Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Scarlett tylko że ja to tantum verde mam do ssania...

Noa to śpisz cala noc z zapalonym światłem? Ja mam taką delikatną lampke nocną ale to na czas karmienia i usypiania..i potem gasze bo by mi przeszkadzało..

Ja śpie całą noc z lampką nocną , mały śpi z nami i czasem zasypia z cyckiem w buzi. Światło nam nie przeszkadza bo daje naprawdę niewielki półmrok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:20

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę za tydzień szczepić na rotawirusy a za dwa tygodnie na szczepionkę 6w1.

Pokarm naturalny nie podgrzewa się tylko zanurza w ciepłym garnku. Tu daje fajny link o przechowywaniu i podawaniu odciągniętego pokarmu :)

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:20

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, sąsiadka płaciła w poniedziałek za rota 320 złotych pierwsza dawka .

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewam w sensie zanurzam w ciepłej wodzie :) mój syn zimny nie lubi, nie przepada nawet za letnim :) lekko podgrzane musi być :)

Dziewczyny ten katarek jest super! Czyści nosek szybciej i dokładniej niż Frida a Junior kocha dźwięk odkurzacza :)

Jak podjęcie kropeli? Bezpośrednio do pyszczka czy na łyżeczce czy jesz inaczej? Ja na łyżeczce ale może da się to jakoś udoskonalić? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Scarlett, sąsiadka płaciła w poniedziałek za rota 320 złotych pierwsza dawka .

Cóż na zdrowiu się nie oszczędza ale niech mi ktoś powie dlaczego to nie jest refundowane?
    Dzięki za odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:27

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka słaba lampke która daje ledwo światła..mały nie mrozy oczek jak zapalam...

Scarlett ja wyczytalam. Że pokarm 3-5 dni..w sumie nie bardzo wiem od czego zależy ze 3 a od czego że 5 więc uznalam że 3 jest bezpieczniej. Ale i tak nigdy mi tyle nie lezalo bo mały szybko opróżnia zapasy:P i podgrzewam żeby bylo letnie..a zależy kiedy zamierzasz mu podać bo jak w miarę szybko po wyjęciu z lodówki to ja bym podrzala i wzięła takie. No chyba ze jedziesz do kogoś do domu to bym podgrzala na miejscu.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam katarek bo frida nie dawała rady. A mój mały spokojnie zachowuje sie podczas czyszczenia nosa katarkiem :D nawet lepiej niż była stosowana frida.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • MamaAdasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Cóż na zdrowiu się nie oszczędza ale niech mi ktoś powie dlaczego to nie jest refundowane?
    Dzięki za odpowiedź :)

Dokładnie ...

Szkoda słów...

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to niesamowite ile wydaje się na malucha w tych pierwszych tygodniach.
    Niby całą wyprawkę mieliśmy ale to nam czegoś brakowało typu katarek a to kupiliśmy jakieś kropelki a to pieluchy a to coś zaczęło się kończyć i tak cały czas :) dobrze że tego nie podliczam bo pewnie bym osiwiała :/ ale na szczepieniach na pewno nie będę oszczędzać choć uważam ze każdy bez względu na możliwości finansowe powinien mieć do nich dostęp. A wygląda na to że głupie becikowe wystarczy na jedną dawkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    ewka mi położna coś gadała żeby nie podawać herbaty koperkowej, ale właśnie mam tą z hippa a moja mała tak cierpi, spina się, aż się robi cała czerwona i krzyczy, płacze, to czemu ja mam dziecku nie ulżyć, ta herbatka to wszyscy mówią że działa.

Mi położna właśnie mówiła ze mogę podawać malej cherbatke koperkowa bo to jest naturalne wiec nie może zaszkodzić i ze lepiej podać cherbatke niż chemiczne leki
    A i możesz kupić delicol można go stosować od 1dnia życia dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:47

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie...czy ktoras z was stosowala aspirator PINGO?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Justyśka, taki maluch podnosi główkę ale nie na długo, Twoja córcia ma jeszcze czas,spokojnie. Kładź ją częściej a na krócej, żeby się przyzwyzczajała do nowej pozycji.

Tak poprostu z ciekawości pytam bo szczeze nie wiedziałam myślałam że za szybko zaczyna dźwigać główkę ale jest oki.Heh myślałam że moja córcia jakaś super uzdolniona ze tak szybko zaczyna :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze szczepionki nie powinny byc platne. A ja się załamałam. W poniedziałek miałyśmy umówić się na szczepienie. We wtorek bylam u neonatologa i dr mowila ze jest okazem zdrowia. A dzis w nocy straszne charczenie w nosku wyciagalam jej pelno glutkow aspiratorem do tego zaczela pokaslywac i kichac. Na 12.45 mam lekarza. Tak mi jej szkoda.dopiero co byla chora. Oby to nie bylo nic poważnego.

Anastacia ja nie pomogę bo mam aspirator nosefride.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    To prawda ze szczepionki nie powinny byc platne. A ja się załamałam. W poniedziałek miałyśmy umówić się na szczepienie. We wtorek bylam u neonatologa i dr mowila ze jest okazem zdrowia. A dzis w nocy straszne charczenie w nosku wyciagalam jej pelno glutkow aspiratorem do tego zaczela pokaslywac i kichac. Na 12.45 mam lekarza. Tak mi jej szkoda.dopiero co byla chora. Oby to nie bylo nic poważnego.

Anastacia ja nie pomogę bo mam aspirator nosefride.
    Trzymam kciuki aby malutkuej nic Powaznego nie bylo

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

Ja ni. Pierwsze słyszę o czymś takim. Anet zdrowia dla Was. A nie masz przypadkiem za suchego powietrza w miejscu gdzie spicie?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam idealny poziom wilgotnosci powietrza bo mam urzadzenie ktore je mierzy takze na bierzaco je sprawdzam.temp 21 stopni takze tez odpowiednia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:50

860isg18r6bpss11.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Nie znam i nic o takim aspiratorze też nie słyszałam

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam nosefridy. Narazie jakiegos wielkiego kataru nie bylo wiec nic wiecej nam nie potrzebne.

Anett zdrowka dla malej.

Ja tez spie przy zapalonej lampce. Mam taka z regulacja mocy wiec wlaczone mam tylko takie slabiutkie przytlumione swiatlo. Ani mi ani coreczce nie przeszkadza a ze wstaje kilka razy w nocy to nie musze za kazdym razem pstrykac tylko wstaje, karmie, przewijam przy takim nie razacym i nie rozbudzajacym swiatelku.
    U mnie dzis noc w miare przyzwoita.
    Mloda spala od 21.30 do 3.30 pozniej pobudka przed 5 i przed 7 juz wyspana.

• oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czytam Was ale czasu mało by odpisać ;(
    Anet - oby malutka szybko wydobrzala.

My śpimy przy takich lampkach led do kontaktu. A do przewijania zapalam mała lampkę.

Właśnie wyszła położna - Pola wazy 4590 a startowała z 2725/2530. Moja Pola pulpetola ;)
    Niestety ma refluks i musimy iść na usg :( no i nie wiadomo co ze szczepieniem na rotawirusy - bo jest ryzyko ze Pola uleje ;(

Mamy używające laktatorów- macie ręczny czy elektryczny. Jak tak - co polecacie ?

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Nam oprócz ciemieniuchy, charczenia w nosku przypałętały się pleśniawki :( . Żeby czasem mi się nie nudziło ;) Walczyła któraś z was z tym?

mi położna profilaktycznie kazała na palec nałożyć gazę pomoczyć w przegotowanej letniej wodzie i przemywać w środku buzię, a dwa razy w tyg dawać na to kroplę Aftin i przemywać

‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ