Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocahontas wrote:u mnie pomoglo jak Mikołaj usypiał na mnie i odkładałam go potem na brzuszek do spania, chociaż jak nie śpi to na brzuszku poleży ze 3 minutki i płacz, ale wcześniej to od razu był ryk:)
a i trzeba odczekać 30-40min od karmienia, bo inaczej będzie im przeszkadzał pełny brzuszek.
Ja mam identyczny sposób i bardzo często działa. Czasami śpią te kilka godz na brzuszku i nie marudzą -
limcia wrote:Ja mam identyczny sposób i bardzo często działa. Czasami śpią te kilka godz na brzuszku i nie marudzą
u mnnie mniejszy bardzo chyba lubi spać na brzuszku:) jak śpi w dzień to najdłużej właśnie na brzuszku.
kochana powiedz mi jak ty sobie radzisz? jestes sama czy masz pomoc przez dzien i noc? leza ci grzecznie czy potrzebuja nieustannej uwagi, noszenia, kołysania itp? -
nick nieaktualny
-
dziewczyny pisałyście coś o pleśniawkach i nie mogę tego znaleźć. Co się stosuje, jak i czy wymaga to wizyty u lekarza?Moja Zuzia niestety ma pleśniawki.
Pocahontas niestety potrzebuję pomocy, dziewczyny dalej marudzą przez te kolki. Moja mama jest z nami na miejscu i bardzo dużo mi pomaga, teściowa była też kilka razy nam pomóc, jak już naprawdę byliśmy wykończeni.Mąż w pracy i wraca wieczorami. Na szczęście w nocy mi pomaga, wstaje, karmi butelką, przewija, nie ma dla niego problemu. Wiadomo do pracy rano idzie więc czasami mu zupełnie daruje:)Dorka.1979, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Limcia kup aphtin
A my przechodzimy ma inne mleko bo tego co używam do teraz to nie ma już w aptekach ani nawet u producenta. Myślę że nie będę się cackać i na zwykłe Bebilon słodziutkie a nie te niedobre dla alergikówWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:09
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
nick nieaktualnyhejka, my wyspani, najedzeni i przebrani. maly tej nocy spał z nami dla mojego większego spokoju. o 20 dałam mu zapobiegawczo panadol na gorączkę jak radziła pani dr i w nocy przy karmieniu mierzyłam mu gorączkę i był w granicach 37,3- 37,6 czyli w normie. Mały ładnie spał, budził się na karmienie o swsoich porach. zobaczymy jak przez dzień będzie, jak nie będzie miał gorączki to pójdziemy na spacerek bo pogoda zapowiada sie piękna
a w ogóle od dwóch tyg używam pieluch dada 2 i jestem bardzo miło zaskoczona faktycznie sa większe od dójek z pampersa, zastanawiam się jak to wygląda porównując dwójki dada a trójki pampers. może któraś wie?
ale dada są chyba wyższe bo jak mój mały zrobił nieraz kupkę to w pampersie wyszło sporo nogawką i na plecach i mały był cały do przebrania, a przy dadach było już kilka dużych kupek i dały radę, nic nie wyleciało. -
oli wrote:Sarah z tymi herbatami i woda z glukoza to trochę moze by kłopot jak bedą zeby. Dziecko polubi słodki smak , cieżko bedzie odstawić i próchnica moze sie pojawić ;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, wybaczcie ze nie pisałam.. Jestem z Patrykiem w szpitalu od niedzieli.. Mały miał obrzęk krtani, już sytuacja opanowana, ale zostajemy na obserwacji prawdopodobnie do poniedziałku. Mocno pozdrawiam marcowe dzidziusie i mamusie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAAAAA i najważniejsze, Oskarek kończy dzisiaj 3 miesiące
Dorka.1979, tylda87, bella82, oli, Scarlett2014, ines31, gosiaczek31, MamaAdasia, Sarah88, belladonna, loszcz, limcia, Emartea, Justyska89, jasmin, Pocahontas, noa8, anet525, kasss, gabi30 lubią tę wiadomość
-
hej wszystkim, pisze by sie pochwalic ze Kubus ma dobre wyniki morfologii za miesiac kolejne badania, ale jestem dobrej mysli
Dorka.1979, bella82, oli, Scarlett2014, Sarah88, kaczamila, ines31, belladonna, loszcz, limcia, Emartea, jasmin, Pocahontas, kasss, gabi30 lubią tę wiadomość
-
hej mamuski,
Anet super, ze jestescie w domu, duzo zdrowka :-*
Konwalianka szybkiego powrotu do zdrowia i domku zycze
Tylda super
a ja dzis mialam koszmarna noc Josh usnal o 17 po wczorajszy karmieniu i spal do 22, pozniej kolejne karmienie o 1 i pozniej juz nie spal do 5 usnal i o 6 znowu pobudka wiec dzis jestem niezywa nie wiem czy na drugi raz jak i usnie tak mocno po poludniu powinnam go budzic? jak myslicie? -
hej,
My wczoraj mieliśmy szczepienie, Szymek ma 6160 g, przybrał ponad 2300 w c-gu 7 tygodni. A co najważniejsze jest zdrowy
Mały nie miał gorączki, więc spoko.
Konwalianka, dużo zdrówka i siły dla Was :*
Niunia, jeśli chodzi o rehabilitację, podzielam zdanie Gosiaczka, nie czekaj do czerwca, o ile mozesz idź prywatnie. Do nas do Adasia przyjeżdzała do domu, był ćwiczony metodą Bobath, świetne efekty
Kaczamila, dużo radości z okazji 3 m-cy
Mój Szymek ma ustalony nocny rytm, usypia około 20-21, budzi się ok 2 i 5-6 Super po prostu, starszy całe noce nie spał...
gosiaczek31, bella82, kaczamila, belladonna, Madzik82, limcia, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalianka zdrowka dla Patrysia. Wracajcie szybko do domku. A o bylo pryczyna tego obrzeku?
Tylda super ze morfo dobre. I trzymam kciuki za nastepne zeby wyszly rownie dobrze.
Bella ja bym pewnie nie budzila ale mysle ze to kazdy inaczej by postapil. U nas tez kikka razy juz tak bylo ze mala spala calydzien z przerwami na karmienie a pozniej w nocy miala przerwe dluzsza bez spania. Ja nigdy nie jestem w stanie przewidziec kiedy i ile ona bedzie spala. Jak mysle ze pospi ze 3 h bo najedzona to budzi mi sie po godzinie. A czasem jak tak przysnie znienacka to potrafi i 4 pospac. Nigdy nie budze Celowo. Daje sie wyspac wtedy kiedy tego potrzebuje.