X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica, daj jej cos na wzdecia, jak nie zrobi kupy to czopki glicerynowe, a aby odgazować polecam windi lub zwykły termometr..

jakie mleko modyfikowane dajecie dzieciom i dlaczego akurat takie?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka nam lekarz przy wypisie polecał Nan albo Enfamil. Enfamil mały lekko poprobował w szpitalu i było ok ale tego była minimalna ilość więc na nie wiem.

Sprawdzają się u Was szumusie etc.? Babcia chce kupić misia wnukowi :)

A czy Wasze dzieci mają czawke? Co robicie wtedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:57

• oli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czkawkę cycus plus lulanie delikatne. Czkawka zwykle jak zje za szybko- czasem sie przystawka spokojnie a czasem jakby z 3 dni nie jadła- i wtedy ma czkawkę

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie córcia po kp budzi się co około 2 godzinki. Czasami szybciej, czasami jak dziś w nocy później (bo spała ze mną w łóżku). Mm daje jej przed wyjściem na spacer, bo śpi po nim jak suseł około 4 godzin. Czasami też jak marudzi i nie chce zasnąć po moim mleku. Czyli jakieś max 4 razy na dobę po 30 ml. A kupiłam jej to samo czym dokarmiali w szpitalu Nan Pro 1.
    Laktator mam ręczny Avent i sprawdza się bardzo dobrze, ale ręka boli :) Do tego był prezencik w postaci wkładek laktacyjnych, smoczka, nakładek ochronnych oraz pojemniczek na przechowywanie pokarmu.

Scarlet co do czkawki. Ja małą przystawiam do piersi, czasami wspomagam się mm lub wodą niegazowaną oczywiście w pozycji pionowej. Czasami też pomaga nagłe odwrócenie uwagi (ale nie wystraszenie) np. zapalenie światła gdy jest ciemno itp. I przechodzi. Niestety raz dziennie czkawka się pojawić u Nas musi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:13

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarolet cierpliwosci co do karmienia. Wdrozycie sie. Ja pobudzam pierś laktatorem i raz dziennie daje jej butle z moim ściągniętym mlekiem by sprawdzać ile zjada ml. Na butelce więcej je niz przy pierś wiec będę częściej ściągać pokarm i dawać jej z butelki i dokarmiać piersią. Wtedy szybciej nabierze wagi. Na czkawkę naljepsza pierś.

A co do charczenia to okazało się że malutka moja ma katar i w nocy maz musial pojechać do apteki po aspirator . To jest rewelacja. Golutki super wychodza daje do noska jej sól fizjologiczną potem ciagam rurka i smaruje nosek maścią majerankową plus inhalacje z olejka eukaliptusowego i córci dzis rano mogla juz oddychać.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    a ja mam pytanie odnośnie laktatorów, jakich używacie i czy jesteście zadowolone, bo ten który ja mam to ściąga tylko pierwsze mleczko, a potem mam mleko w piersi, a on już go nie ściąga...

scarlett - laktacja może się rozbujać po tygodniu i dłuższym czasie także bądź cierpliwa, a będzie mleczko:)
    Podobno najlepsze sa medeli

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) z karmieniem nie idzie jakoś tragicznie ale młody nie szczególnie chce jeść wg. określonych norm. Woli jeść jak sam ma ochotę i nawet mu się nie dziwię :) ale póki co chcę żeby wrócił do wagi urodzeniowej i więcej nie tracił więc też nie do końca chce pozwolić mu decydować.

A propos wagi.... Zważenie się dziś było złym pomysłem :/ na poprawę humor zrobiłam sobie makijaż :)
    I mam dylemat co zjeść na obiad i jakie warzywa i owoce kazać kupić mężowi :/

P.s. Gdzie dziś są mamy nierozpakowane? :) na porodówce wszystkie?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Margoo gratuluje :)

Dziewczyny potrzebuje rady, a mianowicie do tej pory karmiłam piersią, ale wczoraj mieliśmy wizytę w przychodni i okazało się że mała mało przybiera, i lekarka kazała mi po piersi dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym lub raz dawać pierś na na drugie karmienie mm, oraz pobudzać piersi laktatorem, i ok, tak wczoraj robiłam, ale od kąt dałam jej mm nie zrobiła wczoraj ani jednej kupki i teraz rano tez cisza, a widzę że się męczy, bo się pręży, bąki też są, jak jej pomóc?????
    Niestety mm zawwsze jest tdudniej trawione przez dziecko niz mleko matki.jesli problem bedzie sie powtarzalmto trzeba zmienic mleko na bardziej lekkostrawne.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) z karmieniem nie idzie jakoś tragicznie ale młody nie szczególnie chce jeść wg. określonych norm. Woli jeść jak sam ma ochotę i nawet mu się nie dziwię :) ale póki co chcę żeby wrócił do wagi urodzeniowej i więcej nie tracił więc też nie do końca chce pozwolić mu decydować.

A propos wagi.... Zważenie się dziś było złym pomysłem :/ na poprawę humor zrobiłam sobie makijaż :)

O nie kochana ja siedze w domu z moim brzuszkiem dzis wizyta i ktg

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia trzymam kciuki za wizytę.
    Sxcarlet moje tez jej kiedy jej się chce i nie trzymam sie zasad daje jej jeść na żądanie. Nawet moja polozna mowila ze tak jest lepiej. Ty moja jest strasznym śpiochem . W nocy jadla o 2 a potem na kolejne jedziecie obudzila sie o 7.30.

Anastacia33 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet a jak u Was z wagą? Takie podejście jak Twojego do mnie przemawia ale boje sie że Junior za dużo straci.

Anastacia powodzenia na wizycie :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Anet a jak u Was z wagą? Takie podejście jak Twojego do mnie przemawia ale boje sie że Junior za dużo straci.

Anastacia powodzenia na wizycie :)
    Dziekuje.odezwe sie po choc nie licze ze cos sie zmienilo

anet525 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki są i czytają Wasze wpisy o dzidziusiach, a że doświadczenia nie mają, to się nie wychylają :)

coraz częściej w nocy poza skurczami przepowiadającymi mam pobolewanie brzucha jak na okres i lekkie bóle krzyża, więc chyba organizm się szykuje.
    Mały w brzuchu słodko się przeciąga, ja jeszcze leżę, pogoda słaba, ale na spacer i tak wyjdę, potem kumpela też w ciąży przyjdzie i będziemy trajkotać o naszych stanach :)
    No i weekend więcej domowników bedzie! Miłego dnia.

Krokodylica, noa8, Emartea, bella82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

O to to, też się rano ważyłam i zdębiałam. :)

Ja nie na porodówce, od rana w biegu i poza domem, ale Zuźka się zaparła i wychodzić nie chce.

Konwalia u mnie ze znajomych mamusiek wszystkie polecają mm Hipp, że dzieci po nim nie mają problemu z kupką. Ja kupiłam Nestle Nan Pro 1, bo Hipp jest u nas tylko w Rossmanie (!!!) a do niego mam daleko więc nie będę robić specjalnej wyprawy po mleko. Nan Pro poleciła mi położna, zobaczymy jak dzieć będzie reagował.

• jasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Co do mleka to stosowaliśmy Nan Pro 1 ale po niecałym tygodniu musieliśmy zmienić. Synek strasznie prężył się,ulewał i widać było,że cierpi. Przeszliśmy teraz na
    Bebilon 1, zobaczymy. Obserwujemy. Jak nie,to kolejne pójdzie w ruch,ale to już za sugestią lekarza.
    U nas czkawka też obowiązkowo,chociaż raz dziennie ;) Przytulam wtedy i delikatnie kołyszę.

Anastacia kciuki za wizytę.

relg2n0abn31771x.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:18

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuśki i brzuchatki ;) ja szykuje się na ktg i tak na nim nic nie wyjdzie by musieli mi w nocy robić bo cała noc przepowiadajace mnie męczą a w dzień raczej nic nie zobaczą.

wogóle to zaczynam dziś nowy tydz :)

anet na fb poniżej albo w plikach są te listy z produktami do ściągnięcia bo to co dodałam to jednej się wyświetliło a innej nie wiec wstawiałam jako plik jak ściągniesz na komputer to będzie widać

anastacia trzymam kciuki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:29

loszcz, Emca, anet525, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty
    Scarlet cieszę się że już w domu, trzymam kciuki za laktację.

Czy mówiłam Wam już że moja gin to niezła aparatka:) byłam dzisiaj u niej się przebadać i sprawdzić czy wszystko jest ok. wyniiki badfań mocz i morfologia książkowe, sprawdzała na samolocie zszycie i jak się zagoiło, powiedziała że piękne zszycie naprawde piękna robota lekarza, zagojone też ładnie i nagle mówi o jacie coś musze pani pokazać! dała mi lusterko do ręki i kazała zaglądać tam na dół. okazało się że tak mnie łądnie pozszywali ze nawet zszyli mi częściowo błonę dziewiczą i lekarka mówi: ha! może pani powiedzieć mężowi że ma dziewicę w domu i moze rozdziewiczać :P doznałam szoku :)

A tk poza tym przepisała mi tabletki anty specjalnie dla kobiet karmiących w usg dopochwowym wyszło ze moje jajniki już pracują a w jednym nawet tworzy się pęcherzyk jajowy i mój ma 12 mm a pęcherzyk zostaje wypuszczony jak ma 20 mm więc jeszcze tydzień i będę mogła znowu zajść w ciaże... a tak to macica skurczona i czeka na następnego dzidziusia

Emca, loszcz, Scarlett2014, jasmin, noa8, konwalianka, Emrica, MamaAdasia, SunSun, Niunia86, Emartea, bella82 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty
    Scarlet cieszę się że już w domu, trzymam kciuki za laktację.

Czy mówiłam Wam już że moja gin to niezła aparatka:) byłam dzisiaj u niej się przebadać i sprawdzić czy wszystko jest ok. wyniiki badfań mocz i morfologia książkowe, sprawdzała na samolocie zszycie i jak się zagoiło, powiedziała że piękne zszycie naprawde piękna robota lekarza, zagojone też ładnie i nagle mówi o jacie coś musze pani pokazać! dała mi lusterko do ręki i kazała zaglądać tam na dół. okazało się że tak mnie łądnie pozszywali ze nawet zszyli mi częściowo błonę dziewiczą i lekarka mówi: ha! może pani powiedzieć mężowi że ma dziewicę w domu i moze rozdziewiczać :P doznałam szoku :)

A tk poza tym przepisała mi tabletki anty specjalnie dla kobiet karmiących w usg dopochwowym wyszło ze moje jajniki już pracują a w jednym nawet tworzy się pęcherzyk jajowy i mój ma 12 mm a pęcherzyk zostaje wypuszczony jak ma 20 mm więc jeszcze tydzień i będę mogła znowu zajść w ciaże... a tak to macica skurczona i czeka na następnego dzidziusia
    Jakie tabletki anty ci przepisala?

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie. Właśnie idziemy do laryngologa skontrolować uszko Emilki. Trzymajcie kciuki, żeby słuch był ok.

Scarlett2014, jasmin, anet525, noa8, MamaAdasia, SunSun, Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ