Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi wrote:Scarlett tylko że ja to tantum verde mam do ssania...
Noa to śpisz cala noc z zapalonym światłem? Ja mam taką delikatną lampke nocną ale to na czas karmienia i usypiania..i potem gasze bo by mi przeszkadzało..
Ja śpie całą noc z lampką nocną , mały śpi z nami i czasem zasypia z cyckiem w buzi. Światło nam nie przeszkadza bo daje naprawdę niewielki półmrokWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:20
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Ja idę za tydzień szczepić na rotawirusy a za dwa tygodnie na szczepionkę 6w1.
Pokarm naturalny nie podgrzewa się tylko zanurza w ciepłym garnku. Tu daje fajny link o przechowywaniu i podawaniu odciągniętego pokarmu
http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:20
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodgrzewam w sensie zanurzam w ciepłej wodzie
mój syn zimny nie lubi, nie przepada nawet za letnim
lekko podgrzane musi być
Dziewczyny ten katarek jest super! Czyści nosek szybciej i dokładniej niż Frida a Junior kocha dźwięk odkurzacza
Jak podjęcie kropeli? Bezpośrednio do pyszczka czy na łyżeczce czy jesz inaczej? Ja na łyżeczce ale może da się to jakoś udoskonalić? -
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:Scarlett, sąsiadka płaciła w poniedziałek za rota 320 złotych pierwsza dawka .
Cóż na zdrowiu się nie oszczędza ale niech mi ktoś powie dlaczego to nie jest refundowane?
Dzięki za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:27
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja mam taka słaba lampke która daje ledwo światła..mały nie mrozy oczek jak zapalam...
Scarlett ja wyczytalam. Że pokarm 3-5 dni..w sumie nie bardzo wiem od czego zależy ze 3 a od czego że 5 więc uznalam że 3 jest bezpieczniej. Ale i tak nigdy mi tyle nie lezalo bo mały szybko opróżnia zapasy:P i podgrzewam żeby bylo letnie..a zależy kiedy zamierzasz mu podać bo jak w miarę szybko po wyjęciu z lodówki to ja bym podrzala i wzięła takie. No chyba ze jedziesz do kogoś do domu to bym podgrzala na miejscu.Scarlett2014 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnySwoją drogą to niesamowite ile wydaje się na malucha w tych pierwszych tygodniach.
Niby całą wyprawkę mieliśmy ale to nam czegoś brakowało typu katarek a to kupiliśmy jakieś kropelki a to pieluchy a to coś zaczęło się kończyć i tak cały czasdobrze że tego nie podliczam bo pewnie bym osiwiała
ale na szczepieniach na pewno nie będę oszczędzać choć uważam ze każdy bez względu na możliwości finansowe powinien mieć do nich dostęp. A wygląda na to że głupie becikowe wystarczy na jedną dawkę
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:ewka mi położna coś gadała żeby nie podawać herbaty koperkowej, ale właśnie mam tą z hippa a moja mała tak cierpi, spina się, aż się robi cała czerwona i krzyczy, płacze, to czemu ja mam dziecku nie ulżyć, ta herbatka to wszyscy mówią że działa.
Mi położna właśnie mówiła ze mogę podawać malej cherbatke koperkowa bo to jest naturalne wiec nie może zaszkodzić i ze lepiej podać cherbatke niż chemiczne leki
A i możesz kupić delicol można go stosować od 1dnia życia dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:47
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:Justyśka, taki maluch podnosi główkę ale nie na długo, Twoja córcia ma jeszcze czas,spokojnie. Kładź ją częściej a na krócej, żeby się przyzwyzczajała do nowej pozycji.
Tak poprostu z ciekawości pytam bo szczeze nie wiedziałam myślałam że za szybko zaczyna dźwigać główkę ale jest oki.Heh myślałam że moja córcia jakaś super uzdolniona ze tak szybko zaczyna -
To prawda ze szczepionki nie powinny byc platne. A ja się załamałam. W poniedziałek miałyśmy umówić się na szczepienie. We wtorek bylam u neonatologa i dr mowila ze jest okazem zdrowia. A dzis w nocy straszne charczenie w nosku wyciagalam jej pelno glutkow aspiratorem do tego zaczela pokaslywac i kichac. Na 12.45 mam lekarza. Tak mi jej szkoda.dopiero co byla chora. Oby to nie bylo nic poważnego.
Anastacia ja nie pomogę bo mam aspirator nosefride. -
anet525 wrote:To prawda ze szczepionki nie powinny byc platne. A ja się załamałam. W poniedziałek miałyśmy umówić się na szczepienie. We wtorek bylam u neonatologa i dr mowila ze jest okazem zdrowia. A dzis w nocy straszne charczenie w nosku wyciagalam jej pelno glutkow aspiratorem do tego zaczela pokaslywac i kichac. Na 12.45 mam lekarza. Tak mi jej szkoda.dopiero co byla chora. Oby to nie bylo nic poważnego.
Anastacia ja nie pomogę bo mam aspirator nosefride. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez uzywam nosefridy. Narazie jakiegos wielkiego kataru nie bylo wiec nic wiecej nam nie potrzebne.
Anett zdrowka dla malej.
Ja tez spie przy zapalonej lampce. Mam taka z regulacja mocy wiec wlaczone mam tylko takie slabiutkie przytlumione swiatlo. Ani mi ani coreczce nie przeszkadza a ze wstaje kilka razy w nocy to nie musze za kazdym razem pstrykac tylko wstaje, karmie, przewijam przy takim nie razacym i nie rozbudzajacym swiatelku.
U mnie dzis noc w miare przyzwoita.
Mloda spala od 21.30 do 3.30 pozniej pobudka przed 5 i przed 7 juz wyspana. -
Dziewczyny , czytam Was ale czasu mało by odpisać ;(
Anet - oby malutka szybko wydobrzala.
My śpimy przy takich lampkach led do kontaktu. A do przewijania zapalam mała lampkę.
Właśnie wyszła położna - Pola wazy 4590 a startowała z 2725/2530. Moja Pola pulpetola
Niestety ma refluks i musimy iść na usgno i nie wiadomo co ze szczepieniem na rotawirusy - bo jest ryzyko ze Pola uleje ;(
Mamy używające laktatorów- macie ręczny czy elektryczny. Jak tak - co polecacie ? -
nick nieaktualnyines31 wrote:Nam oprócz ciemieniuchy, charczenia w nosku przypałętały się pleśniawki
. Żeby czasem mi się nie nudziło
Walczyła któraś z was z tym?
mi położna profilaktycznie kazała na palec nałożyć gazę pomoczyć w przegotowanej letniej wodzie i przemywać w środku buzię, a dwa razy w tyg dawać na to kroplę Aftin i przemywać