Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczny synuś Tess.
A ja muszę się pochwalić. Emilka wczoraj złapała cycka i ssała! I teraz też ssie. Przystawiałam ją co jakiś czas żeby chociaż podrażniała sutki, żeby laktacja nie stanęła, ale raczej już nie miałam nadziei. A tu proszę! Po ponad dwóch tygodniach załapała. Nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie na dłuższą metę, ale niech sobie ciumka. Tylko teraz oprócz obolałych sutków mam jeszcze podrapane piersi przez tego małego bąbla.Scarlett2014, Justyska89, kaczamila, gosiaczek31, Ewelaa, Emca, MamaAdasia, noa8, kasss, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya wiec same widzicie wszystko jest możliwe i dzieci mogą nauczyć się ssać cycka nawet po 2 tyg tylko trzeba wytrwałości i zaangażowania. wiecie dzięki temu forum dużo się dowiedziałam i szczeze wkurza mnie gadanie pewnej osoby ze ona nie karmi bo dziecko nie chciało ssać bo dziecko nie umialo. wszystko co złe na dziecko a sama cierpliwości nie miała żeby starać się karmić chociaż tydz odrazu poleciała po tabletki na zasuszanie pokarmu. dziecko porostu musi dojrzeć do ssania i juz
-
kaczamila, moim też często zdarza się robić kupkę i popierdywać podczas karmienie, i nie ma znaczenia czy z cyca czy z butli:)
dziewczyny a podajecie witamine D? K? Jeśli tak to od kiedy i jakie kupujecie?
a co do łapania piersi, mi położna poleciła kupić kapturki rozmiaru L, dzieci nauczone po porodzie do butelek łatwiej przez nie ssą. U mnie pomogły, a z czasem maluch będzie ssał bez nich. -
Witam się i ja!
ktg u mnie ok...:)Ordynator mnie zbadał i mówi poraz kolejny, że wszystko jest pięknie i na PYKwięc się śmiejemy z mężem, że już dwa tygodnie jest na pyk i mały czeka na jakiś dobry moment
Scarlett ja też mam czasem mokre gatki...jakbym popuściła trochę...ale to nie siku, więc pewnie właśnie taki śluz wodnisty...także spokojnie..
Piękne macie te dzieciaczki..a powiedzcie mamusie synusiów, jak z tą skórką na siurku? zdejmujecie jak odchodzi czy nie? bo różne tu były opinie..
gosiaczek31, Ewelaa, Emca, gabi30, Scarlett2014, bella82 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam Was wszystkie;)
Gratuluję nowym mamusiom, dzieciaczki cudne:)
Dorka wszystko będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki.
Ja dzisiaj byłam na KTG i jakieś skurcze się pisały. Oprócz tego mam na wkladce krwisty śluz i 4 cm rozwarcia wiec pewnie lada chwila urodze. Póki co ogarniam w domu ostatnie pranie i małe prasowanko bo wieczorem mogę nie zdążyć
Miłego dnia:)bella82, Scarlett2014, gosiaczek31, gabi30, SunSun, Emca, loszcz, Ewelaa, Krokodylica, kaczamila, kaczamila lubią tę wiadomość
-
hej mamuski!
Nowe mamusie - gratulacjeszybko dochodzcie do siebie i wracajcie do domkow
Rubi dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawiam
ja dzis poszlam ma manicure i pedicure, jutro chce zrobic sobie brwi i moge rodzicmialam podciac wlosy ale to zrobie ew na weekend jak nie urodze do tego czasu
dzis rano mialam na papierze mala ilosc sluzu dosc ciemnego, ale bylo niewiele i jak na razie cisza. No i spuchalmdzis zdjelam obraczke i pierscionek bo mam serdelki a nie palce
stopy tez napuchniete
pozdrawiam i zycze milego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:11
Scarlett2014, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość
-
Emca wrote:Rubi, a Ty w domku czekasz na akcję, prawda?
mąż mój nie wie za co się brać w pracy, bo wszędzie gdzie ma dalej klientów boi się jechać żeby zdążył wrócić
a mały siedzi w brzuchu i się śmieje
ja już chodzę z 4cm rozwarciem dwa tygodnie i dziś lekarz mówił, że się troszkę nawet powiększyło czop mi po trochu też odchodzi...
kasss lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam,
My własnie po pierwszym 25 minutowym spacerku na podwórku, świeci piękne słoneczko więc skorzystaliśmy
Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za rodzące !
Rubi, ja nie odciągam skórki,ale w czwartek mam wizytę patronażową u pediatry więc zapytam.
Kaczamila, mój też się pręży
U mnie mały od początku pięknie ssie, miałam poranione sutki, aż do krwi, smarowałam Maltanem ze 2 razy i jest ok, już nie boli karmienie. Myślę że na początku zawsze boli.gosiaczek31, Rubi, Emca, noa8, Scarlett2014, jasmin, kaczamila lubią tę wiadomość
-
bella82 wrote:hej mamuski!
Nowe mamusie - gratulacjeszybko dochodzcie do siebie i wracajcie do domkow
Rubi dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawiam
ja dzis poszlam ma manicure i pedicure, jutro chce zrobic sobie brwi i moge rodzicmialam podciac wlosy ale to zrobie ew na weekend jak nie urodze do tego czasu
dzis rano mialam na papierze mala ilosc sluzu dosc ciemnego, ale bylo niewiele i jak na razie cisza. No i spuchalmdzis zdjelam obraczke i pierscionek bo mam serdelki a nie palce
stopy tez napuchniete
pozdrawiam i zycze milego dzionka -
Pocahontas, ja podaję witaminę D odkąd jestem w domu, w szpitalu położne ją podawały w takich kropelkach, a dodatkowo podaję witaminę K od 8 doby życia do 3go m-ca życia przy wyłącznym karmieniu piersia kapsułki twist- off.
Patryśka, to już niedługo, jak jest krew,ja urodziłam po 3 dniach od czopa z krwią.A ie też miałam 4 cm rozwarcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:20
patryśka83, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie ogarniam. jestesmy od wczoraj w odmu nawet nie nadrobie. musimy powtorzyc echo serca bo na obrazie w szpitalu nie bylo widac. widac tylko naczynia wychodzace z serca nic poza tym. cos przyslania obraz serca.
chyba mam jakas handre poporodowa nie wiem jak to wszystko ogarne.
kocham moja malutka ale po prostu nie ogarniam:( sutki poranione piersi jak kamienie. maz musial jechac do pracy bo we wlasnej firmie urlopu wizac nie mozna:(
powodzenia dla wszystkich rodzacych i gratulacje dla tych co urodzily -
Czekaja, my tez mieliśmy echo serca ze starszym synkiem , bo pediatra usłyszała jakieś szmery w sercu, na pewno wszystko będzie ok, okazało się że ma dziurkę w sercu i taka jego uroda, u Was na pewno też będzie dobrze, trzymam kciuki!!!!!!!!
A na poranione sutki MALTAN polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:34
czekaja, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość