Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
oli wrote:Dziewczyny , czytam Was ale czasu mało by odpisać ;(
Anet - oby malutka szybko wydobrzala.
My śpimy przy takich lampkach led do kontaktu. A do przewijania zapalam mała lampkę.
Właśnie wyszła położna - Pola wazy 4590 a startowała z 2725/2530. Moja Pola pulpetola
Niestety ma refluks i musimy iść na usgno i nie wiadomo co ze szczepieniem na rotawirusy - bo jest ryzyko ze Pola uleje ;(
Mamy używające laktatorów- macie ręczny czy elektryczny. Jak tak - co polecacie ? -
oli wrote:Dziewczyny , czytam Was ale czasu mało by odpisać ;(
Anet - oby malutka szybko wydobrzala.
My śpimy przy takich lampkach led do kontaktu. A do przewijania zapalam mała lampkę.
Właśnie wyszła położna - Pola wazy 4590 a startowała z 2725/2530. Moja Pola pulpetola
Niestety ma refluks i musimy iść na usgno i nie wiadomo co ze szczepieniem na rotawirusy - bo jest ryzyko ze Pola uleje ;(
Mamy używające laktatorów- macie ręczny czy elektryczny. Jak tak - co polecacie ?
Szczepienie na rotawirusy jest tak mało płynu, który na dodatek nie podaje się od razu do zjedzenia, tylko na policzek od wewnątrz, bo się wchłania przez śluzówkę. Nawet jakby ulała po jakimś czasie, to nie ma to znaczenia dla skuteczności szczepionki. Moja córa bardzo ulewała, bo miała refluks i lekarka powiedziała, żeby się w ogóle tym nie przejmować. -
nick nieaktualnyJa mam reczny avent i tez mi wystarcza ale ja malo sciagam. Ostatnio w nocy mi sie zdarza bo mloda przesypia 6 h i zwykle jedna piers juz nie wytrzymuje tyle czasu ta z ktorej nie byla wieczorem karmiona i wyczuwam grudki. Wiec wole sciagnac. Zwykle 10 min sciagam jak czuje ze mieknie piers i grudki znikaja to koniec i ide spac dalej. A mleczko mam np na spacer nastepnego dnia.
Scsrlett ja bio gaie podaje bezposrednio do buzkI zakraplam. Bo z tego ladnie kapie i szybko. Ale np sab simplex juz z lyzeczki bo on gesty i duzo tych kropel trzeba wiec mala by sie zniecierpliwila Po jednej jej kapac. Latwiej maja mamy karmiace butelka bo wystarczy do mleka dodac:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:08
-
O widzisz - ja sama na to nie wpadłam tylko położna zasugerowała zeby przemyśleć. Wymyśliłam sobie ze jak zawsze nakarmię Pole w domu - potem szczepienie i za jakiś czas ja znów nakarmię. Jak mówisz ze tego płynu jest mało to powinno dać radę.
Anastacia- a jaki model lovi masz ?
Rubi- ja mam ręczny tommee tippee ale mi nie pasuje bo sie brodawka ociera ;( a Ty jaki masz ? Bo myśle co Ew kupić jak będę wracać do pracy i szukam czegoś dobrego co mnie nie zabije cenowo -
nick nieaktualny
-
Ja mam elektryczny canpolu (ok 140zł) używałam go jeden dzień w szpitalu i raz w domu przy nawale. Nie mogę złego słowa o nim powiedzieć.
Scarlett ja podaję wszystkie kropelki na silikonowej łyżeczce. Mała uwielbia dostawać kropelki i ładnie wszystko wylizuje
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-lyzeczka-silikonowa-waska-mala-miekka.html
U mnie w przychodni szczepionka to rotateq 3 dawki po 190 zł, albo jakaś inna 2 dawki po 260zł, ale pediatra polecała rotateq.Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
kaczamila wrote:mi położna profilaktycznie kazała na palec nałożyć gazę pomoczyć w przegotowanej letniej wodzie i przemywać w środku buzię, a dwa razy w tyg dawać na to kroplę Aftin i przemywać
-
kaczamila wrote:w ogóle dziewczyny czy któraś karmi dwoma piersiami na jednym karmieniu? bo mój mały się nie najada widzę a jak to nie pomoże to zaczne podawac mm. uswiadomilam sobie ze moj mały w tym mesiacu przybral 500g... czyli masakrycznie mało...
-
kaczamila wrote:w ogóle dziewczyny czy któraś karmi dwoma piersiami na jednym karmieniu? bo mój mały się nie najada widzę a jak to nie pomoże to zaczne podawac mm. uswiadomilam sobie ze moj mały w tym mesiacu przybral 500g... czyli masakrycznie mało...
kaczamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyines31 wrote:A jeżeli mój mały ma już pleśniawki to przemywać po czy przed jedzeniem? Ile razy dziennie? Dziś kupilam i muszę posmarować.
możesz przemywać po jedzeniu i położnz mówiła że pleśniawkę się ściera wiec jezei na gazie pojawi sie zaczerwienienie od krwi to sie nie martwić bo to znaczy że pleśniawka zeszła -
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:możesz przemywać po jedzeniu i położnz mówiła że pleśniawkę się ściera wiec jezei na gazie pojawi sie zaczerwienienie od krwi to sie nie martwić bo to znaczy że pleśniawka zeszła
-
Haha! Oli przyniosłaś mi szczęście. Znalazłam właśnie basen gdzie można z maluszkiem nawet od urodzenia iść. Ale cena dość wygórowana. Może się skuszę w maju jak będzie cieplej
Dla mam zainteresowanych z Gdańska i okolic podaję link.
http://www.aquastacja.pl/nauka-plywaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:20
czekaja lubi tę wiadomość
-
-
nick nieaktualnyMi pediatra przy starszej corce mowila tez ze plesniawki sie sciera palcem z gazikiem nasaczonym. My uzywalismy nystatyne w zawiesinie ale to na recepte. Wycierac gazikiem policzki od wewnatrz i jezyk. Chyba 3 razy dziennie to robilam i szybko przeszlo.