X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, tak karmię tylko cyckiem, mój też czasem przysypia, ale go pobudzam, głaszczę go po uszku/ bródce i jje dalej.
    No mój z jednej piersi to nie najada się, nawet jak jje długo.

Justyska, ja mam zwykła wanienkę i gąbkę.

Anastacia, trzymam kciuki :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaAdasia ja też mam zwykła tylko można było dokupić taka plastikowa wkładkę do środka i mój mąż wziął bo gąbki nie chciałam to wziął ta plastikowa wkładkę mówi do mnie ze to tylko 15 zł wiec jak nie będziemy używali to tez nie majątek ale pytam czy używacie bo zastanawiam się czy to wygodne

• loszcz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja też to mam tą wkladke ale zobaczymy czy się przyda

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz właśnie wygląda nie wygodnie ale też mówię że zobaczymy może akurat będzie to strzał w dziesiatke

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ale mi chodzi o wode...bo na razie nie mam az tyle mleka wiec moj glodomor jest dokarmiany rano i w nocy

aaa :)

• oli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- doczekacie sie;) u mnie nic nie zapowiadało ze to juz- i sie z tym pogodzilam ze pewnie będzie planowe cc. Szyjka 2cm, zero skurczy, zero rozwarcia. I co- nagle odeszły mi wody (choć jak ma byc porod sn to życzę Wam jednak skurczy i rozwarcia) i jesteśmy juz z Pola w domu. albo Scarlett- tez miało jeszcze nic nie byc a tu prosze ;) zatem. Kochane, herbatka, ostatnia lekka kawka, pyszne ciastko, dobry obiad i wtedy samo przyjdzie. Ja sie w sobotę umawialam na randkę z mężem w niedziele - na obiad w knajpie z okazji dnia kobiet i ze długi nie będzie takiej opcji. A wrócił chłop po 2 dobach do domu a tu żona rodzi. I z obiadu nici;)

Mama Adasia- kiedy trzeba iść na taka wizyte patronazowa? Mi nic w szpitalu nie powiedzieli i juz sama nie wiem. Położna tez nie dzwoniła ;( nie kumam tego systemu ;( myslalam ze z dzieckiem to dopiero na szczepienia trzeba sie idzie...

MamaAdasia, noa8 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie czyscii!!! To chyba strach przed wizyta :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, mąż zarejestrował dziecko w przychodni i oni wyznaczają wizytę, a położna powinna też przyjechać do Ciebie jeśli dziecko jest zgłoszone w przychodni.

u mnie położna jest na zwolnieniu więc jej nie było.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny to weźcie mężów w obroty niech wam przyspieszą

Nie dziala. :P

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam tą wkładkę do wanieniki, ale ona przydaje się nieco później, bo takie maleństwo z niej zjeżdża.. ja przy tymku użyłam dopiero jak miał jakieś 2 m--ce

na wizycie pierwszy raz bylam teraz, a I wizyę patronażową odbyła pielęgniarka, gdy mały miał tydzień.. była już 3 razy, zostawiła nr. tel i inf., że jakby się coś działo- dzwonic

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie dziala. :P

Krokodylica to jeszcze raz :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:

myślę że to nic nie przyspieszy hehe nasze dzieciaki robią nam psikusa i karzą na siebie czekać do dnia ostatniego albo jeszcze dalej hehe
    myślę że te co miały się wcześniej urodzić juz się urodziły zostały tylko te które mają rodzic się w terminie albo po terminie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:32

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:

Haha ok, chetnie. :P

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no spoko spoko Justyśka...Ty masz jeszcze czas..przecież nie wszystkie mamy termin na już :)

gosiaczek31, noa8, Sarah88 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    myślę że to nic nie przyspieszy hehe nasze dzieciaki robią nam psikusa i karzą na siebie czekać do dnia ostatniego albo jeszcze dalej hehe
    myślę że te co miały się wcześniej urodzić juz się udrodziły zostały tylko te które mają rodzic się w terminie albo po terminie
    Moja lekarka wrecz mi powiedziala ze jest duza szansa ze przenoszę. ...eh a nie chcialabym...no ale coz sils wyższa

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi czekam i nic nie gadam hehe bo taka mam umowę z moja córka nie naciskam ani nie przyspieszam będzie co będzie nawet jak chce to może i w kwietniu się urodzić

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Rubi czekam i nic nie gadam hehe bo taka mam umowę z moja córka nie naciskam ani nie przyspieszam będzie co będzie nawet jak chce to może i w kwietniu się urodzić
    Hm u ciebie jest szansa na kwiecień

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko w sumie jestem tydzień do przodu niby także w sobotę powinien zacząć się ostatni tydz ale zobaczymy najwyżej będę 43 tyg w ciąży hehe

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial w piatek, ze dobrze by bylo jak bym urodzila w tym tygodniu bo mala ma 3kg i teraz bedzie bardzo szybko przybierac a ja jestem bardzo szczupla, wiec zebym dala rady urodzic naturalnie. Ale poki co dziec sie lekarza nie slucha. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdziwię się jak będę miała tak jak moja mama. miała mieć cc ale czekali na jakis znak rozpoczynający akcje porodów a i nic ani skurczy ani rozdarcia nic kompletnie nawet zielone wody odeszły a rozwarcia zero i cc robili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:45

‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ