Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, to chcialam przeczytac jak maly zasnie wieczorem ruszam do boju, a co do smoczka to moj konczy dzis 5 tyg i od dawna smoczek jest w ruchu ale mamy taki malutki 0-2 miesiace bardzo mu przypasowal nawet raczkami sobie podtrzymuje smiesznie to wyglada, a mam inny wiekszy to niestety wypluwa i za nic nie chce

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Patryka to wirus i suche oraz zbyt wysokie temp. Powietrza (u rodziców jestem)

Mój Patryk waży 6180

Kupy nie robił 3 dni, wcześniej 5 dni i miał prowokowany stolec przez pielęgniarkę.

Ja tez farbowalam włosy

loszcz lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paka ciuchow za malych juz spakowana nie mam czasu nawet ich wystawic do sprzedania

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 80% skok rozwojowy. Mała się uspokaja tylko u mnie na rękach. Najgorsze jednak jest to,ze zaczęła wszystko ulewac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 19:32

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda 87 - ja też farbowałam włosy, za miesiąc kolejna farba tym razem z rozjaśniaczem, bo chcę pasemka.

Konwalianka, to bardzo dużo Patryś przybrał :) Brawo :)

U nas była mega kupa dziś już, a teraz moje dziecko śpi w wózku już od 14. A cycki bolą :D

Gosiaczek ja mam koperkową Hipp od 1. tygodnia w zamykanych osobnych papierkach zakupiona w Rossmannie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:09

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dopajania to ja mam wode mama i ja i jak mlody ma czkawke to mu podaje,po 2 lykach przechodzi

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam jakas dziwna ta koperkowa bo az sprawdzilam jeszcze raz i wyraznie ze po 4 misiacu. Ale to nie z hippa tylko jakas inna w granulacie

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Fabis byl szczepiony w szpitalu zaraz po urodzeniu 3 dni temu na ramionku mial czerwona krostke dzis natomiast wyglada to paskudnie jakby strupek dookoła czerwone.czy u waszych maluchow slad po szczepieniu tez brzydko wygląda?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia u nas tez paskudnie wugladala krosta po szczepieniu. tydzien temu byla jakby nabrzmiala czerwona jak ogien i z ropa w srodku. I do tego duza bardzo. Az sie przerazilam. I zaczelam czytac o tym. Podobno tak ma byc pare tygodni po szczepieniu. Dzis juz jest lepiej. Ropa zeszla. Obrzek tez. wiec chyba sie goi. Podobno taki mocny odczyn znacy ze sie szczepionka przyjela i nie trzeba jej powtarzac

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastacia u nas tez paskudnie wugladala krosta po szczepieniu. tydzien temu byla jakby nabrzmiala czerwona jak ogien i z ropa w srodku. I do tego duza bardzo. Az sie przerazilam. I zaczelam czytac o tym. Podobno tak ma byc pare tygodni po szczepieniu. Dzis juz jest lepiej. Ropa zeszla. Obrzek tez. wiec chyba sie goi. Podobno taki mocny odczyn znacy ze sie szczepionka przyjela i nie trzeba jej powtarzac
    Dokladnie wyglada tak jak opisujesz

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba kilka tygodni i powinna byc calkowicie wygojona ladna blizna. Mysle ze skoro nie tylko u mojej Izuli tak wyglada to chyba faktycznie to normalny odczyn:-) a naprawde sie przestrasylam jak to zobaczylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz bylam z mala w goscinie:-) spisala sie pieknie. Przez prawie 4 h nawet nie pisnela. Nawet przsypiala kilka razy na chwile. Po kolei byla noszona na rekach wiec jej sie podobalo. A ja moglam spokojnie pogadac przy herbacie. Do tego tak sie wyluzowala ze zwalila mega kupe po 5 dniach. Tak duza ze plecy umazala. I trzeba bylo przebierac a ja bez ciuszkow. Ale cos sie znalazlo po chlopcu kolezanki:-) po powrocie do domu szybka kapiel jednej i drugiej dziewczyny i spia juz obie wymeczone:-) a ja mam wyczekiwana caly dzien chwile tylko dla siebie.

Dorka.1979, Scarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Sarah, to chcialam przeczytac jak maly zasnie wieczorem ruszam do boju, a co do smoczka to moj konczy dzis 5 tyg i od dawna smoczek jest w ruchu ale mamy taki malutki 0-2 miesiace bardzo mu przypasowal nawet raczkami sobie podtrzymuje smiesznie to wyglada, a mam inny wiekszy to niestety wypluwa i za nic nie chce
    Tylda jakiej firmy masz smoczek? Szukam wlasnie jakiegos malego Bez zadnych udziwnien wypustek. Moja mala zaczyna sie przekonywac po malu do smoczusia ale jeden z nuk jej wogole nie pasuje. Uzywam lovi ale chce sprobowac jeszcze jakiegos innego.

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to jest smoczek firmy MAM cos takiego jak w linku : http://www.mamabebe.pl/product-pol-23887-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html?gclid=COCBhIKmjcUCFSENcwodBxsAoA, dostalam go jako gratis do zakupoów w sklepie dzieciecym i tak przez przypadek sprobowalismy mu dac od razu sie spodobal, ten wiekszy tez mam NUK i nie da rady jest zupelnie inaczej wyprofilowany, mysalam ze nie bedzie takich problemow bo butelki uzywam dr brownsa i tomme tippe i uzywalam przez jakis czas nakladek na sutki i nie bylo problemu kazde z nich mu pasowalo, a ten nuk nie

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze smoczkow polecam aventu przeźroczysty. Moja Lena tylko te chce. Mam dwa ale zastanawiam się nad kupnem dwóch nowych bo czasami jak mała ma złu dzień to dwa to za mało ☺

gosiaczek31, Scarlett2014, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko w nosie ma smoczki :( a szkoda bo czasami wolałbym żeby choć na chwilę spróbował possać coś co nie jest piersią :)

Ale za to wczoraj mieliśmy koleiny dzień rekordów: pierwsza kupa po której musiałam młodego umyć pod kranem :) a potem 5 godzin snu jednym ciągiem w nocy!!! Cud!!! Co prawda po kolacji która trwała ponad godzinę i oczywiście teraz już nie śpimy ale co tam :) jak tak dalej pójdzie to jeszcze się kiedyś zupełnie wyspie :)

Z mniej pozytywnych wieści to jak w końcu udało mi się zorganizować opiekę dlatego młodego to mój fryzjer mnie wystawił więc nici z wyczekiwanej wizyty :( a w planach mam właśnie farbę a dokładnie lekkie rozjasnienie bo niigdy nie nakładam farby na całą głowę a tylko "podkręcam" naturalny kolor. Ale robiłam to i w ciąży i zrobię teraz.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupek..Franek ograniczył się do 4/5 na dzień..
    Scarlett gratulacje z okazji jakiegoś rekordu:D
    Maly ma smoka z canpolu ale okrągły..bo jak mu chciałam dac w trochę innym kształcie bo bardziej podobal mi się obrazek:P to był protest:)
    U mnie z dobrych wieści to znikają krostki..i raczej wykluczam skaze bo codziennie wieczorem pije kubek mleka z femaltikerem..
    A no i jeszcze trochę z życia osobistego..moja mama wylatuje dziś do annglii...nie wiem jak sobie z tym poradzę:( nie wyobrażam sobie że będzie tak daleko..a sama ją do tego namówiłam bo jej bardzo ciężko finansowo i z miesiąca na miesiąc ledwo jej starczało na przeżycię..bardzo się tym dolowala..Ehh pieprzone ciężkie czasy...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki

Ja miałam wczoraj ciężki dzień mała miała wczoraj rozwolnienie wiec musialam ja ciągle przebywać i przebierać a do tego nie mogło biedactwo zasnąć i cały dzień marudzila noc była za to spokojna obudziła się o 2:00 na jedzenie i śpi do tej pory mam nadzieje ze dziś będzie juz wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy wasze maluchy potrafia juz trzymac smoczek? bo moj jeszcze nie i zakladam mu chustke czasem zeby mu podtrzymywala :P

Sarach moja tez jeszcze nie umie dluzej dobrze trzymać smoczka i jej wylatuje

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzicie juz z maluchami po supermarketach i tam gdzie przebywa duzo ludzi blisko was? bo my na szczepieniu pytalismy pediatry i powiedziała ze do 5m lepiej unikac.zarazki,nie wietrzone pomieszczenia,halas,zmiany temp.wiec poki co unikamy ale nie jest latwo bo nigdzie razem z mezem normalnie wejsc sie nie da,a jaj juz to wchodzimy na zmiane jesli druga osoba chce cos zobaczyc,czy kupic.... czasem dajemy malego do dziadkow i wtedy wybieramy sie razem na zakupy czy gdzies

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ