X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka gratuluje :)

patryśka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki. Czy któraś kupowała coś na allegro przez licytację??
    Znalazłam fajne rzeczy na licytacjach a nigdy jeszcze nie kupowałam i np jak coś licytowane jest za 3 zł a ja to przebije ceną 4 zł i wygram licytacje to tyle za to płacę czy moze być sytuacja że dana osoba do mnie zadzwoni albo napisze że chciała za tą rzecz minimum 20 zł??

• moonia81 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla kolejnych mamuś. cieszcie się swoimi skarbami. a za oczekujące trzymam kciuki. już blisko spotkania z maluszkami.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ile wylicytujesz za tyle kupisz. Ta cena jest wiazaca. Chyba ze sprzedajacy ustawi sobie wczesniej cene minimalna np te 20 zl. Ale wtedy podczas licytowania wyzwietli ci sie info ze oferowana kwota jest nizsza od ceny minimalnej:-) i albo rezygnujesz albo oferujesz kwote ktora przewyzszy ta minimalna. Mam nadzieje ze nie zagmatwalam ci za bardzo i wiesz co mam na mysli;-)

kaczamila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serdecznie:0 pozazdroscic porodow. moj tez nie za dlugi byl ale straszny.

powodzeia dla reszty buziaki:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż zazdroszczę porodów normalnie rodzicie jakbyście to robiły co rok :) heh chyba zacznę modlić się o taki ekspresowy poród heh ;)

gratuluję Patryska

teraz chyba trzeba trzymać kciuki za Belle

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Trzymam kciuki teraz chyba za Rybeńke i Maje żeby szybko wróciły do domu i za Belle i Martę.

Patryśka gratulacje - faktycznie dzielą nas minuty :)

bella82, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki Rybenka napewno będzie wszystko dobrze wyjdzie cie bo wkoncu forumowe ciotki trzymają kciuki a w tych kciukach jest moc

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Patryśka, Scarlet, Ewka gratuluje, buziaczki dla dzieciaczków. :)

Scarlett2014, patryśka83 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka będzie dobrze, trzymam kciuki za wasze wyjście :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 13 mykam na kontrole do mojej gin...ma mnie wyslac na ktg /do szpitala

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie szczepić maluszki przeciwko meningokokom?

4e3f84b95f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam karmiących piersią, jak długo wasze dziecko jest karmione jedną piersią, u mnie to wychodzi 10, 15 minut na jedną pierś, częściej jest to 10 minut, czy nie jest to za krótko?????

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica ja nie jestem jeszcze karmiaca ale położna mówiła mi , że najlepiej karmić jedną piersią 10-20 min nie dłużej i zmieniać. Także myśle , że dobrze robisz.

Rybeńka trzymam kciuki &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:23

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w domku, cos sie rozkreca alw za malo by mnie zostawic w szpitalu. Lekarz powiedzial, ze niewykluczone, ze dzis spotkamy sie raz jeszcze.

gabi30, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka trzymam kciuki za wasze wyjście..

Anastacia powodzenia na wizycie..

ja gotuję pomidorową a potem mykam na spacer, bo jest pięknie dzisiaj..:) ciekawa jestem kto zamknie naszą listę mamusiek :P

Bella to musisz być w stanie gotowości :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:38

bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie bóle krzyżowe zdarzały mi się wcześniej ale że skurcze kojarzyły mi się z brzuchem to nie wiązała z nimi wielkich nadziei. Dla mnie to był taki mocny ból dolnej części pleców. No i pojawiał się od czasu do czasu zwykle jak położyłam dłużej i próbowałam wstać. Taki ból obudził mnie właśnie wczoraj a właściwie dziś w nocy jakoś po 1szej, myślałam że minie jak.zmienię pozycję ale po 15/20 minutach znów się pojawił. Poszłam do WC i zobaczyłam krew a że ja krwi boje się w ciąży jak niczego innego obudziłam męża i pojechaliśmy na IP. Już w samochodzie skurcze były co jakieś 7/10 minut. Na IP najpierw badanie, potem formalności ale już wtedy nie byłam w stanie siedzieć bo skurcze były mocne i częste. Jakoś przed 3cią byłam na sali przedporodowej i po kolejnym badaniu usłyszałam że nie ma szans na znieczulenie mimo pobranej mi krwi bo idzie za szybko. Potem nastąpił najtrudniejszych moment - zapis KTG który uniemożliwił mi poruszanie się a ja tylko na stojąco czułam lekką ulgę. Mój mąż był zielony jak mnie widział. Wszystko szło szybko ale nie miałam jak odpocząć między skurczami bo były tak częste. Po Ktg poszłam pod prysznic i to było wybawienie - nadal bolało ale szło to znieść. No i poszło już bardzo szybko - odeszły wody i koło 5 byłam na sali porodowej z kobietą aniołem. Mąż został obok bo tak chcieliśmy :) Położna obiecała że jak będę jej słychać to przed 6 Junior będzie na świecie i słowa dotrzymała. Jasno powiedziała co mam robić i nie pozwoliła marnować mi energii na krzyk. Wyciągnęła ze mnie tyle ile się dało i samo parcie dało się znieść. Mi jej mocny charakter był potrzebny. Oczywiście musiała mnie naciąć ale dla mnie to było wybawienie bo kilka sekund później zgodnie z obietnicą Junior był na świecie. Samo zszywanie nie było szczególnie przyjemne ale do zniesienia.

Więc z mojej perspektywy poród jest trudny ale przy współpracy z położną da się wytrzymać nawet bez znieczulenia. Choć oczywiście wiem że miałam szczęście z tym ekspresem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:49

gabi30, Emca, MamaAdasia, bella82, konwalianka, belladonna, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym,świeżo rozpakowanym mamusiom.

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i poza zachwytem Juniorem najbardziej dominującym uczuciem był u mnie głód :) po 2 godzinach dostałam jednak śniadanie, pozwolono mi wstać i wziąć prysznic. Boli ale do zniesienia. Nabieramy więc sił i próbujemy się z karmieniem. Jestem szczęśliwa że jest dobrze z Juniorem (po każdym parciu miałam Ktg i to mnie bardzo uspokajałpo) i że w sumie poszło tak nagle. Mój prowadzący raz jeszcze miał rację - powiedział że za tydzień urodzę i trafił niemal idealnie :)

Rubi, gabi30, bella82, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ