X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Justyska wolala bym nie przenosic ale cóż nie mam na to wpływu ;-) i choc przez cala ciaze czulam sie super tak pod koniec zaczelam narzekac na bole juz mi tak ciezko ze nawet czasem sobie poplacze ale cóż taka natura kobiety.

To ja wczoraj miałam taki dzień cały dzień płakałam bo już mi ciężko i wszystko co bym chciała robić sama uniemożliwia mi moje samopoczucie. jeszcze puchne co mnie przeraża. jak jutro do lekarza pójdę to mu powiem zobaczymy co mi na to on powie. na dzień dzisiejszy mogłabym jeszcze z miesiąc chodzić w ciąży tylko chciałabym się lepiej czuć.

ines mam nadzieje ze że strach minie jak się zacznie no ja sobie tego nie wyobrażam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEH tess to jesteś znów dziewica heh wiele osób za to płaci a ty gratis miałaś taki zabieg hehe

Tess, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak przeżyć ,,drugi pierwszy raz" :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do mam które wybudzają maleństwa na karmienia. Budzicie po czasie ostatniego karmienia czy po czasie w jakim dziecko usnęło?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja pytalam o to w szpitalu i mowili mi ze liczy sie czas od rozpoczecia karmienia... bo chodzi o to zeby dziecko w ciagu 3 h jadlo min raz...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny porod choc bolesny to najpiekniejszy moment w zyciu!!!:) jak daja ci dziecko to nie da sie opisac tego uczucia!!!!:)

nie myślalam że kiedyś to powiem ale tesknie za brzuchem. kiedyś Madzik napisała cieszcie sie ciaza poki mozecie. wtedy pomyslałam ze bzdury pisze. teraz wiem ze ciaza choc meczaca i momentami trudna to jest to piekny stan i trzeba umiec sie nim cieszyc. W nastepnej ciązy chyba bede bardziej pokorna:)

gosiaczek31, Krokodylica, ines31, noa8 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nq1wur.jpg

2z568fc.jpg

1sik20.jpg
    Moje sloneczko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:34

Ewelaa, gosiaczek31, Scarlett2014, kaczamila, Krokodylica, Emartea, SunSun, ines31, Niunia86, noa8, loszcz lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    nq1wur.jpg

2z568fc.jpg

Moje sloneczko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:38

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Tess mi polozna tez powiedziala o pozostalosci blony dziewiczej to zaszyje odrazu zeby nie dyndalo:-) troche sie zdziwilam w wieku 32 lat pozostalosci blony:-)

Ale opis porodu obszerny. Fajnie ze tak szybko ci poszlo i nie ma traumy. Ja stwierdzilam ze pierwszy porod mialam latwiejszy... Bez szycia itd lepiej wspominam.

Tess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ale super synus i jaki duzy:-)
    Na mojej wszystkie spiochy wisza. Dupcie i nozki ma tak chudziutkie ze pieluchy 1 to na dwa razy mozna by zawinac:-) niby waga urodzeniowa sluszna ale jakas taka malenka mi sie wydaje w porownaniu ze starsza jak sie urodzila to jakas taka pulchniejsza byla chyba.

• oli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja-też dziś o tym myślałam :) brzusio był kochany ze swoją lokatorką, no ale teraz najważniejsze że nasi lokatorzy ;) są już z nami - cali i zdrowi!

Madziutek- super fotki :D

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to zachwycam się brakiem brzucha choć ciążę znosiłam wybornie poza jednym epizodem. Kocham móc położyć się na brzuchu i ogolić normalnie nogi. Kocham móc ubrać się normalnie choć nadal brzuch mi wisi a 7 kg zostało. I Juniora też wolę w wersji po tej stronie brzucha :)

Ewelaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi Maly spadl z wagi do 3800g jak wychodzilismy ze szpitala ale w poniedzialek wazyl juz 4490 :) a ubranka ma juz na 62 bo 56 to malenkie a on sie urodzil na 59cm ;))

kaczamila, gosiaczek31, Krokodylica, ines31, Niunia86 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin na wizycie powiedziała że mi błonę dziewiczą zszyli na nowo :) mówiła niech pani dzwoni do męża że ma żonę dziewicę i może panią rozdziewiczać :P

Anet cieszę się że z córą lepiej. Trzymam kciuki by te szmery to były tylko przejściowe a nie nic poważnego.

Madziutek śliczny synuś :)

Justyśka dasz radę, jeszcze trochę.

Czekaja zgadzam się z Tobą ciąża to piękny okres i też czasem tęsknie za brzuszkiem ale jak popatrze na mojego szkraba to od razu jest lepiej :) ja akurat ciąże przeszłam super, zero dolegliwości, nic nie bolało, jedyne co to ta szyjka któa się skracała i wydłuzała, mały sie urodził wcześniej ale wiem że tego bym nie zatrzymała a moja gin powiedziała mi że bardzo dobrze że się urodził wcześniej niż żeby wody były zielone bo mogło się to skończyć tragicznie... Wiem jedno- że na Oskarku się nie skończy i jeżeli tylko ustabilizuje się moja sytuacja zatrudnieniowa to Oskarek będzie miał jeszcze dwójkę rodzeństwa :)

gosiaczek31, ines31, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    jak czytam opisy porodów to chciałabym to odwlec nie chce rodzic albo chciałabym juz mieć to za sobą bo zaczynam się bać porodu i to z dnia na dzień coraz bardziej

Dałam lubię bo czuję tak samo. :)
    I się zastanawiam czy ten mój strach porodu nie odwleka w czasie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalam do MisiMoniSi. Jest nadal w dwupaku. Od zeszlego wtorku ma proby wywolywania ale nic to nie daje. Miala 2 razy cewnik, 3 razy test oxy i po odlaczeniu wszystkie skurcze jej ustaja. Jest wykonczona psychicznie bo lezy tam 2 tyg i nie ma konkretnych decyzji chociazby o cc jesli wywolywanie nic nie daje. Ma teraz 2 dni po terminie. Ach to ten sam szpital co lezala Ewka i tez miala przeJscia. Ps ewa lezalas na patologii II sala nr 6? Misia pyta bo zajela lozko po jakiejs ewie i pomyslala o Tobie:-)

Krokodylica, Scarlett2014, konwalianka, Ewelaa lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, zamiast ulżyć dziewczynie w cierpieniach, to jeszcze odwlekają. Szczerze współczuję.
    Ja nie mogę doczekać się wizyty patronażowej. Strasznie jestem ciekawa ile i jak szybko mój maluszek przybiera na wadze.

diamonds lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie poprawiłam humor rzęsy zrobione brwi wyregulowane jeszcze moja kosmetyczka czasem u siebie ma biżuterie i akurat miała nowa i kupiłam sobie 2 bransoletki :) jak niewiele potrzeba do poprawy humoru teraz jeszcze jutro mój lekarz i nogę iść rodzic :). tylko ze Hance się chyba nie chce jeszcze.
    a wiecie jak leżałam u kosmetyczki to trochę się przestraszyłam bo nagle mokro mi się zrobiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 17:42

Krokodylica, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dałam lubię bo czuję tak samo. :)
    I się zastanawiam czy ten mój strach porodu nie odwleka w czasie. :)

pewnie nie odwleka tak poprostu ma być. a wogóle to słyszałam że często jest tak ze pierwsze dziecko rodzi się po terminie

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde, najpierw sie ta moja tak pchala na swiat a teraz sie zaparla i siedzi. :)

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ