X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    1xylli2jai3w_t.jpg

Przedstawiam Wam cudownego synka Tess!

śliczny :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro wybieram sie na wizyte kontrolna

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny synuś Tess.

A ja muszę się pochwalić. Emilka wczoraj złapała cycka i ssała! I teraz też ssie. Przystawiałam ją co jakiś czas żeby chociaż podrażniała sutki, żeby laktacja nie stanęła, ale raczej już nie miałam nadziei. A tu proszę! Po ponad dwóch tygodniach załapała. Nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie na dłuższą metę, ale niech sobie ciumka. Tylko teraz oprócz obolałych sutków mam jeszcze podrapane piersi przez tego małego bąbla.

Scarlett2014, Justyska89, kaczamila, gosiaczek31, Ewelaa, Emca, MamaAdasia, noa8, kasss, anet525 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżym mamusiom :) Trzymam kciuki za kolejne :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec same widzicie wszystko jest możliwe i dzieci mogą nauczyć się ssać cycka nawet po 2 tyg tylko trzeba wytrwałości i zaangażowania. wiecie dzięki temu forum dużo się dowiedziałam i szczeze wkurza mnie gadanie pewnej osoby ze ona nie karmi bo dziecko nie chciało ssać bo dziecko nie umialo. wszystko co złe na dziecko a sama cierpliwości nie miała żeby starać się karmić chociaż tydz odrazu poleciała po tabletki na zasuszanie pokarmu. dziecko porostu musi dojrzeć do ssania i juz

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila, moim też często zdarza się robić kupkę i popierdywać podczas karmienie, i nie ma znaczenia czy z cyca czy z butli:)

dziewczyny a podajecie witamine D? K? Jeśli tak to od kiedy i jakie kupujecie?

a co do łapania piersi, mi położna poleciła kupić kapturki rozmiaru L, dzieci nauczone po porodzie do butelek łatwiej przez nie ssą. U mnie pomogły, a z czasem maluch będzie ssał bez nich.

relgj44jmw4925t7.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

ktg u mnie ok...:)Ordynator mnie zbadał i mówi poraz kolejny, że wszystko jest pięknie i na PYK :P więc się śmiejemy z mężem, że już dwa tygodnie jest na pyk i mały czeka na jakiś dobry moment :P

Scarlett ja też mam czasem mokre gatki...jakbym popuściła trochę...ale to nie siku, więc pewnie właśnie taki śluz wodnisty...także spokojnie..

Piękne macie te dzieciaczki..:) a powiedzcie mamusie synusiów, jak z tą skórką na siurku? zdejmujecie jak odchodzi czy nie? bo różne tu były opinie..

gosiaczek31, Ewelaa, Emca, gabi30, Scarlett2014, bella82 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie Rubi, bo też mnie to ciekawi, u nas na sr położona mówiła, ze minimalnie na 1 mm odciagać nie więcej, inna z kolei nie kaze w ogóle :/

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, a Ty w domku czekasz na akcję, prawda?

f2wl20mm925bvyc3.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie;)
    Gratuluję nowym mamusiom, dzieciaczki cudne:)
    Dorka wszystko będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki.
    Ja dzisiaj byłam na KTG i jakieś skurcze się pisały. Oprócz tego mam na wkladce krwisty śluz i 4 cm rozwarcia wiec pewnie lada chwila urodze. Póki co ogarniam w domu ostatnie pranie i małe prasowanko bo wieczorem mogę nie zdążyć:)

Miłego dnia:)

bella82, Scarlett2014, gosiaczek31, gabi30, SunSun, Emca, loszcz, Ewelaa, Krokodylica, kaczamila, kaczamila lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!

Nowe mamusie - gratulacje :-) szybko dochodzcie do siebie i wracajcie do domkow :-)

Rubi dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawiam :-)

ja dzis poszlam ma manicure i pedicure, jutro chce zrobic sobie brwi i moge rodzic ;-) mialam podciac wlosy ale to zrobie ew na weekend jak nie urodze do tego czasu ;-)

dzis rano mialam na papierze mala ilosc sluzu dosc ciemnego, ale bylo niewiele i jak na razie cisza. No i spuchalm :-/ dzis zdjelam obraczke i pierscionek bo mam serdelki a nie palce ;-) stopy tez napuchniete :-/

pozdrawiam i zycze milego dzionka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:11

Scarlett2014, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Rubi, a Ty w domku czekasz na akcję, prawda?
    tak jest :P mąż mój nie wie za co się brać w pracy, bo wszędzie gdzie ma dalej klientów boi się jechać żeby zdążył wrócić:P a mały siedzi w brzuchu i się śmieje :P ja już chodzę z 4cm rozwarciem dwa tygodnie i dziś lekarz mówił, że się troszkę nawet powiększyło czop mi po trochu też odchodzi...

kasss lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

My własnie po pierwszym 25 minutowym spacerku na podwórku, świeci piękne słoneczko więc skorzystaliśmy :)

Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za rodzące !

Rubi, ja nie odciągam skórki,ale w czwartek mam wizytę patronażową u pediatry więc zapytam.

Kaczamila, mój też się pręży :)

U mnie mały od początku pięknie ssie, miałam poranione sutki, aż do krwi, smarowałam Maltanem ze 2 razy i jest ok, już nie boli karmienie. Myślę że na początku zawsze boli.

gosiaczek31, Rubi, Emca, noa8, Scarlett2014, jasmin, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski!

Nowe mamusie - gratulacje :-) szybko dochodzcie do siebie i wracajcie do domkow :-)

Rubi dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawiam :-)

ja dzis poszlam ma manicure i pedicure, jutro chce zrobic sobie brwi i moge rodzic ;-) mialam podciac wlosy ale to zrobie ew na weekend jak nie urodze do tego czasu ;-)

dzis rano mialam na papierze mala ilosc sluzu dosc ciemnego, ale bylo niewiele i jak na razie cisza. No i spuchalm :-/ dzis zdjelam obraczke i pierscionek bo mam serdelki a nie palce ;-) stopy tez napuchniete :-/

pozdrawiam i zycze milego dzionka :-)
    Ja pierscionkow tez zdjac nie moge

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, ja podaję witaminę D odkąd jestem w domu, w szpitalu położne ją podawały w takich kropelkach, a dodatkowo podaję witaminę K od 8 doby życia do 3go m-ca życia przy wyłącznym karmieniu piersia kapsułki twist- off.

Patryśka, to już niedługo, jak jest krew,ja urodziłam po 3 dniach od czopa z krwią.A ie też miałam 4 cm rozwarcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:20

patryśka83, Pocahontas lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska powodzenia, trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo cos z tego

patryśka83 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja pierscionkow tez zdjac nie moge

ja sciagnelam w ostatnim momencie, podejrzewam, ze wieczorem nie byloby to mozliwe :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej też spotkałam się z opinią żeby na początku nie odciągać napletka na siłę. Ale faktycznie zdania są mocno podzielone.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ogarniam. jestesmy od wczoraj w odmu nawet nie nadrobie. musimy powtorzyc echo serca bo na obrazie w szpitalu nie bylo widac. widac tylko naczynia wychodzace z serca nic poza tym. cos przyslania obraz serca.

chyba mam jakas handre poporodowa nie wiem jak to wszystko ogarne.

kocham moja malutka ale po prostu nie ogarniam:( sutki poranione piersi jak kamienie. maz musial jechac do pracy bo we wlasnej firmie urlopu wizac nie mozna:(

powodzenia dla wszystkich rodzacych i gratulacje dla tych co urodzily

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja, my tez mieliśmy echo serca ze starszym synkiem , bo pediatra usłyszała jakieś szmery w sercu, na pewno wszystko będzie ok, okazało się że ma dziurkę w sercu i taka jego uroda, u Was na pewno też będzie dobrze, trzymam kciuki!!!!!!!!

A na poranione sutki MALTAN polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:34

czekaja, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ