X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, to chcialam przeczytac jak maly zasnie wieczorem ruszam do boju, a co do smoczka to moj konczy dzis 5 tyg i od dawna smoczek jest w ruchu ale mamy taki malutki 0-2 miesiace bardzo mu przypasowal nawet raczkami sobie podtrzymuje smiesznie to wyglada, a mam inny wiekszy to niestety wypluwa i za nic nie chce

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Patryka to wirus i suche oraz zbyt wysokie temp. Powietrza (u rodziców jestem)

Mój Patryk waży 6180

Kupy nie robił 3 dni, wcześniej 5 dni i miał prowokowany stolec przez pielęgniarkę.

Ja tez farbowalam włosy

loszcz lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paka ciuchow za malych juz spakowana nie mam czasu nawet ich wystawic do sprzedania

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 80% skok rozwojowy. Mała się uspokaja tylko u mnie na rękach. Najgorsze jednak jest to,ze zaczęła wszystko ulewac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 19:32

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda 87 - ja też farbowałam włosy, za miesiąc kolejna farba tym razem z rozjaśniaczem, bo chcę pasemka.

Konwalianka, to bardzo dużo Patryś przybrał :) Brawo :)

U nas była mega kupa dziś już, a teraz moje dziecko śpi w wózku już od 14. A cycki bolą :D

Gosiaczek ja mam koperkową Hipp od 1. tygodnia w zamykanych osobnych papierkach zakupiona w Rossmannie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:09

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dopajania to ja mam wode mama i ja i jak mlody ma czkawke to mu podaje,po 2 lykach przechodzi

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam jakas dziwna ta koperkowa bo az sprawdzilam jeszcze raz i wyraznie ze po 4 misiacu. Ale to nie z hippa tylko jakas inna w granulacie

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Fabis byl szczepiony w szpitalu zaraz po urodzeniu 3 dni temu na ramionku mial czerwona krostke dzis natomiast wyglada to paskudnie jakby strupek dookoła czerwone.czy u waszych maluchow slad po szczepieniu tez brzydko wygląda?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia u nas tez paskudnie wugladala krosta po szczepieniu. tydzien temu byla jakby nabrzmiala czerwona jak ogien i z ropa w srodku. I do tego duza bardzo. Az sie przerazilam. I zaczelam czytac o tym. Podobno tak ma byc pare tygodni po szczepieniu. Dzis juz jest lepiej. Ropa zeszla. Obrzek tez. wiec chyba sie goi. Podobno taki mocny odczyn znacy ze sie szczepionka przyjela i nie trzeba jej powtarzac

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastacia u nas tez paskudnie wugladala krosta po szczepieniu. tydzien temu byla jakby nabrzmiala czerwona jak ogien i z ropa w srodku. I do tego duza bardzo. Az sie przerazilam. I zaczelam czytac o tym. Podobno tak ma byc pare tygodni po szczepieniu. Dzis juz jest lepiej. Ropa zeszla. Obrzek tez. wiec chyba sie goi. Podobno taki mocny odczyn znacy ze sie szczepionka przyjela i nie trzeba jej powtarzac
    Dokladnie wyglada tak jak opisujesz

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba kilka tygodni i powinna byc calkowicie wygojona ladna blizna. Mysle ze skoro nie tylko u mojej Izuli tak wyglada to chyba faktycznie to normalny odczyn:-) a naprawde sie przestrasylam jak to zobaczylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz bylam z mala w goscinie:-) spisala sie pieknie. Przez prawie 4 h nawet nie pisnela. Nawet przsypiala kilka razy na chwile. Po kolei byla noszona na rekach wiec jej sie podobalo. A ja moglam spokojnie pogadac przy herbacie. Do tego tak sie wyluzowala ze zwalila mega kupe po 5 dniach. Tak duza ze plecy umazala. I trzeba bylo przebierac a ja bez ciuszkow. Ale cos sie znalazlo po chlopcu kolezanki:-) po powrocie do domu szybka kapiel jednej i drugiej dziewczyny i spia juz obie wymeczone:-) a ja mam wyczekiwana caly dzien chwile tylko dla siebie.

Dorka.1979, Scarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Sarah, to chcialam przeczytac jak maly zasnie wieczorem ruszam do boju, a co do smoczka to moj konczy dzis 5 tyg i od dawna smoczek jest w ruchu ale mamy taki malutki 0-2 miesiace bardzo mu przypasowal nawet raczkami sobie podtrzymuje smiesznie to wyglada, a mam inny wiekszy to niestety wypluwa i za nic nie chce
    Tylda jakiej firmy masz smoczek? Szukam wlasnie jakiegos malego Bez zadnych udziwnien wypustek. Moja mala zaczyna sie przekonywac po malu do smoczusia ale jeden z nuk jej wogole nie pasuje. Uzywam lovi ale chce sprobowac jeszcze jakiegos innego.

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to jest smoczek firmy MAM cos takiego jak w linku : http://www.mamabebe.pl/product-pol-23887-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html?gclid=COCBhIKmjcUCFSENcwodBxsAoA, dostalam go jako gratis do zakupoów w sklepie dzieciecym i tak przez przypadek sprobowalismy mu dac od razu sie spodobal, ten wiekszy tez mam NUK i nie da rady jest zupelnie inaczej wyprofilowany, mysalam ze nie bedzie takich problemow bo butelki uzywam dr brownsa i tomme tippe i uzywalam przez jakis czas nakladek na sutki i nie bylo problemu kazde z nich mu pasowalo, a ten nuk nie

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze smoczkow polecam aventu przeźroczysty. Moja Lena tylko te chce. Mam dwa ale zastanawiam się nad kupnem dwóch nowych bo czasami jak mała ma złu dzień to dwa to za mało ☺

gosiaczek31, Scarlett2014, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko w nosie ma smoczki :( a szkoda bo czasami wolałbym żeby choć na chwilę spróbował possać coś co nie jest piersią :)

Ale za to wczoraj mieliśmy koleiny dzień rekordów: pierwsza kupa po której musiałam młodego umyć pod kranem :) a potem 5 godzin snu jednym ciągiem w nocy!!! Cud!!! Co prawda po kolacji która trwała ponad godzinę i oczywiście teraz już nie śpimy ale co tam :) jak tak dalej pójdzie to jeszcze się kiedyś zupełnie wyspie :)

Z mniej pozytywnych wieści to jak w końcu udało mi się zorganizować opiekę dlatego młodego to mój fryzjer mnie wystawił więc nici z wyczekiwanej wizyty :( a w planach mam właśnie farbę a dokładnie lekkie rozjasnienie bo niigdy nie nakładam farby na całą głowę a tylko "podkręcam" naturalny kolor. Ale robiłam to i w ciąży i zrobię teraz.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupek..Franek ograniczył się do 4/5 na dzień..
    Scarlett gratulacje z okazji jakiegoś rekordu:D
    Maly ma smoka z canpolu ale okrągły..bo jak mu chciałam dac w trochę innym kształcie bo bardziej podobal mi się obrazek:P to był protest:)
    U mnie z dobrych wieści to znikają krostki..i raczej wykluczam skaze bo codziennie wieczorem pije kubek mleka z femaltikerem..
    A no i jeszcze trochę z życia osobistego..moja mama wylatuje dziś do annglii...nie wiem jak sobie z tym poradzę:( nie wyobrażam sobie że będzie tak daleko..a sama ją do tego namówiłam bo jej bardzo ciężko finansowo i z miesiąca na miesiąc ledwo jej starczało na przeżycię..bardzo się tym dolowala..Ehh pieprzone ciężkie czasy...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki

Ja miałam wczoraj ciężki dzień mała miała wczoraj rozwolnienie wiec musialam ja ciągle przebywać i przebierać a do tego nie mogło biedactwo zasnąć i cały dzień marudzila noc była za to spokojna obudziła się o 2:00 na jedzenie i śpi do tej pory mam nadzieje ze dziś będzie juz wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy wasze maluchy potrafia juz trzymac smoczek? bo moj jeszcze nie i zakladam mu chustke czasem zeby mu podtrzymywala :P

Sarach moja tez jeszcze nie umie dluzej dobrze trzymać smoczka i jej wylatuje

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzicie juz z maluchami po supermarketach i tam gdzie przebywa duzo ludzi blisko was? bo my na szczepieniu pytalismy pediatry i powiedziała ze do 5m lepiej unikac.zarazki,nie wietrzone pomieszczenia,halas,zmiany temp.wiec poki co unikamy ale nie jest latwo bo nigdzie razem z mezem normalnie wejsc sie nie da,a jaj juz to wchodzimy na zmiane jesli druga osoba chce cos zobaczyc,czy kupic.... czasem dajemy malego do dziadkow i wtedy wybieramy sie razem na zakupy czy gdzies

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ