X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacer jak jest cieplo to zakladamy tylko dodatkowo apaszke i czapke plus to co ma ubrane po domu tj. body na krotki plus bluzka na dlugi i polspiochy badz spodnie i skarpetki. jak jest zimno to przykrywam jednym badz dwoma kocykami. preferuje raczej zimny wychów' oczywiscie w granicach rozsadku:) wole jednak zeby mala delikatnie zmarzla niz sie gotowala. oczywiscie pewnie gdybym miala takie doswiadczenie jak anet to bym bardziej sie pilnowala ale poki co malutka zdrowa i mam nadzieje ze dobrze o nia dbam:)

loszcz, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo kocham moje dziecko że nie wiedziałam że można aż tak!!!!!! oczywiscie marze czasem o chwili bez niej ale to chyba normalne:)

w niedziele mamy rocznice slubu wychodzimy na 2 godziny a dziadkowie zostaja z mala:)

ale dziwnie bedzie wyjsc we dwoje bez dziecka i bez brzucha:)

oli, jasmin, gosiaczek31, loszcz, Dorka.1979, Krokodylica, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• jasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was pisała kiedyś o Misiu szumisiu,czy to warte zakupu? Moje dziecko kocha szumienie suszarki,jak zaczęły się kolki to tylko to go uspokajało. Ie można używać suszarki,rachunki pewnie będą ogromne,więc pomyślałam o tym.

relg2n0abn31771x.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludzie...jak nie urok to sraczka..Frankowi teraz pojawiły się małe czerwone kropeczki na nogach...;/ ktoś ma pomysł co to?;/ i chyba zaczyna się ciemieniucha;/ wszystko nas atakuje :(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi moze uczulenie na plyn do prania albo jakies kosmetyki ktorych uzywasz??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Dziewczyny któraś z Was pisała kiedyś o Misiu szumisiu,czy to warte zakupu? Moje dziecko kocha szumienie suszarki,jak zaczęły się kolki to tylko to go uspokajało. Ie można używać suszarki,rachunki pewnie będą ogromne,więc pomyślałam o tym.

ja mam i jestem zadowolona, jak Maly zmeczony i sie wierci to mis go usypia. Emca tez ma i tez zadowolona.

jasmin lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja mam i jestem zadowolona, jak Maly zmeczony i sie wierci to mis go usypia. Emca tez ma i tez zadowolona.

Dzięki :)

Zaryzykowałam i kupiłam :)

bella82 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj dostal tego misia i ma go gdzies predzej ja przy tym zasne niz on...

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

w niedziele mamy rocznice slubu wychodzimy na 2 godziny a dziadkowie zostaja z mala:)

czekaja Wy w niedzielę a my we wtorek 28 :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila ile po slubie??:) my 2 lata:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam nie udzielam się tu na wątku ale mam do was pytanie czy któreś z waszych maluchów ma tak samo jak mój maluch na zdjęciu?
    Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(

dziękuje dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:44

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma tak ale to raczej potowki,bo mleko i przetwory mleczne jem od samego poczatku,a maly mial te krostki po spacerze bo jest cieplo a chustka mu buzie dotykala,dzis juz ma mniej ale wlasnie troche na szyi,wiec to zdecydowanke od tego

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny witam nie udzielam się tu na wątku ale mam do was pytanie czy któreś z waszych maluchów ma tak samo jak mój maluch na zdjęciu?
    Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(

23a0e4ca3fe44cb8m.jpg
    mój syn takie ma niestety;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tess Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - co do odciągania, to mnie z pomocą przyszły właśnie te muszle laktacyjne. Z lewej piersi ,,nakapuje" mi w trakcie karmienia ok. 40ml , przy następnym z prawej 20-30 ml, więc wystarczy potem, że sobie odciągnę dodatkowo 40 ml i mam z dwóch karmień porcję

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama moj tez to ma ale zaczyna znikać więc się nie martwię (jem wszystko i to na 100% nie skaza)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień ulewanie/wymioty +placz i krzyk.Byłam u lekarza bo mały ma objawy refleksu ale nic nie dostałam bo ładnie przybiera na wadze więc nie potrzeba :-\
    Dziś w sumie nie źle.Płaczu nie było :-) ulewania po jedzeniu tez niewiele więc ok.Skok się skończył i widzę jak mały się mega zmienił.Patrzy na mnie kiedy do niego mówię i potrafi skupić wzrok na przedmiotach:-)
    No i pięknie śpi :-D Nareszcie !Ciekawe czy tak juz zostanie czy to jednodniowy wybryk.
    Ewelaa jak u ciebie?Justyska a u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:19

201503231678.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaMama mój Nikos też ma takie krosteczki od 3 dni (na buzce i klatce piersiowej)...ale uważam tez ze to raczej potówki. Bo jak miał w wózku głowke odwróconą na bok to po tej stronie miał cały policzek w takich krosteczkach. Ale jak to smaruję to znika na szczescie.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka też ma takie krostki. Położna mówiła, że to może być uczulenie na detergenty. MisiaMonisia a czym smarujesz?

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy i czy byl u nas skok rozwojowy. Bo zwiekszonej drazliwosci nie zauwazylam. Mala spi w misre regularnie w dzien. Raz dluzej raz krocej ale jest jakas regularnosc. Zwykle od 17-18 do 21 jest aktywna bez snu. W dzien je spi a jak nie to gora 2 godInki wytrzyma na czuwaniu. Dzis jak lezala na lezaczku zainteresowal ja koloryfer w kuchni. Smiala sie do niego jak glupia i tylko nogi i rece chodzily. a ja moglam zjesc obiad normalnie:-) w nocy tez regularnie w miare. Do 4-5 spi mocno z przerwa na karmienie. ale od 5 to juz raczej czuwanie przy cycku. I tak do 7-8.
    Widze ze mala interesuje sie zabawkami, obserwuje, duzo sie usmiecha, zaczyna dzwieki wydawac rozne. obserwuje wszystkich. Moze juz i po skokU rozwojowym. Przeoczylam go chyba:-)
    Za to zaczely sie kolki. Niby nie sa straszne bardzo i krotko trwaja ale troche jednak jej dokuczaja.

A dzis na dworzu Izula spala 3 h Tatus pilnowal dwie naraz corcie A ja w tym czasie wyrwalam sie do miasta na zakupy:-) tak mi czas szybko zlecial ze nawet nie zdarzylam wszystkich sklepow ktore chcialam odwiedzic :-)

loszcz, Dorka.1979, Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krostki podobne u nas tez sa. Neonatolog mowila ze to tradzik niemowlecy. alergie odrazu wykluczyla. Zreszta jem wszystko i nie widze pogorszenia zaczyna pomalu znikac wiec tez mysle ze to tradzik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:56

‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ