Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySmoczka próbuje dawać ale nie ma szans otwiera buzke jakby miała połknąć z obudowa. Co do skoku to czytałam gdzieś ze przenoszone dzieci mają wcześniej skoki i ktoś na forum ostatnio to samo napisał. Ale mimo to chyba jednak za wcześnie ona faktycznie dużo ssa a nie je tylko smoczka niestety nie da rady
-
hej
kompletuje wyprawkę i chciałam zakupić coś na brzuszek ,kolki itp żeby mieć w apteczce . Co polecacie ?
co jeszcze warto mieć w domu z "leków" w apteczce ? (gorączka itp) kompletować takie coś czy nie ? proszę o zdanie Was , doświadczone już mamy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:hej
kompletuje wyprawkę i chciałam zakupić coś na brzuszek ,kolki itp żeby mieć w apteczce . Co polecacie ?
co jeszcze warto mieć w domu z "leków" w apteczce ? (gorączka itp) kompletować takie coś czy nie ? proszę o zdanie Was , doświadczone już mamy
coś na kolki ja polecam sab simplex albo bobotic, dziewczyny używały innych, oprócz tego cos na gorączkę ja mam panadol, polecam herbatke koperkowa, sterimar- woda morska do noska, aftin- do przemywania jamy ustnej, coś na odparzenia pupki np sudokremi witaminkę d i k+d -
Nam przed szczepienie pediatra kazała kupić coś na gorączkę na paracetamolu - kupiłam Pedicetamol (mam nadzieję, że się nie przyda) i na opuchliznę Altacet Żel Junior. Oprócz tego mamy też wodę morską i wit. D. To chyba takie podstawowe medykamenty.
-
Dostałam próbkę witaminy D oraz wit K w sprayu w szpitalu-wit D straczylo na pierwszy tydzień suplementacji. Potem witaminy w zależności od tego jak sie karmi wiec raczej nie ma co kupować na zapas. Były tez próbki DHA dla mamy. To z witamin
Poza tym zestaw do nosa- STERIMAR baby lub podobny i aspirator
Sol fizjologiczna i gaziki do oczu- u nas był problem ale generalnie można tez robić po prostu woda
Na gorączkę i ból paracetamol- ten pedicetamol jest fajny bo mniejsza objętość potrzebna
Na kolkę- tz w szpitalu próbka Bobotic, na szczęście nie musieliśmy używać
Duzo rzeczy było w tym rozowym i niebieskim pudełku. I witaminy jeszcze dodatkowo- no ale wiadomo- firmy lobbują za swoim produktem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:37
-
a na co ten Aftin ?
kremy do pupci , gaziki, octanisept, nose frida - woda i aspirator mam ..
czyli kupić muszę coś od gorączki i Bobotic na ko;lki skoro polecacie
a powiedzcie mi jak to z herbatkami ? rodzę w czerwcu więc jako tako będzie ciepło .. dawać same mleko czy herbatki też ? jak to wygląda , od kiedy i jakie herbatki ?
witaminki K , D zakupię w drodze ze szpitala do domu takie jakie zalecą w szpitalu -
Loszcz a czy te krostki Twojego synka są chropowate? Ile czasu je miał i czy cos z tym robilas?
Współczuję Wam trudów związanych z laktacja ja już miałam 3..i jak sądzę to nie koniec...ale narazie moja walka się opłaca...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Justyska niestety muszę odciagac bo mały nie chce jeść z cycka.Juz wymyśliłam wiele teorii na ten temat (jadł pierwszy tydzień z piersi i przestał)może to od tego ze dostał butelkę kilka razy a inaczej się pije z cycka niż z butelki i się rozleniwil,może to dlatego że mam "wysokie ciśnienie"w cycku i się przestraszył bo się mi krztusil kilka razy i dlatego nie chce,a może mu źle pachne bo użyłam kilka razy mietowego żelu pod prysznic i pewnie to tez nie pomogło a teraz na widok cyckow jest wsciekly.Nie bede go zmuszac.Cokolwiek by to nie było efekt jest taki ze pije moje mleko ale tylko z butelki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:04
-
Rubi te krostki są chropowate.Na początku były bardzo czerwone pojedyncze takie jak potowki trochę z "czubeczkiem" na policzkach,potem się rozlaly na cala twarz i nawet szyjkę i zmieniły się w różowe chropowate wyglądały jak wysypka.Teraz juz prawie ich nie widać.Oprócz przemywania wodą nie robiłam nic,a ma to coś ok 2 tyg a i jem wszystko co jadłam także jogurty i sery itd wiec to nie skaza w naszym wypadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:06
-
Monika jezeli bedziesz karmila piersia to nie musisz dopajac wcale. Jezeli beda upaly to mozna dziecku dac troche wody bo bedzie mu sie chcialo pic i bedzie ciaglw na cycku wisialo. Kilka lykow wody i bedzie spokojne.
Co do herbatek to sie nie wypowiem bo nie podawalam starszakowi i teraz tez corce nie daje.MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnya my po szczepieniu. mały maił szczepienie 5w1 i pneumokoki. Ale co mnie niajbardziej podbudowało to mały w tym tyg przybrał 180 g:) a ostatnio przez dwa tyg przybrał 200:) i mały ładnie przebiera i nie trzeba żadnego mleka modyfikowanego mały waży 4540 g
pani doktor pytała czy mału guga i śmieje się mówię ze tak, a jak do niego podeszła i powiedziała dzień dobry Oskarku to ten zaczął sie tak śmiać i rozgadał sie okropnie że sama lekarka powiedziała że mały gaduła pytała czy głowę podnosi my na to z mężem że tak ale to jak mu się chce nieraz leży i nie podnosi a nie raz trzyma ładnie głowę w powietrzu, odwróciła go na plecy a ten od razu głowa do góry, śmiałam sie ze mały sie popisujeloszcz, gosiaczek31, Niunia86, ines31, Emily83, limcia, kasss lubią tę wiadomość
-
Moja miała dokładnie tak samo jak pisze Loszcz. I dziś Położna stwierdziła, że to może alergiczne. A tak sobie myślę, że jak alergia na detergenty to krostki by były nie tylko na buźce. Czy nie koniecznie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:16