Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    hejka, my wyspani, najedzeni i przebrani. maly tej nocy spał z nami dla mojego większego spokoju. o 20 dałam mu zapobiegawczo panadol na gorączkę jak radziła pani dr i w nocy przy karmieniu mierzyłam mu gorączkę i był w granicach 37,3- 37,6 czyli w normie. Mały ładnie spał, budził się na karmienie o swsoich porach. zobaczymy jak przez dzień będzie, jak nie będzie miał gorączki to pójdziemy na spacerek bo pogoda zapowiada sie piękna :)

a w ogóle od dwóch tyg używam pieluch dada 2 i jestem bardzo miło zaskoczona :) faktycznie sa większe od dójek z pampersa, zastanawiam się jak to wygląda porównując dwójki dada a trójki pampers. może któraś wie?
    ale dada są chyba wyższe bo jak mój mały zrobił nieraz kupkę to w pampersie wyszło sporo nogawką i na plecach i mały był cały do przebrania, a przy dadach było już kilka dużych kupek i dały radę, nic nie wyleciało.
    Potwierdzam ze dada sa wieksze i wyzsze super zatrzymuja nawet mega kupki

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja bym nie budziła :)

Ja używam już tylko Dada 3 , na Pampersy zielone ma uczulenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:24

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez bym nie budziła

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski,

Anet super, ze jestescie w domu, duzo zdrowka :-*

Konwalianka szybkiego powrotu do zdrowia i domku zycze :-)

Tylda super :-)

a ja dzis mialam koszmarna noc :-/ Josh usnal o 17 po wczorajszy karmieniu i spal do 22, pozniej kolejne karmienie o 1 i pozniej juz nie spal do 5 :-/ usnal i o 6 znowu pobudka wiec dzis jestem niezywa :-/ nie wiem czy na drugi raz jak i usnie tak mocno po poludniu powinnam go budzic? jak myslicie?
    mialam dokladnie to co Ty ,pozwalalam malemu spac w dzien dlugo a potem noc nieprzespana wiec trraz spi na spacerze tylko albo krotkie drzemki i potem spi ladnie w nocy,to juz nie noworodek ze ciagle by spal tylko zaczyna sie interesowac wszystkim i nie wazne ktora jest godzina skoro sie wyspal

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi najlepiej na podwórku w wózku, stawiam go pod oknem w kuchni i tak stoi sobie nawet 2-3 godzinki.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na zaparcia u malucha? u nas od zeszlego tygodnia tylko jedna kupa byla. Widze ze ja to meczy... popiarduje ciagle i to takie smierdziuszki. Czasem nawet poplakuje zanim buczek wyleci. masuje brzusio, wczoraj nawet cieple oklady robilam. Pije sok jablkowy litrami i nic. wiem ze czopki by pomogly ale nie chce pryzwyczajac do takiego sposobu na wyproznienie. Bo pozniej moze byc jeszcze gorzej.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, u mnie to samo, kupki nie ma duzej od 3 dni, tylko male zabrudzenia na pampersie, podobno pomaga termometr, ja narazie nie stosuję nic. Ale pamiętam że z Adasiem dawałam mu do picia miętę i po tym się wypróżniał.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dluzej. Kupa byla w sobote i to tez po 5 dniach i od tamtej pory znow brak. Nawet malutkich kleksow. Czyli juz dobrze ponad tydzien ma problem kupowy:-) szkoda mi malej bo widac ze zle jej. Ale to zycie przewrotne. Za duzo kup zle za malo tez zle:-) dzis jeszcze opije sie herbaty koperkowej moze to cos da. A u mnie na herbatce z koperku ktora kupilam w aptece jest napisane ze jest od 4 mca. Dziwne bo te z hippa sa chyba od miesiaca?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja strzela kupe co 2 dzien ale taka ze masakra!! Na szczescie pielucha Dada 3 wytrzymuje :)

jasmin, MamaAdasia, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, na mojej herbatce z hippa jest napisane ze od 1 tygodnia, ja ja uzywam od tyg czyli od momentu jak maly skonczyl 4tyg raz wydaje mi sie ze dziala a sa dni ze wyglada na to ze nie dziala ale pije bo mi nawet zasmakowala

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek mi przywiózł tata z niemiec herbatkę koperkową i jest od 2 tygodnia zycia

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze maluchy potrafia juz trzymac smoczek? bo moj jeszcze nie i zakladam mu chustke czasem zeby mu podtrzymywala :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po pierwszej wizycie u lekarza z mala wszystko super ładnie się rozwija i od wyjścia ze szpitala przybrała 260 g teraz wazy 3300. I byliśmy pierwszy raz z mala w wiekszym sklepie cala drogę do przychodni przespala i zakupy tez przespala. 21 mają mamy szczepienie aż się boje

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko jak idziemy na spacer to jest niezadowolone jak wozwk jedzie po prostej super drodze,musimy jedzic po wertepach...ostatnio bylismy w miejscu gdzie idealny asfalt byl to ten sie zaczal krzywidz i trzeba bylo bokiem krchac po trawie,ludzie patrzyli jak na debili...dzis tez,zatrzymalam sie na chwile poprawic mu czapke,kocyk a maly ryk,ruszylam wozkiem i spokoj.hahaha

Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Konwalinka zaciskam kciuki za szybki powrót do zdrowia malucha.
    Sarah moje dziecko też nie lubi prostych chodników,im bardziej ''telepie'' wózkiem ,tym mocniej śpi :)

U nas wiatr ,prawie huraganowy,ale ciepły i mnóstwo słońca.
    Byłam dziś z Mateuszkiem u lekarza, delikatnie czerwone gardełko i katar. Dostaliśmy psikacz do gardła,witaminkę C w kropelkach i obserwować.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu - 6w1 i rotawirusy . Pola ma 56 cm i wazy 4800 - przybrała 2300- to jest pulpet mały :)
    Zniosła dzielnie i na razie wszystko ok. Jest pogodna i w ogóle fajnie ;) Nawet przerwa w jedzeniu 3,5 godziny jej nie zdenerwowała - o 10.30 karmiłam ja przed wyjściem, potem zasnęła; o 12 szczepienie i kazali min godzinę czekać po tej doustnej z jedzeniem. No ale jeszcze pare spraw trzeba było załatwic i w domu dopiero o 14.

Madzik82, MamaAdasia, nick nieaktualny, loszcz lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilce po szczepieniu kompletnie nic nie dolega. Temperatura w normie i żadnych zmian w zachowaniu.
    My już mamy stały rytm karmienia. Dzieć je dokładnie co 4 godz. o 8, 12, 16, 20, 24 i 4. Oczywiście nie trzymamy się sztywno tego schematu. Jak śpi dłużej to nie budzę, ale staram się wracać do tych konkretnych godzin bo są one dla nas optymalne. I widzę, że odkąd Emilka wpadła w taki rytm jest spokojniejsza i radośniejsza.

loszcz lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore karmia piersia farbujecie wlosy? Ja przez cala ciaze nie ale teraz mysze bo wygladam fatalnie, ale moj gin mowil zeby lepiej nie ale z drugiej strony jak matka ma miec zle samopoczucie to tez zle wplywa na dziecko, kupilam farbe bez amoniaku bo niestety mueszkam na wsi i wykazd do fryza bylby dluuuga wycieczka

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowalam hardkorowo tydzien temu czyli rozjasnianie 2 razy i farbowanie i we wtorek na kolejne rozjasnianie zwby uzyskac jasniejszy kolor i znowu farba.zyje normalnie i dobrze mi z tym,mojemu dziecku nic nie ma

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Dziewczyny ktore karmia piersia farbujecie wlosy? Ja przez cala ciaze nie ale teraz mysze bo wygladam fatalnie, ale moj gin mowil zeby lepiej nie ale z drugiej strony jak matka ma miec zle samopoczucie to tez zle wplywa na dziecko, kupilam farbe bez amoniaku bo niestety mueszkam na wsi i wykazd do fryza bylby dluuuga wycieczka
    Ja tez farbowalam wlosy

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ