X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ;) problem w tym ze w szpitalu powiedzieli ze położna będzie dzwonić, w przychodni powiedzieli ze nie trzeba zgłaszać bo szpital im powie, położna to samo mówiła ale ja juz zdurnialam bo nikt nie dzwoni. Poza tym na pewno wiedza ze Pola juz jest w koncu to tez Poli cioci - od mamy z pracy. Dzis zadzwoniłam sie nawet spytać - czy na pewno dobrze zrozumiałam. Wy piszecie o wizycie u pediatry a my tu nawet jeszcze położnej nie widzieliśmy ;) no nic- jakoś ogarniamy- najwyżej maz umówi wizyte jak jutro będzie w mieście. Kurczę- bo sie boje ze mi wyznacza jak będzie akurat w pracy a ja sama jeszcze nie poprowadzę auta 15km o noszenie fotelika nie wspominając. No nic- jeszcze raz dziekuje za rady ;) i nie panikuje juz ;)

Czekamy z Pola na wiecej zdjeć przyszywanych kuzynek i kuzynów ;) nieustajaco trzymamy kciuki a Pola piąstki za szybkie i sprawne porody!

madziutek- wyrazy współczucia- ja miałam spadek formy po 2 dniach a co tu mowić po tygodniu . No ale najważniejsze ze juz w domku!

km5svcqgfaw599l1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek wkońcu się odezwałaś , bo codziennie o Tobie myślałam..;-) cudny synek <3 kryzys z karmieniem zażegnany i dobrze! ;-) echh z tą oksytocyną to niestety tak bywa ;/ akcja się może wstrzymać i to jest najgorsze ;/

Anastacia nisko masz brzuszek i kiedyś już mówiłam a teraz powtórze , że mam bardzo podobny do Twojego ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Madziutek wkońcu się odezwałaś , bo codziennie o Tobie myślałam..;-) cudny synek <3 kryzys z karmieniem zażegnany i dobrze! ;-) echh z tą oksytocyną to niestety tak bywa ;/ akcja się może wstrzymać i to jest najgorsze ;/

Anastacia nisko masz brzuszek i kiedyś już mówiłam a teraz powtórze , że mam bardzo podobny do Twojego ;-)
    A widzisz wszysy mówią ze mam wysoko...ale moim zdaniem jest niżej bo niewygodnie mi jak siedzę czuje jakbym brzuch na kolanach miala

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- moze jakiś typowo męski gadżet- scyzoryk fajny, jakiś sprzęt typu czołówka, jak dojeżdża do pracy długo to moze kubek termiczny- na pewno da rade zamówić z napisem jaki sie chce , skok ze spadochronem ;)- to juz zależy od budżetu ;) i chęci męża. Cos z ubrania ? Pasek ? Moze mówił ze cos chciałby mieć ? Co tam jeszcze- moze zamów sesje noworodkowa jako prezent dla Was obojga ?

Wszystko w sumie zależy od tego ile chcesz przeznaczy i ile masz czasu;) ja tam nie jestem fanem drogich prezentów - choć czasem moge sobie pozwolić na cos extra. Ale mysle ze wlasnie najważniejsze jest to zeby trafić w gust obdarowywanego. I jesli miałabym jakiś super pomysł to rozwazalabym nawet małe szaleństwo cenowe. Na szczęscie w tym roku maz sobie zażyczył helikopter sterowany z Lidla ;) ha! Dorosły ;)

Rubi lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madziutek fajnie ze się odezwałaś :) zastanawiałam się codziennie co u Ciebie i czy się odezwiesz po wszystkim. Jak w ogóle w szpitalu?? Zadowolona jesteś z opieki??

• loszcz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a coś w tym stylu?
    https://www.goldenmoments.pl/prezent/urodziny/pomysly-na-urodziny.html
    Mój jeździł już ferrari,miał lekcje latania samolotem,strzelanie,klady itd
    Kupiłam mu skok ale nie skorzystał bo się bał :-/
    Był także bardzo zadowolony z masażu relaksacyjnego (kupiłam nam w pakiecie dla par na walentynki w tamtym roku i był zachwycony)
    Kalendarz piłkarski z jego imieniem i nazwiskiem też mu się podobał coś w tym styl uhttp://okipaki.com/personalizacja/ a jeszcze kubek z jego imieniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:36

Rubi lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A widzisz wszysy mówią ze mam wysoko...ale moim zdaniem jest niżej bo niewygodnie mi jak siedzę czuje jakbym brzuch na kolanach miala

To mi tak samo ciotka ostatnio powiedziała , że mam wysoko , a ja czuje sama po sobie, że jest niżej noi mieszcze rękę pod biustem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:22

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny...myślę i myślę aż mi głowa kipi:P w razie czego powiem, że prezentem jest syn :D ale to jest plan B

gosiaczek31, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mala wazy ok 3400g. Wszystko pozamykane. Ale jest jedna rzecz ktora mnie niepokoi jak powoedzialam ze mala czuje inaczej niz kiedys to chciala od razu dac mi skierowanie do szpitala, ale w koncu dala tylko na KTG i jutro mam zrobic w szpitalu. Mam wewnetrzny niepokoj i szczerze???chcialabym juz urodzic!!!! Wole ja miec juz przy sobie niz mam czegos bie zauwazyc niepokojacego!!! I wcale nie chodzi o to ze jestem niecierpliwa, boje sie o moje dziecko i tyle w temacie

kasss lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a moze Kubek z waszym zdjęciem? http://www.vistaprint.pl/kategorie/prezenty-ze-zdjeciem.aspx?txi=15089&xnid=TopNav_Photo+Gifts_All+Products&xnav=TopNav

Piszę z tabletka i chyba mi się linki źle kopiuja :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:50

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek już ma Loszcz :P ale dzięki za linka

loszcz lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila odeslali mnie do wojewodzkiego... :) i opieka byla extra pomijajac jeden incydent. W drugiej dobie w nocy maly okropnie plakaal bo byl glodny a nie mogl zlapac brodawki a ja mialam piersi jak balony i poszlam do poloznej zeby mi dala troche mleka albo laktator ze dziecko mi placze bo glodne. Ona mowi ze laktatora nie ma i sztucznego mleka mi nie da bo mam pokarm.
    Ja sie rozplakalam z bezsilnosci a ona poszla spac... zostawilam otwarte drzwi zeby slyszala jak Nikos placze okropnie i przyszla po 15 min rzucila mi laktator na lozko i mowi ze mi da bo tak brzydko na nia patrze z nienawiscia.

Wredne babsko. Zlozylismy skarge na nia . Ale ogolnie jestem bardzo zadowolona..

Jak wrocilam do domu to tylko 1.5 kg na plus i brzuch plaski :) wygladam jak przed ciaza w sumie :D

loszcz, Krokodylica, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa nie martw się.Wydaje mi sie ze to normalne ze ruchy się zmieniają.Pierwsze ruchy odczuwalne jak motylki,potem takie pływanie,pierwsze delikatne kopniaki aby potem kopać już silnie,potem falowanie i wypychanie które jest coraz słabsze bo miejsca ubywa.Mam nadzieję że po jutrzejszym KTG odzyskasz spokój bo na pewno wszystko jest dobrze kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:45

201503231678.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po KTG i usg. Zapis ok, tym razem żadnych skurczów nie zanotowano. Młody waży 3200, wszystko ok, szyjka miękka, ale zamknięta, jak tydzień po terminie nic się nie zadzieje to wtedy na oddział. No więc cierpliwie czekamy :)
    Gratuluję udanych wizyt i życzę nam jak najmniej stresu na tej ostatniej prostej!

loszcz, MamaAdasia, gosiaczek31, noa8, Krokodylica, kaczamila, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Kaczamila odeslali mnie do wojewodzkiego... :) i opieka byla extra pomijajac jeden incydent. W drugiej dobie w nocy maly okropnie plakaal bo byl glodny a nie mogl zlapac brodawki a ja mialam piersi jak balony i poszlam do poloznej zeby mi dala troche mleka albo laktator ze dziecko mi placze bo glodne. Ona mowi ze laktatora nie ma i sztucznego mleka mi nie da bo mam pokarm.
    Ja sie rozplakalam z bezsilnosci a ona poszla spac... zostawilam otwarte drzwi zeby slyszala jak Nikos placze okropnie i przyszla po 15 min rzucila mi laktator na lozko i mowi ze mi da bo tak brzydko na nia patrze z nienawiscia.

Wredne babsko. Zlozylismy skarge na nia . Ale ogolnie jestem bardzo zadowolona..

Jak wrocilam do domu to tylko 1.5 kg na plus i brzuch plaski :) wygladam jak przed ciaza w sumie :D
    Przypomnij mi ile przytylas w ciąży?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Ja też po KTG i usg. Zapis ok, tym razem żadnych skurczów nie zanotowano. Młody waży 3200, wszystko ok, szyjka miękka, ale zamknięta, jak tydzień po terminie nic się nie zadzieje to wtedy na oddział. No więc cierpliwie czekamy :)
    Gratuluję udanych wizyt i życzę nam jak najmniej stresu na tej ostatniej prostej!
    U mnie sytuacja wyglada identycznie

Emca lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ja po wizycie. Mala wazy ok 3400g. Wszystko pozamykane. Ale jest jedna rzecz ktora mnie niepokoi jak powoedzialam ze mala czuje inaczej niz kiedys to chciala od razu dac mi skierowanie do szpitala, ale w koncu dala tylko na KTG i jutro mam zrobic w szpitalu. Mam wewnetrzny niepokoj i szczerze???chcialabym juz urodzic!!!! Wole ja miec juz przy sobie niz mam czegos bie zauwazyc niepokojacego!!! I wcale nie chodzi o to ze jestem niecierpliwa, boje sie o moje dziecko i tyle w temacie

Ewela moj tez diametralnie z dnia na dzien inaczej sie rusza , nie dosc ze rzadziej to jeszcze delikatniej.. I tez rozmyslam caly czas , ale chyba te ruchy pod koniec maja słabnąć. Ale własnie zastanawia mnie to , bo lekarz kazał dużo uwagi zwracać na ruchy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 18:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin ordynator oddzialu mowil ze na tym etapie norma jest odczuwanie 10 ruchow na dobe. Wiec jesli slabiej czujecie mniej ale jest ich 10 to ok.

noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa mi moja gin powiedziala ze im blizej porodu tym ruchow mniej i sa slabsze

noa8, anet525 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily nie koniecznie musisz podgrzewać w tem pokojowej moze stac do 8 godz ja podgrzewaj bo mam czasem więcej i trzymam w lodowce MamaAdasia fajne chłopaki Anet u ciebie śliczne córeczki Madziutek fajnie ze się odezwalas Nikos śliczny i duży;-) kurcze Julka od wczoraj zaczęła mi ulewac i nawet godz po karmieniu cały czas przy niej siedzę bo boje się ze się zaksztusi wasze dzieci też tak ulewaja?

madziutek 23 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ