Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Anett fajnie że wróciłyście już do domu, zdrówka dla małej :*
Na usg główki wszystko wyszło ok, lekarz który robił badanie się zdziwił że dostałam skierowanie na takie badanie no ale nieważne grunt że wporządku wszystko
My dziś mamy wielki dzień- chrzciny! Mam nadzieje że mały nie będzie w kościele głośniejszy od księdza
Miłego dniagosiaczek31, Dorka.1979, ewka1990, kasss, loszcz, Ewelaa, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKass można podpisać umowę zlecenie albo o dzieło ze swoim albo nieswoim pracodawcą. Można też wrócić na cześć etatu do pracy (ale to chyba po 14stym tygodniu). przy umowach zlecenie/dzieło warunek jest chyba taki że na umowie zlecenie robisz (przynajmniej teoretycznie) coś innego niż wynika z Twojej umowy p pracę - jeśli podpisujesz umowę z dotychczasowym szefem. Ale musiałabym to sprawdzić bo pisze z pamięci ja formalnie chce wrócić (w niewielkim zakresie) do pracy pewnie os sierpnia /września . Wcześniej może jak moja zastepczyni będzie na urlopie ale tto na dwa tygodnie i też nie w pełnym zakresie. Póki co pomagam ze względu na starą znajomość taka ciocia dobra rada jestem bez umowy i bez kasy, dla zachowania sprawności umysłu i oderwania się od tematów pieluchowych
-
nick nieaktualny
-
Właśnie sciagam mleko i smigam do pracy na 3h.
Wczoraj mały pobijal rekordy snu za to dziś nie chce spać wcale.Codziennie inna bajka z tym moim skrzatem.Nigdy nie wiem co przyniesie jutro.
Zakupiłam pampersy 3 ale nie te zielone tylko active fit bo były w promocji. Wyglądają na wielkie do tych 2 bialych pampersow sensitive.Zobaczymy jak sobie poradza z kupskiem.
Dostałam od siostry w prezencie dla Rocco karuzele rain forest Fisher Price.Poskladam ją jak wrócę ale kolory ma cudowne i muzykę poważną oraz odgłosy natury.Wygląda obiecująco.Mam tez matę z tej samej serii ale juz używaną po siostrzencu i jest trochę zniszczona.Nie powinno to jednak przeszkadzać w zabawie.Kupiłam tez skoczek do kompletu ale to juz dla wiekszego dziecka.Bardzo mi się podoba ta seria tropical rain forest.Tylko trochę droga...
Moje dziecko nie ma i nie będzie miało żadnego usg.Tu nie robią
Udanych chrzcinWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:51
ines31 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie moze co sie dzieje?
Od wczoraj nikos ma bardzo wodniste kupy , prawie sama woda ze sluzem i od wczoraj wieczor temp caly czas 37.5 / 37.8 i juz dwa razy podbila do 38.2 i dalam mu czopka... ale pomaga na godzinke, dwie i znow to samo .... a nivby do lekarza sie jedzie jak temp przekracza 38.5 i nie przechodzi po srodkach przeciwgoraczkowych... czyli musimy czekac ;/ a on jest taj rozpalony ze az pali mnie jegi dotyk ;( -
madziutek 23 wrote:Dziewczyny wiecie moze co sie dzieje?
Od wczoraj nikos ma bardzo wodniste kupy , prawie sama woda ze sluzem i od wczoraj wieczor temp caly czas 37.5 / 37.8 i juz dwa razy podbila do 38.2 i dalam mu czopka... ale pomaga na godzinke, dwie i znow to samo .... a nivby do lekarza sie jedzie jak temp przekracza 38.5 i nie przechodzi po srodkach przeciwgoraczkowych... czyli musimy czekac ;/ a on jest taj rozpalony ze az pali mnie jegi dotyk ;(
Nie wiem skąd przekonanie, że do lekarza jedzie się jak temp powyżej 38,5. Ja zawsze jak coś mnie niepokoiło szłam z dzieciakami do lekarza. Jak możesz to jedź do lekarza.Limerikowo, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie jest to wysoka gorączka poczytajcie w internecie dziewczyny bo zaczęłam czytać jak z ciekawości z mierzyłam temp mojej i miała 37.5 temp u noworodków i niemowlaków jest między 35 a 38 st jeśli jest 38.5 to daje się coś na gorączke. I temp jest między 35 a 38 w zależności od pory dnia. Pisze tak dla informacji bo sama byłam przerażona ze moja ma ponad 37. Ale może się mylę bo mowie to co przeczytałam w internecie w sumie
-
Od wczoraj nikos ma bardzo wodniste kupy , prawie sama woda ze sluzem i od wczoraj wieczor temp caly czas 37.5 / 37.8 i juz dwa razy podbila do 38.2 i dalam mu czopka... ale pomaga na godzinke, dwie i znow to samo .... a nivby do lekarza sie jedzie jak temp przekracza 38.5 i nie przechodzi po srodkach przeciwgoraczkowych... czyli musimy czekac ;/ a on jest taj rozpalony ze az pali mnie jegi dotyk ;(
Madziutek idź lepiej do lekarza a jedli wodniste kupy sie nasilają to nie chce cie straszyć bo teraz panują rotawirusy wiec lepiej idź do lekarza niech go zbada. Życzę wam zdrowka.
Sorka własnie w lipcu chyba pojedziemy nad morze. Moze jej cos pomoże.
Inessmam nadzieje ze chrzciny się udalyDorka.1979, ines31 lubią tę wiadomość
-
Od wczoraj nikos ma bardzo wodniste kupy , prawie sama woda ze sluzem i od wczoraj wieczor temp caly czas 37.5 / 37.8 i juz dwa razy podbila do 38.2 i dalam mu czopka... ale pomaga na godzinke, dwie i znow to samo .... a nivby do lekarza sie jedzie jak temp przekracza 38.5 i nie przechodzi po srodkach przeciwgoraczkowych... czyli musimy czekac ;/ a on jest taj rozpalony ze az pali mnie jegi dotyk ;( -
Loszcz jak pojdziesz do rodzinnego i poprosisz o skierowanie to dostaniesz i na biodra i na fontanelle czyli ciemiaczko i zrobia baby w szpitalu, szpital przysyla list, my dostalismy list w ciagu 2 tyg
placilismy za ciemiaczko 100e ale oplaca sie na sw spokoj, bo pl pediatra mowi za duze , irl gp ok i nie bylo wiadomo
mozna tez w PL zalatwic obie sprawy za 169zl np Szczecin Medicus
oczyw wybor jest Wasz ;--))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 21:18
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziutek tez uwazam ze powinnas do lekarza jechac z synkiem. Moze i temp nie jest wysoka ale sama czujesz ze cos jest nie tak. Wodnista sluzowata kupa rozpalone cialko. Lepiej to sprawdzic niz pozniej zalowac ze nie zareagowalas W pore. Nawet jak to falszywy alarm to bedziesz spokojniejsza.
Ines mam nadzieje ze chrzciny sie udaly I maly byl grzeczny cala msze:-) czekamy na relacje:-)
u nas bez zmian. ostatnia noc byla gorsza bo od 1 Iza budzila sie co godzine. Ale w dzien odsypiala na dworzu. Mysle ze u mnie kryzys laktacyjny od 2-3 dni. przedwczoraj z trudem sciagnelam 50 ml z jednej przez 30 min prawie. I to po 4 h od karmienia. i od tamtej pory piersi miekkie ciagle. Mam nadzieje ze to chwilowe. Chcialabym jeszcze troche pokarmic jednak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 21:47
-
nick nieaktualnyMadziutek dozo zdrowia dla Nikosia
Gosiaczek życzę ci aby twoje piersi znowu zaczęły produkować dozo mleka i żebyś jak najdłużej mogła karmić mała piersią
Ja takie kryzysy laktacyjne mam co dziennie po całym dniu odciagania piersi laktatorem sciagam ok 120 ml mleka ale jest taki dzień ze ściągnęli tylko 50 ml jest to strasznie flustrujace bo chcialam od poczatku karmic piersia nie poddaje się walcze bo wiem ze nawet najmniejsza ilość mojego mleka jest dla malej bardzo cenna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:59
-
nick nieaktualny
-
A u nas chyba sławny skok...mały od. dwóch dni mało śpi w dzień a jak go o 19 wykapiemy i się naje to zamiast spać jak to zawsze robil to płacze bo nie może zasnąć.. zmęczona jestem jak nie wiem..oby to się unormowałoStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:A u nas chyba sławny skok...mały od. dwóch dni mało śpi w dzień a jak go o 19 wykapiemy i się naje to zamiast spać jak to zawsze robil to płacze bo nie może zasnąć.. zmęczona jestem jak nie wiem..oby to się unormowało
-
Emartea wrote:Madziutek jak masz gdzie to lepiej jechać do lekarza. 38 to już wysoka gorączka dla takiego maluszka.http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualnyjasmin wrote:Dziewczyny któraś z Was pisała kiedyś o Misiu szumisiu,czy to warte zakupu? Moje dziecko kocha szumienie suszarki,jak zaczęły się kolki to tylko to go uspokajało. Ie można używać suszarki,rachunki pewnie będą ogromne,więc pomyślałam o tym.
Nagraj na telefonie suszarke , Kornelia do dziś slucha przy usYpianiuLimerikowo lubi tę wiadomość