Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyloszcz wrote:Po śniadaniu poszłam na godzinny spacer ku radości mojego pchlarza
Coś tam niby czułam ale stawiam na przepowiadajace.
Po obiedzie zasnelam na kanapie na 2,5h!
Czy sen może być objawem porodu?
Chyba nie bardzo.Już szybciej objawem lenistwa
loszcz my teraz każda oznakę z naszego ciała kojarzymy z porodem bo wszystko się może zdarzyć nie raz widzialysmy po naszych koleżankach forumowych.ja w nocy miałam przegięcie bo dziwnie bardzo się pociłam w gatkach mokro miałam to wydawało mu się ze wody mi odeszły. heh i nawet jak ciężko mi wstać to w bardzo szybkim tempie wstawiałam żeby sprawdzić hehe i o dziwo w tym czasie nic mnie nie bolało miałam ruchy do łazienki jak 9 mies temu hehe -
Emily83 wrote:U nas tez mały dostaje od czasu do czasu butelkę mleka modyfikowanego. Synek pije Human 1. Ostatnio pręży się, denerwuje,i stęka jakby chciał zrobić kupę a nie mógł czasami też charczy i nie wiem jak mogę mu pomóc. Od 40 godzin nie zrobił kupy i nie wiem czy to nie przez te mleko.
[/url]
-
Dorka.1979 wrote:Może i będziecie się teraz śmiały z tego co napiszę ale u nas w rodzinie te zabobony działają. Przetrzyj dziecku główkę lewą stroną swojej koszulk, bluzki bądź spódnicy I jeśli w takiej chodzisz.za każdym razem to rób jak teściowa będzie od Ciebie wychodziła, bądź osoba która mogłaby zauroczyć dziecko.
niż twoja )
Ja wiedziałam że moja teściowa to wiedźma, moje dziecko tzn. zachowanie mojego dziecko tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Naprawdę bym w to zaczarowywanie nie uwierzyła jakbym nie widziała na własne oczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 19:39
-
kasss wrote:Emily moja tez od wczoraj kupy nie zrobiła wczoraj dawalam jej mm dzis juz je moje mleko i dalej nic polozna mowila zeby sie tym nie przejmowac ale widze ze brzuszek ja przez to boli i stęka a kupy nie moze zrobic a robila zawsze bardzo duzo ;(
Też jemu teraz daję tylko swoje mleko i czekam na kupę bo tak jak u twojej córeczki tak i mój synek robił sporo kup dziennie 4-6. -
Niunia86 wrote:Właśnie nad tym samym się zastanawiam. Też chcę kupić ten leżaczek. Mój chrześniak leżał w nim od 3tyg życia więc myślę,że moja też już może.Jutro kończy 7 tyg
Widzę,że nie tylko moja Lena lubi nocne życie.. No cóż-miejmy nadzieje,że niedługo nasze dzieciaczki załapią,że od spania jest noc. Ja moją pod wieczór budze troszke wczesniej,jak głodna daje jej troche mleczka i wtedy jak nie doje to nie zasypia. I tak ze 2,3 razy. Mniej jej się ulewa i mała nie śpi kilka godz.Już 2 razy się sprawdziło i ładnie w nocy spała. Dzisiaj też spróbujemy
http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5125228657.html -
Emily83 wrote:U nas tez mały dostaje od czasu do czasu butelkę mleka modyfikowanego. Synek pije Human 1. Ostatnio pręży się, denerwuje,i stęka jakby chciał zrobić kupę a nie mógł czasami też charczy i nie wiem jak mogę mu pomóc. Od 40 godzin nie zrobił kupy i nie wiem czy to nie przez te mleko.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
ines31 wrote:Muszę spróbować, słyszałam też o przetarciu buzi obsikaną pieluchą... ( wersja troszę bardziej drastyczna
niż twoja )
Ja wiedziałam że moja teściowa to wiedźma, moje dziecko tzn. zachowanie mojego dziecko tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Naprawdę bym w to zaczarowywanie nie uwierzyła jakbym nie widziała na własne oczy.po co ma mi jakaś franca dziecko zauroczyć
ines31, Emartea lubią tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualnymam pytanie do kasss o ile ci nie umknie. bo przytyłam niby 20 kg ale to nie ważne dla mnie tylko to ze ty puchnelas dużo wody w organizmie ci sie zatrzymywało jak jest teraz ??? zeszło trochę ???? bo ja zaczęłam strasznie puchnać moje stopy to mnie wieczorem przerażaja zwłaszcza dzisiaj
-
Emily83 wrote:Też jemu teraz daję tylko swoje mleko i czekam na kupę bo tak jak u twojej córeczki tak i mój synek robił sporo kup dziennie 4-6.
ines31, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Justyska89 wrote:mam pytanie do kasss o ile ci nie umknie. bo przytyłam niby 20 kg ale to nie ważne dla mnie tylko to ze ty puchnelas dużo wody w organizmie ci sie zatrzymywało jak jest teraz ??? zeszło trochę ???? bo ja zaczęłam strasznie puchnać moje stopy to mnie wieczorem przerażaja zwłaszcza dzisiaj
[/url]
-
nick nieaktualnykasss wrote:Tak Justyśka wydaje mi sie ze wszystko zeszlo choc po porodzie nogi byly jeszcze bardziej opuchnięte od kąd jestem w domu budze sie zalana potem doslownie cala mokra jestem i to podobno ta woda tak schodzi nie wiem ile schudłam po porodzie bylo 10 kg i od tej pory sie nie ważyłam tak ze nie martw sie wszystko zejdzie
No właśnie nie martwię się wiem o tym tylko z dnia na dzień coraz bardziej jestem popuchnieta i to mnie trochę szokuje ja i uda i kostki i twarz tez. tylko te uda i kostki mnie po prostu szokują wydaje mi się ze tydzień jeszcze i skóra mi pęknie -
kasss wrote:Tak Justyśka wydaje mi sie ze wszystko zeszlo choc po porodzie nogi byly jeszcze bardziej opuchnięte od kąd jestem w domu budze sie zalana potem doslownie cala mokra jestem i to podobno ta woda tak schodzi nie wiem ile schudłam po porodzie bylo 10 kg i od tej pory sie nie ważyłam tak ze nie martw sie wszystko zejdzie
. Może teraz waga ruszy w dół
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:mam pytanie do kasss o ile ci nie umknie. bo przytyłam niby 20 kg ale to nie ważne dla mnie tylko to ze ty puchnelas dużo wody w organizmie ci sie zatrzymywało jak jest teraz ??? zeszło trochę ???? bo ja zaczęłam strasznie puchnać moje stopy to mnie wieczorem przerażaja zwłaszcza dzisiaj
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Mam tp samo tez spuchlam najpierw byly tylko palce niestety doszly nogi i cala jakas taka nadmuchsna sie czuje....
Właśnie i to mnie przeraża bo jeszcze tydz puchniecie i chyba pekne. i powiem wam szczeze ze tylko to jest powodem dla którego chciałabym urodzić juz bo tak poza tym to mogę jeszcze z mies chodzić w ciąży -
Justyska89 wrote:Właśnie i to mnie przeraża bo jeszcze tydz puchniecie i chyba pekne. i powiem wam szczeze ze tylko to jest powodem dla którego chciałabym urodzić juz bo tak poza tym to mogę jeszcze z mies chodzić w ciąży
-
nick nieaktualny