Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah, to chcialam przeczytac jak maly zasnie wieczorem ruszam do boju, a co do smoczka to moj konczy dzis 5 tyg i od dawna smoczek jest w ruchu ale mamy taki malutki 0-2 miesiace bardzo mu przypasowal nawet raczkami sobie podtrzymuje smiesznie to wyglada, a mam inny wiekszy to niestety wypluwa i za nic nie chce
-
U Patryka to wirus i suche oraz zbyt wysokie temp. Powietrza (u rodziców jestem)
Mój Patryk waży 6180
Kupy nie robił 3 dni, wcześniej 5 dni i miał prowokowany stolec przez pielęgniarkę.
Ja tez farbowalam włosyloszcz lubi tę wiadomość
-
Tylda 87 - ja też farbowałam włosy, za miesiąc kolejna farba tym razem z rozjaśniaczem, bo chcę pasemka.
Konwalianka, to bardzo dużo Patryś przybrał Brawo
U nas była mega kupa dziś już, a teraz moje dziecko śpi w wózku już od 14. A cycki bolą
Gosiaczek ja mam koperkową Hipp od 1. tygodnia w zamykanych osobnych papierkach zakupiona w Rossmannie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnastacia u nas tez paskudnie wugladala krosta po szczepieniu. tydzien temu byla jakby nabrzmiala czerwona jak ogien i z ropa w srodku. I do tego duza bardzo. Az sie przerazilam. I zaczelam czytac o tym. Podobno tak ma byc pare tygodni po szczepieniu. Dzis juz jest lepiej. Ropa zeszla. Obrzek tez. wiec chyba sie goi. Podobno taki mocny odczyn znacy ze sie szczepionka przyjela i nie trzeba jej powtarzac
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Anastacia u nas tez paskudnie wugladala krosta po szczepieniu. tydzien temu byla jakby nabrzmiala czerwona jak ogien i z ropa w srodku. I do tego duza bardzo. Az sie przerazilam. I zaczelam czytac o tym. Podobno tak ma byc pare tygodni po szczepieniu. Dzis juz jest lepiej. Ropa zeszla. Obrzek tez. wiec chyba sie goi. Podobno taki mocny odczyn znacy ze sie szczepionka przyjela i nie trzeba jej powtarzac
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzis pierwszy raz bylam z mala w goscinie:-) spisala sie pieknie. Przez prawie 4 h nawet nie pisnela. Nawet przsypiala kilka razy na chwile. Po kolei byla noszona na rekach wiec jej sie podobalo. A ja moglam spokojnie pogadac przy herbacie. Do tego tak sie wyluzowala ze zwalila mega kupe po 5 dniach. Tak duza ze plecy umazala. I trzeba bylo przebierac a ja bez ciuszkow. Ale cos sie znalazlo po chlopcu kolezanki:-) po powrocie do domu szybka kapiel jednej i drugiej dziewczyny i spia juz obie wymeczone:-) a ja mam wyczekiwana caly dzien chwile tylko dla siebie.
Dorka.1979, Scarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytylda87 wrote:Sarah, to chcialam przeczytac jak maly zasnie wieczorem ruszam do boju, a co do smoczka to moj konczy dzis 5 tyg i od dawna smoczek jest w ruchu ale mamy taki malutki 0-2 miesiace bardzo mu przypasowal nawet raczkami sobie podtrzymuje smiesznie to wyglada, a mam inny wiekszy to niestety wypluwa i za nic nie chce
-
Gosiaczek to jest smoczek firmy MAM cos takiego jak w linku : http://www.mamabebe.pl/product-pol-23887-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html?gclid=COCBhIKmjcUCFSENcwodBxsAoA, dostalam go jako gratis do zakupoów w sklepie dzieciecym i tak przez przypadek sprobowalismy mu dac od razu sie spodobal, ten wiekszy tez mam NUK i nie da rady jest zupelnie inaczej wyprofilowany, mysalam ze nie bedzie takich problemow bo butelki uzywam dr brownsa i tomme tippe i uzywalam przez jakis czas nakladek na sutki i nie bylo problemu kazde z nich mu pasowalo, a ten nuk nie
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moje dziecko w nosie ma smoczki a szkoda bo czasami wolałbym żeby choć na chwilę spróbował possać coś co nie jest piersią
Ale za to wczoraj mieliśmy koleiny dzień rekordów: pierwsza kupa po której musiałam młodego umyć pod kranem a potem 5 godzin snu jednym ciągiem w nocy!!! Cud!!! Co prawda po kolacji która trwała ponad godzinę i oczywiście teraz już nie śpimy ale co tam jak tak dalej pójdzie to jeszcze się kiedyś zupełnie wyspie
Z mniej pozytywnych wieści to jak w końcu udało mi się zorganizować opiekę dlatego młodego to mój fryzjer mnie wystawił więc nici z wyczekiwanej wizyty a w planach mam właśnie farbę a dokładnie lekkie rozjasnienie bo niigdy nie nakładam farby na całą głowę a tylko "podkręcam" naturalny kolor. Ale robiłam to i w ciąży i zrobię teraz.gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Co do kupek..Franek ograniczył się do 4/5 na dzień..
Scarlett gratulacje z okazji jakiegoś rekordu:D
Maly ma smoka z canpolu ale okrągły..bo jak mu chciałam dac w trochę innym kształcie bo bardziej podobal mi się obrazek:P to był protest:)
U mnie z dobrych wieści to znikają krostki..i raczej wykluczam skaze bo codziennie wieczorem pije kubek mleka z femaltikerem..
A no i jeszcze trochę z życia osobistego..moja mama wylatuje dziś do annglii...nie wiem jak sobie z tym poradzę nie wyobrażam sobie że będzie tak daleko..a sama ją do tego namówiłam bo jej bardzo ciężko finansowo i z miesiąca na miesiąc ledwo jej starczało na przeżycię..bardzo się tym dolowala..Ehh pieprzone ciężkie czasy...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyCzęść dziewczynki
Ja miałam wczoraj ciężki dzień mała miała wczoraj rozwolnienie wiec musialam ja ciągle przebywać i przebierać a do tego nie mogło biedactwo zasnąć i cały dzień marudzila noc była za to spokojna obudziła się o 2:00 na jedzenie i śpi do tej pory mam nadzieje ze dziś będzie juz wszystko dobrze -
nick nieaktualny
-
chodzicie juz z maluchami po supermarketach i tam gdzie przebywa duzo ludzi blisko was? bo my na szczepieniu pytalismy pediatry i powiedziała ze do 5m lepiej unikac.zarazki,nie wietrzone pomieszczenia,halas,zmiany temp.wiec poki co unikamy ale nie jest latwo bo nigdzie razem z mezem normalnie wejsc sie nie da,a jaj juz to wchodzimy na zmiane jesli druga osoba chce cos zobaczyc,czy kupic.... czasem dajemy malego do dziadkow i wtedy wybieramy sie razem na zakupy czy gdzies