X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola71 wrote:
    nasza Igusia juz z nami od 13.03.2015
    Wazyla 3500 i 55 cm

Gratuluję :)
    Piątek 13tego. :)

lola71 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dało mi pospać w nocy a co więcej od soboty przybrało 220 gramów! :) może jakoś to jednak będzie :)

Lola gratulacje :) My mieliśmy termin na 13stego :)

Ewela dzień dopiero się zaczął :)

Ewelaa, SunSun, lola71 lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    A tak poza tym dzień się dopiero zaczął więc wszystko przed Tobą, albo raczej przed Nadulką :)
    To chyba bylby cud jakby jednak dzis miala sie urodzic, bo matke nic a nic nie boli :-)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie z samopoczuciem jakoś troszkę lepiej

ewelaa a może jednak coś się wydarzy albo mała chce mieć swój własny osobisty termin z nikim nie związany :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Loszcz ucichła, czyżby się coś zadziało ?? :)

Też o tym pomyślałam. To Loszcz powodzenia jakby co!

4e3f84b95f.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny
    Rubi gratuluję, Blanka wcisnęłam lubię to bo cieszę się że u Was wszystko ok.

Anet co tam u Was? Jak malutka??

u malutkiej duza poprawa. Dzis zmniejszyli jej dawki tlenu a jutro jak jej Stan sie nie pogorszy zmniejsza dawke leków. W nocy dala mi koncert a teraz przesypia. Wyniki badan coraz lepsze ale niestety doktor powiedziała ze slyszy szmery w sercu. Co mnie martwi. Powiedziała ze może byc to przez zapalenie i jej to moze minąć ale dla pewności jak wyzdrowieje to dokladnie zbadają serce i zrobia usg.

Ewelaa twoja dzidzia bawi sie z tobą ale zobaczysz weźmie cie z zaskoczenia:)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola71 gratulujemy:-) zdrowka dla Was:-)

lola71 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola71 gratuluję :)

lola71 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie ciezka miala ciaze, jak nie plamienie, krwiak, w 21 tc wyladowalam w szpitalu z podejrzeniem pekniecia pecherza plodowego i strasznie balam sie o ta ciaze, Boga prosilam zeby dotrwac do 37tc, a tu 39tc i juz chcialo by sie tulic swoje malenstwo to nic sie nie zapowiada :) w ciagu tyg bylam badana przez 3lekarzy i kazdy mowil ze wszystko szczelnie zamkniete, wiec teraz pierdziele, nie oszczedzam sie, okna myje i dzis ide na dlugi spacer ;)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta super wiadomosci. Dzielna i silna masz coreczke:-)

Justyska ulozy sie. Niedlugo zostalo a koncowka jest najgorsza. Za to nagroda jaka cie czeka wynagrodzi wszystko. a kosmetyczka napewno troszke poprawi ci nastroj.

anet525 lubi tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na początku 41 tc. Dziś mój termin, niby czuję lekkie bóle krzyża i ćmienie jak na okres, mam przepowiadające, ale nic konkretnego z tego nie wynika. Może się rozkręci :)

Do Belli pisałam rano, nie odpowiedziała wiec może rodzi :)

Miłych spacerków dziś, bo pogoda znowu dopisuje.

Krokodylica, gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola71 gratuluję pociechy :)

lola71 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola71 rowniez gratuluje malenstwa :-)

lola71 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Aneta super wiadomosci. Dzielna i silna masz coreczke:-)

Justyska ulozy sie. Niedlugo zostalo a koncowka jest najgorsza. Za to nagroda jaka cie czeka wynagrodzi wszystko. a kosmetyczka napewno troszke poprawi ci nastroj.

zawsze to inaczej będę czuła się po kosmetyczce. jest jedną rzecz która może poprawić mi humor najbardziej nowe jeansy hehe niby bzdura ale czekam na to jak głupia a to dopiero będę mogła kupić jak woda ze mnie zejdzie czyli gdzieś tak około miesiąca po porodzie i dalej będę skazana na legginsy.

ja znowu zaczęłam się oszczędzać bo juz mi ciężko cokolwiek robić brzuch mi przeszkadza w schyleniu się nogi puchna jak za długo pochodze. ja znowu ciążę przeszłam według mnie super czas. coś zabolało na początku mdłości były później bol spojenia i zgaga ale to nic bo w sumie jakbym nie miała dolegliwości to nie wiedzialabym ze w ciąży jestem a za to teraz mi ciężko i fizycznie i psychicznie.

jutro do lekarza idę ciekawe co powie jeśli przyjmie ze mój termin to 21 to na 28 powinnam dostać skierowanie do szpitala a zresztą będzie co ma być zobaczymy

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja mam wizyte 25 czyli dzien przed terminem i juz nie moge sie jej doczekac :-) mam nadzieje ze samo sie ruszy i nie bd musieli mi wywolywac.

Ja tez duzo przytylam, wygladam jak slon, ale juz mam to w nosie :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Justyska ja mam wizyte 25 czyli dzien przed terminem i juz nie moge sie jej doczekac :-) mam nadzieje ze samo sie ruszy i nie bd musieli mi wywolywac.

Ja tez duzo przytylam, wygladam jak slon, ale juz mam to w nosie :P

Mi nie dokucza to moje przytycie bo wiedziałam że przytyje i nawet nie zdziwię się jak coś po ciąży zostanie dopuszczam 5 kg :) ale właśnie to puchniecie co wieczór jestem coraz bardziej sobą przerażona najpierw były tylko dłonie później uda a teraz stopy normalnie stopy to mam jak noga słonia bez kostek. ale jest jedną pozytywna rzecz w tym moim złym samopoczuciu mój mąż zaczął mnie wspierać jak nigdy.oodkąd jestem w ciąży na początku trochę się mną przejmował później zobaczył ze daje rade ze wszystkim to zaczął traktować jakbym e ciąży nie była a teraz znow zaczął o mnie dbać :)

a tak wogóle to kije dziecko bardzo grzeczne jest powiedziałam ze do kosmetyczki chce jeszcze iść i grzecznie siedzi aż mama do kosmetyczki pójdzie. tak samo powiedziałam ze chce zobaczyć mojego lekarza to widzę ze tez grzecznie siedzi i czeka. później już niech robi co chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 10:53

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    k wogóle to kije dziecko bardzo grzeczne jest powiedziałam ze do kosmetyczki chce jeszcze iść i grzecznie siedzi aż mama do kosmetyczki pójdzie. tak samo powiedziałam ze chce zobaczyć mojego lekarza to widzę ze tez grzecznie siedzi i czeka. później już niech robi co chce :)
    Moja Naudlka to ma swoj charakterek juz, jak w szpitalu mi KTG podlaczali to tak walila cala godzine w te glowice ze masakra :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moja Naudlka to ma swoj charakterek juz, jak w szpitalu mi KTG podlaczali to tak walila cala godzine w te glowice ze masakra :P

Moja za to widzę trochę inna Bo jak trzeba się ruszać to siedzi cicho a jak nie trzeba to szaleje w brzuszku. robi już co chce i na przekór wszystkim :)

• loszcz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Nie nie drodze puki co.Właśnie wychodzę na wizytę.Odswieze listę po powrocie(jeśli mnie wypuszcza bo z moimi dolegliwościami to nic nie wiadomo).Wczoraj miałam zły dzień i nie chciałam wam smecic.Bycie kulawą ciężarną jest trochę dolujace.Ze też musiałam się na sam koniec uszkodzić :-(
    Widzę,że w czasie mej nieobecności przybyło nam 3 dzieciaków.Gratuluję mamusie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:11

Emartea lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik crp po 12 bede wiedziala czy jedziemy do domku...bardzo bym chciala

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ