X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne co piszesz Ewelaa.Naprawdę jakieś fatum was spotkało.Mam nadzieje ze szybko wrocicie do zdrowia i normalnego zycia.Masz kogoś do pomocy?

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a masz smoczka?Może to nie z głodu tylko z potrzeby ssania?U ciebie na skok jeszcze za szybko.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd wam się pozalilam to Rocco śpi w woku na podwórku.Kręci się co chwile,pojekuje ale zasypia spowrotem.To juz prawie godzinę śpi :-D

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, jak mogłaś wsadzić dziecko do woka? Ha ha

loszcz lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka próbuje dawać ale nie ma szans otwiera buzke jakby miała połknąć z obudowa. Co do skoku to czytałam gdzieś ze przenoszone dzieci mają wcześniej skoki i ktoś na forum ostatnio to samo napisał. Ale mimo to chyba jednak za wcześnie ona faktycznie dużo ssa a nie je tylko smoczka niestety nie da rady

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

kompletuje wyprawkę i chciałam zakupić coś na brzuszek ,kolki itp żeby mieć w apteczce . Co polecacie ?

co jeszcze warto mieć w domu z "leków" w apteczce ? (gorączka itp) kompletować takie coś czy nie ? proszę o zdanie Was , doświadczone już mamy :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny które odciągaja się laktatorem żeby dziecia dać ja dwa razy odciągalam i nie podoba mi się to boli jak cholera. A z jakich powodów tak robicie ??? Pewnie pisalyscie ale ja już zapomniałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hej :)

kompletuje wyprawkę i chciałam zakupić coś na brzuszek ,kolki itp żeby mieć w apteczce . Co polecacie ?

co jeszcze warto mieć w domu z "leków" w apteczce ? (gorączka itp) kompletować takie coś czy nie ? proszę o zdanie Was , doświadczone już mamy :)

coś na kolki ja polecam sab simplex albo bobotic, dziewczyny używały innych, oprócz tego cos na gorączkę ja mam panadol, polecam herbatke koperkowa, sterimar- woda morska do noska, aftin- do przemywania jamy ustnej, coś na odparzenia pupki np sudokremi witaminkę d i k+d :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam przed szczepienie pediatra kazała kupić coś na gorączkę na paracetamolu - kupiłam Pedicetamol (mam nadzieję, że się nie przyda) i na opuchliznę Altacet Żel Junior. Oprócz tego mamy też wodę morską i wit. D. To chyba takie podstawowe medykamenty.

4e3f84b95f.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam próbkę witaminy D oraz wit K w sprayu w szpitalu-wit D straczylo na pierwszy tydzień suplementacji. Potem witaminy w zależności od tego jak sie karmi wiec raczej nie ma co kupować na zapas. Były tez próbki DHA dla mamy. To z witamin ;)

Poza tym zestaw do nosa- STERIMAR baby lub podobny i aspirator

Sol fizjologiczna i gaziki do oczu- u nas był problem ale generalnie można tez robić po prostu woda

Na gorączkę i ból paracetamol- ten pedicetamol jest fajny bo mniejsza objętość potrzebna

Na kolkę- tz w szpitalu próbka Bobotic, na szczęście nie musieliśmy używać

Duzo rzeczy było w tym rozowym i niebieskim pudełku. I witaminy jeszcze dodatkowo- no ale wiadomo- firmy lobbują za swoim produktem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:37

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudocrem tez był w niebieskim pudełku.
    Aftin to bardziej działa na nasze serce matki ze cos robimy niż faktycznie na zmiany w jakie ustnej ;( no ale koszt niewielki wiec można kupić

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska- ja odciagam zeby mąż mógł zostać z Mała na dłużej niż godzina. Poza tym ja powoli wracam do pracy - raz na dwa tygodnie na 3-4 godziny to tez musi być zapas.

km5svcqgfaw599l1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co ten Aftin ?

kremy do pupci , gaziki, octanisept, nose frida - woda i aspirator mam ..

czyli kupić muszę coś od gorączki i Bobotic na ko;lki skoro polecacie :)

a powiedzcie mi jak to z herbatkami ? rodzę w czerwcu więc jako tako będzie ciepło .. dawać same mleko czy herbatki też ? jak to wygląda , od kiedy i jakie herbatki ?

witaminki K , D zakupię w drodze ze szpitala do domu takie jakie zalecą w szpitalu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Loszcz a czy te krostki Twojego synka są chropowate? Ile czasu je miał i czy cos z tym robilas?

Współczuję Wam trudów związanych z laktacja ja już miałam 3..i jak sądzę to nie koniec...ale narazie moja walka się opłaca...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska niestety muszę odciagac bo mały nie chce jeść z cycka.Juz wymyśliłam wiele teorii na ten temat (jadł pierwszy tydzień z piersi i przestał)może to od tego ze dostał butelkę kilka razy a inaczej się pije z cycka niż z butelki i się rozleniwil,może to dlatego że mam "wysokie ciśnienie"w cycku i się przestraszył bo się mi krztusil kilka razy i dlatego nie chce,a może mu źle pachne bo użyłam kilka razy mietowego żelu pod prysznic i pewnie to tez nie pomogło a teraz na widok cyckow jest wsciekly.Nie bede go zmuszac.Cokolwiek by to nie było efekt jest taki ze pije moje mleko ale tylko z butelki :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:04

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi te krostki są chropowate.Na początku były bardzo czerwone pojedyncze takie jak potowki trochę z "czubeczkiem" na policzkach,potem się rozlaly na cala twarz i nawet szyjkę i zmieniły się w różowe chropowate wyglądały jak wysypka.Teraz juz prawie ich nie widać.Oprócz przemywania wodą nie robiłam nic,a ma to coś ok 2 tyg a i jem wszystko co jadłam także jogurty i sery itd wiec to nie skaza w naszym wypadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:06

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jezeli bedziesz karmila piersia to nie musisz dopajac wcale. Jezeli beda upaly to mozna dziecku dac troche wody bo bedzie mu sie chcialo pic i bedzie ciaglw na cycku wisialo. Kilka lykow wody i bedzie spokojne.
    Co do herbatek to sie nie wypowiem bo nie podawalam starszakowi i teraz tez corce nie daje.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my po szczepieniu. mały maił szczepienie 5w1 i pneumokoki. Ale co mnie niajbardziej podbudowało to mały w tym tyg przybrał 180 g:) a ostatnio przez dwa tyg przybrał 200:) i mały ładnie przebiera i nie trzeba żadnego mleka modyfikowanego :) mały waży 4540 g :)
    pani doktor pytała czy mału guga i śmieje się mówię ze tak, a jak do niego podeszła i powiedziała dzień dobry Oskarku to ten zaczął sie tak śmiać i rozgadał sie okropnie że sama lekarka powiedziała że mały gaduła :) pytała czy głowę podnosi my na to z mężem że tak ale to jak mu się chce nieraz leży i nie podnosi a nie raz trzyma ładnie głowę w powietrzu, odwróciła go na plecy a ten od razu głowa do góry, śmiałam sie ze mały sie popisuje :)

loszcz, gosiaczek31, Niunia86, ines31, Emily83, limcia, kasss lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała dokładnie tak samo jak pisze Loszcz. I dziś Położna stwierdziła, że to może alergiczne. A tak sobie myślę, że jak alergia na detergenty to krostki by były nie tylko na buźce. Czy nie koniecznie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:16

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, pierwszy raz słyszę, że chłop na widok cycków jest wściekły :-)

loszcz, gosiaczek31, Emily83, limcia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ