Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bella82 wrote:Justyska wcinaj slodycze
ja wyciagnelam meza na 1,5godzinny spacer plus lody
ledwo wrocilam do domu ale poprawilo mi to humor bo jak wrocilam ze szpitala po "akcji" czulam sie jak kretynka, ktora panikuje i nie potrafi poznac akcji porodowej
Bella lepiej jechać zbyt szybko niż urodzić w łazience albo w samochodzie.Nie jesteś kretynką,dbasz o swoje maleństwo i tyle
Moja sąsiadka zadzwoniła do szpitala,że ma wirusa (biegunka+wymioty)i się boi że się odwodni w ciąży albo zaszkodzi jakoś dziecku kazali jej przyjechać,miała 8 cm rozwarcia i za godzinę trzymała córkę w ramionach.Także wierz mi lepiej jechać zbyt szybko niż za późnoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 17:46
bella82, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja po ktg:-) skurczy brak, tetno ok, ruchy ok. Nic wiecej nie wiem bo badania dowcipnego nie mialam Od 2 tyg. W tym tyg juz na ktg pewnie nie pojde jesli mala bedzie ruchliwa normalnie. We wtorek czyli tydz po terminie mam zglosic sie do szpitala na oddzial i beda decyzje dalsze. Ktg robila mi super polozna z porodowki mam nadzieje ze trafie na nia ja cos sie zacznie:-)
narazie w super nastroju siedze w domku:-) sama nie wiem z czego ja sie dzis tak ciesze:-) hehe chyba z tego ze tesciowa sie wkrecila ze jade rodzic:-) i malo nie plakala jak wyjezdzalam:-)SunSun, Rubi, noa8, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Słodka. Mi też powiedziano by wybudzać dziecko na karmienie. Mimo wszystko tego nie robię. Córcia w dzień przesypia od 2 do max 4 godzin, a w nocy to ona wybudza mnie co około 2 godziny, gdyż nicki w szpitalu zaczynała od mleka, a nie cyca. Więc walczymy.
Dziś zakupiłam laktator i zobaczymy jak pójdą nicne karmienia. Niestety z butli, ale moim mlekiem. W prezencie od aveny, był smoczek dynamiczny. Wypróbowałam go w momencie gdy mała się najadła i nie chciała zasnąć. Normalnie byłam w szoku. Po 2 min od podania smoczka zasnęła. Od razu wyciągnęłam.
A tak z extra wiadomości. 4 marca przed cc wazylam 70kg. Dziś czyli 6dni po schudłam 10kg !!!!! Jestem mega zadowolona. Jeszcze drugie tyle i wskocze w moje ukochane ciuszki.
Sunsun. Trzymaj się dzielnie i szybkiego powrotu do sił po cc.
Nie pamiętam wszystkich postów, więc zakończę tak. Trzymajcie się dzielnie te co czekają i te co zaczynają rodzić.
Buźka.lloszcz, Emartea, SunSun, Emca, noa8, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki Patryśka Ewka Scarlet gratuluje
Emartea my chyba bedziemy szczepić ale rotawirusy chyba odpuscimy boje sie powikłań i lekarka sama mowila ze jak dziecko nie bedzie w zlobku to mozemy sobie darowac wiec chyba wie co mowi i zamienimy ninii te standardowe szczepionki na te 5w 1 jedna u nas 180 zl ale nie chce by ją kuli 3 razy juz w szpitalu wykorzystali limit
A my jestesmy po wizycie w poradni neonatologicznej Julka tyje jak burza od kąd wyszlismy ze wszpitala przytyla 0,5k więc badzo duzo mam ja tylko piersia karmic po 10 min lekarz był w szoku ze nas tyle w szpitalu trzymali bo mowi ze taki spadek co miala to norma i teraz juz sama nie wiem tyle sie tam uplakalam ze nie wiadomo co jej jest bo nie przybiera ze to moja wina ze zle karmie itp a okazuje sie teraz ze je za duzo no masakra lekarz bardzo fajny w kwietniu mamy zrobic usg mózgu zmierzyl dokladnie Julke i ma 52 cm a w szpitalu bylo 57 mowi ze tam nie dokladnie mierza nie spodobalo mi sie tylko jedno okreslenie ze zrobimy z Julki spaslaka jak dalej bedzie tyle jesc A ja dostalam zapalenia piersi rano obudzily mnie dreszcze i goraczka ale byla u mnie polozna i mowi ze sama sobie z tym poradzilam wiec na razie nie musze brac antybiotyku mala moge karmic do 39 stopni goraczki później już nie ale wzielam goracy prysznic paracetamol sciaglam mleko i jest lepiejSunSun lubi tę wiadomość
[/url]
-
Marta Sunsun trzymam kciuki za jutro;)
Scarlet miała racje ze spotkacie sie na porodówce;)
A ja na dzisiaj miałam termin a nasz okruszek ma juz prawie 3 tgodnie Kocham ja nad życie i nie wyobrazam sobie zeby moglo jej nie byćloszcz, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
patryśka83 wrote:Dzisiaj o 5.25 SN urodził się Franek.Waga 3500 dł 57cm.
Porod super. O 4 byłam na IP z 8 cm rozwarciem a o 5.25 było po wszystkim. Nie byłam nacinana.Juz cchodzę i robie wszystko:)
Gratuluje
Hehehe usmialam sie z tego "porod super".kasss, patryśka83 lubią tę wiadomość
-
Co do wyrzutów ze nie ta pora z jechaniem na IP- ja z wodami lecacymi mówiłam do męża wchodząc na IP ze to jeszcze na pewno nie to i ze bedą sie ze mnie śmiać. Mąż powiedział ze z ludzie z innymi rzeczami chodzą - on nie raz przywozi karetką - i nikt sie nie śmieje ani nic.
A wczoraj powiedział ze myślał ze to jeszcze nie to i dlatego nie wziął ładowarki;) hehe musiałam naprawdę dobrze maskowac stresik
Nowym Mamusiom gratuluje! Za brzuchatki 3mam kciuki , a tym co juz w domu zazdroszczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:42
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
Hej mamy, jak po dzisiejszym maratonie nie urodzę to pewnie przenoszę he he. Zrobiłam sobie spacer 2 godzinny, potem sterte placków ziemniaczanych, bo znowu naszła mnie chcica na nie, a teraz leżę i nadrabiam. Już większość tuli dzidzie. Tak niewiele nas z brzuszkami już zostało.
Trzymam kciuki za kolejne dobre wieści od rozpakowanychgosiaczek31, bella82, SunSun lubią tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:przymierzam sie do kupna chusty...tylko nie wiem jakiej, widzialam takie za ok60-80zl, wiecej nie chce wydac bo mnie nie stac, jak myslicie te tansze są złe?
Proponuję poszukać używanej - na olx jest sporo. Ja tam kupiłam, w przypadku chust cena idzie za jakością, ale za 80-100 zl kupisz coś dobrego już -
kaczamila wrote:Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki. Czy któraś kupowała coś na allegro przez licytację??
Znalazłam fajne rzeczy na licytacjach a nigdy jeszcze nie kupowałam i np jak coś licytowane jest za 3 zł a ja to przebije ceną 4 zł i wygram licytacje to tyle za to płacę czy moze być sytuacja że dana osoba do mnie zadzwoni albo napisze że chciała za tą rzecz minimum 20 zł??
a patrząc na Twoją korzyść to jeszcze jest taka zasada, że jak coś jest wylicytowane za 3 zl, Ty ustawisz sobie cenę max na 4 zl. i nikt już nie dał powyżej tych 3 zł, to Ty to kupisz za 3.5, a nie za 4stawka rośnue nie do tej Twojej max kwoty, tylko o 0.5 zl wyżej od poprzedniej.
kaczamila lubi tę wiadomość