Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja..
pogoda mnie dzisiaj źle nastraja...czytam wszystkie Wasze posty, ale jakoś nie mam weny do pisania...
to widzę, że sporo z Was dokarmia mm...
noa uśmiechnęłam się na stwierdzenie "piękna kupka"
ja mam ktg przede wszystkim ze względu na owinięcie szyjki pępowiną...ale od 40 tygodnia będę musiała chodzić na kontrolę co dwa dni..
Sarah pochwal się jakimś jednym foto jak już będziecie mieli
miłego dnia mamusie i brzuszki
noa8 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMój lekarz uważa że ktg powinno być pod koniec ciąży wykonywane co tydz i tak chodzę do niego od 3 tyg. tak samo położna na SR powiedziała ze to ważne badanie od 37 tyg ale co lekarz to opinia. dzisiaj mi lekarz powiedział ze nie ważne dla niego są skurcze bo mowie ze nie mam wogóle prawie na ktg tylko ważna dla niego jest praca serca dziecka
noa8 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spróbujcie na laktacje melise pić podobno działa noi mam fajny przepis na okłady z cieplych roztłuczonych ziemniaków.
Racja na ktg ważniejsze jest tętno czy nie za szybkie czy nie za wolne , skurcze mogą się nie pisać ale to nie znaczy , że ich nie ma. Ja dostałam bolący skurcz podczas ktg który się nie zapisał , a jak leżałam i nic nie czułam to nagle zapisał sie skurcz na poziomie 80% .20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
ja kłade małego codziennie na brzuszku
co do połogu, to nadal krwawię, ale już nie tak intensywnie, wystarczą wkładki; przy czym bite dwa tygodnie lało się jak z kranu, na sobotniej wizcie gin powiedziala, ze to koncówka, bo już niewiele krwi w macicy.. planowa wizyta powinna odbyc sie 6-8tyg po porodzie.anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Ja też tak jak Kaczamila biorę tabletki ale o nazwie Azalia. Połóg trwał 5tyg,po tym czasie byłam u gina i powiedział,że wszystko się zagoiło. Zaczęłam brać tabletki i jakoś 3 dni później dostałam okresu. Dopiero dzisiaj widzę,że się powoli kończy i dobrze bo trwał chyba z półtora tyg...
Moja waga stanęła niestety bo upodobałam sobie ciasteczka maślane i nie potrafie sie im oprzeć więc łącznie schudłam na razie 10kg.
Co do mleka mm to moja Pani neonatolog proponowała na ostatniej wizycie Bebilon 1,ale póki co mam swoje mleczko więc o tym nie myśle
Co do suplementów to ja tylko biorę DHA. Nic więcej.
Miłego Dnianoa8 lubi tę wiadomość
-
Dzięki wszystkim za kciuki. Uszko Emilki słyszy na szczęście. Kamień spadł mi z serca.
My dajemy małej mleko Hipp i jak dotąd sprawdza się dobrze. Z witamin nadal biorę Pregna Plus. Położna radziła brać witaminy karmiąc, bo żadną dietą nie wprowadzi się tylu potrzebnych składników, żeby starczyło dla dwóch organizmów. A jak temu małemu czegoś brakuje to wyciąga wszystko od nas. I tak psują się zęby, wypadają włosy, szarzeje cera itd.loszcz, noa8, Niunia86, Scarlett2014, bella82, kaczamila, Emca, Krokodylica, Pocahontas lubią tę wiadomość