

Gratuluję Tess. Dochodź szybko do siebie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontas mój Oskar tak.
    Najgorsze jest to że pręży się przy karmieniu, bo karmimy się w pozycji leżącej i nie dość że się nakombinuje by złapać pierś (chociaż nie raz ma ją buzi i puszcza) to jak złapie i zrobi parę łyków to puszcza bo właśnie zaczyna sie prężyć.
    I mój oczywiście właśnie przy karmieniu decyduje się na kupkę i strasznie popierduje i właśnie się pręży. Też tak macie??

• Kasha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczmila coś w ten deseń i u mnie jest.
    anet, moja też ładnie śpi po mm.Po cycku wybudza się co około 30-60 minut. Kolejna noc zarwana z rzędu. Kupię jutro laktator i będę odciągać do butli. Może przez szpital że ją dokarmiali nie może "normalnie" zasnąć po jedzeniu z piersi. Nie wiem.
    Ostatnio przy zmianie pieluszki zrobiła psikusa i na rękę nasiusiała :D Oj się uśmiałam :)
    Około 3 nad ranem usnęła w końcu na MOJEJ podusi w takiej pozycji :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72dd79bda5ad.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:11

Emca, gosiaczek31, Ewelaa, Scarlett2014, loszcz, Krokodylica, Justyska89, MamaAdasia, SunSun, kaczamila, bella82, gabi30, Rubi, kasss, Emartea, anet525, Rybeńka lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez mam czasem mokre gatki. obserwuje to uwaznie kolor i czy dalej nie ucieka nic. A jak nie to uznaje ze to wodnisty sluz. Zreszta on mi sie zmienia doslwnie z dnia na dzien ostatnio. Raz gesty zoltawy, zaraz wodnisty, jeszcze innego dnia nic prawie.

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess gratulacje, Oli śliczna Pola :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha slodko spi mala krolewna. Moja starsza corka dokladnie tak samo ukladala raczke podczas snu:-) i takie pucki z policzkow jej sie robily:-)

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się na szczęście przestawiło za spaniem i nie zasypiam już o 3,4 tylko koło północny :) dość mnie to cieszy i za radą mam, które urodziły śpię ile wlezie.

U mnie też spokojnie z akcją :) KTG w środę, skurcze przepowiadające chyba mam trochę silniejsze, ale szyjka trzyma, a tyle strachu miałam od 20 tygodnia...

miłego dnia dziewczynki.

gosiaczek31, gabi30 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Pokahontas mój Oskar tak.
    Najgorsze jest to że pręży się przy karmieniu, bo karmimy się w pozycji leżącej i nie dość że się nakombinuje by złapać pierś (chociaż nie raz ma ją buzi i puszcza) to jak złapie i zrobi parę łyków to puszcza bo właśnie zaczyna sie prężyć.
    I mój oczywiście właśnie przy karmieniu decyduje się na kupkę i strasznie popierduje i właśnie się pręży. Też tak macie??
    tez :D

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1xylli2jai3w_t.jpg

Przedstawiam Wam cudownego synka Tess!

MamaAdasia, loszcz, gosiaczek31, Krokodylica, Justyska89, Emca, Ewelaa, SunSun, Anastacia33, Emartea, jasmin, kaczamila, oli, bella82, Rubi, gabi30, Madzik82, Kasha, kasss, anet525, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zaczekam sobie spokojnie na KTG. Póki co nie czuje, żebym czuła się inaczej niż wczoraj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany usmiechniety maluszek. Tess cudowny synus gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:39

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ