X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess na youtube masz dzwieki suszarki na moja to jednak nie dziala za to chustanie i noszenie jak najbardziej ale plecy mi wysiadaja a bedziee gorzej dzieci nabieraja na wadze moja ma takie ataki płaczu od wczoraj leży spokojnie za chwile placz macha raczkami nóżkami poźniej przerwa i tak na okraglo myslicie ze to moga byc kolki? Paula ja też nie pomoge miałam cc

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niestety nie pomoge ze skurczami bo u mnie wszystko trwalo tylko 2,5h. Mysle ze to indywidualna sprawa organizmu. Jedne rodza w 30 min inne po 30 godzin. Nie wiem od czego to zalezy. W kazdym razie zycze ci jak najszybszego rozwiazania. Bo bol przez tyle godzin potrafi dobic... wspolczuje ze tyle sie juz meczysz ze skurczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 13:22

• Tess Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - dzisiejsza noc mnie dobiła.. 6 godzin niepokoju, a najlepiej działało noszenie... chustę Ci ktoś pokazał jak wiązać? Bo my posiadamy skośno-krzyżową, ale trochę się jeszcze boję takiego malucha wiązać, zwłaszcza że sam z siebie jest też nieduży bo dopiero 3200 waży.

Nie wiem jak Wy, ale ja przestałam już prasować dziecku ciuszki i pieluchy ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja też pomogę bo u mnie była szybka akcj. Obudziłam się po 1szej a przed 6tą Junior był na świecie. Trzymam kciuki żeby u Ciebie też poszło jak najszybciej.

A ja dziś pierwszy dzień jestem sama z Juniorem bo mąż wrócił do pracy. Póki co jest nieźle. Mamy za sobą drugą z rzędu przyzwoitą noc. Junior budzi się dość często ale między kamieniami nie musze go cały czas nosić. Nie wiem czy to BioGaia czy adaptacji do nowej sytuacji ale mam nadzieje że gorzej już nie bedzy

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja nie mam chusty nosze na podusi i huśtam ale to juz w ostatecznosci jak placze caly czas Scarlet super ze junior taki grzeczny oby tak dalej

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chyba unormował mi się pokarm. Wygląda na to że Junior się najada a że mnie już nie "cieknie" i nie muszę używać laktatora.

Tess ja też już nie prasuje. Jeszcze czasami mąż coś przyciągnie żelazkiem ale nie wszystko i pewnie zaraz mu się znudzi :)

Kass może spróbuj zadzwonić do Zus i dopytać? No i nieustannie polecam zus peu - dzięki temu ja np. wiem ze jutro zus przeleje mi prawie 100 zł :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet hehe ja tak codziennie jestem sama z dwojka :) dasz eade!!
    Co do szczepien to pneumo i meningokoki robie po roku.
    Teraz rota i 6w1

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Paula :) Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Niestety u mnie tragedia ze skurczami :( mija właśnie 12 godzina tych cholernych boli :(

Hej. W czwartek byłam u lekarza (16tydzień), a on do Nas
    "to co dziś sprawdzamy płeć" więc byłam z mężem w szoku,że tak szybko. No i wyszło kto tam mieszka w brzuszku- chłopiec :)
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasuje wszystko... A pranie malego co 2/3 dni bo non stop pelno pieluch ;D

My dzis bylismy na patronazu i wszystko super ;) maly wazy 4890g czyli przez tydzien przytyl 400g.. :)

Noa a spadkiem wagi sie nie przejjmuj bo dopuszczalne jest ubytek 10% wagi urodzeniowej. Czyli np jak moj Nikos urodzil sie 4300 to max mogl spasc 430g a mi spadl 500g. Jak na takiego maluszka to dopiero sporo... pol kg... ;/
    Ale kryzys mamy za soba i teraz jest tylko lepiej ;) i u Ciebie napewno tez tak bedzie...

Dorka a z tymi lzami to ja slyszalam ze od 6 tyg dziecko placze... aa ja juz od tygodnia widzialam ze moze nie leca mu lezki po policzku ale widze ze rzesy ma mokre i w kacikach oczek sie zbiera lezka ;* ♡♥ moj nie nawidzi sie ubierac i jak widze taka lezke w oczku to serce mi peka mimo ze wiem ze tak naprawde nic mu sie nie dzieje a przebrac sie przeciez musi ..

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no w sumie to zadna z nas Cie nie pomogla bo u nas duzo szybkich akcji i cc.. albo porod wywolywany... kazda sie wycierpiala i swoje przeszla wiec Ty tez dasz rade ;* mysl o dzidziusiu i bedzie ok ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja jeszcze przed także nie wiem.
    Co noc mam mocne bóle podbrzusza a rano przechodzą także w sumie też się umęczę.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Tess na youtube masz dzwieki suszarki na moja to jednak nie dziala za to chustanie i noszenie jak najbardziej ale plecy mi wysiadaja a bedziee gorzej dzieci nabieraja na wadze moja ma takie ataki płaczu od wczoraj leży spokojnie za chwile placz macha raczkami nóżkami poźniej przerwa i tak na okraglo myslicie ze to moga byc kolki? Paula ja też nie pomoge miałam cc
    chyba nie kolki,moj tez tak ma,to wina mm chyba,tak nam lekarz powiedzial,jak dziecko ma kolke to smoczek ani cyc nie pomaga,jak mojemu zle to daje mu cyca i w momencie sie uspokaja,a czasem wystarczy smoczek

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Kasss - dzisiejsza noc mnie dobiła.. 6 godzin niepokoju, a najlepiej działało noszenie... chustę Ci ktoś pokazał jak wiązać? Bo my posiadamy skośno-krzyżową, ale trochę się jeszcze boję takiego malucha wiązać, zwłaszcza że sam z siebie jest też nieduży bo dopiero 3200 waży.

Nie wiem jak Wy, ale ja przestałam już prasować dziecku ciuszki i pieluchy ;)
    ja tylko na narodziny wyprasowalam wszystko a poten juz nic,zreszta jakos nie sa pogniecione...a mojemu dziecku nic nie ma,toleruje wszystko lacznie z roznymi pieluszkami,kremami i chusteczkami :)

co do chusty to jednak kupilismy porzadna z natibaby skosno krzyzowa za 165zl piekne odcienie niebieskiego i super material,latwo sie wiaze,na razie na kangurka bo to idealna pozycja dla takiego malucha,poki co maly nie bardzo lubi w niej siedziec bo szuka cyca od razu albo wyrywa sie,ale bedziemy probowac :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    chyba też tak zrobię hehe bo wszystko mam w foli jeszcze materac i pościel poskładana schowana a jak ubiorę łóżeczko to może ja coś wkoncu ruszy
    śmichy hihy ale Natalka urodziła się dzień po tym jak jej komodę w końcu kupiłam na ciuch ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szczepień to mam na 15 kwietnia szczepienie Natalki i wybrałam tą skojarzoną tylko , że jest problem bo lekarka mówiła że w całej Polsce nie ma szczepionek i co teraz

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie-dzis bylam u ordynatora. A wiec tak szyjka miekka, ale glowka wysoko jeszcze-czyli nic od poniedzialku sie nie zmienilo. Znowu zrobil mi test czy tonie wody, bo jak wlozyl ten wziernik to mu duzo wodnistej wydzieliny zostalo i chyba sam sie wystraszyl-ale test wyszedl negatywny. Jesli nie urodze do 31marca tomam przyjsc na wizyte i wtedy nawet na drugi dzien mnie polozy na oddzial jak bede chciala. Ogolnie jestem zadowolona bo przynajmniej znam konkrety

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki i brzuchatki ja miałam niezapowiedziane odwiedziny tesciowej i co ja z małą w łóżku wszedzie bałagan myslalam ze pod ziemie sie zapadne jeszcze dzwonka do drzwi nie slyszalam obudzilam sie jak tesciowa w sypialni juz byla ale Julka wczoraj bardzo marudna była w nocy jak nigdy płakała w dzień spała tylko 4 godz( i po co mi bylo narzekac ze za długo spi) i tak nakarmilam ja i padlysmy obie ze zmeczenia
    Ja na razie zapisalam sie na te 5w1 ale nie wiem czy nie przeloze tego na później boje sie skótków ubocznych u nas 180zl kosztuja kolezanka w innym miescie 100 placila spora różnica rotawirusa chyba odpuszcze ja z mala bede na pneumokoki raczej zaszczepimy
    Ines moja miala odparzenia od pampersa teraz mamy fitt z biedronki i jest ok ja pupcie czasem sama przegotowana woda przemywam
    mamuski czy wy juz dostalyscie macierzynski? bo ja nawet chorobowego za luty nie dostalam nie wiem co tak dlugo
    Justyska Ewela Krokodylica obyście swieta juz w domu spedzily z maluszkami
    Ciekawe jak tam bella?
    też od lutego czekam na macierzyński

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :) wrote:
    Cześć Dziewczyny. Od początku czytam Wasze posty, ale jakoś nie miałam śmiałości napisać :) Wiem,że większość z Was już przeżyła porod. Miałabym pytanie. Jak długo u Was trwały skurcze przygotowawcze? O 23 obudził mnie silny skurcz i tak czekałam do 3 aż miałam co 5min wiec pojechałam o 4 do szpitala. Nadal w num jestem i leżę na oddziale ponieważ nie ma jeszcze tak silnych, ale jednak są cały czas bolesne. Minęło już 9 godz jak mam te skurcze i nic :( ok 8 miałam 1cm rozwarcia. Czy to normalne,że tak długo bolą?
    dla pierworódki to normalne może to trochę jeszcze potrwać, niestety jeśli dobrze kojarzę to pierworódki to nawet do 24 godzin mogą mieć ten pierwszy etap , czyli czas na rozwarcie a jak Ty miałaś dopiero 1 cm to no to jeszcze trochę to potrwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:58

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiace piersia czy wasze szkraby tez po kazdym zjedzeniu mleczka robily kupke?

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A co do szczepień to mam na 15 kwietnia szczepienie Natalki i wybrałam tą skojarzoną tylko , że jest problem bo lekarka mówiła że w całej Polsce nie ma szczepionek i co teraz
    nie moze tak byc ze nie ma szczepionek,musza byc i na pewno sa,my chyba 14kwuetnia bedziemy szczepic bo to bedzie 6tyg

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ