Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My na spacer jak jest cieplo to zakladamy tylko dodatkowo apaszke i czapke plus to co ma ubrane po domu tj. body na krotki plus bluzka na dlugi i polspiochy badz spodnie i skarpetki. jak jest zimno to przykrywam jednym badz dwoma kocykami. preferuje raczej zimny wychów' oczywiscie w granicach rozsadku:) wole jednak zeby mala delikatnie zmarzla niz sie gotowala. oczywiscie pewnie gdybym miala takie doswiadczenie jak anet to bym bardziej sie pilnowala ale poki co malutka zdrowa i mam nadzieje ze dobrze o nia dbam:)
loszcz, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
Tak bardzo kocham moje dziecko że nie wiedziałam że można aż tak!!!!!! oczywiscie marze czasem o chwili bez niej ale to chyba normalne:)
w niedziele mamy rocznice slubu wychodzimy na 2 godziny a dziadkowie zostaja z mala:)
ale dziwnie bedzie wyjsc we dwoje bez dziecka i bez brzucha:)oli, jasmin, gosiaczek31, loszcz, Dorka.1979, Krokodylica, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość
-
o ludzie...jak nie urok to sraczka..Frankowi teraz pojawiły się małe czerwone kropeczki na nogach...;/ ktoś ma pomysł co to?;/ i chyba zaczyna się ciemieniucha;/ wszystko nas atakujeStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
jasmin wrote:Dziewczyny któraś z Was pisała kiedyś o Misiu szumisiu,czy to warte zakupu? Moje dziecko kocha szumienie suszarki,jak zaczęły się kolki to tylko to go uspokajało. Ie można używać suszarki,rachunki pewnie będą ogromne,więc pomyślałam o tym.
ja mam i jestem zadowolona, jak Maly zmeczony i sie wierci to mis go usypia. Emca tez ma i tez zadowolona.jasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny witam nie udzielam się tu na wątku ale mam do was pytanie czy któreś z waszych maluchów ma tak samo jak mój maluch na zdjęciu?
Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(
dziękuje dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:44
-
MłodaDama wrote:Dziewczyny witam nie udzielam się tu na wątku ale mam do was pytanie czy któreś z waszych maluchów ma tak samo jak mój maluch na zdjęciu?
Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Scarlett - co do odciągania, to mnie z pomocą przyszły właśnie te muszle laktacyjne. Z lewej piersi ,,nakapuje" mi w trakcie karmienia ok. 40ml , przy następnym z prawej 20-30 ml, więc wystarczy potem, że sobie odciągnę dodatkowo 40 ml i mam z dwóch karmień porcję
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj cały dzień ulewanie/wymioty +placz i krzyk.Byłam u lekarza bo mały ma objawy refleksu ale nic nie dostałam bo ładnie przybiera na wadze więc nie potrzeba
Dziś w sumie nie źle.Płaczu nie było ulewania po jedzeniu tez niewiele więc ok.Skok się skończył i widzę jak mały się mega zmienił.Patrzy na mnie kiedy do niego mówię i potrafi skupić wzrok na przedmiotach:-)
No i pięknie śpi Nareszcie !Ciekawe czy tak juz zostanie czy to jednodniowy wybryk.
Ewelaa jak u ciebie?Justyska a u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:19
-
MłodaMama mój Nikos też ma takie krosteczki od 3 dni (na buzce i klatce piersiowej)...ale uważam tez ze to raczej potówki. Bo jak miał w wózku głowke odwróconą na bok to po tej stronie miał cały policzek w takich krosteczkach. Ale jak to smaruję to znika na szczescie.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyA ja nie wiem kiedy i czy byl u nas skok rozwojowy. Bo zwiekszonej drazliwosci nie zauwazylam. Mala spi w misre regularnie w dzien. Raz dluzej raz krocej ale jest jakas regularnosc. Zwykle od 17-18 do 21 jest aktywna bez snu. W dzien je spi a jak nie to gora 2 godInki wytrzyma na czuwaniu. Dzis jak lezala na lezaczku zainteresowal ja koloryfer w kuchni. Smiala sie do niego jak glupia i tylko nogi i rece chodzily. a ja moglam zjesc obiad normalnie:-) w nocy tez regularnie w miare. Do 4-5 spi mocno z przerwa na karmienie. ale od 5 to juz raczej czuwanie przy cycku. I tak do 7-8.
Widze ze mala interesuje sie zabawkami, obserwuje, duzo sie usmiecha, zaczyna dzwieki wydawac rozne. obserwuje wszystkich. Moze juz i po skokU rozwojowym. Przeoczylam go chyba:-)
Za to zaczely sie kolki. Niby nie sa straszne bardzo i krotko trwaja ale troche jednak jej dokuczaja.
A dzis na dworzu Izula spala 3 h Tatus pilnowal dwie naraz corcie A ja w tym czasie wyrwalam sie do miasta na zakupy:-) tak mi czas szybko zlecial ze nawet nie zdarzylam wszystkich sklepow ktore chcialam odwiedzicloszcz, Dorka.1979, Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA krostki podobne u nas tez sa. Neonatolog mowila ze to tradzik niemowlecy. alergie odrazu wykluczyla. Zreszta jem wszystko i nie widze pogorszenia zaczyna pomalu znikac wiec tez mysle ze to tradzik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:56