Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to przebiega identycznie..zaczęło się od wielkanocy..potem zaczęły schodzic a potem według mnie po kolejnym zjedzeniu jajka wróciły....i teraz od dwóch dni ma bardzo chropowate..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Kaczamila Oskar waży dokładnie tyle co Rocco kiedy się urodził
Ciesze się ze mały ci się rozwija,uśmiecha,gada i popsuje podnoszeniem główki.Dzielny chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:31
Pocahontas, kaczamila lubią tę wiadomość
-
jasmin wrote:Dziewczyny wychodzicie z bąblami jak mają katarek? U nas dziś ładna pogoda i zastanawiam się nad wyjściem ale obawiam się,czy dobrze zrobię
jasmin lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
Ja daję wodę tylko w razie czkawki i jest to przegotowana kranowa i Rocco żyje wiec jest chyba ok.Jeśli karmisz piersią to nie ma potrzeby podawania wody bo mleko matki w ponad 80% to woda i się pięknie wchłania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:25
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
Ja dawalam wode zywiec bo u mnie jest straszny kamien w wodzie. Byl osad nawet na dnie butelki wiec wolalam dac mineralna. Synek urodzil sie w straszne upaly wiec lykal sobie od pierwszych dni zycia. Dzis ma 2 lata i pije tylko wode, zadnych sokow slodzonych nawet nie tknie eiec od urodzenia dobry nawyk sobie wyrobil
Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJa tez daruje sobie herbatki bo one zwykle sa slodzone. Teraz zdarza mi sie podac przegotowana wode i mala popije kilka lyczkow Zwykle jak ma czkawke. Dla niemowlat najelpsza jest podobno woda zrodlana. Nie mozna chyba podawac wysokozmineralizowanych Ze wzgledu na nerki ktore sa za slabe na przerabianie duzej ilosci pierwiastkow. Nie wiem ile w tym prawdy ale czytalam kiedys o tym.
Rubi moja mala tez ma krostki jakos od czasu swiat. Miala wtedy 3 tyg. Na poczatku pojedyncze na policzku. Pozniej rozsialy sie na cala buzke. Policzki, broda, i troszke na czole. Zrobily sie takie czerwone zaognione Z czubkami ropnymi. Polozna obstawiala alergie. Za jej rada ograniczylam nabial ale to nic nie zmienilo. Wczoraj u neonatologa jak bylismy to tylko sie lekarka nachylila nad nia i powiedziala o jaki tradzik na malenstwo. Wiec chyba lepiej wie niz polozna:-) mowi ze alergiczne inaczej wygladaja krostki. I nic z tym mam nie robic samo minie. Najwyzej przemywac nadmanganianem potasu. U nas tez sa chropowate i teraz takie jak kaszka Pod skora. Zaczyna znikac tz nie jest juz czerwone mocno. Oczywiscie biore tez pod uwage alergie ale mysle ze za dlugo by to trwalo jak na alergie. Chyba po odstawieniu alergenu szybciej znika ta wysypka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 22:33
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:wodę od pierwszych dni życia można podawać ? jakąś lepszą niegazowaną czy coś specjalnego ?
dziękuje za pomoc -
nick nieaktualnyA my nie śpimy moje dziecko zastrajkowalo i chce wykończyć matke dzisiaj mała jest strasznie marudna płacze nie wiem co jej jest masakra cały czas by przy cycu była na juz padam na twarz teraz siedzimy przy okapie może coś da
anet525 lubi tę wiadomość
-
eee moj jak zasypia wieczorem to spi 5-6 h a potem drugi raz tylko 2-3 czasem 4...myslalam ze to jest malo budzi sie na jedzenie w nocy ok 1,a potem o 4-5 a jak troche pozniej max o 6 to rzadko chce spac,oczy jak 5zloty i sie smieje ciagle i obserwuje
wlasnie go karmie bo cos go obudzilo i zaczal plakac,mam nadzieje ze da pospac jeszcze... -
Hej . Nie wiem kiedy was nadrobię. My wyszliśmy wczoraj ze szpitala. Malutka jeszcze dzis i jutro dostanie antybiotyk doustnie. Zwiekszyla sie epidemia rotawirusow i bali sie ze może zalapac. A w sumie to jest zdrowa. Moja chyba po powrocie do domu dala mi dluzej pospać jakies 4,5 godz. Bylam w szoku .byla dobrze jej się spalo w swoim łóżeczku. Postaram się was nadrobić narazie poki co musze starsza do szkoly wyszykowac
gosiaczek31, Emily83, Pocahontas, Dorka.1979, MamaAdasia, Emartea, jasmin, kasss lubią tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:eee moj jak zasypia wieczorem to spi 5-6 h a potem drugi raz tylko 2-3 czasem 4...myslalam ze to jest malo budzi sie na jedzenie w nocy ok 1,a potem o 4-5 a jak troche pozniej max o 6 to rzadko chce spac,oczy jak 5zloty i sie smieje ciagle i obserwuje
wlasnie go karmie bo cos go obudzilo i zaczal plakac,mam nadzieje ze da pospac jeszcze... -
A mojej małej czarownicy nie wiem co się stało...zawsze szła spać ok 22 i spała 5, 6 godz a dzisiaj w nocy masakra. Od godz 21 do teraz obudziła się na karmienie 5!!!Razy...nie dość, że jadla co 2,5 godz to jeszcze po jedzeniu spała może godz a resztę czasu się wiercila, kwękala i tak do następnego karmienia. padam na twarz. Albo ma ten cały skok rozwojowy bo skorygowanego ma 5tyg albo ktoś mi ją zauroczyl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 08:11
-
bella82 wrote:u nas na razie sie nie sprawdza, Josh nie bardzo chce w nim lezec czasem popatrzy sie przez pare minut n zabawki i tyle
a ja kupiłam 2 Tiny Love używane, ze względu właśnie że można na płasko rozłożyć i robię tak jak np wczoraj- bujam i włączam laktator i usypiająPocahontas, Emartea lubią tę wiadomość