Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacer jak jest cieplo to zakladamy tylko dodatkowo apaszke i czapke plus to co ma ubrane po domu tj. body na krotki plus bluzka na dlugi i polspiochy badz spodnie i skarpetki. jak jest zimno to przykrywam jednym badz dwoma kocykami. preferuje raczej zimny wychów' oczywiscie w granicach rozsadku:) wole jednak zeby mala delikatnie zmarzla niz sie gotowala. oczywiscie pewnie gdybym miala takie doswiadczenie jak anet to bym bardziej sie pilnowala ale poki co malutka zdrowa i mam nadzieje ze dobrze o nia dbam:)

loszcz, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo kocham moje dziecko że nie wiedziałam że można aż tak!!!!!! oczywiscie marze czasem o chwili bez niej ale to chyba normalne:)

w niedziele mamy rocznice slubu wychodzimy na 2 godziny a dziadkowie zostaja z mala:)

ale dziwnie bedzie wyjsc we dwoje bez dziecka i bez brzucha:)

oli, jasmin, gosiaczek31, loszcz, Dorka.1979, Krokodylica, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• jasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was pisała kiedyś o Misiu szumisiu,czy to warte zakupu? Moje dziecko kocha szumienie suszarki,jak zaczęły się kolki to tylko to go uspokajało. Ie można używać suszarki,rachunki pewnie będą ogromne,więc pomyślałam o tym.

relg2n0abn31771x.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludzie...jak nie urok to sraczka..Frankowi teraz pojawiły się małe czerwone kropeczki na nogach...;/ ktoś ma pomysł co to?;/ i chyba zaczyna się ciemieniucha;/ wszystko nas atakuje :(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi moze uczulenie na plyn do prania albo jakies kosmetyki ktorych uzywasz??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Dziewczyny któraś z Was pisała kiedyś o Misiu szumisiu,czy to warte zakupu? Moje dziecko kocha szumienie suszarki,jak zaczęły się kolki to tylko to go uspokajało. Ie można używać suszarki,rachunki pewnie będą ogromne,więc pomyślałam o tym.

ja mam i jestem zadowolona, jak Maly zmeczony i sie wierci to mis go usypia. Emca tez ma i tez zadowolona.

jasmin lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja mam i jestem zadowolona, jak Maly zmeczony i sie wierci to mis go usypia. Emca tez ma i tez zadowolona.

Dzięki :)

Zaryzykowałam i kupiłam :)

bella82 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj dostal tego misia i ma go gdzies predzej ja przy tym zasne niz on...

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

w niedziele mamy rocznice slubu wychodzimy na 2 godziny a dziadkowie zostaja z mala:)

czekaja Wy w niedzielę a my we wtorek 28 :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila ile po slubie??:) my 2 lata:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam nie udzielam się tu na wątku ale mam do was pytanie czy któreś z waszych maluchów ma tak samo jak mój maluch na zdjęciu?
    Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(

dziękuje dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:44

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma tak ale to raczej potowki,bo mleko i przetwory mleczne jem od samego poczatku,a maly mial te krostki po spacerze bo jest cieplo a chustka mu buzie dotykala,dzis juz ma mniej ale wlasnie troche na szyi,wiec to zdecydowanke od tego

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny witam nie udzielam się tu na wątku ale mam do was pytanie czy któreś z waszych maluchów ma tak samo jak mój maluch na zdjęciu?
    Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(

23a0e4ca3fe44cb8m.jpg
    mój syn takie ma niestety;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tess Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - co do odciągania, to mnie z pomocą przyszły właśnie te muszle laktacyjne. Z lewej piersi ,,nakapuje" mi w trakcie karmienia ok. 40ml , przy następnym z prawej 20-30 ml, więc wystarczy potem, że sobie odciągnę dodatkowo 40 ml i mam z dwóch karmień porcję

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama moj tez to ma ale zaczyna znikać więc się nie martwię (jem wszystko i to na 100% nie skaza)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień ulewanie/wymioty +placz i krzyk.Byłam u lekarza bo mały ma objawy refleksu ale nic nie dostałam bo ładnie przybiera na wadze więc nie potrzeba :-\
    Dziś w sumie nie źle.Płaczu nie było :-) ulewania po jedzeniu tez niewiele więc ok.Skok się skończył i widzę jak mały się mega zmienił.Patrzy na mnie kiedy do niego mówię i potrafi skupić wzrok na przedmiotach:-)
    No i pięknie śpi :-D Nareszcie !Ciekawe czy tak juz zostanie czy to jednodniowy wybryk.
    Ewelaa jak u ciebie?Justyska a u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:19

201503231678.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaMama mój Nikos też ma takie krosteczki od 3 dni (na buzce i klatce piersiowej)...ale uważam tez ze to raczej potówki. Bo jak miał w wózku głowke odwróconą na bok to po tej stronie miał cały policzek w takich krosteczkach. Ale jak to smaruję to znika na szczescie.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka też ma takie krostki. Położna mówiła, że to może być uczulenie na detergenty. MisiaMonisia a czym smarujesz?

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy i czy byl u nas skok rozwojowy. Bo zwiekszonej drazliwosci nie zauwazylam. Mala spi w misre regularnie w dzien. Raz dluzej raz krocej ale jest jakas regularnosc. Zwykle od 17-18 do 21 jest aktywna bez snu. W dzien je spi a jak nie to gora 2 godInki wytrzyma na czuwaniu. Dzis jak lezala na lezaczku zainteresowal ja koloryfer w kuchni. Smiala sie do niego jak glupia i tylko nogi i rece chodzily. a ja moglam zjesc obiad normalnie:-) w nocy tez regularnie w miare. Do 4-5 spi mocno z przerwa na karmienie. ale od 5 to juz raczej czuwanie przy cycku. I tak do 7-8.
    Widze ze mala interesuje sie zabawkami, obserwuje, duzo sie usmiecha, zaczyna dzwieki wydawac rozne. obserwuje wszystkich. Moze juz i po skokU rozwojowym. Przeoczylam go chyba:-)
    Za to zaczely sie kolki. Niby nie sa straszne bardzo i krotko trwaja ale troche jednak jej dokuczaja.

A dzis na dworzu Izula spala 3 h Tatus pilnowal dwie naraz corcie A ja w tym czasie wyrwalam sie do miasta na zakupy:-) tak mi czas szybko zlecial ze nawet nie zdarzylam wszystkich sklepow ktore chcialam odwiedzic :-)

loszcz, Dorka.1979, Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krostki podobne u nas tez sa. Neonatolog mowila ze to tradzik niemowlecy. alergie odrazu wykluczyla. Zreszta jem wszystko i nie widze pogorszenia zaczyna pomalu znikac wiec tez mysle ze to tradzik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:56

‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ