X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mi lekarz powiedzial w piatek, ze dobrze by bylo jak bym urodzila w tym tygodniu bo mala ma 3kg i teraz bedzie bardzo szybko przybierac a ja jestem bardzo szczupla, wiec zebym dala rady urodzic naturalnie. Ale poki co dziec sie lekarza nie slucha. :)

To ile może przybrać ci przez 3 tyg chyba góra 600 g wiec 3600 to takie noralne dziecko. poza tym nie wierze tym ich waga bo co lekarz i co usg to inna waga wychodzi nie jedna z dziewczyn na usg miała całkiem inna wagę dziecka niż jak się urodziło
    moja w piątek tez miała 3 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:46

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 2.5 tyg temu miala 3300 jutro zapyram ile ma teraz.

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypchnac 3kg a 3600 to wg mnie jest roznica.
    Ale lekarz powiedzial to przeciez pol zartem, kiedy dziecko zechce wtedy wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Wypchnac 3kg a 3600 to wg mnie jest roznica.
    Ale lekarz powiedzial to przeciez pol zartem, kiedy dziecko zechce wtedy wyjdzie.

nie no Oki nic nie mowie tylko ci lekarze tez widzę co Lekarz to inna opinia idzie dostać wariata z nimi. w sumie też wolałabym żeby moja miała 2800 ale to nie możliwe za wielkich rodziców ma żeby taki okresie się urodzila

• Rubi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko mój MALUCH miał w 36t niby 3200 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:54

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

To sporo ;-) a duży masz brzuch?

Ja nie mogee ale tu na forum zrobiło się parcie na poród!! Wywoływanie , panikaaa! a ja życze Nam żebyśmy wszystkie przenosiły 2 tygodnie bo niektórym osobom przydała by się nauka cierpliwości ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:53

gosiaczek31, jasmin, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

Ja za tydz tez mam wizytę ktg i to bez rejestracji lekarz za free mi ma badanie zrobić na koniec ciąży taki bonus " o ile do tego czasu nie urodze " a pewnie liczy ze urodze heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

Ja nie mogee ale tu na forum zrobiło się parcie na poród!! Wywoływanie , panikaaa! a ja życze Nam żebyśmy wszystkie przenosiły 2 tygodnie bo niektórym osobom przydała by się nauka cierpliwości ;-)

wiesz ja od początku jak tylko dowiedziałam się że w ciąży jestem mówiłam ze przenoszę. niby udzielają mi się porody innych ale to dlatego że bardzo boje się swojego boje się mojej epilepsji żeby ataku nie dostać dlatego chciałabym mieć to za sobą już a tak z dnia na dzień mój strach jest coraz większy ale cóż ja pogodzona jestem z Tym ze to będzie raczej poniej niż wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh wiem ze to o mnie chodzi z tym parcie na poród hehe ale co ja zrobię strach jest silniejszy od mojego zdrowego rozsądku

• noa8 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka ja absolutnie nie chciałam być złośliwa. Nie wiedziałam , że masz epilepsje. Ale powtarzasz każdego dnia , że zazdrościsz dziewczynom hehh czego tu zazdrościć? Trzymaj sie swojego terminu ;-) albo zajżyj do kwietniówek może się dowartościujesz , że jesteś " do przodu" .

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie mam pomysłu co kupić mężowi na urodziny :( macie jakieś złote myśli ?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Justyśka ja absolutnie nie chciałam być złośliwa. Nie wiedziałam , że masz epilepsje. Ale powtarzasz każdego dnia , że zazdrościsz dziewczynom hehh czego tu zazdrościć? Trzymaj sie swojego terminu ;-) albo zajżyj do kwietniówek może się dowartościujesz , że jesteś " do przodu" .

trzymam się i szczeze chce normalnie wytrzymać do 27 marca a nawet jak trzeba będzie to do kwietnia tylko ten strach trochę silniejszy jest bo całe życie mi mówili że nie mogę się męczyć itd a teraz nagle poród według lekarzy nie jest męczący ale cóż wytrzymam. postanowiłam wziąść się za siebie i koniec z marudzeniem mam na 27 i trudno urodze kiedy przyjdzie na to czas. przestaje was tym męczyć :) i sama siebie też będzie Commander być tylko właśnie zalamalam się bo nie mieszcze się już w prawie nic niech chociaż brzuch przestanie rosnąć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:17

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

Mowia ze jak na 9 miesiac to wcale nie jest taki duży.

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dno6cx.jpg

Witam dziewczyny... to moj skarb w pierwszej dobie po porodzie :)

Napewno was nie nadrobie ale gratuluje wszystkim mamusiom szczesliwych rozwiazan i trzymam kckuki za reszte brzuchatek :*

My z synkiem bylismy tydzien w szpitalu bo nie chcial jesc i spadl na wadze... juz bylam tak zalamana i bliska depresji bo mi go bylo strasznie zal bo plakal okropnie i spalam po 2 godz dziennie... mialam sie poddac z karmieniem piersia... na szczescie wykryli ze to przez zbyt wysoki poziom sodu i gdy go unormowali to zlote dziecko :* kochane moje malenstwo :*

A moj porod... 1 marca w niedziele rano wzieli mnie na oxy i juz po 15 min mialam skurcze co 3 min. I juz wtedy bolalo nieziemsko bo skurcze byly sztucznie wywolywane a oxy tak na mnie dzialala ze jak zgielam na chwile reke i kroplowka nie leciala to skurczy nie bylo... ja mialam kryzys na 4 cm bo nie posuwalo sie dalej przez ok 3 godz... i juz bylam zrezygnowana... nawet polozna nie chciala mi mowic ile mam rozwarcia bo widxiala ze mnie to doluje... ok 19 mialam juz pelne rozwarcie i mowili wszyscy ze jeszcze 15 min i maly bedzie ze mna..
    A tu bole parte trwaly 3 godz bo co maly troche podszedl do przodu to znow sie cofal az w koncu zadzwonily po lekarza i delikatnie go wypychal podczas parcia...

Bol jest nie do opisania... grrr ale jak zobaczylam Nikosia to bylam jak nowo narodzona :)

A i mnie bolalo naciecie i szycie dosyc mocno...

No i tak... dalam rade :) a klocuszek piekny :D

I jednak zostalam oficjalnie marcoweczka :D

A mojego rekordu z wielkoscia malucha chyba nikt nie pobil?? :D

Rubi, gosiaczek31, noa8, Justyska89, Emartea, Anastacia33, loszcz, kaczamila, Krokodylica, MamaAdasia, kasss, Emca, anet525, bella82, SunSun, Scarlett2014, Pocahontas, Niunia86, Rybeńka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi moze jakas fajna koszulka z nadrukiem jakims smiesznym apropo ojcostwa? :-)
    Albo flaszke na zas na pepkowe:-) przyda sie pewnie:-)
    Ciezko doradzac bo nie znamy Twojego meza i nie wiemy co lubi i czym sie interesuje:-)
    moj np zawsze cieszy sie z perfum swoich ulubionych, flaszki, a nawet jak kupie mu bielizne albo ciucha, portfel skorzany. Wymagajacy nie jest:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek fajnie ze sie odezwalas i pokazalas nam Nikosia:-) duzy chlopczyk:-) dobrze ze wszystkie zle wspomnienia z porodu i pobytu w szpitalu za Wami:-)
    duzego synusia urodzila tez slodka jak dobrze pamietam tez ponad 4 kg a urodzila jakis czas przed terminem. Wiec chlopaki spore:-)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek fajnie, że się odezwałaś. Nikoś to śliczny chłopczyk.

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawdę to mój też nie jest wymagający i ze wszystkiego się zawsze cieszy...to tylko mi się wydaje, że powinno być jakoś ekstra oryginalnie i sama chcę się zadowolić swoim wyborem...:P ma bardzo dużo zainteresowań ale i wszystkie potrzebne gadżety też już ma do tego...:P

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a koszulkę mam w planach kupić na dzień ojca ;)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25a6qgj.jpg
    To moj brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:56

Rubi, noa8, loszcz, gosiaczek31, kaczamila, Krokodylica, Emartea, MamaAdasia, kasss, Emca, anet525, bella82, Justyska89, Kasha, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, Rybeńka lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ