X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    u mnie pomoglo jak Mikołaj usypiał na mnie i odkładałam go potem na brzuszek do spania, chociaż jak nie śpi to na brzuszku poleży ze 3 minutki i płacz, ale wcześniej to od razu był ryk:)

a i trzeba odczekać 30-40min od karmienia, bo inaczej będzie im przeszkadzał pełny brzuszek.

Ja mam identyczny sposób i bardzo często działa. Czasami śpią te kilka godz na brzuszku i nie marudzą

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Ja mam identyczny sposób i bardzo często działa. Czasami śpią te kilka godz na brzuszku i nie marudzą

u mnnie mniejszy bardzo chyba lubi spać na brzuszku:) jak śpi w dzień to najdłużej właśnie na brzuszku.

kochana powiedz mi jak ty sobie radzisz? jestes sama czy masz pomoc przez dzien i noc? leza ci grzecznie czy potrzebuja nieustannej uwagi, noszenia, kołysania itp?

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja też daję kilka łyków wody przegotowanej jak małego dopadnie czkawka...

a ja daje między posilkami wode lub herbatke koperkowa i wydaje mi sie ze malemu sie lepiej wyproznia

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisałyście coś o pleśniawkach i nie mogę tego znaleźć. Co się stosuje, jak i czy wymaga to wizyty u lekarza?Moja Zuzia niestety ma pleśniawki.

Pocahontas niestety potrzebuję pomocy, dziewczyny dalej marudzą przez te kolki. Moja mama jest z nami na miejscu i bardzo dużo mi pomaga, teściowa była też kilka razy nam pomóc, jak już naprawdę byliśmy wykończeni.Mąż w pracy i wraca wieczorami. Na szczęście w nocy mi pomaga, wstaje, karmi butelką, przewija, nie ma dla niego problemu. Wiadomo do pracy rano idzie więc czasami mu zupełnie daruje:)

Dorka.1979, Pocahontas lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia kup aphtin

A my przechodzimy ma inne mleko bo tego co używam do teraz to nie ma już w aptekach ani nawet u producenta. Myślę że nie będę się cackać i na zwykłe Bebilon słodziutkie a nie te niedobre dla alergików

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:09

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, my wyspani, najedzeni i przebrani. maly tej nocy spał z nami dla mojego większego spokoju. o 20 dałam mu zapobiegawczo panadol na gorączkę jak radziła pani dr i w nocy przy karmieniu mierzyłam mu gorączkę i był w granicach 37,3- 37,6 czyli w normie. Mały ładnie spał, budził się na karmienie o swsoich porach. zobaczymy jak przez dzień będzie, jak nie będzie miał gorączki to pójdziemy na spacerek bo pogoda zapowiada sie piękna :)

a w ogóle od dwóch tyg używam pieluch dada 2 i jestem bardzo miło zaskoczona :) faktycznie sa większe od dójek z pampersa, zastanawiam się jak to wygląda porównując dwójki dada a trójki pampers. może któraś wie?
    ale dada są chyba wyższe bo jak mój mały zrobił nieraz kupkę to w pampersie wyszło sporo nogawką i na plecach i mały był cały do przebrania, a przy dadach było już kilka dużych kupek i dały radę, nic nie wyleciało.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Sarah z tymi herbatami i woda z glukoza to trochę moze by kłopot jak bedą zeby. Dziecko polubi słodki smak , cieżko bedzie odstawić i próchnica moze sie pojawić ;(
    no wlasnie dlatego ja nie daje tej glukozy a poki co wody samej nie lubi wiec nie bede jej ulepszac tylko poczekam az bedzie cieplo i bedzie sir chcialo pic.ta herbatka co czasem podaje to nie zawiera cukru tylko naturalna laktoze z mleka czy cos.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limca tak jak dorka pisze aphtin i przemywać buźkę gazikiem nawiniętym na palec i zanurzonym w letniej przegotowanej wodzie a tym aphtinem kapaj na to np 2 razy dziennie. czyli gazik woda i aphtin

limcia lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila- a mi sie wydaje ze to Pampersy są większy od Dady ;) wydaje mi sie wobec tego ze to zależy od tego jak dziecko ma tłuszczyk ułożony i w ogóle budowę ciała ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli możliwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet cieszę się że już w domku niech mała zdrowieje bo na spacerek trzeba będzie wychodzić :) i oby to był ostatni pobyt w szpitalu. buziaki dla Was :*

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wydaje sie ze pampersy sa wieksze od dady.

Aneta ciesze sie ze juz w domu jestescie i ineska zdrowa.

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis dwie pobudki w nocy. O 3 i 5. pozniej od 7 juz mala nie spala tylko lezala grzecznie obok mnie i gadala sobie. Nawet nie wiem do czegO. Bo ja jeszcze dosypialam:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wybaczcie ze nie pisałam.. Jestem z Patrykiem w szpitalu od niedzieli.. Mały miał obrzęk krtani, już sytuacja opanowana, ale zostajemy na obserwacji prawdopodobnie do poniedziałku. Mocno pozdrawiam marcowe dzidziusie i mamusie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka trzymajcie się tam dzielnie, całujemy mocno i trzymamy jciuki za szybki powrót do zdrówka

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA i najważniejsze, Oskarek kończy dzisiaj 3 miesiące :) :D

Dorka.1979, tylda87, bella82, oli, Scarlett2014, ines31, gosiaczek31, MamaAdasia, Sarah88, belladonna, loszcz, limcia, Emartea, Justyska89, jasmin, Pocahontas, noa8, anet525, kasss, gabi30 lubią tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim, pisze by sie pochwalic ze Kubus ma dobre wyniki morfologii za miesiac kolejne badania, ale jestem dobrej mysli

Dorka.1979, bella82, oli, Scarlett2014, Sarah88, kaczamila, ines31, belladonna, loszcz, limcia, Emartea, jasmin, Pocahontas, kasss, gabi30 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,

Anet super, ze jestescie w domu, duzo zdrowka :-*

Konwalianka szybkiego powrotu do zdrowia i domku zycze :-)

Tylda super :-)

a ja dzis mialam koszmarna noc :-/ Josh usnal o 17 po wczorajszy karmieniu i spal do 22, pozniej kolejne karmienie o 1 i pozniej juz nie spal do 5 :-/ usnal i o 6 znowu pobudka wiec dzis jestem niezywa :-/ nie wiem czy na drugi raz jak i usnie tak mocno po poludniu powinnam go budzic? jak myslicie?

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

My wczoraj mieliśmy szczepienie, Szymek ma 6160 g, przybrał ponad 2300 w c-gu 7 tygodni. A co najważniejsze jest zdrowy :)
    Mały nie miał gorączki, więc spoko.

Konwalianka, dużo zdrówka i siły dla Was :*

Niunia, jeśli chodzi o rehabilitację, podzielam zdanie Gosiaczka, nie czekaj do czerwca, o ile mozesz idź prywatnie. Do nas do Adasia przyjeżdzała do domu, był ćwiczony metodą Bobath, świetne efekty ;)

Kaczamila, dużo radości z okazji 3 m-cy :)

Mój Szymek ma ustalony nocny rytm, usypia około 20-21, budzi się ok 2 i 5-6 :) Super po prostu, starszy całe noce nie spał...

gosiaczek31, bella82, kaczamila, belladonna, Madzik82, limcia, Pocahontas lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka zdrowka dla Patrysia. Wracajcie szybko do domku. A o bylo pryczyna tego obrzeku?

Tylda super ze morfo dobre. I trzymam kciuki za nastepne zeby wyszly rownie dobrze.

Bella ja bym pewnie nie budzila ale mysle ze to kazdy inaczej by postapil. U nas tez kikka razy juz tak bylo ze mala spala calydzien z przerwami na karmienie a pozniej w nocy miala przerwe dluzsza bez spania. Ja nigdy nie jestem w stanie przewidziec kiedy i ile ona bedzie spala. Jak mysle ze pospi ze 3 h bo najedzona to budzi mi sie po godzinie. A czasem jak tak przysnie znienacka to potrafi i 4 pospac. Nigdy nie budze Celowo. Daje sie wyspac wtedy kiedy tego potrzebuje.

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ