X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet dobre wiadomosci:-) a te skurcze czujesz wogole?
    Moze pytaja bo junior ma np dluga kosc udowa i po tym wnioskuja ze bedzie wysoki chlopak. Z ta waga to mysle ze moze sporo mylic. Moja mala w 38t3d miala juz 3490 wiec teraz boje sie myslec ile moze miec choc gin zapewnial mnie ze bedzie cos kolo 3600 przy porodzie. A moze okazac sie ze pod 4 kg dojdzie:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Patryska w aptece mozesz kupic zestaw do lewatywy Enema koszt 7 zl i w domu zrobic przed wyjazdem jeski masz obawy ze w szpitalu nie zdaza. A to czysci juz pare minut po podaniu.
    Ja mam kupiony ten zestaw fakt podobno szybko dziala ale pozniej czasem nawet 20 do 30 minut siedzisz na wc

Sarah88 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Gosiaczek jak się uprę to może raz czułam dziś skurcz. Ale był zupełnie bezbolesny i ledwo go zauważyłam. Na Ktg sama nie wiem czy czułam skurcz czy to kwestia ułożenia Juniora. Gdyby nie to że dwóch dobrych lekarzy obstawiło że urodzę do połowy tego tygodnia to byłabym niemal na 100% pewna że urodzę w drugiej połowie marca. A tak to po prostu nic nie zakładam. Tylko pytania "kiedy" mnie wkurzają. Mam chyba teraz to o czym pisała w weekend MartaM.
    Na konkretną wagę Juniora wolę się nie nastawiać. Ważne że na wszystkich badaniach pomiary są w normie.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ten zestaw ale odeszły mi wody i nie odważyłam sie zrobić sama w domu. Na IP miałam lewatywę i potem od razu na kibelek- na dobre 10-15 minut. Cieszę sie ze sie zgodziłam bo inaczej dzis byłoby cieżko .

Gratulacje dla Ewki, Blanki i Tess. Trzymam kciuki za szczęśliwe porody. Wracam do mojego ssaka ciumkacza

loszcz lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka super, ze sie dezwalas! gratulacje :-)

Ja gdzies czytalam, ze na wlasna reke lewatywy nie powinno sie robic, ze podobno trzeba ja zrobic w opowiednim czasie.

Jejku jak patrze na nasza liste to az wierzyc sie nie chce! tak malo nas zostalo :-) a pamietacie jak sie poznawalysmy pare miesiecy temu i tyle strachu bylo? nerwowka przy kazdym USG?

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka gratulacje. Rybeńka mam nadzieje, że jesteś już w domku. Ja po nieprzespanej nocy jak padłam po odebraniu synka z przedszkola o 16 to tak nie dawno się obudziłam. kurde boje się tych nocy strasznie ale w dzień to inna bajka śpię jak zabita. Idę wziąć prysznic bo znowu brzuch zaczyna twardnieć a mała wariować. Na KTG zapisałam się na czwartek rano, o ruchy się nie martwię bo całą noc mała mnie okłada ale czy jakieś konkretne skurcze się pojawiają.@ tygodnie temu jak byłam na KTG to pielęgniarka mówiła, że już widać skurcze porodowe czyli w sumie rodzę już od 2 tygodni :-)

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    cześć dziewczynki ;) nam nadzieje że mie pamietacie

5 marca siłami natury urodziła sie Wiktoria z waga 3980 i 58 cm

postaram sie was jak najszybciej nadrobić i napisac coś wiecej o moim pobycie na patologi ciazy o porodzie

gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusia i trzymam kciuki za szcześliwe porody
    pamiętamy! wiele razy zastanawiałyśmy się, co u Ciebie!

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka gratulacje. Dużą dzidzie urodzilaś :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka gratuluje. Tess śliczne maleństwo.
    My właśnie zaliczyliśmy z mala pierwsza kapiel w domu nawet nie wiedziałam ze mi tak to sprawnie pójdzie niunia uwielbia sie kąpać teraz spi i śpi. Pokarm mam i to coraz więcej ściągam laktatorem po troszku no i mala je ciągle z piersi. Takze jest dobrze.
    Jak was podczytuję to teraz mi brakuje troszke brzuszka i ze nie czuje juz ruchów ale nie chce nigdy więcej przeżyć porodu ja się do tego nie nadaje chyba. Trzymam kciuki za brzuchatki i wasze wizyty jest juz blisko mety:-)
    Mamuśki a jak to jest z przychodnia bo szpital wysyła dokumenty do przychodni a czy ja tez mam tam zadzwonic i poinformować ze urodziłam?

Emartea, kaczamila lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka gratuluję oj juz nas nie rozpakowanych coraz mniej aż ta lista dziwnie wygląda

ja właśnie cierpię jak co wieczór co wieczór ta zgaga mnie kiedyś zabije. według mnie chyba poród jest lepszy od tego co mam w gardle teraz. wiele bym oddala żeby nie mieć zgagi

może kogoś to zainteresuje jutro w promocji w netto są pampersy mega paka rozmiaru 2 chyba 150 szt za 79.99 niewiem jaka ilość innych rozmiarów ale za ta cene tez są

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 22:20

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ewka gratuluję oj juz nas nie rozpakowanych coraz mniej aż ta lista dziwnie wygląda

ja właśnie cierpię jak co wieczór co wieczór ta zgaga mnie kiedyś zabije. według mnie chyba poród jest lepszy od tego co mam w gardle teraz. wiele bym oddala żeby nie mieć zgagi

może kogoś to zainteresuje jutro w promocji w netto są pampersy mega paka rozmiaru 2 chyba 150 szt za 79.99 niewiem jaka ilość innych rozmiarów ale za ta cene tez są
    Spokojnie zgaga minie jak ręką idjal po porodzie i bedziemy senne he he

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Spokojnie zgaga minie jak ręką idjal po porodzie i bedziemy senne he he

hehe tak będziemy senne ale spać nie będziemy nadal heh co za życie:). ppowinniśmy teraz 3 tyg przed porodem cieszyć się życiem bez zgagi i spać na zapas a tu dupa ani spac ani cieszyć się z ostatnich dni ciąży

gabi30, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    hehe tak będziemy senne ale spać nie będziemy nadal heh co za życie:). ppowinniśmy teraz 3 tyg przed porodem cieszyć się życiem bez zgagi i spać na zapas a tu dupa ani spac ani cieszyć się z ostatnich dni ciąży
    Eh to sa wlasnie uroki ciąży. ..spać nie bedziemy bo maluszki nam nie pozwolą.

860isg18r6bpss11.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze są teksty znajomych "korzystaj wysypiaj się na zapas i odpoczywaj" ale to nie takie proste. Ale to nie takie proste już w 40tyg., prostw czynności męczą aż mi głupio.

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie gabi te teksty są śmieszne jakby one nie były w ciąży i nie wiedziały jak jest ze spaniem

wiecie co wychodzi na to ze ja ciągle tu marudzę ale powiem wam szczeze ze tylko tutaj mówię o tym jak mi źle bo ogólnie nie żale się nikomu nawet moja babcia ostatnio powiedziała ze powinnam trochę leżeć a ja latam jak nie sprzątam to co innego tobie jak mój mąż jest to wymyślam jakieś wyjazdy ze nie zachowuje się jak na ciężarna w 9 mies przystało hehe. a na początku mi mówiła ze za jej czasów w ciąży w pole sie szlo id nikogo nic nie obchodziło a teraz mówi ze ja jednak żyję za szybko jak na ciążę heh ze powinnam leżeć x nogami do góry a żebym ja tak umiała heh

gabi30 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Mamuśki a jak to jest z przychodnia bo szpital wysyła dokumenty do przychodni a czy ja tez mam tam zadzwonic i poinformować ze urodziłam?

Szpital wysyła inf. o urodzeniu do USC, przychodnię możesz wybrać sama i zapisać dziecko gdzie chcesz.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    tak właśnie gabi te teksty są śmieszne jakby one nie były w ciąży i nie wiedziały jak jest ze spaniem

wiecie co wychodzi na to ze ja ciągle tu marudzę ale powiem wam szczeze ze tylko tutaj mówię o tym jak mi źle bo ogólnie nie żale się nikomu nawet moja babcia ostatnio powiedziała ze powinnam trochę leżeć a ja latam jak nie sprzątam to co innego tobie jak mój mąż jest to wymyślam jakieś wyjazdy ze nie zachowuje się jak na ciężarna w 9 mies przystało hehe. a na początku mi mówiła ze za jej czasów w ciąży w pole sie szlo id nikogo nic nie obchodziło a teraz mówi ze ja jednak żyję za szybko jak na ciążę heh ze powinnam leżeć x nogami do góry a żebym ja tak umiała heh
    Ja tez tak nie umiem.odkurzam myje podlogi gotuje chodzę po młoda do przedszkola itd...i tez slysze ze mam zwolnic bo przeciez w ciąży jestem.tyle ze ja na tylku klapnac i siedziec bezczynnie nie potrafie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis to juz apogeum moich dolegliwości żołądkowych. ...zgaga do tego odbijanie i jakos mi tak ciężko na żołądku ze chwilami mi niedobrze

860isg18r6bpss11.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie forum to jedyne miejsce gdzie człowiek może sobie spokojnie ponarzekać na swoje dolegliwości. A jak ktoś się pyta jak się czuje to mówię, że czuje się tak jak kobieta w 40tyg. ciąży.

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dobra wiadomość jest taka że kumam o co chodzi ze skurczach. Zła że bolą jak cholera.
    Obudziły mnie skurcze i krwawienie. Jadę na IP
    Trzymajcie proszę kciuki!

loszcz, patryśka83, MartaM, bella82, gosiaczek31, Ewelaa, anet525, Emartea, noa8, kaczamila, gabi30, Rybeńka, czekaja, jasmin, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ