Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kass trzymamy kciuki żeby nie było to nic powaznego!!!
Ja i w ciągu dnia i wieczorem usypiam...tzn. nakarmię małego, on leży obok mnie w łóżku lub na mojej klatce i usypia. Jak porządnie uśnie to odkładam go do łóżeczka. Niestety u nas jak na razie nie da rady inaczej. Tzn. mały płacze jak go odkładam "na trzeźwo"a ja mam miękkie serce i go wyciągam (wyciągałam bo dawno nie próbowałam)
W jakiej pozycji kładziecie maluchy spać tzn. na plecach, na boku? Ja na boku i plecki podkładam poduszkom żeby się nie obrócił na plecki.
Dzis przyszedł śpiworek do spania (extra). Jutro pierwsza noc w śpiworku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:04
-
Emartea właśnie pogadaj w aptece zeby ci zamowili u nas wszystko mozna zamowic co maja na stanie a nie szukalas w internetowych aptekach na pewno wieksze opakowanie sie bardziej oplaci ja kupowalam bebilon 1.20kg za 70zl a 1kg w biedronce jest za 50zl a to male pudeleczko 350g 30zl roznica ogromna Justyska faktycznie na bebilonie pisze do dwóch godz wczesniej mialam nana i tam pisalo do godz.
loszcz oj tam oj tam jedno s nie robi roznicy;)[/url]
-
ines31 wrote:W jakiej pozycji kładziecie maluchy spać tzn. na plecach, na boku? Ja na boku i plecki podkładam poduszkom żeby się nie obrócił na plecki.
Dzis przyszedł śpiworek do spania (extra). Jutro pierwsza noc w śpiworku.
ja od początku na pleckach kładę, podobno tak teraz zalecają pediatrzy. czasem położyłam na boku,jak im się po karmieniu słabo odbiło, ale Nikoś się złościł, więc się poddałam i ich potem nie przymuszałam, nosiłam aż się porządnie odbije, czy kilka razy i odkładałam na plecki. teraz też na brzuszek, ale to jak śpią zazwyczaj:)
zależy od mm, ale chyba od godziny do trzech po przygotowaniu:)
ja przez dzień muszę usypiać, sami nie usną, po kąpieli zazwyczaj też, ale w środku nocy to usypiają sami, nie mam pojęcia czemu w dzień nie potrafią sami zasnąć... -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Witam po dluuugiej przerwie. Po 3 tyg juz Was chyba nie nadrobie! Ja tez kupuje mleko Hipp dla starszaka i czesto sa takie przestoje. Zawsze mam jedno opakowanie na czarna godzine. Teraz zmieniaja opakowanie. W Intermarche nie ma juz w puszkach tylko w kartonach. Pokecam strone hipp do domku. Kurier w 24h dostarcza do domu. Hippdodomku.pl. tylko nie wiem czy hip czy hipp w adresieNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Moja mala wazy juz 6,700 wiec jest spora. W dziennie spi prawie wcale bo brat jej nie pozwala. Za to noce przesypia pieknie! Tylko raz sie budzi na jedzenie. Poza tym jest aniolkiem! Zaczyna juz chwytac zabawki i oczywiscie od razu do buzi.
gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Emartea wrote:A ja mam znów problem z kupnem mleka. U nas Hipp jest tylko w Rossmannie. Nawet w żadnej pobliskiej aptece nie ma ani hipermarketach. I zwiedziłam dziś 5 Rossmannów i wszędzie puste półki! W jednym jak zapytałam to pani powiedziała, że ostatnio nie przychodzi to mleko a jak już to po 1/2 puszki. Jeszcze M później pojedzie do 2 sklepów ale jak tam nie będzie to nie wiem co zrobimy. Nie wiem nawet na jakie mleko zmienić gdy trzeba będzie.
Emartea nie ma Hipp-a w rossmanach, niestety ja juz obeszlam chyba wszystkie we Wro nawet nie ma w hurtowniach, producent zmienia puszki na kartony (mniejsze i drozsze)... -
Bella my też już chyba dziś objeździliśmy większość. Nie byliśmy w Koronie ale dla nas to druga strona miasta i wątpię żeby było akurat tam. Nawet w Askocie nie było. Ale skorzystam chyba że z tej stronki hipp.dodomku.pl. Tam jest nawet w niezłej cenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:29
bella82 lubi tę wiadomość
-
oli wrote:Emartea jak miałaś taka maskę do oddychania to tam sa gazy do znieczulenia ogólnego i lecą do tchawicy. Inne leki podaje sie dożylnie i wtedy jest ogólne dożylne. Ja juz nie pamietam - Ty miałaś cc po probie porodu sn?
Miałam planowane cc bo dziecko ułożone było pośladkowo. Znieczulenie zewnątrzoponowe lub podpajenczynówkowe (nie pamiętam), ale na pewno nie ogólne. Nie czułam nic od pasa w dół i nic nie wydychałam. Pielęgniarka próbowała wbić mi się w kręgosłup 8 razy i dopiero po raz 9 wbił się anestezjolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:42
-
No to dziwnie Ci napisali - dziwne tez ze dopiero teraz wypis no ale co kraj to obyczaj . Pytałam bo ogole robią cześciej jak musi byc szybo znieczulenie do cc bo jak sama piszesz z tym zop-em często jest problem. Ja to jestem wdzięczna ze akurat sąsiad miał dyżur - a on jest genialny w tych znieczuleniach - i dziabnął mnie wspaniałe. Nawet fakt ze widział mnie na golasa nie robi na mnie wrażenia z tej wdzięczności ze nic mnie nie bolało.
Aha- to moze była specjalizantka - czyli lekarka ucząca sie na anestezjologa. Pielęgniarce nikt by nie pozwolił znieczulac. -
współczuje tylu wkłuć na pewno przyjemne to nie było ja miałam ogolne tak jak Oli pisze musialo byc szybko i nie moge przeżyć tego że nie usłyszałam płaczu malej i nie zobaczyłam za raz po porodzie a jak juz o cc mowa czy wasza blizna tez jest jeszcze czerwona i taka wypukła?
Madzik super ze jest grzeczna szkoda tylko ze synus nie daje jej pospac;)
Dorka tez dawno sie nie odzywała a Sarah to sie raczej obraziła
Justyska o to super dzięki musze sobie zamowic bo tego mleka strasznie dużo idzie jak dokarmialam to mialam mala puszeczke przez dlugi czas a teraz na 3 dni wystarczy masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 22:22
[/url]
-
Moja blizna jest jeszcze czerwona, po pierezzej cc chyba po 8 miesiacach zrobila sie biala albo nawet pozniej. Obrzek limfatyczny nad blizna juz zniknal ale nadal nie mam czucia Z jednej strony.
Hipp do domku polecam! Porzadna firma, szybka dostawa, fajne promocje. Duzo sloiczkow od nich bralam!
Cos mnie szczegolnego ominelo przez te 3 tyg? Co najwazniejsze czy wszyscy zdrowi?Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
nick nieaktualnyMoja pierś coraz mieksza myślę że do niedzieli juz będzie wszystko oki i od pon zaczynam walkę o laktacje kupie ten femaltiker nie ważne ile kosztuje będę pić jak szalona to. na gemini widziałam za 18 zł chyba. Będę musiała zamówienie na gemini złożyć bo potrzebuje bebilon ten femaltiker i bio oil na rozstępy i blizny jest. Kasss właśnie jeśli masz czerwona bliznę i ogólnie bliznę i rozstępy to moja kosmetyczka polecila mi bio oil swierze rozstępy i blizny jaśnieja niby i juz stosuje od tyg. Ale w aptece kosztuje to 40 zł mała buteleczka a na gemini 20