X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kass pamietam ze ty bardzo narzekalas na puchniecie w ciąży. ...zeszlo juz u ciebie wszystko? Bo ja jak patrze na swoje palce to masakra
    ja dalej chyba mam palce spuchniete choc nie bardzo to widze ale obraczka do polowy wchodzi...no i 6kg na plusie...mam nadzieje ze to zleci bo moje spodniczki i spodnie czekaja

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie u kardiologa wszystko super wiec odetchnelam.

pepek mimo ze juz 2 tygodnie od porodu minely dalej jest i nie wyglada zeby szybko chcial odpsasc:( mam nadzieje ze to nic zlego

Emartea, Scarlett2014, kasss, gosiaczek31, Emca, Krokodylica, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• oli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy;)

U mnie była teściowa - nie dość ze dziecko obudziła, musiała koniecznie byc przy przewijaniu- czy to na pewno dziewczynka, cały czas musiala stać na wózkiem, to mi jeszcze policzyła ile pelargoni potrzebuje. Kuzwa jak będę chciała to sobie kupie a na razie nie to jest dla mnie najważniejsze. Z tego wkurzenie oczywiście dziecko niespokojne- zamiast spac 15-18 to cały czas marudne bo jak tu spac jak matka zla. W koncu zasnęła- wyszłam na 45 min do sąsiadów. Jak wróciłam to okazało sie ze nawet do auta nie doszłam a juz mała nie spała- ale Tatuś dał rade ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny proszę wpiszcie do mojego Antosia na naszej liście 52 cm bo wtedy po porodzie to nawet nie wiedziałam jak szybko wam pisałam. My jesteśmy już w domu cali i zdrowi .... a ktg po nocach mi się śni ... mam nadzieję, że nigdy już czegoś takiego nie doświadczę ...

anet525, SunSun, Krokodylica, kaczamila lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kass pamietam ze ty bardzo narzekalas na puchniecie w ciąży. ...zeszlo juz u ciebie wszystko? Bo ja jak patrze na swoje palce to masakra
    Tak wszystko zeszło budziłam sie zalana potem i sikałam takim strumieniem ze masakra i ta woda tak wlasnie schodzi choc po porodzie było jeszcze gorzej lekarz kazal leżec z nogami u góry ale wiadomo jak to w szpitalu przy dziecku i odwiedzinach nie było czasu
    u nas pepek odpadł w 4 dobie a dzis odpadł strupek i mala ma identyczny pępek jak mój;)
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Belle;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:39

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam wiadomość od Rubi:
    Tak Sory za brak info. Cc 16:15 3700 i 58cm..byl nagly zwrot akcji ale teraz juz wszystko dobrze..jest cudownie :) dziekuje za kciuki

Ewelaa, ines31, Emartea, Scarlett2014, SunSun, Emca, gosiaczek31, Krokodylica, Rybeńka, MamaAdasia, czekaja, kaczamila, kasss, jasmin lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka sorki przez pomyłkę wcisnelam lubie w sensie twojego ostatniego zdania. Dobrze ze jesteście juz w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 22:49

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcisnelam bo cieszę sie ze u ciebie wszystko szczęśliwie sie zakończyło i jesteś w domu:--
    Rubi gratuluję !!!:-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Rubi. Spory synek, idealnie w terminie :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za belle:-) tydzien nam obfituje w maluszki.

Rubi wielkie gratulacje! Czekamy az dojdziesz do sil i sama napiszesz co i jak. Zdrwka dla ciebie i synka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz cos nam umilkla? Moze tez juz jest po.

Moja mala spadla sporo z wagi... dzis 3570. Hmm ssie duzo cycusia ale narazie mam malo mleka. Czekam az mala swoim ciagiem pobudzi laktacje. Narazie sie denerwuje bo glodna a mleka malo. Z pierwsza corka mialam to samo w szpitalu. Dopiero w domu strumienie ruszyly. Wiec ze dwa razy dziennie musi dostac z buteleczki troszke. Tylko wtedy spi spokojnie... bo tak to wisi na cycu przysypia i budzi sie za 30 min z placzem. Wczoraj do 4.30 czuwala a ja z nia. Denerwowala sie i poplakiwala. Do tego ma glutki w nosie jeszcze po porodzie i trzeba czyscic bo kiepsko bylo jej oddychac. Wiec spalam gora 4 godziny od wczoraj. No ale coz taki urok. W domu pewnie sie wszystko unormuje. Wkoncu do dopiero pierwsza doba...
    Jedno mnie dziwi czemu nikt nawet nie zaglada tu w szpitalu do tej rany krocza. Nie zebym miala jakies problemy z tym ale skoro bylo szycie to chyba powinni choc zajrzec co tam sie dzieje.

• Emca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A becikowe należy się każdemu, czy zależne jest to od dochodu?

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek pewnie polozna Ci zerknie w gacie i zdejmie szwy jak Cie odwiedzi w domu.

Rubi gratuluje! Czekamy na opis porodu bo cc niespodziewanie. Wczoraj o tej porze myslalas ze popuszczasz hehe a dzis juz z dzieciaczkiem :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi serdeczne gratulacje! Już teraz będzie dobrze. Podobno co złe się zapomina.

Dziewczyny czy słyszeliście o kolkach u 2 tygodniowego dziecka?
    Juz kolejny wieczór z rzędu. Myślałam, że to z jedzenia, ale już wszystko co może być złe odstawiłam, a to dalej ja meczy. Od ok 19 do 22 codziennie, wije się, prezy i mimo zmęczenia nagle ocknie się i aż zaplacze. Dziś leżałam z nią to jak jej coś było to tak ściskając moja rękę i była niespokojna, że mi jej żal było. No i co chwilę na cycka chce, pociągnie 2 razy dla uspokojenia i zasypia, a za chwilę znów krzyk. Teraz nareszcie zasnęła.

Natalka 03.2015 <3
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    A becikowe należy się każdemu, czy zależne jest to od dochodu?

Niestety zależne od dochodu. Nie może on przekroczyć 1922 zł na osobę w rodzinie.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Niestety zależne od dochodu. Nie może on przekroczyć 1922 zł na osobę w rodzinie.

ale jak się dzieci urodzi to już dzielone są te dochody na 3 ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję Rubi :) następna jest teraz Bella

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku moja też tak robi. Na szczęście nie zdarza się to często, ale też tak robiła w drugim tygodniu życia. Nie wiem, ale to chyba kolki.
    Teraz się boję przyszłego tygodnia bo w piątek Emilka skończy miesiąc, a piąty tydzień to pierwszy skok rozwojowy. Czytałam, że dziecko jest wtedy non stop marudne. A w szóstym tygodniu są szczepienia i też pewnie nie będzie lepiej. Ech, chyba czeka nas cięższy okres.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    ale jak się dzieci urodzi to już dzielone są te dochody na 3 ???

tak

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, Emartea u nas to samo niestety tylko czasami przez większość nocy:/

Rubi gratulacje!

‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ