WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Hej dziewczyny, jaki macie system ,,obsługi" Waszych pociech w ciągu dnia? Bo my się ciągle nie możemy ustabilizować w tej kwestii.. tzn. karmicie w konkretnych godzinach, przewijacie przed czy po karmieniu (u nas przed karmieniem jest straszny skandal, a po karmieniu młody się wybudza i znowu chce jeść, a potem go z przeżarcia brzuch boli :/), no i inne zabiegi...

Tess dopiero doczytałam że masz ten sam problem co ja.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja strzela kupe w czasie jedzenia wiec dylemat przed czy po Nadia rozwiazala za mnie.

Co do krwawienia to po pierwszej ciazy az 8 tygodni!!! A teraz 5. Tym razem od poczatku mniej ze mnie lecialo.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się zmieniać pieluche przed karmieniem bo przy piersi mały często zasypia i szkoda mi go budzić. Ale jak bardzo protestuje to czasami najpierw go karmie bo mój syn jak jest głodny to jest też zły :) ssa bardzo różnie czasami 8 minut a czasami 25. Zauważyłam że nie ma to żadnego przełożenia na przerwę między posiłkami bo czasami je 8 minut i śpi 3 h a czasami je 20 minut i śpi godzinę. Nie kumam tego systemu ale ważne że syn ładnie przybiera :)

Linie na brzuchu też mam.

A przy okazji wizyty u rodziców odkryłam że kupowanie kiedyś super obcisłych spodni w rozmiarze S było błędem. W większość jeszcze się nie mieszcze więc nadal będę na zmianę chodzić w tym samym :)

Przeżyłam dzień z mają mamą i teściową jednocześnie... Powinni dać mi medal :)

Krokodylica, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wiem że kiedyś padne ale póki co sama jestem zaskoczona że mój organizm działa w tak ekstremalnych warunkach :) takie atrakcje tzn. pernamentny brak snu fundowalam mu ostatnio jak miałam z 22/23 lata i nocami bylam szaloną imprezowiczka a w dzień pilną studentką i odpowiedzialnym pracownikiem :) Ostatnimi laty w weekendy co prawda szalałam ale w tygodniu byłam niezwykle ułożona i rozsądna.. Poza nielicznymi wyjątkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:11

• anet525 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przewijam przed karmieniem
    A tutaj moja Ines ma juz miesiąc:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4da11d298a6.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7f8d61423f9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:16

gosiaczek31, Niunia86, ines31, MamaAdasia, Emartea, noa8, kasss, Dorka.1979, gabi30, Krokodylica, bella82, Emrica lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Justyska gratuluję:) Nareszcie możesz przytulić córeczkę :) No i na pewno będzie super grzeczna bo urodziła się w moje urodziny :D

Co do zmiany pieluch to ja moją przewijam przed karmieniem bo też mi ulewa.po karmieniu delikatnie biorę do odbicia i noszę z pół godz,żeby się uleżało-dopiero odkładam :)
    Na szczęście kupy mojej córki się unormowały i robi codziennie lub co drugi dzien jedną sporą kupkę. Więc jak jej nie przwinę co 2-3godz to nie mam stresu,ze pupe odparzy bo w nocy w ogóle tez mało sika :)

My z małą wychodzimy kiedy tylko się da. Mój chrześniak prosto z przedszkola do nas przychodzi i ma kontakt z mała. Stwierdziłam,ze im bardziej bede chuchać i dmuchać to bardziej będzie mi chorować. Więc zachowujemy się normalnie. Jeździ z nami do znajomych,nawet raz byliśmy na weekend na zlocie muzyków i była na sali z dwusetką ludzi i nic jej nie było :) Dzisiaj byliśmy u babci i u szwagra. Trzeba ją hartować :)

Co godzin karmienia,spania,kąpania to raczej nie mamy ustalonych godz. Mała raz cały dzień prawie czuwa a w nocy śpi jak aniołek albo tak jak ostatnie doby-w dzień spi a w nocy nie. Takze ja przez ostatnie 48 godz spałam moze z 7godz ;) Ale póki co nie odsypiam w dzień.

Jeśli chodzi o świąteczne jedzonko to jadłam dzisiaj barszczyk, wędlinke, sernik, babke, troche czekolady,tort i zrobiłam dwa łyki szampana. Póki co Lena śpi i na brzuch nie narzeka :D

A to nasze pierwsze Święta :) Oczywiście mała cały dzień śpi więc pewnie w nocy będę miała wesoło.

2s7ghzp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 19:31

ines31, Justyska89, Emartea, kasss, anet525, gosiaczek31, Dorka.1979, czekaja, gabi30, Krokodylica, bella82, loszcz, Emrica lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijam różnie..ale.zawsze przed jedzeniem sprawdzam czy ma coś w gatkach i jak ma malutko a bardzo się awanturuje to odrazu daje cyca a jak jest spokojny albo go wybudzam to zmieniam..
    Ja jakoś mam glupio zakorzenione w głowie że jak mały śpi 4h to go już wybudzam na jedzenie bo tak mi nakladli do głowy w szpitalu że co 3/3, 5h więc jak już śpi 4 to ja zamiast się cieszyć to go wybudZam..czy mozecie mi przemówić do rozumu? Raz go przyciągnęłam w nocy do prawie 5h to potem miałam jakieś wyrzuty sumienia..że mi pokarm zniknie bo za rzadko go dostawiam..a teraz mam pokarm..wywalczony krwawica..jednak cecha jaką jest upartosc ma swoje zalety..

anet525 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ja przewijam różnie..ale.zawsze przed jedzeniem sprawdzam czy ma coś w gatkach i jak ma malutko a bardzo się awanturuje to odrazu daje cyca a jak jest spokojny albo go wybudzam to zmieniam..
    Ja jakoś mam glupio zakorzenione w głowie że jak mały śpi 4h to go już wybudzam na jedzenie bo tak mi nakladli do głowy w szpitalu że co 3/3, 5h więc jak już śpi 4 to ja zamiast się cieszyć to go wybudZam..czy mozecie mi przemówić do rozumu? Raz go przyciągnęłam w nocy do prawie 5h to potem miałam jakieś wyrzuty sumienia..że mi pokarm zniknie bo za rzadko go dostawiam..a teraz mam pokarm..wywalczony krwawica..jednak cecha jaką jest upartosc ma swoje zalety..
    Robię tak samo :/ W szpitalu zrobili mi pranie mózgu w temacie karmienia co 3 godziny . Jak mały śpi 4 godziny to boję się że za długo. że spadnie mu cukier (albo już spadł i dlatego tak długo śpi) i nie będzie się budził na karmienie bo nie będzie miał sił :( . Nie wiem czy kiedykolwiek pozbędę się takiego myślenia. Mały ładnie przybiera więc jest ok, ale mimo to, nie umiem pozbyć się takiego myślenia i zerkania na zegarek ile minęło od ostatniego jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 19:53

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tak mam z tym czasem między karmieniami. Tylko ja też jeszcze czas spania uzależniam od ilości zjedzonego mleka. Jeśli zje 90-100 ml to powinna jeść za 3 godz., jeśli zje więcej to za 4-5 godz. Przeważnie sama się budzi po takim czasie, ale jak się zdarzy, że nadal śpi a powinna już jeść to też mam dylemat.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja patronuje metodzie karmienie na żądanie....czyli mlody budzi sie i je kiedy chce.

Madzik82, Sarah88, Krokodylica lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • jostek81 Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Co prawda nie udzielam sie na forum ale podczytuje codziennie. 21.03.2015 w 40 + 5 tyg. SN przyszla na świat Hania. 3700 i 52 cm. Porod, ktorego sie strasznie balam po wczesniejszych doswiadczeniach z kleszczami w Polsce wspominam rewelacyjnie. Wspaniala opieka i położne tym bardziej, że przy porodzie byłam sama. Plus epidural, bez którego raczej nie zniosłabym tego bólu. Gratuluję wszystkim mamusiom!

Emartea, gosiaczek31, Madzik82, Dorka.1979, Krokodylica, kasss, Niunia86, loszcz, Emrica, kaczamila lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A ja patronuje metodzie karmienie na żądanie....czyli mlody budzi sie i je kiedy chce.

Ja tak samo.

Krokodylica lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmie na żądanie ale marzę o tym żeby posiłki mojego syna i w ogóle jego tryb funkcjonowania nabrały jakiejś regularności.

Dziewczyny jeśli macie wyrzuty sumienia że dziecko za dużo śpi to polecam 2/3 nieprzespane noce z rzędu...dziękując wtedy niebu za każdą przepsaną minute :)

A ja właśnie doszłam do wniosku że kolejny raz długo nie pojadę do rodziców zwłaszcza jeśli będzie tam moja teściowa. Wróciliśmy i Junior dostaje prawie spazmów za każdym razem gdy próbuje choć na.chwilę położyć go do łóżeczka bo cały dzień był na rękach - ja swoje a wystarczyło że odwróciłam się na minute a dziecko już było u którejś z babć. Oczywiście przyczyn takie nastroju mojego syna.może być więcej ale postanowiłam za winne uznać babcie :)

Mimo wszystko nie.żałuję że pojechaliśmy.. Junior poznał prababcie i to było super :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka też dziś poznała prababcię. Zostały uwiecznione na zdjęciu pokoleniowym.

Scarlett2014, Krokodylica lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jostek grtulacje:-)

jostek81 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 5tyg nir wutrzymalam i bylo <3, myslac o tym sie balam a jak przyszlo co do czego to przestalam bo nie umialam sie doczekac :P przyznam ze troche klulo jakby igla tylko po lewej stronie ale jakos poszlo i szybko trzeba powtorzyc zeby bylo lepiej :P hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 03:13

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja męża namówiłam po trzech tygodniach. Bylo bardzo delikatnie i nie czułam nic negatywnego. Bylo mi bardzo przyjemnie dlatego skończyliśmy juz z celibatem mimo ze wizytę ginekologa mam dopiero pod koniec tego m-ca.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks od tesciow dostal tummy sleep yo chyba cos jak mis szumis? bedziemy testowac :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy konika z fisher price i dziala mlody uspokaja sie i zasypia

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z you tubę. Tez dziala;)

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ