Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyloszcz wrote:Po śniadaniu poszłam na godzinny spacer ku radości mojego pchlarza

Coś tam niby czułam ale stawiam na przepowiadajace.
Po obiedzie zasnelam na kanapie na 2,5h!
Czy sen może być objawem porodu
?
Chyba nie bardzo.Już szybciej objawem lenistwa
loszcz my teraz każda oznakę z naszego ciała kojarzymy z porodem bo wszystko się może zdarzyć nie raz widzialysmy po naszych koleżankach forumowych.ja w nocy miałam przegięcie bo dziwnie bardzo się pociłam w gatkach mokro miałam to wydawało mu się ze wody mi odeszły. heh i nawet jak ciężko mi wstać to w bardzo szybkim tempie wstawiałam żeby sprawdzić hehe i o dziwo w tym czasie nic mnie nie bolało miałam ruchy do łazienki jak 9 mies temu hehe -
Emily moja tez od wczoraj kupy nie zrobiła wczoraj dawalam jej mm dzis juz je moje mleko i dalej nic polozna mowila zeby sie tym nie przejmowac ale widze ze brzuszek ja przez to boli i stęka a kupy nie moze zrobic a robila zawsze bardzo duzo ;(Emily83 wrote:U nas tez mały dostaje od czasu do czasu butelkę mleka modyfikowanego. Synek pije Human 1. Ostatnio pręży się, denerwuje,i stęka jakby chciał zrobić kupę a nie mógł czasami też charczy i nie wiem jak mogę mu pomóc. Od 40 godzin nie zrobił kupy i nie wiem czy to nie przez te mleko.

[/url]

-
Muszę spróbować, słyszałam też o przetarciu buzi obsikaną pieluchą... ( wersja troszę bardziej drastycznaDorka.1979 wrote:Może i będziecie się teraz śmiały z tego co napiszę ale u nas w rodzinie te zabobony działają. Przetrzyj dziecku główkę lewą stroną swojej koszulk, bluzki bądź spódnicy I jeśli w takiej chodzisz.za każdym razem to rób jak teściowa będzie od Ciebie wychodziła, bądź osoba która mogłaby zauroczyć dziecko.
niż twoja )
Ja wiedziałam że moja teściowa to wiedźma, moje dziecko tzn. zachowanie mojego dziecko tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Naprawdę bym w to zaczarowywanie nie uwierzyła jakbym nie widziała na własne oczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 19:39
-
kasss wrote:Emily moja tez od wczoraj kupy nie zrobiła wczoraj dawalam jej mm dzis juz je moje mleko i dalej nic polozna mowila zeby sie tym nie przejmowac ale widze ze brzuszek ja przez to boli i stęka a kupy nie moze zrobic a robila zawsze bardzo duzo ;(
Też jemu teraz daję tylko swoje mleko i czekam na kupę bo tak jak u twojej córeczki tak i mój synek robił sporo kup dziennie 4-6. -
A jaki planujesz kupić? Ja się zastanawiałam nad takimNiunia86 wrote:Właśnie nad tym samym się zastanawiam. Też chcę kupić ten leżaczek. Mój chrześniak leżał w nim od 3tyg życia więc myślę,że moja też już może.Jutro kończy 7 tyg

Widzę,że nie tylko moja Lena lubi nocne życie.. No cóż-miejmy nadzieje,że niedługo nasze dzieciaczki załapią,że od spania jest noc. Ja moją pod wieczór budze troszke wczesniej,jak głodna daje jej troche mleczka i wtedy jak nie doje to nie zasypia. I tak ze 2,3 razy. Mniej jej się ulewa i mała nie śpi kilka godz.Już 2 razy się sprawdziło i ładnie w nocy spała. Dzisiaj też spróbujemy
http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5125228657.html -
Z tego co czytałam to dziecko karmione piersią może robić kupsko raz na 3 do 4 dni i to jest ok jeśli kupka nie jest twarda mocno acna mleku modyfikowanym może być nawet raz na dwa do trzech dni i też musi być warunek żeby kupka nie była twarda oprawa to wtedy jest dobrze bo jak jest twarda i do tego zielonkawa to już coś nie tak się dzieje.Emily83 wrote:U nas tez mały dostaje od czasu do czasu butelkę mleka modyfikowanego. Synek pije Human 1. Ostatnio pręży się, denerwuje,i stęka jakby chciał zrobić kupę a nie mógł czasami też charczy i nie wiem jak mogę mu pomóc. Od 40 godzin nie zrobił kupy i nie wiem czy to nie przez te mleko.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
To jak będziesz wiedziała że ma przyjść w odwiedziny do dziecka to przyczep dziecku do rożka lub ciucha coś czerwonego. Ja mam rożki czerwone i kocykines31 wrote:Muszę spróbować, słyszałam też o przetarciu buzi obsikaną pieluchą... ( wersja troszę bardziej drastyczna
niż twoja )
Ja wiedziałam że moja teściowa to wiedźma, moje dziecko tzn. zachowanie mojego dziecko tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Naprawdę bym w to zaczarowywanie nie uwierzyła jakbym nie widziała na własne oczy.
po co ma mi jakaś franca dziecko zauroczyć
ines31, Emartea lubią tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
nick nieaktualnymam pytanie do kasss o ile ci nie umknie. bo przytyłam niby 20 kg ale to nie ważne dla mnie tylko to ze ty puchnelas dużo wody w organizmie ci sie zatrzymywało jak jest teraz ??? zeszło trochę ???? bo ja zaczęłam strasznie puchnać moje stopy to mnie wieczorem przerażaja zwłaszcza dzisiaj
-
Moja właśnie zrobiła taką kupe ze mozna powiedziec ze to 3 lub 4 hehe nigdy nie sadzilam ze tak sie bede cieszyc z niemowlecej kupy ale teraz wykąpana i póki co śpi spokojnie jednak nasze mleko jest najlepsze trzymam teraz kciuki za twojego synka;)Ines zawiąż małemu czerwoną kokardke tesciowa juz go nie urzeknie;)Emily83 wrote:Też jemu teraz daję tylko swoje mleko i czekam na kupę bo tak jak u twojej córeczki tak i mój synek robił sporo kup dziennie 4-6.
ines31, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
[/url]

-
Tak Justyśka wydaje mi sie ze wszystko zeszlo choc po porodzie nogi byly jeszcze bardziej opuchnięte od kąd jestem w domu budze sie zalana potem doslownie cala mokra jestem i to podobno ta woda tak schodzi nie wiem ile schudłam po porodzie bylo 10 kg i od tej pory sie nie ważyłam tak ze nie martw sie wszystko zejdzieJustyska89 wrote:mam pytanie do kasss o ile ci nie umknie. bo przytyłam niby 20 kg ale to nie ważne dla mnie tylko to ze ty puchnelas dużo wody w organizmie ci sie zatrzymywało jak jest teraz ??? zeszło trochę ???? bo ja zaczęłam strasznie puchnać moje stopy to mnie wieczorem przerażaja zwłaszcza dzisiaj
[/url]

-
nick nieaktualnykasss wrote:Tak Justyśka wydaje mi sie ze wszystko zeszlo choc po porodzie nogi byly jeszcze bardziej opuchnięte od kąd jestem w domu budze sie zalana potem doslownie cala mokra jestem i to podobno ta woda tak schodzi nie wiem ile schudłam po porodzie bylo 10 kg i od tej pory sie nie ważyłam tak ze nie martw sie wszystko zejdzie
No właśnie nie martwię się wiem o tym tylko z dnia na dzień coraz bardziej jestem popuchnieta i to mnie trochę szokuje ja i uda i kostki i twarz tez. tylko te uda i kostki mnie po prostu szokują wydaje mi się ze tydzień jeszcze i skóra mi pęknie -
A ja się zastanawiałam dlaczego spocona się budzę. Pocieszyłaś mnie, że tak woda schodzi z organizmu, bo ja jestem opuchnięta (szczególnie nogi) a po porodzie zeszło mi tylko 5 kgkasss wrote:Tak Justyśka wydaje mi sie ze wszystko zeszlo choc po porodzie nogi byly jeszcze bardziej opuchnięte od kąd jestem w domu budze sie zalana potem doslownie cala mokra jestem i to podobno ta woda tak schodzi nie wiem ile schudłam po porodzie bylo 10 kg i od tej pory sie nie ważyłam tak ze nie martw sie wszystko zejdzie
. Może teraz waga ruszy w dół
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam tp samo tez spuchlam najpierw byly tylko palce niestety doszly nogi i cala jakas taka nadmuchsna sie czuje....Justyska89 wrote:mam pytanie do kasss o ile ci nie umknie. bo przytyłam niby 20 kg ale to nie ważne dla mnie tylko to ze ty puchnelas dużo wody w organizmie ci sie zatrzymywało jak jest teraz ??? zeszło trochę ???? bo ja zaczęłam strasznie puchnać moje stopy to mnie wieczorem przerażaja zwłaszcza dzisiaj
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Mam tp samo tez spuchlam najpierw byly tylko palce niestety doszly nogi i cala jakas taka nadmuchsna sie czuje....
Właśnie i to mnie przeraża bo jeszcze tydz puchniecie i chyba pekne. i powiem wam szczeze ze tylko to jest powodem dla którego chciałabym urodzić juz bo tak poza tym to mogę jeszcze z mies chodzić w ciąży -
Ja przez ta opuchlizne czuje sie ciężka wielka i ociezalaJustyska89 wrote:Właśnie i to mnie przeraża bo jeszcze tydz puchniecie i chyba pekne. i powiem wam szczeze ze tylko to jest powodem dla którego chciałabym urodzić juz bo tak poza tym to mogę jeszcze z mies chodzić w ciąży
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH