Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serdecznie nowych marcowych dzieciaczków.

Ja trochę przepadlam. W domu jesteśmy od poniedziałku wieczora. m. nie pozwala mi nic robić i odpoczywać i spać jal mała śpi. Opis mojego porodu jest w moim pamietniku - Tylko dla chcących. Madziutek mam wrażenie ze miałyśmy ten sam poród. Tylko, że ja byłam bez sił bo na czczo, i mała była źle wstawiona.

Do mam karmiących... Jak i ile i co ile kakarmicie??
    Natalka pije 15-20 min i 2,5-3h Ale ma odruch ssący i daje smoczka, bo kolejne przestawianie skutkuje ulewaniem.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie czy juz lepiej będzie z ta lista ????

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zgłaszam się po długiej nieobecności, Filipek urodził się 8/03/2015 o 14.45 z wagą 3450 i 53 cm przyszedł na świat drogami natury. uf ciężko było. niestety nie nadrobie was bo jestem taka przerażona pierwszą nocą obecności dzidziusia w domu ze chyba bede tylko stac nad łóżeczkiem i na niego patrzec

gosiaczek31, Rubi, loszcz, Emartea, Justyska89, Niunia86, Scarlett2014, Emca, Tygrysek, noa8, SunSun, Emrica, bella82, konwalianka, ines31, Krokodylica, jasmin, kaczamila, MamaAdasia, Rybeńka lubią tę wiadomość

margoo89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje margoo:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    hej zgłaszam się po długiej nieobecności, Filipek urodził się 8/03/2015 o 14.45 z wagą 3450 i 53 cm przyszedł na świat drogami natury. uf ciężko było. niestety nie nadrobie was bo jestem taka przerażona pierwszą nocą obecności dzidziusia w domu ze chyba bede tylko stac nad łóżeczkiem i na niego patrzec
    Gratuluję

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-)
    Witamy Filipka na świecie.Niech ci zdrowo rośnie i daje w nocy spać

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Margoo.

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo grarulacje...:)

Tygrysek przeczytałam relację z Twojego porodu...umęczyli Cię szczególnie jeśli chodzi o kwestie niejedzenia, która miała na pewno duży wpływ na Twoją współpracę przy porodzie ;/ ale najważniejsze, że masz to już za sobą i tulisz swojego skarba ;)

Tygrysek lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje zasnąć...cienko mi to idzie.jutro 14.30 mam ktg i wizyte u gin podejrzewam ze uslysze to samo co we wtorek takze nie nastawiam sie na jakas rewelacje

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się położyłam i walczę ze zgaga a wczoraj bylo tak pięknie nie miałam zgagi a dziś pali jakby za to ze wczoraj był spokój.

anastacia ja tez mam ktg pewno nic ciekawego działo sie nie będzie i tylko przywitam się z moim gin nic mi nie powie ale chociaż go zobaczę :)

margoo gratuluję :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To udanych wizyt jutro :) mi się spać nie chce..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Jasiem z własnych łóżek :) wróciliśmy dziś do domu :)
    Jest fantastycznie ale i ciężko. Fantastycznie bo Junior jest rozkoszny, ciężko bo cały czas boje się czy jest ok i czy dobrze go karmimy, ubieramy, czy kot mu czegoś nie zrobi etc. Ale próbujemy choć jestem zmęczona i przed chwilą pomyślałam sobie np. że gdybym karmiła butelką byłoby mi dużo prościej bo Junior je wtedy szybciej i najada się na dłużej. Ale mimo tego walczymy cały czas o karmienie naturalne i chyba są postępy. Jutro a właściwie dziś przyjdzie do nas położna to może powie nam coś więcej i trochę nas uspokoi.

Emca, gosiaczek31, noa8, Emrica, Emartea, bella82, Ewelaa, Rubi, loszcz, anet525, Krokodylica, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co sie zmieniło to jakby mnie mnie rwalo spojenie...zgage tez dzis mam.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Was nadrobiłam i mam refleksje. Lekarze mówiąc że poród blisko tak naprawdę najczęściej go wstrzymują :) ja byłam bardzo wyluzowana w kwestii terminu ale jak 2 lekarzy powiedziało że to już niedługo to siłą rzecz zaczęłam o tym myśleć choćby dlatego że co chwilę mąż i przyjaciółka sprawdzali jak tam u mnie i jak się czuje. No i nic się nie działo. Jak lekarz powiedział że to jednak nie ten tydzień zjadłam solidną kolacje i urodziłam kilka godzin później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 00:30

Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja solidne kolacje jem teraz codziennie.

Gratulacje dla nowej mamusi, Scarlett super, że już w domku.
    A jak z Twoją laktacją, guzki nie przeszkadzają? Pamiętam, że się martwiłaś o to.

bella82 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca guzki to faktycznie moje zmartwienie. Ale na pewno mam pokarm albo jego zaczątki przynajmniej. Mały zakumał o co chodzi z ssaniem więc od kiedy wróciliśmy do domu karmie tylko piersią i jest ok - je częściej ale krócej np. z jednej piersi bo jak zmieniam stronę to mały momentalnie zasypia a próby obudzenia go są bezsensowne. Muszę jakoś to poukładać ale jeszcze nie wiem jak :) zobaczymy co będzie jak pokarmu będzie więcej - o ile będzie. Ponoć wtedy guzki mogą blokować kanaliki mlekowe i pojawia się problem. Póki co przyjęłam jednak nastawienie jak z porodem - niczego nie planuje i na nic się nie nastawiam bo nie chce ani za szybko zrezygnować ani są bardzo się rozczarować. Na wszelki wypadek mąż kupił małe opakowanie mleka - jak będzi potrzeba podam małemu. Najważniejsze żeby rósł zdrowo a nie to jak będę go karmić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 00:49

Pocahontas lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    ja nie wiem uzupelnilam tylko o swoje dane i widze ze moj Staś najwiekszy jest ;) i to w niecalym 38tc a co to by bylo gdybym rodzila w przenoszonej fiu fiu... :p

laseczki te co karmia piersia i nie wybudzacie swoich pociech w nocy i potrafia przespac z 5h powiedzcie mi tylko czy wasze maluchy mialy zoltaczke??? bo wyczytylam ze wlasnie dzieci z zoltaczka powinny byc wybudzane co 4h w nocy
    Moja leci na butli z mlekiem bebilon pepti dha i niestety je co 3 godziny i nie wiem jak ja to zrobię żeby przejść na dłuższe przerwy między jedzeniem bo ona jak zegarynka, glodna co do minutki. I właśnie muszę lecieć jej szykować jedzonko bo już się budzi.
    Gratulacje dla nowych mamusiek

Pocahontas lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo też mam guzki na piersiach i się zastanawiam czy jakoś wpływają u Ciebie. Dobrze, że jest ok, to cieszy :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie odnośnie laktatorów, jakich używacie i czy jesteście zadowolone, bo ten który ja mam to ściąga tylko pierwsze mleczko, a potem mam mleko w piersi, a on już go nie ściąga...

scarlett - laktacja może się rozbujać po tygodniu i dłuższym czasie także bądź cierpliwa, a będzie mleczko:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo gratuluje :)

Dziewczyny potrzebuje rady, a mianowicie do tej pory karmiłam piersią, ale wczoraj mieliśmy wizytę w przychodni i okazało się że mała mało przybiera, i lekarka kazała mi po piersi dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym lub raz dawać pierś na na drugie karmienie mm, oraz pobudzać piersi laktatorem, i ok, tak wczoraj robiłam, ale od kąt dałam jej mm nie zrobiła wczoraj ani jednej kupki i teraz rano tez cisza, a widzę że się męczy, bo się pręży, bąki też są, jak jej pomóc?????

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ