X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaawa wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Chciałam sie pochwalic, ze 11.03 o 23.20 przez CC przyszedł na świat Piotruś w 41+2 tyg ciazy. Ważył 3850 g i miał 55 cm. Jest sliczny. Zostajemy troche dłużej w szpitalu, bo są powikłania u mnie. Ale synuś zdrowy, a to najwazniejsze.

Gratulacje i.wszystkiego najlepszego dla Was! :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    A właśnie Rubi i Bella dziś milczą, może rodzą :)

ja sie melduje, nie urodzilam. Mialam wczoraj kiepski dzien i nie chcialam smecic :-/ strasznie mnie pachwina boli i zgaga meczy wiec ostatnie nocki to dla mnie jakas masakra :-/

• czekaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za slowa otuchy:) agawa gratuluje:)

ja mam laktator madela mini electric polecam jest super ale troche glosny:)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Loszcz powodzenia;-) Emartea dobrze ze z uszkiem wszystko ok mi wróciło zapalenie piersi czuje się jak z kzyza zdjęta bol nie do opisania do tego dreszcze i gorączka mala też daje popoalic płacze cały dzień chyba ma problemy z brzuszkiem czy wasze maluchy robią co dzień kupy? Bo julka zawsze co przewijana była to kupę miała a wczoraj zrobiła jedna i do tej pory nic położna mowi by się tym nie przejmować ale martwię sie

położna w szpitalu nam mówiła, by się nie przerazić jak kupki nie będzie dwa dni, bo może się tak zdarzyć, żeby nie panikować od razu, bo u nas na poczatku też co 3 godz kupka była a teraz różnie, ale minimum 1 na dzień to jest:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..:)

Ja też nie rodze..wczoraj tylko co jakiś czas ból misiaczkowy..w pon ktg i badanie..pewnie lekarz znów powie wszystko pięknie przygotowane główka niziutko rozwarcie 4cm :P ja już mądra jak lekarz prawie:P

Agaawa gratulacje! :)

Miłego weekendu..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 09:53

Krokodylica lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Dzień dobry..:)

Ja też nie rodze..wczoraj tylko co jakiś czas ból misiaczkowy..w pon ktg i badanie..pewnie lekarz znów powie wszystko pięknie przygotowane główka niziutko rozwarcie 4cm :P ja już mądra jak lekarz prawie:P

Agaawa gratulacje! :)

Miłego weekendu..:)
    Wszystko przygotowane a maluszkowi sie nir dpieszy to tak jak mojemu siedxi grzecznie w brzuchu

Rubi lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanie... bo moj Nikos jak spi to ladnie oddycha a po jedzeniu strasznie charczy ... macie lub mialyscie moze taki problem?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz jak u Ciebie sytuacja, cos sie rozwinelo po glucie?:-) daj znak zycia:-)

loszcz lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaawa wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Chciałam sie pochwalic, ze 11.03 o 23.20 przez CC przyszedł na świat Piotruś w 41+2 tyg ciazy. Ważył 3850 g i miał 55 cm. Jest sliczny. Zostajemy troche dłużej w szpitalu, bo są powikłania u mnie. Ale synuś zdrowy, a to najwazniejsze.

Gratuluję!

A co u Ciebie się dzieje?

• ines31 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Scarlet ja się dziś zastanawiałam nad tym samym. Moje dziecko w ciągu dnia je (czasami trzeba go wybudzać bo by chyba cały dzień spał :/ ) i zasypia bez problemu. W nocy ma akcje czuwanie 3 godziny marudzi i trzeba się namęczyć żeby usnął. Zastanawiam się jak mu to przesunąć, po prostu zamienił sobie aktywność dzienną na noc :( . Kupki ma za każdą zmianą pampersa, ale podobno to normalne na kp. Rana po cc doprowadza mnie do szału!!! Smaruje altacetem, z jednej strony mam zgrubienie i przy wstawaniu mnie boli. Pocieszenie że hemoroidy mi znikły!!!!!! :) gorzej z wagą no ale zobaczymy z czasem może będzie lepiej.
    Gratuluje nowych dzidziusiow, trzymam kciuki za następne porody.
    Pozdrowienia dla cioć od Szymonka
    2mglels.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:45

Krokodylica, bella82, Sarah88, noa8, madziutek 23, gosiaczek31, loszcz, Ewelaa, Justyska89, Pocahontas, kaczamila, czekaja, Emca, jasmin, kasss, Niunia86, Rybeńka, anet525, SunSun lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam.
    Scarlet ja się dziś zastanawiałam nad tym samym. Moje dziecko w ciągu dnia je (czasami trzeba go wybudzać bo by chyba cały dzień spał :/ ) i zasypia bez problemu. W nocy ma akcje czuwanie 3 godziny marudzi i trzeba się namęczyć żeby usnął. Zastanawiam się jak mu to przesunąć, po prostu zamienił sobie aktywność dzienną na noc :( . Kupki ma za każdą zmianą pampersa, ale podobno to normalne na kp. Rana po cc doprowadza mnie do szału!!! Smaruje altacetem, z jednej strony mam zgrubienie i przy wstawaniu mnie boli. Pocieszenie że hemoroidy mi znikły!!!!!! :) gorzej z wagą no ale zobaczymy z czasem może będzie lepiej.
    Gratuluje nowych dzidziusiow, trzymam kciuki za następne porody.
    Pozdrowienia dla cioć od Szymonka
    2mglels.jpg
    Ale slodziak z Szymonka

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Loszcz jak u Ciebie sytuacja, cos sie rozwinelo po glucie?:-) daj znak zycia:-)
    Czesc kobietki i bobaski :-)
    U mnie cisza,bolało wczoraj jak na okres dziś nic specjalnego.Spałam za to idealnie :-) Dopiero co się obudziłam z nocy i tylko dlatego że głodna jestem (nie licząc siusiu co 2h ;-) )

Agaawa przed zaśnięciem weszłam na naszą listę i tak pomyślałam o tobie ze już przenosilas i nam ucichlas ostatnio.Gratuluję Ci i mam nadzieję,że twoje komplikacje to nic poważnego.Zdrowia dla was obojga i szybkiego powrotu do pełni sił. :-)
    Witamy Piotrusia na świecie i w naszej cybernetycznej rodzinie.Buziaki od e-cioci :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 11:25

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dziewczyny mam pytanko. Czy jest "bardziej" lekkostrawne mm niż Nan Pro 1? Córcia wczoraj dostała mleczko i pół nocy nie przespała prężąc się i marudząc, ssając i płacząc. W ciągu około 5 godzin zrobiła 6 kupek.
    Mam to samo wrażenie. W dzień kiedy je moje mleko jest ok. Na noc daje Nan pro 1 i tez się prezy, wygina i dopiero po ok 2 godz zasypia. Myślę kupić bebilon i zobaczę co będzie.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ale przystojniak twój Szymonek.Cóż za słodki uśmiech :-)

ines31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie ciocie w dwupakach, rozpakowane i bobaski. Mamy mające nocne problemy z maluchem łączę się z wami. Emilka w nocy nie spała od 21 do 3! W tym ze 4 godzin była aniołkiem, leżała sobie cichutko, rozglądała się, robiła minki a reszta czasu wyła i się prężyła, właśnie tak jak piszecie. Płacze okrutnie, macha nóżkami, spina się i kurczy. Trwa to kilka minut po czym jest chwilę spokojna i znów się powtarza. I tak kilka razy. Myślicie, że to kolki? Mi się też chce płakać jak ona się tak męczy.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaawa gratulacje.

4e3f84b95f.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas sprawdza się mm bebilon 1 HA i mleko w proszki i gotowy płyn (z fioletowym)żeby zobaczyć czy wam się na da można na początek kilka sztuk płynu kupić http://www.ceneo.pl/26740406 a dopiero potem zainwestowac w cala puszke mleka.

loszcz myślałam, że dziś napiszesz,że urodziłaś, a ty kochana sobie zwyczajnie noc przespałaś:) synkowi dobrze w brzuszku, wiec niech sobie jeszcze posiedzi, a ty ciesz się kopniakami, ja za nimi już tęsknię:)

co do nie spania i marudzenia dzieci to u mnie jest tak, że jak jeden śpi to drugi pragnie mojej uwagi, a jak ten po karmieniu uśnie to drugi marudzi... rzadko oba na raz:) w sumie to chyba jeszcze tak mi się nie zdarzyło, wymieniają się puki co, by się mamie nie nudziło:)

loszcz lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witajcie wszystkie ciocie w dwupakach, rozpakowane i bobaski. Mamy mające nocne problemy z maluchem łączę się z wami. Emilka w nocy nie spała od 21 do 3! W tym ze 4 godzin była aniołkiem, leżała sobie cichutko, rozglądała się, robiła minki a reszta czasu wyła i się prężyła, właśnie tak jak piszecie. Płacze okrutnie, macha nóżkami, spina się i kurczy. Trwa to kilka minut po czym jest chwilę spokojna i znów się powtarza. I tak kilka razy. Myślicie, że to kolki? Mi się też chce płakać jak ona się tak męczy.
    U 3 tygodniowego szkraba mogą pojawic die juz kolki...dzievko wtedy tak charakterystycznie placze wrecz krzyczy prezy i prostuje nóżki

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    u nas sprawdza się mm bebilon 1 HA i mleko w proszki i gotowy płyn (z fioletowym)żeby zobaczyć czy wam się na da można na początek kilka sztuk płynu kupić http://www.ceneo.pl/26740406 a dopiero potem zainwestowac w cala puszke mleka.

loszcz myślałam, że dziś napiszesz,że urodziłaś, a ty kochana sobie zwyczajnie noc przespałaś:) synkowi dobrze w brzuszku, wiec niech sobie jeszcze posiedzi, a ty ciesz się kopniakami, ja za nimi już tęsknię:)

co do nie spania i marudzenia dzieci to u mnie jest tak, że jak jeden śpi to drugi pragnie mojej uwagi, a jak ten po karmieniu uśnie to drugi marudzi... rzadko oba na raz:) w sumie to chyba jeszcze tak mi się nie zdarzyło, wymieniają się puki co, by się mamie nie nudziło:)
    S wyobraz sobie jakby dwoch chcialo naraz....ciezko by bylo takze tak jsk teraz jest to jest ok.
    Sama mam siostre blizniaczke i nuestety my chcialysmy wszystko naraz takze ciezko miala moja mama.

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    U 3 tygodniowego szkraba mogą pojawic die juz kolki...dzievko wtedy tak charakterystycznie placze wrecz krzyczy prezy i prostuje nóżki
    Właśnie też o tym czytałam. Boję się tych kolek strasznie.

4e3f84b95f.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ