X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to chyba o mnie chodzi z tą ospą

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hmm a czemu Wy tak macie co chwilę ktg? A ja nie mam w ogóle?

Mój brzuchol ze wczoraj:

37tc%2520forum.jpg

Od 37 tygodnia co tydzień powinno być podobno i ja tak mam.

anet525, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet mój już poszedł do pracy,poza tym mam opory kiedy wiem że jest główka nisko :-\
    Jeśli chodzi o apetyt to dziś jem za 2 albo i 3 ludzi.Non stop coś miele w buzi.
    Powera nie mam specjalnie...

201503231678.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

przepraszam ze sie nie odzywam ale nie ograniam tego wszystkiego. uczymy sie siebie i nie powiem ze jest latwo. ciezko nauczyc sie roli mamy. mam lepsze i gorsze momenty. odszczekuje wszystkie slowa z wielka pokora ktore brzmialy ;a ja nigdy albo nigdy w zyciu itp itd. zycie weryfikuje nasze plany i choc nie zlamalam sie jeszcze i Ewcia nie spi z nami w lozku to jestem pelna zrozumienia dla mam ktore wysylaja meza do drugiego pokoju a spia z dzieckiem.

mam maly baby blues i musze to przetrwac.

zycze Wam wszystkim udanych szybkich i przyjemnych porodow a kolejnym narodzonym maluszka duzo zdrowka i gratulacje dla mam:) staram sie Was czytac podczas karmienia malej ale juz na odpisanie brkuje rak.

pozdrawiam i ciagle o Was pamietam:) mam nadzieje ze niedlugo sie ogarne:)

Malenq, gosiaczek31, Emartea, anet525, Emca, Ewelaa, SunSun, Madzik82, MamaAdasia, jasmin lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja baby blues minie i bedzie duzo radochy z macierzynstwa. A to ze zycie weryfikuje to normalne, kazda z nas predzej czy pozniej sie na tym zlapie ze inaczej sobie wyobrazala bycie mama:-) nie zawsze jest pieknie i kolorowo. Ale i tak milosc do dziecka przeslania wszystko:-)

loszcz, Emartea, czekaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku piekny okragly brzusio:-)

Co do laktatora ja mam reczny avent, mi pasowal ale duzo go nie uzywalam, corka spijala na biezaco zwykle.

Kasss wspolczuje zapalenia. Mam nadzieje ze szybko przejdzie. Z kupkami ciezko doradzic. Moja starsza tez robila raz max 2 razy dziennie. Byc moze to po mm. Ono jednak ma inny sklad niz to matczyne. Moze zle reaguje na konkretna marke mleka. Sprobuj zmienic na inne.

Ja na poczatku w pierwszym tyg po urodzeniu jak mialam jeszcze malo swojego mleczka dawalam malej na dokarmienie bebilon w szpitalu bo takie tam dawali w malych buteleczkach , a w domu mialam nan. Bylo ok. A jak konczylam karmienie po roku dawalam coreczce bebiko i bardzo jej smakowalo bo bylo slodsze niz pozostale nie pachnialo jak karma dla psa:-) sorry za porownanie:-) ale dziwny smak i zapach ma mm wg mnie. Ale Ola nie reagowala alergicznie na zadne mleko wiec moglam dawac jej wszystkie. Ale bebiko jej najbardziej podchodzilo.

Aneta ja w poniedzialek bede miala skonczony 41 t wg gin. Wlasciwie w poniedzialek bede 7 dni po terminie i moglabym na upartego juz jechac. Ale jesli bedzie wszystko ok a ja bede czula sie dobrze to pojade do szpitala we wtorek rano dopiero.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to trzymam kciuki ale będziesz miała wywołanie czy cesarkę?
    Krokodylica super brzusio mi mojego czasem brakuje.
    Czekaja Glowa do góry wszystko przychodzi z czasem musisz miec w sobie dużo sily i cierpliwosci ja pamiętam jak bylo z pierwszym dzieckiem. Tez bylo mi ciężko ogarnac wiele rzeczy i wyczuć potrzeby malej. Z drugim juz jest o wiele lepiej. Wdrozysz sie spokojnie. Jak będziesz miała jakies pytania czy wątpliwości pisz do nas napewno ci postaramy sie doradzic:)

Krokodylica, czekaja lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywolanie. Ale nie obawiam sie tego jakos specjalnie bo pierwszy tez mialam indukowany i poszlo ok:-) szybko i sprawnie.
    No ale do tego czasu jeszcze kilka dni:-)

noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku zazdroszcze Ci tego luzu ,ja to się boje wywołania...że się nie uda , że będą męczyć i to i tak nic nie da i wkońcu skończy się cesarką. Tak mi się kojarzy indukcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 18:46

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Gosiaczku zazdroszcze Ci tego luzu ,ja to się boje wywołania...że się nie uda , że będą męczyć i to i tak nic nie da i wkońcu skończy się cesarką. Tak mi się kojarzy indukcja.
    Dziewczyny a ja mam nadzieje ze wszystko samo sie jednak zacznie i indukcja nie bedzie pitrzebna

belladonna, gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Noa to prawda w tej ciazy podchodze do porodu z zupelnym luzem i spokojem. Nie wiem czemu tak poprostu mam. Wtedy balam sie okropnie indukcji, porodu, pologu itd.. i psychicznie bylam wykonczona. teraz liczylam sie z tym ze przenosze po terminie i ok. Pogodzilam sie z tym. Dzis po drodze mezowi tlumaczylam o co chodzi i czemu po terminie nadal chodze. Ja poprostu znam swoj organizm dobrze. Wiem kiedy bylo zaplodnienie i stad termin z om byl tylko umowny. Tak naprawde teraz miedzy 13-15 jestem w swoim terminie.
    Indukcji sie nie boje bo juz to przechodzilam wiem co i jak. Moze nie jest fajnie czuc mocne skurcze odrazu po oxy ale jest ok. Moj organizm ladnie zareagowal wtedy na mala dawke, akcja ladnie i szybko postepowala i mam nadzieje ze i tym razem bedzie podobnie. I tak do tego podchodze. Nie dopuszczam juz zadnych czarnych scenariuszy. I tak nie mam wplywu na to co sie wydarzy:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 19:06

belladonna, Krokodylica, noa8, Emca lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko tego chce , że jeżeli będę miała oksytocyne to żeby ona zadziałała tak jak u Ciebie a nie 2h z cewnikiem 7h pod kroplówką i dupa dalej nic się nie ruszy a ja będę tym faktem zrezygnowana. Jeszcze takie pytanie z kategori " głupich" tą kroplówke miałaś ustawiona to leciała szybko czy wolno te krople zlatywały?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa ja mialam nie w kroplowce tylko taka pompe. To jest taka duza strzykawa podlaczona pod jakis elektroniczny aparacik ktory dawkuje. Wiec nawet nie wiem z jaka szybkoscia to podawalo oxy. Ale lekarka mowila ze bardzo mala dawaka poszla i odrazu praktycznie czulam skurcze co 5-6 min chyba. Nie wiem jak bedzie teraz bo rodze w innym miescie no ale skoro wtedy szybko organizm reagowal to pewnie nic sie nie zmienilo bez wzgl na sposob podania.
    acha i tak czytalam opisy porodow u naszych mamus z forum i jaka mialy traume slably bo na czczo i bez picia. Ja tez musialam byc na czczo i nie pic nic ale mi w trakcie podlaczyli kroplowke z glukoza i Nacl zeby nawodnic organizm bo mowilam poloznej ze mi slabo sie robi i pic bardzo mi sie chce. Wiec moze trzeba sie upominac. Gdyby jeszcze ktorejs z przyszlych rodzacych mamus sie tak przytrafilo.

noa8, noa8 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz cisza z porodami....rzadna nie rodzi?

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maz zadowolil i przywiozl kebaba bo mu trulam dupe ze to moja ostatnia szansa:-) objadlam sie jak glupia hehehe i cos czuje ze zgaga sie to skonczy choc juz sie chwalilam ze mi odpuscila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No teraz cisza z porodami....rzadna nie rodzi?

Ja mówiłam ze będzie zastój :)

tak sobie myślę i tym ze dziewczyny porody bez picia u mnie nawet w liście rzeczy do szpitala do porodu jest woda z dziubkiem zeby podczas porodu pic i coś słodkiego żeby po porodzie zjeść

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Mnie maz zadowolil i przywiozl kebaba bo mu trulam dupe ze to moja ostatnia szansa:-) objadlam sie jak glupia hehehe i cos czuje ze zgaga sie to skonczy choc juz sie chwalilam ze mi odpuscila:-)
    Mnie za to napadlo na lody z wisniami i syropem wisniowym

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja mówiłam ze będzie zastój :)

tak sobie myślę i tym ze dziewczyny porody bez picia u mnie nawet w liście rzeczy do szpitala do porodu jest woda z dziubkiem zeby podczas porodu pic i coś słodkiego żeby po porodzie zjeść
    Jak sobie dobrze przypominam to po pierwsxym porodzie zycie bym oddala za butelke wody mineralnej tak mi sie pic chcialo

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Jak sobie dobrze przypominam to po pierwsxym porodzie zycie bym oddala za butelke wody mineralnej tak mi sie pic chcialo

wiec co szpital to obyczaj u mnie nawet położne podkreslaly żeby nie zapomnieć i ze z dziubkiem najlepiej bo w każdej pozycji można pić. ją właśnie musze dokupić ta wodę i wpakować do torby

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    wiec co szpital to obyczaj u mnie nawet położne podkreslaly żeby nie zapomnieć i ze z dziubkiem najlepiej bo w każdej pozycji można pić. ją właśnie musze dokupić ta wodę i wpakować do torby
    U mnie można wziąść ale pic dopiero po porodzie

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ