Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo...Oli o tym, że dziecko może ulać szczepionkę to ja nie pomyślałam...;/ a mój mały często ulewa...;/

ja mam ręczny i mi w zupełności wystarcza...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Dziewczyny , czytam Was ale czasu mało by odpisać ;(
    Anet - oby malutka szybko wydobrzala.

My śpimy przy takich lampkach led do kontaktu. A do przewijania zapalam mała lampkę.

Właśnie wyszła położna - Pola wazy 4590 a startowała z 2725/2530. Moja Pola pulpetola ;)
    Niestety ma refluks i musimy iść na usg :( no i nie wiadomo co ze szczepieniem na rotawirusy - bo jest ryzyko ze Pola uleje ;(

Mamy używające laktatorów- macie ręczny czy elektryczny. Jak tak - co polecacie ?
    Ja szczerze polecam laktator firmy lovi...on jest 2 w 1 reczny i elektryczny super sciaga mleko

860isg18r6bpss11.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Dziewczyny , czytam Was ale czasu mało by odpisać ;(
    Anet - oby malutka szybko wydobrzala.

My śpimy przy takich lampkach led do kontaktu. A do przewijania zapalam mała lampkę.

Właśnie wyszła położna - Pola wazy 4590 a startowała z 2725/2530. Moja Pola pulpetola ;)
    Niestety ma refluks i musimy iść na usg :( no i nie wiadomo co ze szczepieniem na rotawirusy - bo jest ryzyko ze Pola uleje ;(

Mamy używające laktatorów- macie ręczny czy elektryczny. Jak tak - co polecacie ?

Szczepienie na rotawirusy jest tak mało płynu, który na dodatek nie podaje się od razu do zjedzenia, tylko na policzek od wewnątrz, bo się wchłania przez śluzówkę. Nawet jakby ulała po jakimś czasie, to nie ma to znaczenia dla skuteczności szczepionki. Moja córa bardzo ulewała, bo miała refluks i lekarka powiedziała, żeby się w ogóle tym nie przejmować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny avent i tez mi wystarcza ale ja malo sciagam. Ostatnio w nocy mi sie zdarza bo mloda przesypia 6 h i zwykle jedna piers juz nie wytrzymuje tyle czasu ta z ktorej nie byla wieczorem karmiona i wyczuwam grudki. Wiec wole sciagnac. Zwykle 10 min sciagam jak czuje ze mieknie piers i grudki znikaja to koniec i ide spac dalej. A mleczko mam np na spacer nastepnego dnia.

Scsrlett ja bio gaie podaje bezposrednio do buzkI zakraplam. Bo z tego ladnie kapie i szybko. Ale np sab simplex juz z lyzeczki bo on gesty i duzo tych kropel trzeba wiec mala by sie zniecierpliwila Po jednej jej kapac. Latwiej maja mamy karmiace butelka bo wystarczy do mleka dodac:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:08

• oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz - ja sama na to nie wpadłam tylko położna zasugerowała zeby przemyśleć. Wymyśliłam sobie ze jak zawsze nakarmię Pole w domu - potem szczepienie i za jakiś czas ja znów nakarmię. Jak mówisz ze tego płynu jest mało to powinno dać radę.

Anastacia- a jaki model lovi masz ?
    Rubi- ja mam ręczny tommee tippee ale mi nie pasuje bo sie brodawka ociera ;( a Ty jaki masz ? Bo myśle co Ew kupić jak będę wracać do pracy i szukam czegoś dobrego co mnie nie zabije cenowo

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle dziewczyny czy któraś karmi dwoma piersiami na jednym karmieniu? bo mój mały się nie najada widzę a jak to nie pomoże to zaczne podawac mm. uswiadomilam sobie ze moj mały w tym mesiacu przybral 500g... czyli masakrycznie mało...

• MartaM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny canpolu (ok 140zł) używałam go jeden dzień w szpitalu i raz w domu przy nawale. Nie mogę złego słowa o nim powiedzieć.

Scarlett ja podaję wszystkie kropelki na silikonowej łyżeczce. Mała uwielbia dostawać kropelki i ładnie wszystko wylizuje ;)
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-lyzeczka-silikonowa-waska-mala-miekka.html

U mnie w przychodni szczepionka to rotateq 3 dawki po 190 zł, albo jakaś inna 2 dawki po 260zł, ale pediatra polecała rotateq.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    mi położna profilaktycznie kazała na palec nałożyć gazę pomoczyć w przegotowanej letniej wodzie i przemywać w środku buzię, a dwa razy w tyg dawać na to kroplę Aftin i przemywać
    A jeżeli mój mały ma już pleśniawki to przemywać po czy przed jedzeniem? Ile razy dziennie? Dziś kupilam i muszę posmarować.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    w ogóle dziewczyny czy któraś karmi dwoma piersiami na jednym karmieniu? bo mój mały się nie najada widzę a jak to nie pomoże to zaczne podawac mm. uswiadomilam sobie ze moj mały w tym mesiacu przybral 500g... czyli masakrycznie mało...
    Ja karmie w dzien z 2 piersi a w nocy jedną

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Ja karmiąc małego jak opróżni jedną i ma ochotę na jeszcze to dostaje drugą. Z drugiej pije ile chce a następne karmienie zaczynam na tej piersi na której skonczyłam poprzednie karmienie.

kaczamila lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia a do następnego karmienia pokarm Ci się zrobi? bo ja się tego obawiam ż nakarmie a na nast karmienie będa puste piersi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    A jeżeli mój mały ma już pleśniawki to przemywać po czy przed jedzeniem? Ile razy dziennie? Dziś kupilam i muszę posmarować.

możesz przemywać po jedzeniu i położnz mówiła że pleśniawkę się ściera wiec jezei na gazie pojawi sie zaczerwienienie od krwi to sie nie martwić bo to znaczy że pleśniawka zeszła

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja córka to udawaczka ma oczy otwarte a jak się na nią popatrzę to momentalnie zamyka i śpi a odejdę oczy są znów otwarte heh taka mala a taka przebiegła

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    możesz przemywać po jedzeniu i położnz mówiła że pleśniawkę się ściera wiec jezei na gazie pojawi sie zaczerwienienie od krwi to sie nie martwić bo to znaczy że pleśniawka zeszła
    i ile razy dziennie przemywać? sorry że tak wypytuję ale na ulotce nic mądrego nie napisali :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie.
    Mam pytanko. Od kiedy można z maluszkiem iść na basen? Szukałam po internecie informacji, ale jest podany różny wiek. Może któraś z Was ma bardziej pewne informacje?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha- czytałam gdzieś ze nawet od 6 tygodnia, ale większość zajęć jest dla dzieciaczków od 3 miesiąca

km5svcqgfaw599l1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Oli przyniosłaś mi szczęście. Znalazłam właśnie basen gdzie można z maluszkiem nawet od urodzenia iść. Ale cena dość wygórowana. Może się skuszę w maju jak będzie cieplej :)

Dla mam zainteresowanych z Gdańska i okolic podaję link.

http://www.aquastacja.pl/nauka-plywania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:20

czekaja lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    babcia mi mowila ze mozna na smoczek kilka kropli dawac i normalnie do buzi

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    moj z wagi 3300 wazy teraz 4400 takze teZ duzo nie przybral a lekarka powiedziala ze ksiazkowo i ladnie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra przy starszej corce mowila tez ze plesniawki sie sciera palcem z gazikiem nasaczonym. My uzywalismy nystatyne w zawiesinie ale to na recepte. Wycierac gazikiem policzki od wewnatrz i jezyk. Chyba 3 razy dziennie to robilam i szybko przeszlo.

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ