X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    hejka, my wyspani, najedzeni i przebrani. maly tej nocy spał z nami dla mojego większego spokoju. o 20 dałam mu zapobiegawczo panadol na gorączkę jak radziła pani dr i w nocy przy karmieniu mierzyłam mu gorączkę i był w granicach 37,3- 37,6 czyli w normie. Mały ładnie spał, budził się na karmienie o swsoich porach. zobaczymy jak przez dzień będzie, jak nie będzie miał gorączki to pójdziemy na spacerek bo pogoda zapowiada sie piękna :)

a w ogóle od dwóch tyg używam pieluch dada 2 i jestem bardzo miło zaskoczona :) faktycznie sa większe od dójek z pampersa, zastanawiam się jak to wygląda porównując dwójki dada a trójki pampers. może któraś wie?
    ale dada są chyba wyższe bo jak mój mały zrobił nieraz kupkę to w pampersie wyszło sporo nogawką i na plecach i mały był cały do przebrania, a przy dadach było już kilka dużych kupek i dały radę, nic nie wyleciało.
    Potwierdzam ze dada sa wieksze i wyzsze super zatrzymuja nawet mega kupki

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja bym nie budziła :)

Ja używam już tylko Dada 3 , na Pampersy zielone ma uczulenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:24

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez bym nie budziła

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski,

Anet super, ze jestescie w domu, duzo zdrowka :-*

Konwalianka szybkiego powrotu do zdrowia i domku zycze :-)

Tylda super :-)

a ja dzis mialam koszmarna noc :-/ Josh usnal o 17 po wczorajszy karmieniu i spal do 22, pozniej kolejne karmienie o 1 i pozniej juz nie spal do 5 :-/ usnal i o 6 znowu pobudka wiec dzis jestem niezywa :-/ nie wiem czy na drugi raz jak i usnie tak mocno po poludniu powinnam go budzic? jak myslicie?
    mialam dokladnie to co Ty ,pozwalalam malemu spac w dzien dlugo a potem noc nieprzespana wiec trraz spi na spacerze tylko albo krotkie drzemki i potem spi ladnie w nocy,to juz nie noworodek ze ciagle by spal tylko zaczyna sie interesowac wszystkim i nie wazne ktora jest godzina skoro sie wyspal

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi najlepiej na podwórku w wózku, stawiam go pod oknem w kuchni i tak stoi sobie nawet 2-3 godzinki.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na zaparcia u malucha? u nas od zeszlego tygodnia tylko jedna kupa byla. Widze ze ja to meczy... popiarduje ciagle i to takie smierdziuszki. Czasem nawet poplakuje zanim buczek wyleci. masuje brzusio, wczoraj nawet cieple oklady robilam. Pije sok jablkowy litrami i nic. wiem ze czopki by pomogly ale nie chce pryzwyczajac do takiego sposobu na wyproznienie. Bo pozniej moze byc jeszcze gorzej.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, u mnie to samo, kupki nie ma duzej od 3 dni, tylko male zabrudzenia na pampersie, podobno pomaga termometr, ja narazie nie stosuję nic. Ale pamiętam że z Adasiem dawałam mu do picia miętę i po tym się wypróżniał.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dluzej. Kupa byla w sobote i to tez po 5 dniach i od tamtej pory znow brak. Nawet malutkich kleksow. Czyli juz dobrze ponad tydzien ma problem kupowy:-) szkoda mi malej bo widac ze zle jej. Ale to zycie przewrotne. Za duzo kup zle za malo tez zle:-) dzis jeszcze opije sie herbaty koperkowej moze to cos da. A u mnie na herbatce z koperku ktora kupilam w aptece jest napisane ze jest od 4 mca. Dziwne bo te z hippa sa chyba od miesiaca?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja strzela kupe co 2 dzien ale taka ze masakra!! Na szczescie pielucha Dada 3 wytrzymuje :)

jasmin, MamaAdasia, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, na mojej herbatce z hippa jest napisane ze od 1 tygodnia, ja ja uzywam od tyg czyli od momentu jak maly skonczyl 4tyg raz wydaje mi sie ze dziala a sa dni ze wyglada na to ze nie dziala ale pije bo mi nawet zasmakowala

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek mi przywiózł tata z niemiec herbatkę koperkową i jest od 2 tygodnia zycia

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze maluchy potrafia juz trzymac smoczek? bo moj jeszcze nie i zakladam mu chustke czasem zeby mu podtrzymywala :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po pierwszej wizycie u lekarza z mala wszystko super ładnie się rozwija i od wyjścia ze szpitala przybrała 260 g teraz wazy 3300. I byliśmy pierwszy raz z mala w wiekszym sklepie cala drogę do przychodni przespala i zakupy tez przespala. 21 mają mamy szczepienie aż się boje

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko jak idziemy na spacer to jest niezadowolone jak wozwk jedzie po prostej super drodze,musimy jedzic po wertepach...ostatnio bylismy w miejscu gdzie idealny asfalt byl to ten sie zaczal krzywidz i trzeba bylo bokiem krchac po trawie,ludzie patrzyli jak na debili...dzis tez,zatrzymalam sie na chwile poprawic mu czapke,kocyk a maly ryk,ruszylam wozkiem i spokoj.hahaha

Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Konwalinka zaciskam kciuki za szybki powrót do zdrowia malucha.
    Sarah moje dziecko też nie lubi prostych chodników,im bardziej ''telepie'' wózkiem ,tym mocniej śpi :)

U nas wiatr ,prawie huraganowy,ale ciepły i mnóstwo słońca.
    Byłam dziś z Mateuszkiem u lekarza, delikatnie czerwone gardełko i katar. Dostaliśmy psikacz do gardła,witaminkę C w kropelkach i obserwować.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu - 6w1 i rotawirusy . Pola ma 56 cm i wazy 4800 - przybrała 2300- to jest pulpet mały :)
    Zniosła dzielnie i na razie wszystko ok. Jest pogodna i w ogóle fajnie ;) Nawet przerwa w jedzeniu 3,5 godziny jej nie zdenerwowała - o 10.30 karmiłam ja przed wyjściem, potem zasnęła; o 12 szczepienie i kazali min godzinę czekać po tej doustnej z jedzeniem. No ale jeszcze pare spraw trzeba było załatwic i w domu dopiero o 14.

Madzik82, MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilce po szczepieniu kompletnie nic nie dolega. Temperatura w normie i żadnych zmian w zachowaniu.
    My już mamy stały rytm karmienia. Dzieć je dokładnie co 4 godz. o 8, 12, 16, 20, 24 i 4. Oczywiście nie trzymamy się sztywno tego schematu. Jak śpi dłużej to nie budzę, ale staram się wracać do tych konkretnych godzin bo są one dla nas optymalne. I widzę, że odkąd Emilka wpadła w taki rytm jest spokojniejsza i radośniejsza.

loszcz lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore karmia piersia farbujecie wlosy? Ja przez cala ciaze nie ale teraz mysze bo wygladam fatalnie, ale moj gin mowil zeby lepiej nie ale z drugiej strony jak matka ma miec zle samopoczucie to tez zle wplywa na dziecko, kupilam farbe bez amoniaku bo niestety mueszkam na wsi i wykazd do fryza bylby dluuuga wycieczka

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowalam hardkorowo tydzien temu czyli rozjasnianie 2 razy i farbowanie i we wtorek na kolejne rozjasnianie zwby uzyskac jasniejszy kolor i znowu farba.zyje normalnie i dobrze mi z tym,mojemu dziecku nic nie ma

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Dziewczyny ktore karmia piersia farbujecie wlosy? Ja przez cala ciaze nie ale teraz mysze bo wygladam fatalnie, ale moj gin mowil zeby lepiej nie ale z drugiej strony jak matka ma miec zle samopoczucie to tez zle wplywa na dziecko, kupilam farbe bez amoniaku bo niestety mueszkam na wsi i wykazd do fryza bylby dluuuga wycieczka
    Ja tez farbowalam wlosy

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ