WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki

Ja nadal walcze o pokarm nadal mam go malo przez cały dzień ściągnęli max 240 ml tylko i dalej muszę niestety dokarmiac mm :-(

Ja tez przewijam mała przed karmieniem mimo tego ze mała strasznie płacze przy przewijaniu

Co do karmienia to ja karmie w dzien co 3,5 - 4,5 godz mała budzi się w nocy raz na jedzenie i potem dopiero nad ranem wiec mogę się spokojnie wyspac

anet Ines sliczne są wasze dzieciaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 13:26

anet525 lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ludziska :-)
    U nas też walka z cyckami.Mleko jest ale mały nie chce złapać piersi wiec ściągam :-(
    Widzę ze powoli robi się pokarmu mniej a apetyt małego wzrasta.W tej chwili pije 120 ml mleka.Wydaje mi się dużo na 2 tygodniowego bobasa.
    Spanie niestety jest największym problemem.Mały śpi całe popołudnie i wieczór (z przerwami co 3-4 h na jedzenie) w nocy budzi się co 1-2 h a od rana do 13-14 nie śpi wogóle :-( wiec musze go nosić,śpiewać zabawiać tulic bo jest marudny ale nie zaśnie i koniec.Kręgosłup mnie boli.Nie wysypiam się bo nie mogę zasnąć kiedy mały śpi i co 2 h odciągam pokarm bo potrzebuje pół godziny na każdą pierś a mleczko musi być gotowe na glodomora.
    Dieta mnie dobija.Boje się cokolwiek zjeść bo małego brzuszek jest bardzo wrażliwy .Czasem mam ochotę wyrzucić laktator za okno i podawać mu tylko mm
    ale wiem jak dobre jest moje mleko wiec zaciskam zeby i ściągam dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 14:45

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska gratuluję kochana.Nareszcie masz córeczkę po odpowiedniej stronie brzuszka :-)

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj moja Wiktoria skonczyła miesiąc :)
    289bsx3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 15:19

kasss, gosiaczek31, bella82, Scarlett2014, loszcz, SunSun, Dorka.1979, Niunia86, Sarah88, Emartea, ines31, anet525, Pocahontas, MamaAdasia, Krokodylica, gabi30, Tygrysek, kaczamila lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka śliczna córunia Loszcz u mnie jest to samo mam płskie brodawki i mała nie chce łapać choć ostatnio już jest lepiej ale tez upodobala sobie tylko jedna piers nie wiem czemu bo obie sa h... wiem jak ściaganie meczy bo sama tez ściagam i tez pokarmu jest co raz mniej Rocco urodził sie duży pewnie dla tego więcej potrzebuje moja od mc tez je 120 ja dziś mamchwilke dla siebie maz poszedl z Julka spac i tak spia oboje;)
    co do serduszkowania ja sie dalej boje moze bardziej tego ze zajde w ciaze bo my nigdy wczesniej sie nie zabezpieczalismy teraz bedzie trzeba o tym pomyslec

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Cześć ludziska :-)
    U nas też walka z cyckami.Mleko jest ale mały nie chce złapać piersi wiec ściągam :-(
    Widzę ze powoli robi się pokarmu mniej a apetyt małego wzrasta.W tej chwili pije 120 ml mleka.Wydaje mi się dużo na 2 tygodniowego bobasa.
    Spanie niestety jest największym problemem.Mały śpi całe popołudnie i wieczór (z przerwami co 3-4 h na jedzenie) w nocy budzi się co 1-2 h a od rana do 13-14 nie śpi wogóle :-( wiec musze go nosić,śpiewać zabawiać tulic bo jest marudny ale nie zaśnie i koniec.Kręgosłup mnie boli.Nie wysypiam się bo nie mogę zasnąć kiedy mały śpi i co 2 h odciągam pokarm bo potrzebuje pół godziny na każdą pierś a mleczko musi być gotowe na glodomora.
    Dieta mnie dobija.Boje się cokolwiek zjeść bo małego brzuszek jest bardzo wrażliwy .Czasem mam ochotę wyrzucić laktator za okno i podawać mu tylko mm
    ale wiem jak dobre jest moje mleko wiec zaciskam zeby i ściągam dalej.
    To dużo Twój zuch wcina, moja czasami 100 wypije ale przeważnie jest od 70 do 100 co 3 godziny

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zarlok to chce nawet wiecej niz 120!!! Wiem ,ze jesli mu dam coś extra to uleje bo pije z czystego lakomstwa a jego żołądek jest wciąż zbyt mały aby pomieścić coś więcej.W takich chwilach "zatykam" go smoczkiem ;-)

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstacia, mam niedyskretne pytanie ale jakże ważne dla mnie...!

pisałaś jakiś czas temu o maściach na hemoroidy...i pisałaś że jedną używasz wewnątrz?? nie do końca rozumiem...tzn, że masz w środku te hemoroidy też czy tylko wystające ale trzeba też ją aplikować głębiej? bo ja niestety borykam się z wielkim wystającym wstrętnym bąblem i mnie bardzo boli przy odwiedzinach w toalecie...Proszę pomóż :) wybaczcie za taki DOGŁĘBNY opis sytuacji...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, od jakiegoś czasu Natalka sobie "guga" patrzy na mnie i mówi "g". Nie za szybko

Niunia86, gosiaczek31, Emrica lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała zjada 90-100 ml mleczka naraz i tez ulewa u nas tez działa metoda na smoczek ;-)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka moja Wiktorcia tez sobie "gwarz" ale mówi"e e e"

Dorka.1979, gosiaczek31, Emrica lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Anstacia, mam niedyskretne pytanie ale jakże ważne dla mnie...!

pisałaś jakiś czas temu o maściach na hemoroidy...i pisałaś że jedną używasz wewndątrz?? nie do końca rozumiem...tzn, że masz w środku te hemoroidy też czy tylko wystające ale trzeba też ją aplikować głębiej? bo ja niestety borykam się z wielkim wystającym wstrętnym bąblem i mnie bardzo boli przy odwiedzinach w toalecie...Proszę pomóż :) wybaczcie za taki DOGŁĘBNY opis sytuacji...
    Kochana ja poprostu stosuje masc i zel bo mi wygodniej niz czopki....masc stosuje za pomoca splikatora wprowadzam do wewnątrz. Rano smaruje na zewnatrz na wieczor aplikacja wewnątrz. Juz mnie nic nie boli i wszystko sie zmniejszylo ale stoduje jeszcze profilaktycznie raz na kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 17:47

Rubi, anet525 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Moj zarlok to chce nawet wiecej niz 120!!! Wiem ,ze jesli mu dam coś extra to uleje bo pije z czystego lakomstwa a jego żołądek jest wciąż zbyt mały aby pomieścić coś więcej.W takich chwilach "zatykam" go smoczkiem ;-)
    moj tez juz od dawna ponad 120 pije,teraz daje mu 90 mm w nocy i jeszcze piers bo przy niej zasnie bo zaczal sie okres na "tylko cyc albo bede plakac" nic go nie uspokoi ani nikt tylko moje piersi :/ w dzien przez to nie spi tylko przysypia na chwile by zregenerowac sily i znowu chxe cyca,nawet mleko mm nic nie daje bo i tak mnie potrzebuje...strasznie panikuje kiedy inaczej sie go probuje uspokoic...a ja zmeczona i nic zrobic nie moge bo jak...przy mnie moglby spac kilka godzin w dzien a jak go odloze zaraz sie budzi...mamincycus

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - kiedy Twój tata będzie wracać z Niemiec? Może też się skusze na te kropelki, bo daje nam Młody popalić. Bo jak coś to w połowie miesiąca też znajomi jadą do Niemiec

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A wiecie co, od jakiegoś czasu Natalka sobie "guga" patrzy na mnie i mówi "g". Nie za szybko
    moj tez juz sobie cos tam mowi wlasnie takiego i e e e,to zle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 18:47

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my juz w domu. Dzisiaj ogarnął mnie baby blus masakra w nocy położna nagadala mi ze moje sutki są do niczego i nigdy w życiu nie nakarmie nimi małej i dzisiaj od rana płakałam z tego powodu. Ale kupiłam kapturki na sutki i jakoś ciągnęła jak szalona.
    Druga sprawa jest taka ze mała ma dysponuje bioderka lekka ale musze ja pieluchowac. I to był drugi powód moj do płaczu pół dnia przeplakalam

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka fajnie, że już jesteście w domu. Żeby cię pocieszyć powiem, że wszystkie to przechodziłyśmy i to mija. Jeśli chodzi o sutki to się nie przejmuj gadaniem. Ja słyszałam, że nie ma sutków, którymi się nie da karmić. Sama jestem tego przykładem. Sutki mam jakieś wklęsłe chyba ale małej udało się złapać. Trochę wyciągnęłam je laktatorem, trochę małej urósł pyszczek i po 2 tyg. pociągnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 21:31

Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska nie sluchaj tego co mowia polozne i probuj karmic...sama odobiscie slyszalam jak polozne mowily kobietom ze z ich sutkami sie nie da a jakos sie udalo np dziewczynie ktora ze mną leżała po porodzie.powodzenia

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska tez tak uwazam, gadaniem sie nie przejmuj. A z tej baby gowniana polozna skoro tak gada zamiast doradzic co robic w takiej sytuacji. Bo na kazde sutki jest sposob na karmienie trzeba tylko chciec pokazac mamusiom. Dobrze ze mala z kapturkami sobie radzi Dobrze. Z czasem moze i nawet one nie beda potrzebne. Sutki troche sie dopasowuja w miare karmienia.

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ