WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie zeszla wam ciemna kreska z brzucha?

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma miesiac I jeszcze kreske mam

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Moja ma miesiac I jeszcze kreske mam
    Bo jestem ciekawa kiedy zejdzie ta kreska

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Po jakim czasie zeszla wam ciemna kreska z brzucha?
    tez mam, to dlugo schodzi podobno

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jeszcze kreskę.

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5tydzien pologu a mi znowu krew jasna zaczela leciec :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 10:35

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja nie bylam nacinana ale peklam i tez mam podobne odczucia jak ty. Jak dluzej pochodze itp to nawet nie bol ale takie uczucie naporu? Ciagniecia tam nadole. Szwy jeszcze sie nie rozpusily ale samo szycie mnie nie boli.. mnie szyla połOzna. Bez znieczulenia. Okropne to bylo syczalam przy kazdym wkluciu igly. Siadac moglam odrazu, specjalnie nie odczuwalam nawet tego pekniecia. Bardziej bolala mnie obkurczajaca sie macica. krwawie tez jeszcze. Ciemniejsza cienka linie u gory brzucha tez jeszcze mam pamietam ze dlugo zanikala po pierwszym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 10:43

• ines31 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    5tydzien pologu a mi znowu krew jasna zaczela leciec :/
    Mam to samo :(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2h6wmr9.png
    Mój synuś kończy dziś miesiąc. Ale ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 11:01

Sarah88, Emartea, anet525, gosiaczek31, Emrica, kasss, bella82, Anastacia33, Krokodylica, Scarlett2014, Niunia86, Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Mam to samo :(
    ufff, to mi ulżyło bo już się martwiłam!

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po 4 tyg wróciło krwawienie i teraz znów przestalo. Zastanawiam sie czy jeszcze wróci czy juz mam to za sobą.
    Ines śliczny chlopak:) moja jutro konczy miesiąc. Nim sie obejrzę a będę musiała wracać do pracy:( nie wiem jak to przezyje a czas tak szybko leci..

ines31 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jaki macie system ,,obsługi" Waszych pociech w ciągu dnia? Bo my się ciągle nie możemy ustabilizować w tej kwestii.. tzn. karmicie w konkretnych godzinach, przewijacie przed czy po karmieniu (u nas przed karmieniem jest straszny skandal, a po karmieniu młody się wybudza i znowu chce jeść, a potem go z przeżarcia brzuch boli :/), no i inne zabiegi...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Hej dziewczyny, jaki macie system ,,obsługi" Waszych pociech w ciągu dnia? Bo my się ciągle nie możemy ustabilizować w tej kwestii.. tzn. karmicie w konkretnych godzinach, przewijacie przed czy po karmieniu (u nas przed karmieniem jest straszny skandal, a po karmieniu młody się wybudza i znowu chce jeść, a potem go z przeżarcia brzuch boli :/), no i inne zabiegi...
    Ja zawsze przewijam przed karmieniem, pomimo sprzeciwu ;) właśnie dlatego że jakbym robiła to po karmieniu to po 1 małemu się uleje a po 2 jeżeli uśnie przy cycu to się przy przewijaniu się przebudzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 11:56

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przewijany przed karmieniem właśnie dlatego, że podczas jedzenia dzieć się wycisza i zaraz po zasypia.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja mam podobnie. Wyjatkowo szybko sie regeneruje albo tak mi sie tylko wydaje:-) i organizm sobie odbije po jakims czasie.
    Narazie w dzien nie spie wcale bo nie mam jak. A w nocy moze ze 4 godziny w sumie. Choc nie narzekam bo Iza dosc ladnie spi budzi sie tylko na jedzenie srednio 2 razy miedzy 1-3 i pozniej kolo 5 i dopiero rano jak wstajemy to je okolo 7-8. Dzis np spala od 22 do 3. wiec calkiem ladnie. A karmienie tez zajmuje nam okolo 30-40 min. czasem dluzej chce potrzymac cycks nawet bez ssania i tak leze na czuwaniu z nia:-) No ale jest jeszcze starszak:-) ktory budzi sie w nocy i trzeba isc:-) narazie jakos organizm nie protestuje ale mysle ze pryjdzie czas jak sie zbuntuje na brak pozadnego odpoczynku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    2h6wmr9.png
    Mój synuś kończy dziś miesiąc. Ale ten czas leci :)
    Ale super chlopaczek:-)

ines31, noa8 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines śliczny synuś ;)
    ja tez przewijam przed karmieniem Julka juz tak nie płacze jak na poczatku za to ubieranie kombinezonu i czapki to istny koszmar drze sie w nieboglosy a jak juz jest w foteliku to cisza czasami musze robic przerwe bo cala czerwona sie robi i powietrza złapac nie może jak ulewala tak dalej ulewa zmiana mleka nie pomogla a moje niestet przez zapalenie zanika mam polowe mniej pokarmu niz mialam mala w nocy slabo odbijala a ja sie balam przez ulewanie i nosilam ja do póki nie odbiła i tak ta pozycja jej sie spodobala ze ylko tak zasypia
    pozdrawiamy świątecznie Kasss i Julcia;)
    1z5ru2q.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 12:49

ines31, gosiaczek31, Sarah88, belladonna, Krokodylica, Scarlett2014, anet525, Ewelaa, Niunia86, SunSun, Emartea, MamaAdasia, noa8, Dorka.1979, Tygrysek, gabi30, loszcz, Emrica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ines śliczny synuś ;)
    ja tez przewijam przed karmieniem Julka juz tak nie płacze jak na poczatku za to ubieranie kombinezonu i czapki to istny koszmar drze sie w nieboglosy a jak juz jest w foteliku to cisza czasami musze robic przerwe bo cala czerwona sie robi i powietrza złapac nie może jak ulewala tak dalej ulewa zmiana mleka nie pomogla a moje niestet przez zapalenie zanika mam polowe mniej pokarmu niz mialam mala w nocy slabo odbijala a ja sie balam przez ulewanie i nosilam ja do póki nie odbiła i tak ta pozycja jej sie spodobala ze ylko tak zasypia
    pozdrawiamy świątecznie Kasss i Julcia;)
    1z5ru2q.jpg
    śliczna mamusia i śliczna córeczka :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknie dziewczyny:-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Organizm ludzki to ma jednak niesamowite umiejętności adaptacyjne.. kiedyś spałam 7h i byłam niewyspana.
    Teraz złapie godzinkę/dwie snu między jednym a drugim karmieniem i normalnie funkcjonuje bez dosypiania w dzień. Taka refleksja naszła mnie przy karmieniu a raczej cyklu który właśnie przerabiam karmienie - bekanie - ulanie - przebieranie - karmienie. I niech mi ktoś teraz powie że 5 par body wystarczy dla takiego malucha :)

Dziewczyny kiedy zmieniacie swoim dzieciom pieluszki, przed karmieniem , po karmieniu? Moje dziecko ryczy w niebogłosy przy każdej zmianie pieluchy, nie wiem o co chodzi ale ja sie chyba wykoncze. :( Jak ją rozbieram do kąpieli to jest też ryk. Masakra.

‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ