Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonwalianka nam lekarz przy wypisie polecał Nan albo Enfamil. Enfamil mały lekko poprobował w szpitalu i było ok ale tego była minimalna ilość więc na nie wiem.
Sprawdzają się u Was szumusie etc.? Babcia chce kupić misia wnukowi
A czy Wasze dzieci mają czawke? Co robicie wtedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:57
-
U mnie córcia po kp budzi się co około 2 godzinki. Czasami szybciej, czasami jak dziś w nocy później (bo spała ze mną w łóżku). Mm daje jej przed wyjściem na spacer, bo śpi po nim jak suseł około 4 godzin. Czasami też jak marudzi i nie chce zasnąć po moim mleku. Czyli jakieś max 4 razy na dobę po 30 ml. A kupiłam jej to samo czym dokarmiali w szpitalu Nan Pro 1.
Laktator mam ręczny Avent i sprawdza się bardzo dobrze, ale ręka boliDo tego był prezencik w postaci wkładek laktacyjnych, smoczka, nakładek ochronnych oraz pojemniczek na przechowywanie pokarmu.
Scarlet co do czkawki. Ja małą przystawiam do piersi, czasami wspomagam się mm lub wodą niegazowaną oczywiście w pozycji pionowej. Czasami też pomaga nagłe odwrócenie uwagi (ale nie wystraszenie) np. zapalenie światła gdy jest ciemno itp. I przechodzi. Niestety raz dziennie czkawka się pojawić u Nas musiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:13
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Scarolet cierpliwosci co do karmienia. Wdrozycie sie. Ja pobudzam pierś laktatorem i raz dziennie daje jej butle z moim ściągniętym mlekiem by sprawdzać ile zjada ml. Na butelce więcej je niz przy pierś wiec będę częściej ściągać pokarm i dawać jej z butelki i dokarmiać piersią. Wtedy szybciej nabierze wagi. Na czkawkę naljepsza pierś.
A co do charczenia to okazało się że malutka moja ma katar i w nocy maz musial pojechać do apteki po aspirator . To jest rewelacja. Golutki super wychodza daje do noska jej sól fizjologiczną potem ciagam rurka i smaruje nosek maścią majerankową plus inhalacje z olejka eukaliptusowego i córci dzis rano mogla juz oddychać. -
Pocahontas wrote:a ja mam pytanie odnośnie laktatorów, jakich używacie i czy jesteście zadowolone, bo ten który ja mam to ściąga tylko pierwsze mleczko, a potem mam mleko w piersi, a on już go nie ściąga...
scarlett - laktacja może się rozbujać po tygodniu i dłuższym czasie także bądź cierpliwa, a będzie mleczko:) -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
z karmieniem nie idzie jakoś tragicznie ale młody nie szczególnie chce jeść wg. określonych norm. Woli jeść jak sam ma ochotę i nawet mu się nie dziwię
ale póki co chcę żeby wrócił do wagi urodzeniowej i więcej nie tracił więc też nie do końca chce pozwolić mu decydować.
A propos wagi.... Zważenie się dziś było złym pomysłemna poprawę humor zrobiłam sobie makijaż
I mam dylemat co zjeść na obiad i jakie warzywa i owoce kazać kupić mężowi
P.s. Gdzie dziś są mamy nierozpakowane?na porodówce wszystkie?
-
Emrica wrote:Margoo gratuluje
Dziewczyny potrzebuje rady, a mianowicie do tej pory karmiłam piersią, ale wczoraj mieliśmy wizytę w przychodni i okazało się że mała mało przybiera, i lekarka kazała mi po piersi dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym lub raz dawać pierś na na drugie karmienie mm, oraz pobudzać piersi laktatorem, i ok, tak wczoraj robiłam, ale od kąt dałam jej mm nie zrobiła wczoraj ani jednej kupki i teraz rano tez cisza, a widzę że się męczy, bo się pręży, bąki też są, jak jej pomóc????? -
Scarlett2014 wrote:Dzięki dziewczyny
z karmieniem nie idzie jakoś tragicznie ale młody nie szczególnie chce jeść wg. określonych norm. Woli jeść jak sam ma ochotę i nawet mu się nie dziwię
ale póki co chcę żeby wrócił do wagi urodzeniowej i więcej nie tracił więc też nie do końca chce pozwolić mu decydować.
A propos wagi.... Zważenie się dziś było złym pomysłemna poprawę humor zrobiłam sobie makijaż
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Anastacia trzymam kciuki za wizytę.
Sxcarlet moje tez jej kiedy jej się chce i nie trzymam sie zasad daje jej jeść na żądanie. Nawet moja polozna mowila ze tak jest lepiej. Ty moja jest strasznym śpiochem . W nocy jadla o 2 a potem na kolejne jedziecie obudzila sie o 7.30.Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brzuchatki są i czytają Wasze wpisy o dzidziusiach, a że doświadczenia nie mają, to się nie wychylają
coraz częściej w nocy poza skurczami przepowiadającymi mam pobolewanie brzucha jak na okres i lekkie bóle krzyża, więc chyba organizm się szykuje.
Mały w brzuchu słodko się przeciąga, ja jeszcze leżę, pogoda słaba, ale na spacer i tak wyjdę, potem kumpela też w ciąży przyjdzie i będziemy trajkotać o naszych stanach
No i weekend więcej domowników bedzie! Miłego dnia.Krokodylica, noa8, Emartea, bella82 lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:
O to to, też się rano ważyłam i zdębiałam.
Ja nie na porodówce, od rana w biegu i poza domem, ale Zuźka się zaparła i wychodzić nie chce.
Konwalia u mnie ze znajomych mamusiek wszystkie polecają mm Hipp, że dzieci po nim nie mają problemu z kupką. Ja kupiłam Nestle Nan Pro 1, bo Hipp jest u nas tylko w Rossmanie (!!!) a do niego mam daleko więc nie będę robić specjalnej wyprawy po mleko. Nan Pro poleciła mi położna, zobaczymy jak dzieć będzie reagował.
-
Witajcie
Co do mleka to stosowaliśmy Nan Pro 1 ale po niecałym tygodniu musieliśmy zmienić. Synek strasznie prężył się,ulewał i widać było,że cierpi. Przeszliśmy teraz na
Bebilon 1, zobaczymy. Obserwujemy. Jak nie,to kolejne pójdzie w ruch,ale to już za sugestią lekarza.
U nas czkawka też obowiązkowo,chociaż raz dzienniePrzytulam wtedy i delikatnie kołyszę.
Anastacia kciuki za wizytę. -
nick nieaktualnyhej Mamuśki i brzuchatki
ja szykuje się na ktg i tak na nim nic nie wyjdzie by musieli mi w nocy robić bo cała noc przepowiadajace mnie męczą a w dzień raczej nic nie zobaczą.
wogóle to zaczynam dziś nowy tydz
anet na fb poniżej albo w plikach są te listy z produktami do ściągnięcia bo to co dodałam to jednej się wyświetliło a innej nie wiec wstawiałam jako plik jak ściągniesz na komputer to będzie widać
anastacia trzymam kciuki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:29
loszcz, Emca, anet525, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty
Scarlet cieszę się że już w domu, trzymam kciuki za laktację.
Czy mówiłam Wam już że moja gin to niezła aparatka:) byłam dzisiaj u niej się przebadać i sprawdzić czy wszystko jest ok. wyniiki badfań mocz i morfologia książkowe, sprawdzała na samolocie zszycie i jak się zagoiło, powiedziała że piękne zszycie naprawde piękna robota lekarza, zagojone też ładnie i nagle mówi o jacie coś musze pani pokazać! dała mi lusterko do ręki i kazała zaglądać tam na dół. okazało się że tak mnie łądnie pozszywali ze nawet zszyli mi częściowo błonę dziewiczą i lekarka mówi: ha! może pani powiedzieć mężowi że ma dziewicę w domu i moze rozdziewiczaćdoznałam szoku
A tk poza tym przepisała mi tabletki anty specjalnie dla kobiet karmiących w usg dopochwowym wyszło ze moje jajniki już pracują a w jednym nawet tworzy się pęcherzyk jajowy i mój ma 12 mm a pęcherzyk zostaje wypuszczony jak ma 20 mm więc jeszcze tydzień i będę mogła znowu zajść w ciaże... a tak to macica skurczona i czeka na następnego dzidziusiaEmca, loszcz, Scarlett2014, jasmin, noa8, konwalianka, Emrica, MamaAdasia, SunSun, Niunia86, Emartea, bella82 lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Hej dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty
Scarlet cieszę się że już w domu, trzymam kciuki za laktację.
Czy mówiłam Wam już że moja gin to niezła aparatka:) byłam dzisiaj u niej się przebadać i sprawdzić czy wszystko jest ok. wyniiki badfań mocz i morfologia książkowe, sprawdzała na samolocie zszycie i jak się zagoiło, powiedziała że piękne zszycie naprawde piękna robota lekarza, zagojone też ładnie i nagle mówi o jacie coś musze pani pokazać! dała mi lusterko do ręki i kazała zaglądać tam na dół. okazało się że tak mnie łądnie pozszywali ze nawet zszyli mi częściowo błonę dziewiczą i lekarka mówi: ha! może pani powiedzieć mężowi że ma dziewicę w domu i moze rozdziewiczaćdoznałam szoku
A tk poza tym przepisała mi tabletki anty specjalnie dla kobiet karmiących w usg dopochwowym wyszło ze moje jajniki już pracują a w jednym nawet tworzy się pęcherzyk jajowy i mój ma 12 mm a pęcherzyk zostaje wypuszczony jak ma 20 mm więc jeszcze tydzień i będę mogła znowu zajść w ciaże... a tak to macica skurczona i czeka na następnego dzidziusia