Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja blizna jest czerwona i tak jak u Madzik po jednej stronie nie mam jeszcze pełnego czucia Tak dziwnie jak dotykam. Wyobraźcie sobie,że u mnie w bloku na dole w pasażach otworzyli niedawno aptekę gemini Jestem bardzo zadowolona.
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Madzik z tych rzeczy które ja pamiętam...kilka maluchów ma skierowanie na rehabilitacje z powodu prawdopodobnej asymetrie..dwa dzieciaczki mają zła morfologie...u kasss koniec z kolkami ale malutka przestała dźwigać główkę więc trzeba to sprawdzić..justyska ma zapalenie piersi ale powoli wychodzi na prostą, Loszcz spotkało nieszczęście, miała wypadek samochodowy jej mama miała poważna operacje, ona sama ma nogę w gipsie i trudność w opiece nad Rocco na szczęście mały wyszedł z opresji cało i zdrowo. Kilka dziewczyn ma problemy po porodzie...pamiętam że na pewno Gosiaczek musi coś wykonać zabiegowo niestety...no i na koniec Sarah się obraziła za kilka słów prawdy i już się nie udziela...
A mój Franek ma problem z kupka od kilku dni...
2więcej na tę chwilę nie pamiętamMadzik82, czekaja, madziutek 23 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
hej mamuski,
Rubi podziwiam za pamiec!
u nas wszystko ok, Maly wlasnie gada z karuzela tiny love(ktoras kiedys polecala i kupilam i to byl strzal w 10), muzyczki sie Josh boi ale uwielbia patrzec od srody Maly probuje przewrocic sie na bok, a w nocy "biega" po lozeczku, zawsze w nocy jak sie budzi to albo jest na drugim koncu albo w nozkach!
jesli chodzi o pozycje do spania- to u nas tylko brzuszek, Maly sie denerwuje jak kladziemy na pleckach i nie ma spania! wiec brzuszek od paru ladnych tygodni! jesli chodzi o kladzenie dziecka na boki to nam ortopeda zabronil- powiedzial, ze to zle wplywa na bioderka, i zapytal czy musimy "zmuszac" dziecko do takiej pozycji podkladajac poduszke pod plecki i jak odpowiedzialam, ze tak to mi powiedzial "no wlasnie, dzieci same instynktownie wiedza co dla nich zle" wiec od tej pory nie klade Malego na plecki.
Josh przesypia od 20-do miedzy 3 a 5 w zaleznosci jak sie naje przed pojsciem spac wiec daje pospac a w ciagu dnia najdluzej spi tylko na spacerze, a tak to tylko male drzemki ucina
jestesmy po pierwszych szczepieniach, plus pneumo- zrezygnowalismy z rota.
i to chyba wszystko staram sie Was podczytywac ale nie zawsze mam czas na pisania.
aaaaa i co najwazniejsze postanowilismy z mezem, ze ostatnie poltora roku jestesmy w Polsce
milego weekendu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:16
loszcz lubi tę wiadomość
-
oli wrote:Emartea jestem bardzo zdziwiona tym znieczuleniem u nas bez wypisu nie można wyjsć do domu ...
Ja też jestem zdziwiona. Mój M nawet wysnuł teorię spiskową, że to z premedytacją. Że gdyby teraz okazało się, że przez to kilkakrotnie kłucie w kręgosłup coś mi się jednak stało to teraz nikomu nie udowodniły, że tak było.
-
Rubi super ze strescilas to sie tutaj i od razu ja rowniez skorzystalam zeby dowiedziec sie pod moja dluga nieobecnosc co tam u was sie dzialo dziewczyny.
Loszcz kochana szkoda mi cie, noga w gipsie to na pewno ciezko ci jest opiekowac sie malym mam nadzieje ze z mama wszystko juz dobrze!!!
loszcz lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Wlasnie sciagnelam 180ml mleczka zbieram bo to na jutro takze jest w lodówce. Dziewczyny czy stosyjecie woreczki do przechowywania pokarmu? Sprawdzaja sie?
Ja stosuje te woreczki i dla mnie są praktyczne. Wlasnie mi sie kończą i musze dokupić.
Rubi problem z kupkami ma prawie każdy maluch. Moja wypeoznia sie różnie. Codziennie nawet kilka razy dziennie czasem co drugi dzień a czasem co dwa. Np od wczoraj kupy brak. Jeslido wieczora nie zrobi dam jej pól czopka.loszcz lubi tę wiadomość
-
Anastacia- ja mam takie pojemniki z canpolu 18zl za 4 szt ale sie fajnie zakręcają, można stawiać jeden na drugim i sie nie przewraca, potem można w tym trzymać/przewozić/mrozić jedzonko. Duzo fajniejsze niż pojemniki z tt(małe) lub butelka z tt z nakrętka o tym systemie z dyskami nie wspominając- np w avent czy lovi. Worki chciałam bo niby zajmują mniej miejsca ale pierwsze drogo, po drugie śmiecie, po trzecie jak ściągam w pracy to musze przetransportować do domu i łatwiej mi w pojemniku i termoopakowaniu. W związku z tym mam te z canpolu. jedyna wada ze trzeba przelewać do butelki bo w tt po prostu wkładałam do butelki ten mały pojemnik lub dokrecalam smoczek.
-
Jak was podczytuję co wasze maluchy robią tobja nie wiem. Mój niedługo ma 3 m- ce ale nie przesuwa sie po łóżeczku. Raz udalo jej się obrócić z brzuszka na plecki. Glowke potrafi wysoko podnieść ale jest bardzo leniwa. Zmuszam ja do lezenia na brzuszku choc bardzo tego nie lubi. Wierzga nóżkami i rączkami do zabawek ale nie zmienia pozycji położenia. Mam nadzieje ze to nic złego.
-
Justyśka wlasnie musze zamowic ale czytalam ze kolagen tez dobry na rozstępy i krem ze sluzu slimaka tylko ten kolagen bardzo drogi cos ok 200zl za 100ml
Ematrea u nas tez nie wypuszcza bez wypisu ew mozna podjechac na drugi dzien jak jest duzo isie nie wyrobia ale bez przesady tak dlugo czekac
Jasmin to super ale ciekawe czy ceny tez beda takie niskie jak przez internet
wczoraj byla u mnie kolezanka z coreczka i Julka pierwszy raz jak ktos u mnie jest byla bardzo grzeczna smiala sie gugała az ta coreczka chciala ja zamienic za swojego braciszka hehe Miłego weekendu u nas brzydko wiec ze spaceru nici;([/url]
-
anet525 wrote:Ja stosuje te woreczki i dla mnie są praktyczne. Wlasnie mi sie kończą i musze dokupić.
Rubi problem z kupkami ma prawie każdy maluch. Moja wypeoznia sie różnie. Codziennie nawet kilka razy dziennie czasem co drugi dzień a czasem co dwa. Np od wczoraj kupy brak. Jeslido wieczora nie zrobi dam jej pól czopka.Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi mój Junior też nagle przestawił się na kupę co 2,3 dni. Nie wiem dlaczego bo diety jakoś drastycznie nie zmieniłam. Może piję kawę odrobinę częściej ale nie powinno to mieć wpływu. Nasza pediatra mówi że to normalne i przy kp kupy mogą być i kilka razy dziennie i raz na kilka dni. Po takiej przerwie zdarzy się mega kupa ale i są normalne. Czasami widzę że Juniora to męczy ale rzadko. Czopków mu nie podaje ani nie stosuje żadnych innych domowych metod poza masażem brzuszka. Jeśli kiedyś przerwa będzie dłuższa niż tydzień to pójdę skonsultować to z lekarzem.
Też mam te pudełka z Canpolu - są super dla osób które nie robią dużych zapasów. Pojemniki z tt lubię jak odciągam czasami resztki po karmieniu. Są wtedy super wygodne i ich rozmiar mi nie przeszkadza. Z 2/3 takich małych pojemniczków często mam porcje na raz.
Bella gdzie planujecie wyjechać?
Kass na pewno wszystko będzie dobrze ale zawsze lepiej sprawdzić!
Łoszcz Ty to jestem supermenka że tak sobie radzisz!
Miłej niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 11:24
loszcz lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Wlasnie sciagnelam 180ml mleczka zbieram bo to na jutro takze jest w lodówce. Dziewczyny czy stosyjecie woreczki do przechowywania pokarmu? Sprawdzaja sie?
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Rubi dzieki za relacje!! Wspolczuje dziewczyny klopotow
A powiedzcie mi czym sie objawia asymetria i jak ja poznac?
Madzik mojej objawiła się tak ze jak głowę układa na lewo to nogi jej idą na prawi i leży jak paragraf dostaliśmy skierowanie na rehabilitację i uwaga nie pisałam wam termin mamy na 13 lipca ale czy to nie będzie za późno ???? mamy wizytę za 2 tyg bo idziemy szczepić na rotawirusy to zapytam czy powinnam szukać czegoś prywatnie