X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    to pewnie mnie weźmie tez nagle :) bo jak wczoraj w nocy bolał mnie brzuch to dziś nic kompletnie. w sumie urodze jak urodze tylko chciałabym na święta być juz w domu z nie w szpitalu :(

a o meningokokach tez myślę ale to w późniejszym czasie
    Mnie nawet brzuch nie boli. Ja jesli nie urodze, to mam sie dopoero 7kwietnia pojawic w szpitalu- boje sie ze to troche pozno i za wszelka cene chce urodzic wczesniej. Dzis mam wizyte, mam nadzieje ze juz wszystko jest gotowe to eksmisji Nadulki :-P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Mnie nawet brzuch nie boli. Ja jesli nie urodze, to mam sie dopoero 7kwietnia pojawic w szpitalu- boje sie ze to troche pozno i za wszelka cene chce urodzic wczesniej. Dzis mam wizyte, mam nadzieje ze juz wszystko jest gotowe to eksmisji Nadulki :-P

Ja wizytę mam w piątek i szczeze wolałabym na nią już nie iść tylko w tym momecie rodzic heh.
    ewelaa to ze gotowe jakoś mało pocieszające bo ja mam gotowe i co z tego siedzę dalej jak na szpilkach bo dziecko ma humorek siedzieć w brzuszku

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja wizytę mam w piątek i szczeze wolałabym na nią już nie iść tylko w tym momecie rodzic heh.
    ewelaa to ze gotowe jakoś mało pocieszające bo ja mam gotowe i co z tego siedzę dalej jak na szpilkach bo dziecko ma humorek siedzieć w brzuszku
    Ja dzis powyciagalam wszystko z folii i poiedzialam swojemu dziecku zeby lepiej sie szybko eksmitowala bo jesli nie to bd miala wszystko w kurzu :-P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam szczepić na rotawirusy ale moja lekarka powiedziała że lepiej nie bo po tych szczepionkach dziecko może zrobić się wiotkie, tzn mieć wiotkość mięśni

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie rotawirusów i oczekiwania na poród. Dla wszystkich jeszcze czekających :) Termin z USG miałam na 22.03 (wg mnie na dziś, ale nikt tego nie bierze pod uwagę). No i też czekam jak na szpilkach, bo jestem po cc i za długo nie chcą czekać. Wczoraj już chcieli mnie zatrzymać w szpitalu na indukcję. Odmówiłam. A w domu mam córkę z rotawirusem - wymiotkowo, biegunka na maksa, biegam z mopem między dzieckiem, już zawirusowanym mężem, pralką i czekam tylko kiedy dopadnie mnie i starszego syna.
    No i pytanie: jestem po terminie, czekać, czy rodzić z rotawirusami? Fajnie, co?
    Dzidziuś oczywiście wcale nie skory do wychodzenia. A ja już sama nie wiem, czy lepiej rodzić, czy jeszcze poczekać, aż się ogarniemy po tym wirusie...

Tak więc pocieszam nierozpakowane. Czasami człowiek już bardzo chce urodzić, a okoliczności są takie że już nie wiadomo co i jak będzie lepsze. Pozostaje więc cierpliwie czekać.

• ines31 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Loszcz gratulacje, zdrówka dla ciebie i synka :*
    Ja dziś czekam na położną, jestem bardzo ciekawa ile przytył mój duduś.
    Zmieniłam chusteczki do wycierania pupy i mały ma czerwone plamy na pupie, smarowałam sudokremem i nie pomogło :( czy to może być uczulenie?
    Miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja będę szczepić 5 w !, na razie nic dodatkowo, na pneumokoki może poźniej jest wedy tylko jedno ukucie a meningoki to chyba dopiero w 2 roku zycia dziecka wiec jeszcze czas aby sie zastanowic. rotawirusy nie bo tak jak pisaly dziewczyny wyzej chroni przed mala iloscia szczepow.

jesli chodzi o chusteczki nawilzane, ja ich uzywam tylko w nocy, lub na wyjsciach, a tak to miseczka z woda i bialym jeleniem, jeszcze nigdy odparzen nie miala, polożna powiedziala ze najlepsza woda z jeleniem.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines myślę że tak, zmień chusteczki i obserwuj pupke

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, jeśli masz wybór to poczekaj z rodzeniem aż chorupsko w domu przejdzie
    Aha, Gratuluję nowym mamusiom. Loszcz dałaś rady, jestem z Ciebie dumna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:23

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ja dzis powyciagalam wszystko z folii i poiedzialam swojemu dziecku zeby lepiej sie szybko eksmitowala bo jesli nie to bd miala wszystko w kurzu :-P

chyba też tak zrobię hehe bo wszystko mam w foli jeszcze materac i pościel poskładana schowana a jak ubiorę łóżeczko to może ja coś wkoncu ruszy

Ewelaa lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    hej, ja będę szczepić 5 w !, na razie nic dodatkowo, na pneumokoki może poźniej jest wedy tylko jedno ukucie a meningoki to chyba dopiero w 2 roku zycia dziecka wiec jeszcze czas aby sie zastanowic. rotawirusy nie bo tak jak pisaly dziewczyny wyzej chroni przed mala iloscia szczepow.

jesli chodzi o chusteczki nawilzane, ja ich uzywam tylko w nocy, lub na wyjsciach, a tak to miseczka z woda i bialym jeleniem, jeszcze nigdy odparzen nie miala, polożna powiedziala ze najlepsza woda z jeleniem.
    Masz na mysli wode z mydlem hipoalergicznym jeleń?

860isg18r6bpss11.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia tak, woda z jeleniem hipoalergicznym, jak mam wode ciepła to z czajnika, a jak na szybko to ciepla z kranu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:29

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    chyba też tak zrobię hehe bo wszystko mam w foli jeszcze materac i pościel poskładana schowana a jak ubiorę łóżeczko to może ja coś wkoncu ruszy

Ja ubrałam w tamtą niedzielę, bo mi mówili że szybciej urodzę i co? :) Jajco. :P

• ines31 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały waży 3250! Przytył 25 dag w tydzień! Ale się ciesze! Co do białego jelenia a może być zamiast mydła żel do kąpieli (wygodniejsze chyba?) . Spróbuje tym jeleniem może będzie lepiej pupa wyglądać!

kasss, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines mydło w płynie jelen, nie w kostce.

ines31 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja ubrałam w tamtą niedzielę, bo mi mówili że szybciej urodzę i co? :) Jajco. :P

Heh bo twoja mała to taka psotnica będzie tu straszy matke ze wyjdzie szybciej a jak już może to robi psikusa i nie wychodzi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki i brzuchatki ja miałam niezapowiedziane odwiedziny tesciowej i co ja z małą w łóżku wszedzie bałagan myslalam ze pod ziemie sie zapadne jeszcze dzwonka do drzwi nie slyszalam obudzilam sie jak tesciowa w sypialni juz byla ale Julka wczoraj bardzo marudna była w nocy jak nigdy płakała w dzień spała tylko 4 godz( i po co mi bylo narzekac ze za długo spi) i tak nakarmilam ja i padlysmy obie ze zmeczenia
    Ja na razie zapisalam sie na te 5w1 ale nie wiem czy nie przeloze tego na później boje sie skótków ubocznych u nas 180zl kosztuja kolezanka w innym miescie 100 placila spora różnica rotawirusa chyba odpuszcze ja z mala bede na pneumokoki raczej zaszczepimy
    Ines moja miala odparzenia od pampersa teraz mamy fitt z biedronki i jest ok ja pupcie czasem sama przegotowana woda przemywam
    mamuski czy wy juz dostalyscie macierzynski? bo ja nawet chorobowego za luty nie dostalam nie wiem co tak dlugo
    Justyska Ewela Krokodylica obyście swieta juz w domu spedzily z maluszkami
    Ciekawe jak tam bella?

Krokodylica, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Paula :) Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Od początku czytam Wasze posty, ale jakoś nie miałam śmiałości napisać :) Wiem,że większość z Was już przeżyła porod. Miałabym pytanie. Jak długo u Was trwały skurcze przygotowawcze? O 23 obudził mnie silny skurcz i tak czekałam do 3 aż miałam co 5min wiec pojechałam o 4 do szpitala. Nadal w num jestem i leżę na oddziale ponieważ nie ma jeszcze tak silnych, ale jednak są cały czas bolesne. Minęło już 9 godz jak mam te skurcze i nic :( ok 8 miałam 1cm rozwarcia. Czy to normalne,że tak długo bolą?

Hej. W czwartek byłam u lekarza (16tydzień), a on do Nas
    "to co dziś sprawdzamy płeć" więc byłam z mężem w szoku,że tak szybko. No i wyszło kto tam mieszka w brzuszku- chłopiec :)
  • Tess Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pupę też staramy się przemywać ciepłą wodą z wacikiem jak tylko jest okazja, chusteczki to na szybko.

Cały wieczórr i w nocy Młody znów marudził i ryczał, daliśmy mu znowu bobotic i ok 2 usnął, ale przez sen też marudził, więc ja nie wiem czy czwartą dobę wytrzymam w takim stanie. Pomagało tylko noszenie na rękach z podskakiwaniem + na dramatyczne chwile włączenie suszarki...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paula - ja nie pomogę, bo u mnie skurcze zaczęły się od razu co 2 minuty po 40 sekund i w 20 minut z 3 cm rozwarcia zrobiło sie 10... nie ma reguly z tymi skurczami, bo była ze mną dziewczyna na patologii która już od dłuższego czasu miala skurcze a urodziła dzień po mnie rano.

Paula :) lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ