Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziutek pisałyśmy z dziewczynami o tym wcześniej i prawie u każdej się tak dzieje
dziecku zostają w przełyku pozostałości mleka i charczy, mają wiotką krtań. Ja mojemu daje popić wody i jest ok. ale jak zmienisz mu pozycję i połknie resztki to już nie charczy
madziutek 23, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Ines- ja mam na ranę po cc plaster silikonowy Sutricon - na allegro za ok 100 zł ale starcza na cała kuracje- dużo lepiej sie z nim czuje. Wczoraj zdjelismy szwy - rana była trochę nierówna w 2 miejscach - było widać tkankę podskórna. Do tego mam krwiak nad i pod linia ciecia . Z tym plastrem wszystko wyglada dużo lepiej. Polecili nam go w szpitalu.
ines31 lubi tę wiadomość
-
No i za dnia powtórka z rozrywki. Ciężko małej zasnąć. Co przyśnie za chwile oczy jak 5zł. I tak w koło Macieju. Do tego czkawka. Ja póki co odpoczywam i mój A się małą zajmuje.
Brzuś miękki, nóżki podkurcza i prostuje co jakiś czas. A kupsko na caaaaałą pieluszkę. Biedne dziecię. Co tu robić? -
Kasha wrote:Dziewczyny mam pytanko. Czy jest "bardziej" lekkostrawne mm niż Nan Pro 1? Córcia wczoraj dostała mleczko i pół nocy nie przespała prężąc się i marudząc, ssając i płacząc. W ciągu około 5 godzin zrobiła 6 kupek.
uzywam Bebilon ale czytałam pochlebne opinie o mleku Hipp Bio Combiotic. -
Cześć kobitki, widzę, że ciąża to pikus vs zmaganie się z niepewnoścą co z maluszkami, czy nie cierpią, czemu nie śpią, jak robić żeby było najlepiej, jakie kupki, jak często itp. Też się tego boję. Kumpela, która ma miesięcznego synka też mówi, że ostatnio ciągle jej płacze. To pewnie te okropne kolki, ciężko mi pocieszać, ale na pewno wkrótce się wszystko unormuje.
Gratuluję Agaawa i trzymam kciuki za szybki powrót do formy -
hej. Ja zostaje w szpitalu do poniedzialku, chodzi o NFZ. Nie wypisuje sie nawlasne zadanie, bo tu przynajmniej mam 2 razy dziennie KTG i co 2 godz sprawdzaja tetno, a moje dziecko jest dla mnie najwazniejsze i dla niej nawet do porodu moge tu zostac !!
Udanego weekendu
loszcz, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość
-
jasmin wrote:uzywam Bebilon ale czytałam pochlebne opinie o mleku Hipp Bio Combiotic.
My używamy tego mleka i Emilka ma wszystkie te same przypadłości o których piszą dziewczyny. Tak więc albo taki już los maluszków i każdy musi to przejść bez względu na to co je albo trzeba próbować każdego mleka i sprawdzić samemu które jest najlepsze. -
hej Ines ale śmieszek z Szymonka nie napisze nic nowego u nas jest ten sam problem do tego mala od wcoraj kupy nie ztrobila poplakuje w nocy spac nie moze jak podczas jedzenia nie zasnie to juz nic z tego nie bedzie do nastepnego karmienia czasem jak hustam na podusi to zasnie Scarlet ja mam canpol babies jestem bardzo zadowolona a tez mam duzo pokarmu;)
[/url]
-
Mam już 3 tygodnie rosnę jak na drożdżach;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 14:23
madziutek 23, Emartea, gosiaczek31, ines31, Ewelaa, jasmin, kaczamila, loszcz, Justyska89, Niunia86, bella82, Rybeńka, Krokodylica, Emca, Sarah88, Pocahontas, Emily83, anet525, Scarlett2014, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
Jesli mowa o mm to ja mojemu malemu dwa razy dalam NANa i po kazdym mial godzinna kolke... moja polozna powiedziala ze jak sie czuje ze sie nie ma pokarmu a maly glodny to podac mu wode przegotoowana i troche go nasycic i jak znow bedzie glodny to pokarm juz naplynie... mi ssie wydawalo ze maly sie nie najada i zaczelam pic herbatke laktacyjna. Juz na drugi dzien mialam wiecej pokarmu i z jednej piersi Nikos sie najada..
-
Emartea wrote:Witajcie wszystkie ciocie w dwupakach, rozpakowane i bobaski. Mamy mające nocne problemy z maluchem łączę się z wami. Emilka w nocy nie spała od 21 do 3! W tym ze 4 godzin była aniołkiem, leżała sobie cichutko, rozglądała się, robiła minki a reszta czasu wyła i się prężyła, właśnie tak jak piszecie. Płacze okrutnie, macha nóżkami, spina się i kurczy. Trwa to kilka minut po czym jest chwilę spokojna i znów się powtarza. I tak kilka razy. Myślicie, że to kolki? Mi się też chce płakać jak ona się tak męczy.
[/url]
-
Powiedzcie mi od którego tygodnia życia można dziecko wkładać do leżaczka-bujaczka? Zastanawiam się nad jego kupnem.
Teściowa mi chyba dziecka zaczarowała. Chodziła i marudziła, ze dziecko takie spokojne, że non stop śpi i nie płacze no i zgadnijcie ............ mały dziś nie chce spać i marudzi
.
-
ines31 wrote:Powiedzcie mi od którego tygodnia życia można dziecko wkładać do leżaczka-bujaczka? Zastanawiam się nad jego kupnem.
Teściowa mi chyba dziecka zaczarowała. Chodziła i marudziła, ze dziecko takie spokojne, że non stop śpi i nie płacze no i zgadnijcie ............ mały dziś nie chce spać i marudzi
.
Właśnie nad tym samym się zastanawiam. Też chcę kupić ten leżaczek. Mój chrześniak leżał w nim od 3tyg życia więc myślę,że moja też już może.Jutro kończy 7 tyg
Widzę,że nie tylko moja Lena lubi nocne życie.. No cóż-miejmy nadzieje,że niedługo nasze dzieciaczki załapią,że od spania jest noc. Ja moją pod wieczór budze troszke wczesniej,jak głodna daje jej troche mleczka i wtedy jak nie doje to nie zasypia. I tak ze 2,3 razy. Mniej jej się ulewa i mała nie śpi kilka godz.Już 2 razy się sprawdziło i ładnie w nocy spała. Dzisiaj też spróbujemy -
nick nieaktualnywitam dziewczyny ja dzisiaj ciężka nic miałam 7 razy sprawdzalam czy się spocilam czy wody mi odeszły i męczył mnie przepowiadajace masakra nie lubię przez to nocy. a dzisiaj przez godzinę mój brzuch był macany przez moją 6 letnia kuzynke i rozmawiała do dzidzi i macala gdzie dzidzia ma nóżki a gdzie główkę heh. śmieje ze że przez całą ciążę nikt tyle nie dotykał mojego brzucha co ona dzisiaj
ines i Kasss ładnie dzieciaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 16:46
ines31 lubi tę wiadomość
-
Emartea wrote:Witajcie wszystkie ciocie w dwupakach, rozpakowane i bobaski. Mamy mające nocne problemy z maluchem łączę się z wami. Emilka w nocy nie spała od 21 do 3! W tym ze 4 godzin była aniołkiem, leżała sobie cichutko, rozglądała się, robiła minki a reszta czasu wyła i się prężyła, właśnie tak jak piszecie. Płacze okrutnie, macha nóżkami, spina się i kurczy. Trwa to kilka minut po czym jest chwilę spokojna i znów się powtarza. I tak kilka razy. Myślicie, że to kolki? Mi się też chce płakać jak ona się tak męczy.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
U nas tez mały dostaje od czasu do czasu butelkę mleka modyfikowanego. Synek pije Human 1. Ostatnio pręży się, denerwuje,i stęka jakby chciał zrobić kupę a nie mógł czasami też charczy i nie wiem jak mogę mu pomóc. Od 40 godzin nie zrobił kupy i nie wiem czy to nie przez te mleko.
-
ines31 wrote:Powiedzcie mi od którego tygodnia życia można dziecko wkładać do leżaczka-bujaczka? Zastanawiam się nad jego kupnem.
.
ines31 lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Po śniadaniu poszłam na godzinny spacer ku radości mojego pchlarza
Coś tam niby czułam ale stawiam na przepowiadajace.
Po obiedzie zasnelam na kanapie na 2,5h!
Czy sen może być objawem porodu?
Chyba nie bardzo.Już szybciej objawem lenistwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 18:56