X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja blizna jest czerwona i tak jak u Madzik po jednej stronie nie mam jeszcze pełnego czucia :) Tak dziwnie jak dotykam. Wyobraźcie sobie,że u mnie w bloku na dole w pasażach otworzyli niedawno aptekę gemini :) Jestem bardzo zadowolona.

Madzik82 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli to była pielęgniarka anestezjologiczna. Burdel w tym szpitalu jak nie wiem. A wypis dopiero teraz bo tam nie mają najwyraźniej czasu na papierkową robotę.

Moja blizna też jeszcze trochę czerwona. Obrzęk już zszedł a czucie powoli wraca.

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik z tych rzeczy które ja pamiętam...kilka maluchów ma skierowanie na rehabilitacje z powodu prawdopodobnej asymetrie..dwa dzieciaczki mają zła morfologie...u kasss koniec z kolkami ale malutka przestała dźwigać główkę więc trzeba to sprawdzić..justyska ma zapalenie piersi ale powoli wychodzi na prostą, Loszcz spotkało nieszczęście, miała wypadek samochodowy jej mama miała poważna operacje, ona sama ma nogę w gipsie i trudność w opiece nad Rocco na szczęście mały wyszedł z opresji cało i zdrowo. Kilka dziewczyn ma problemy po porodzie...pamiętam że na pewno Gosiaczek musi coś wykonać zabiegowo niestety...no i na koniec Sarah się obraziła za kilka słów prawdy i już się nie udziela...
    A mój Franek ma problem z kupka od kilku dni...:(
    2więcej na tę chwilę nie pamiętam

Madzik82, czekaja, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jestem bardzo zdziwiona tym znieczuleniem :/ u nas bez wypisu nie można wyjsć do domu ...

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizna nadal czerwona ale tam gdzie była węższa rana juz powoli zaczyna byc słabo widoczna

km5svcqgfaw599l1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,

Rubi podziwiam za pamiec!
    u nas wszystko ok, Maly wlasnie gada z karuzela tiny love(ktoras kiedys polecala i kupilam i to byl strzal w 10), muzyczki sie Josh boi ale uwielbia patrzec :-) od srody Maly probuje przewrocic sie na bok, a w nocy "biega" po lozeczku, zawsze w nocy jak sie budzi to albo jest na drugim koncu albo w nozkach!
    jesli chodzi o pozycje do spania- to u nas tylko brzuszek, Maly sie denerwuje jak kladziemy na pleckach i nie ma spania! wiec brzuszek od paru ladnych tygodni! jesli chodzi o kladzenie dziecka na boki to nam ortopeda zabronil- powiedzial, ze to zle wplywa na bioderka, i zapytal czy musimy "zmuszac" dziecko do takiej pozycji podkladajac poduszke pod plecki i jak odpowiedzialam, ze tak to mi powiedzial "no wlasnie, dzieci same instynktownie wiedza co dla nich zle" wiec od tej pory nie klade Malego na plecki.
    Josh przesypia od 20-do miedzy 3 a 5 w zaleznosci jak sie naje przed pojsciem spac :-) wiec daje pospac :-) a w ciagu dnia najdluzej spi tylko na spacerze, a tak to tylko male drzemki ucina :-)
    jestesmy po pierwszych szczepieniach, plus pneumo- zrezygnowalismy z rota.
    i to chyba wszystko :-) staram sie Was podczytywac ale nie zawsze mam czas na pisania.
    aaaaa i co najwazniejsze :-) postanowilismy z mezem, ze ostatnie poltora roku jestesmy w Polsce :-)
    milego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:16

loszcz lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sciagnelam 180ml mleczka zbieram bo to na jutro takze jest w lodówce. Dziewczyny czy stosyjecie woreczki do przechowywania pokarmu? Sprawdzaja sie?

anet525, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Emartea jestem bardzo zdziwiona tym znieczuleniem :/ u nas bez wypisu nie można wyjsć do domu ...

Ja też jestem zdziwiona. Mój M nawet wysnuł teorię spiskową, że to z premedytacją. Że gdyby teraz okazało się, że przez to kilkakrotnie kłucie w kręgosłup coś mi się jednak stało to teraz nikomu nie udowodniły, że tak było.

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super ze strescilas to sie tutaj i od razu ja rowniez skorzystalam zeby dowiedziec sie pod moja dluga nieobecnosc co tam u was sie dzialo dziewczyny.

Loszcz kochana szkoda mi cie, noga w gipsie to na pewno ciezko ci jest opiekowac sie malym :-( mam nadzieje ze z mama wszystko juz dobrze!!!

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Wlasnie sciagnelam 180ml mleczka zbieram bo to na jutro takze jest w lodówce. Dziewczyny czy stosyjecie woreczki do przechowywania pokarmu? Sprawdzaja sie?

Ja stosuje te woreczki i dla mnie są praktyczne. Wlasnie mi sie kończą i musze dokupić.

Rubi problem z kupkami ma prawie każdy maluch. Moja wypeoznia sie różnie. Codziennie nawet kilka razy dziennie czasem co drugi dzień a czasem co dwa. Np od wczoraj kupy brak. Jeslido wieczora nie zrobi dam jej pól czopka.

loszcz lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia- ja mam takie pojemniki z canpolu 18zl za 4 szt ale sie fajnie zakręcają, można stawiać jeden na drugim i sie nie przewraca, potem można w tym trzymać/przewozić/mrozić jedzonko. Duzo fajniejsze niż pojemniki z tt(małe) lub butelka z tt z nakrętka o tym systemie z dyskami nie wspominając- np w avent czy lovi. Worki chciałam bo niby zajmują mniej miejsca ale pierwsze drogo, po drugie śmiecie, po trzecie jak ściągam w pracy to musze przetransportować do domu i łatwiej mi w pojemniku i termoopakowaniu. W związku z tym mam te z canpolu. jedyna wada ze trzeba przelewać do butelki bo w tt po prostu wkładałam do butelki ten mały pojemnik lub dokrecalam smoczek.

km5svcqgfaw599l1.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was podczytuję co wasze maluchy robią tobja nie wiem. Mój niedługo ma 3 m- ce ale nie przesuwa sie po łóżeczku. Raz udalo jej się obrócić z brzuszka na plecki. Glowke potrafi wysoko podnieść ale jest bardzo leniwa. Zmuszam ja do lezenia na brzuszku choc bardzo tego nie lubi. Wierzga nóżkami i rączkami do zabawek ale nie zmienia pozycji położenia. Mam nadzieje ze to nic złego.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka wlasnie musze zamowic ale czytalam ze kolagen tez dobry na rozstępy i krem ze sluzu slimaka tylko ten kolagen bardzo drogi cos ok 200zl za 100ml
    Ematrea u nas tez nie wypuszcza bez wypisu ew mozna podjechac na drugi dzien jak jest duzo isie nie wyrobia ale bez przesady tak dlugo czekac
    Jasmin to super ale ciekawe czy ceny tez beda takie niskie jak przez internet
    wczoraj byla u mnie kolezanka z coreczka i Julka pierwszy raz jak ktos u mnie jest byla bardzo grzeczna smiala sie gugała az ta coreczka chciala ja zamienic za swojego braciszka hehe Miłego weekendu u nas brzydko wiec ze spaceru nici;(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zalwazylam jak Julka nakrywa sie kocem wklada reke pod koc i podnosi do gory i tak kilka razy az glowa zakryta smiesznie to wyglada ale ja ja odkrywam bo boje sie jak tak robi

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ja stosuje te woreczki i dla mnie są praktyczne. Wlasnie mi sie kończą i musze dokupić.

Rubi problem z kupkami ma prawie każdy maluch. Moja wypeoznia sie różnie. Codziennie nawet kilka razy dziennie czasem co drugi dzień a czasem co dwa. Np od wczoraj kupy brak. Jeslido wieczora nie zrobi dam jej pól czopka.
    tylko mnie to jak do tej pory omijało, bo mały jak już wcześniej pisałam robił kupki przynajmniej 2, 3 razy dziennie...a tu nagle 3 dni przerwy...wczoraj zrobił po tym czopku kupkę, ale czuję, że to było za mało jak na taką przerwę...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mój Junior też nagle przestawił się na kupę co 2,3 dni. Nie wiem dlaczego bo diety jakoś drastycznie nie zmieniłam. Może piję kawę odrobinę częściej ale nie powinno to mieć wpływu. Nasza pediatra mówi że to normalne i przy kp kupy mogą być i kilka razy dziennie i raz na kilka dni. Po takiej przerwie zdarzy się mega kupa ale i są normalne. Czasami widzę że Juniora to męczy ale rzadko. Czopków mu nie podaje ani nie stosuje żadnych innych domowych metod poza masażem brzuszka. Jeśli kiedyś przerwa będzie dłuższa niż tydzień to pójdę skonsultować to z lekarzem.

Też mam te pudełka z Canpolu - są super dla osób które nie robią dużych zapasów. Pojemniki z tt lubię jak odciągam czasami resztki po karmieniu. Są wtedy super wygodne i ich rozmiar mi nie przeszkadza. Z 2/3 takich małych pojemniczków często mam porcje na raz.

Bella gdzie planujecie wyjechać?

Kass na pewno wszystko będzie dobrze ale zawsze lepiej sprawdzić!

Łoszcz Ty to jestem supermenka że tak sobie radzisz! :)

Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 11:24

loszcz lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi dzieki za relacje!! Wspolczuje dziewczyny klopotow :(
    A powiedzcie mi czym sie objawia asymetria i jak ja poznac?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Bella gdzie planujecie wyjechać?

sloneczna Australia :-)

Scarlett2014, Rubi, kasss, kasss, Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    czy ty sciagnelas tyle za pierwszym sciagnieciem? Bo ja ledwo 120 ml ściągam na 2-3 razy.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Rubi dzieki za relacje!! Wspolczuje dziewczyny klopotow :(
    A powiedzcie mi czym sie objawia asymetria i jak ja poznac?

Madzik mojej objawiła się tak ze jak głowę układa na lewo to nogi jej idą na prawi i leży jak paragraf dostaliśmy skierowanie na rehabilitację i uwaga nie pisałam wam termin mamy na 13 lipca ale czy to nie będzie za późno ???? mamy wizytę za 2 tyg bo idziemy szczepić na rotawirusy to zapytam czy powinnam szukać czegoś prywatnie

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ