X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz- jeszcze u nog nie obcinalam bo sa krótkie, ale dziś musze lapki zrobić, eh... nie lubie tego i zwykle przy karmieniu temat ogarniam ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam u rak jak mala spi :-) u nog jeszcze nie obcinalam, bo sa jeszcze przy cialku zrosniete

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Moje dziecię "napite" śpi ;) chociaż nie wiem jak długo, bo sąsiad kamienie ubija mechaniczną maszyną i hałas niemiłosierny, wszystko w domu lata :(

Loszcz to dobrze że mama już wyszła ze szpitala i u ciebie lepiej. Najwazniejsze że wszystko idzie ku lepszemu.

Co do obcinania paznokci, ja nienawidzę tego robić i nie wiem czy mam złe nożyczki czy co ale one wydaja mi się za grube i nie umiem dojść pod paznokieć :( obcinam obcinaczkami kiedy mały śpi.

Martwi mnie jedna rzecz. Ostatnio zauważyłam że jak mały śpi zdarza mu się (nie wiem jak to opisać ) że klatka piersiowa mu drga i oddycha z jękiem i tak jakby z bólem :( . Mój lekarz na urlopie i nie wiem czy iść do innego czy to nic groźnego.

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, może faktycznie panikuje, ale same wiecie chcemy jak najlepiej dla naszych dzieci.

szwagierka wlaśnie pojechała do szpitala ze skurczami co 10 min i brunatnym sluzem, ciekawe czy ja zostawia czy odesla do domu...

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze maluchy maja dekikatne zasinienie wokol ust?? Bo moja ma i ost jak bylam u pediatry to jej to powiedzialan ale ona na to ze zadnych szmerow na sercu nie slyszy i ze moze ma cienka skorke i dlatego tak ma, ale oczywiscie dzis odpalilam wujka google i tyle sie naczytalam ze glowa mala i teraz sie martwie :( no ale kurde skoro juz ja z 5 lekarzy badalo to ktorys by cos uslyszal jakby bylo cos nie tak?? Tylko zadnemu nie mowilam o tyn zasinieniu procz ostatniej wizyty u pediatry

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines nie wiem ci Ci poradzić, ja bym chyba pojechała, a mały miał od urodzenia jakies badanie kardiologiczne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela mój mały nic takiego nie ma, ale jak lekarz powiedział że to nic złego a żaden inny też na to nie zwrócił uwagi to musi być ok :)

• ines31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    ines nie wiem ci Ci poradzić, ja bym chyba pojechała, a mały miał od urodzenia jakies badanie kardiologiczne?
    Nie miał. Nigdy nie było żadnych problemów w tym temacie. Dwa dni temu zauważyłam to bo spał ze mną.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Ja kupiłam ta podusie na pasażu w dużym hipermarkecie u mnie na Śląsku, jest takie stoisko na pasażu i mają tam właśnie min. pościel, poduszki, głównie były z minky ale bawełniane też, kosztowała 10 zł, a z minky 40 zł, ale teraz idzie lato więc tak bawełniana w sam raz. Nie próbowałam do fotelika ale ona nie jest duża więc powinna się zmieścić. Dziś będziemy popołudniu jechać autkiem to ci sprawdzę czy się nadaje :)
    I jak sprawdzila sie podusia?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    U mnie tez okolo 7-10 min ale przez ten czas intensywnie nieprzerwanie ssie a pozniej to juz sie raczej bawi. Ssie 2 razy smieje sie guga rozglada. I tez mysle ze sie najada w tym czasie. Laktatorem przez 5 min sciagne okolo 100ml jak mam pelna piers bo jak sa juz czesciowo przez mala oproznione to duzo mniej[/QUOTE

u mnie jest podobnie mlody je bardzo intensywnie potem sie bawi a przybtym slodko usmiecha....ja scigam maks 160ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:42

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytacie waszym dzieciom? Słuchają was? Bo mój zależy od nastroju, najczęściej po spaniu i karmieniu, ale woli jak mu śpiewam a szczególnie "czarne jagódki" :)
    Na forum lutowym dziewczyny pisały o Księgę Wymagającego Dziecka, czytała któraś z was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:51

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi podzialalo !!!
    Zjadł śniadanie prosto z piersi :-)
    Kapturki dostałam za darmo do laktatora i nawet ich do tej pory nie otworzyłam a tu taka niespodzianka

kaczamila, Scarlett2014, Rubi, Emartea, kasss, Krokodylica lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Czytacie waszym dzieciom? Słuchają was? Bo mój zależy od nastroju, najczęściej po spaniu i karmieniu, ale woli jak mu śpiewam a szczególnie "czarne jagódki" :)
    Na forum lutowym dziewczyny pisały o Księgę Wymagającego Dziecka, czytała któraś z was?
    nie, ale z ciekawości zobaczę co to takiego jest:)

czytać nie czytam, bo jak jeden zasypia to drugi sie budzi, to znów karmie, to przebieram i jakoś brak ręki do trzymania książki, ale śpiewać mi się zdarza, jak są w humorze to słuchają:)

relgj44jmw4925t7.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas masz rację z tym mlekiem mm.juz je wyrzuciłam po przeczytaniu twojego wpisu.jeszcze go otruje :-/
    Pamiętam ze kiedyś kupiłam gotowe mm w buteleczce i tez był po nim problem z brzuchem

201503231678.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines31 ja tez spiewam czarne jagodki ;)

ines31, Emartea lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Izka tez lubi spiewanie i slucha z zaciekawieniem:-) a czytam zwykle jak karmie ale starszej corce bo ma bardzo duzo ksiazeczek i lubi jak sie jej czyta wiec i mala moze cos lapie przy okazji:-)

• ines31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak moja siostra była mała (jest o 13 lat młodsza) bardzo lubiła jak jej czytałam. Nawet całego "Pana Tadeusza" wysłuchała bo akurat był moją lekturą :)

jasmin, Emartea lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Pocahontas masz rację z tym mlekiem mm.juz je wyrzuciłam po przeczytaniu twojego wpisu.jeszcze go otruje :-/
    Pamiętam ze kiedyś kupiłam gotowe mm w buteleczce i tez był po nim problem z brzuchem

moze ma delikatny brzuszek, u mnie chłopaki też na początku średnio znosili mieszanie mojego mleczka i mm, teraz mikołajek nie ma z tym problemu, ale nikoś jeszcze różnie to znosi...

relgj44jmw4925t7.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Planuję kupić słód jęczmienny,a le na allegro jest tylko słód jęczmienny, jasny do chleba. To o taki chodzi? Kupowała któraś z was?
    http://allegro.pl/slod-jeczmienny-jasny-mielony-do-chleba-i5358415348.html

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines mysle ze nie o taki chodzi. Ale moge sie mylic. Mysle ze to o ciemny ekstrakt chodzi. Pewnie da sie zrobic to jakos w domu bo taki "surowy produkt" trzeba jakos przetworzyc zeby mial odpowiedni eFekt. Moze gdzies na forach dziewczyny maja sposob na ten slod jeczmienny Jak sie do tego zabrac domowym spoSobem. Ja tez patrzylam na allegro na to bo femaltiker na dluzsza mete strasznie duzo kasy ciagnie. i ceny sa super bo po kilka zlotych ale nie zamowilam bo nie mam pojecia jak go przygotowac zeby mial dzialanie mlekopedne:-) widzialam tez gotowy ekstrakt w sloiku ale koszt tez duzy okolo 25 zl. Wiec zostalam przy femaltiker narazie. Tyle ze znalazlam na allegro w dobrej cenie. Duzo taniej niz np w rossmanie. Po 17 zl za opakowanie. bralam 3 wiec wyszlo mi 20 zl taniej liczac juz z przesylka niz w sklepie.

‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ