X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serdecznie nowych marcowych dzieciaczków.

Ja trochę przepadlam. W domu jesteśmy od poniedziałku wieczora. m. nie pozwala mi nic robić i odpoczywać i spać jal mała śpi. Opis mojego porodu jest w moim pamietniku - Tylko dla chcących. Madziutek mam wrażenie ze miałyśmy ten sam poród. Tylko, że ja byłam bez sił bo na czczo, i mała była źle wstawiona.

Do mam karmiących... Jak i ile i co ile kakarmicie??
    Natalka pije 15-20 min i 2,5-3h Ale ma odruch ssący i daje smoczka, bo kolejne przestawianie skutkuje ulewaniem.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie czy juz lepiej będzie z ta lista ????

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zgłaszam się po długiej nieobecności, Filipek urodził się 8/03/2015 o 14.45 z wagą 3450 i 53 cm przyszedł na świat drogami natury. uf ciężko było. niestety nie nadrobie was bo jestem taka przerażona pierwszą nocą obecności dzidziusia w domu ze chyba bede tylko stac nad łóżeczkiem i na niego patrzec

gosiaczek31, Rubi, loszcz, Emartea, Justyska89, Niunia86, Scarlett2014, Emca, Tygrysek, noa8, SunSun, Emrica, bella82, konwalianka, ines31, Krokodylica, jasmin, kaczamila, MamaAdasia, Rybeńka lubią tę wiadomość

margoo89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje margoo:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    hej zgłaszam się po długiej nieobecności, Filipek urodził się 8/03/2015 o 14.45 z wagą 3450 i 53 cm przyszedł na świat drogami natury. uf ciężko było. niestety nie nadrobie was bo jestem taka przerażona pierwszą nocą obecności dzidziusia w domu ze chyba bede tylko stac nad łóżeczkiem i na niego patrzec
    Gratuluję

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-)
    Witamy Filipka na świecie.Niech ci zdrowo rośnie i daje w nocy spać

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Margoo.

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo grarulacje...:)

Tygrysek przeczytałam relację z Twojego porodu...umęczyli Cię szczególnie jeśli chodzi o kwestie niejedzenia, która miała na pewno duży wpływ na Twoją współpracę przy porodzie ;/ ale najważniejsze, że masz to już za sobą i tulisz swojego skarba ;)

Tygrysek lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje zasnąć...cienko mi to idzie.jutro 14.30 mam ktg i wizyte u gin podejrzewam ze uslysze to samo co we wtorek takze nie nastawiam sie na jakas rewelacje

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się położyłam i walczę ze zgaga a wczoraj bylo tak pięknie nie miałam zgagi a dziś pali jakby za to ze wczoraj był spokój.

anastacia ja tez mam ktg pewno nic ciekawego działo sie nie będzie i tylko przywitam się z moim gin nic mi nie powie ale chociaż go zobaczę :)

margoo gratuluję :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To udanych wizyt jutro :) mi się spać nie chce..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Jasiem z własnych łóżek :) wróciliśmy dziś do domu :)
    Jest fantastycznie ale i ciężko. Fantastycznie bo Junior jest rozkoszny, ciężko bo cały czas boje się czy jest ok i czy dobrze go karmimy, ubieramy, czy kot mu czegoś nie zrobi etc. Ale próbujemy choć jestem zmęczona i przed chwilą pomyślałam sobie np. że gdybym karmiła butelką byłoby mi dużo prościej bo Junior je wtedy szybciej i najada się na dłużej. Ale mimo tego walczymy cały czas o karmienie naturalne i chyba są postępy. Jutro a właściwie dziś przyjdzie do nas położna to może powie nam coś więcej i trochę nas uspokoi.

Emca, gosiaczek31, noa8, Emrica, Emartea, bella82, Ewelaa, Rubi, loszcz, anet525, Krokodylica, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co sie zmieniło to jakby mnie mnie rwalo spojenie...zgage tez dzis mam.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Was nadrobiłam i mam refleksje. Lekarze mówiąc że poród blisko tak naprawdę najczęściej go wstrzymują :) ja byłam bardzo wyluzowana w kwestii terminu ale jak 2 lekarzy powiedziało że to już niedługo to siłą rzecz zaczęłam o tym myśleć choćby dlatego że co chwilę mąż i przyjaciółka sprawdzali jak tam u mnie i jak się czuje. No i nic się nie działo. Jak lekarz powiedział że to jednak nie ten tydzień zjadłam solidną kolacje i urodziłam kilka godzin później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 00:30

Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja solidne kolacje jem teraz codziennie.

Gratulacje dla nowej mamusi, Scarlett super, że już w domku.
    A jak z Twoją laktacją, guzki nie przeszkadzają? Pamiętam, że się martwiłaś o to.

bella82 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca guzki to faktycznie moje zmartwienie. Ale na pewno mam pokarm albo jego zaczątki przynajmniej. Mały zakumał o co chodzi z ssaniem więc od kiedy wróciliśmy do domu karmie tylko piersią i jest ok - je częściej ale krócej np. z jednej piersi bo jak zmieniam stronę to mały momentalnie zasypia a próby obudzenia go są bezsensowne. Muszę jakoś to poukładać ale jeszcze nie wiem jak :) zobaczymy co będzie jak pokarmu będzie więcej - o ile będzie. Ponoć wtedy guzki mogą blokować kanaliki mlekowe i pojawia się problem. Póki co przyjęłam jednak nastawienie jak z porodem - niczego nie planuje i na nic się nie nastawiam bo nie chce ani za szybko zrezygnować ani są bardzo się rozczarować. Na wszelki wypadek mąż kupił małe opakowanie mleka - jak będzi potrzeba podam małemu. Najważniejsze żeby rósł zdrowo a nie to jak będę go karmić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 00:49

Pocahontas lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    ja nie wiem uzupelnilam tylko o swoje dane i widze ze moj Staś najwiekszy jest ;) i to w niecalym 38tc a co to by bylo gdybym rodzila w przenoszonej fiu fiu... :p

laseczki te co karmia piersia i nie wybudzacie swoich pociech w nocy i potrafia przespac z 5h powiedzcie mi tylko czy wasze maluchy mialy zoltaczke??? bo wyczytylam ze wlasnie dzieci z zoltaczka powinny byc wybudzane co 4h w nocy
    Moja leci na butli z mlekiem bebilon pepti dha i niestety je co 3 godziny i nie wiem jak ja to zrobię żeby przejść na dłuższe przerwy między jedzeniem bo ona jak zegarynka, glodna co do minutki. I właśnie muszę lecieć jej szykować jedzonko bo już się budzi.
    Gratulacje dla nowych mamusiek

Pocahontas lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo też mam guzki na piersiach i się zastanawiam czy jakoś wpływają u Ciebie. Dobrze, że jest ok, to cieszy :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie odnośnie laktatorów, jakich używacie i czy jesteście zadowolone, bo ten który ja mam to ściąga tylko pierwsze mleczko, a potem mam mleko w piersi, a on już go nie ściąga...

scarlett - laktacja może się rozbujać po tygodniu i dłuższym czasie także bądź cierpliwa, a będzie mleczko:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo gratuluje :)

Dziewczyny potrzebuje rady, a mianowicie do tej pory karmiłam piersią, ale wczoraj mieliśmy wizytę w przychodni i okazało się że mała mało przybiera, i lekarka kazała mi po piersi dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym lub raz dawać pierś na na drugie karmienie mm, oraz pobudzać piersi laktatorem, i ok, tak wczoraj robiłam, ale od kąt dałam jej mm nie zrobiła wczoraj ani jednej kupki i teraz rano tez cisza, a widzę że się męczy, bo się pręży, bąki też są, jak jej pomóc?????

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ