X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Stwierdziłam ze moja pierś juz jest miękka i pije herbatkę laktacyjna kupiłam lacostan pytanie do was czy dobra jest?#?? Kupiłam taka jaka była ale jak znajdę femaliter to ja będę piła albo jak przyjdzie paczka z gemini
    Polecam lactosan jest lepsza od bocianka no i femaltiker rewelacyjny

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy chustę można wiązać na siedząco?
    W tej chwili nie mogę wstawać :-( Poruszam się tylko na parterze (łazienka na piętrze wiec hard core) na krzeselku biurowym bez oparcia.Tylko ze boje się brać małego bo jak mi fika to jest trudno go utrzymać jedną ręką i zachować równowagę a czasem muszę coś zrobić kiedy nie spi drugą ręką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:21

201503231678.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze nie za bardzo- ale moze kółkowa da radę

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytałam na tej grupie na fb i dam znać ;) albo najlepiej dołącz jak masz ochotę - chusty Polska nosimy ...

km5svcqgfaw599l1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz mysle ze mozesz sprobowac. moze byc trudniej dociagnac bo mi najlepiej dociaga sie chuste jak sobie podskauje i wtedy mocno sie zaciska ale jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz:)

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja rozważam kupno chusty mąż mówi żebym kupiła bo jak to on powiedział "bbędziemy hankę baranke nosić jak plecak"
    A tak serio jaka jest lepsza 4.2 czy dłuższa i tkanka to dobry wybór z tej strony CK kasss podała? ??? . Wiem ze ten temat był ale nie przywiazywalam do tego uwagi ale chyba się zaraziłam od was

• oli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz dziewczyny piszą że da radę nawet taką tkaną chustę-ponoć wygodniej kangurka ale to też trudniejsze wiązanie, ale kieszonkę też się da. Z kółkową w ogóle łatwiej.

Little frog ok- długość zależy od Twoich rozmiarów. I ew męża jak też chce nosić.

loszcz lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem ja szczupła jestem a mąż sama niewiem mówi ze jak trzeba będzie to może ja nosić ale wątpię w to więc chyba 4.2 wystarczy

• Emartea Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Krokodylica dzięki za pomoc. Jak na razie kryzys mleczny zażegnany na ok. miesiąc. M był dziś w Wałbrzychu i przy okazji odwiedził 2 Rossmanny. Udało mu się kupić trzy puszki. Może jeszcze zamówię z tej strony Hippa. No i dzisiaj byłam też w lidl i widziałam, właśnie te pudełka więc w razie czego już wiem gdzie szukać.

loszcz, Krokodylica, bella82 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych puszek juz na bank nie bedzie, tylko pudelka. Ale mimo wszystko raz na pol eoku Hipp ma takie przestoje ze wszedzie puste polki. Warto miec zawsze jedno opakowaniecw zapasie albo zamawiam w hipp do domku. Mleko jestcextra wiec warte zachodu. I jak dla mnie jako jedyne nie smierdzi stara scierka hehe ;)
    Moj syn wszystkie inne odrzucil

loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Fabis dzis pieknie podmosil sie na piastkach w lezeniu na brzuszku i przez chwile bujal sie na boki jeszcze troche i sam przewroci się z boku na brzuszek i odwrotnie...silny jest

loszcz, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moj Fabis juz 3 dzien nie robi kupki...a wczesniej robil 1-2 dziennie.co oprócz czopkow pomaga zeby zrobil kupke?

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka ja chrzczę w sobotę za tydzień i już się boję :)
    powodzenia jutro :)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki krokodylica ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia jezeli go to nie meczy to ja bym nic nie dawala. Moja tez ma czasem!2 dni bez kupy. To normalne u dzieci karmionych piersia.
    Moja kolezanka dawala za duzo czopkow i zaszkodzila corce i to powaznie! Mala ma 2 lata i nie potrafi sama sie wyproznic, ma robione lewatywy co kilka dni

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Anastacia jezeli go to nie meczy to ja bym nic nie dawala. Moja tez ma czasem!2 dni bez kupy. To normalne u dzieci karmionych piersia.
    Moja kolezanka dawala za duzo czopkow i zaszkodzila corce i to powaznie! Mala ma 2 lata i nie potrafi sama sie wyproznic, ma robione lewatywy co kilka dni

Jestem tego samego zdania , ja czekam a jak nie ma już tak długo to podaje wody przegotowanej do picia.

Scarlett2014, gosiaczek31, Madzik82, Krokodylica lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup to mona jak wróciliśmy ze szpitala nie robiła 3 dni i dowiedziałam się co i jak z kupami a więc dziecko kp może nie robić kup 8 dni jest to możliwe bo pokarm matki dobrze się przyswaja

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarka i polozna mowila ze przy kp dziecko moze nawet do 10 dni nie robic kupy i sie tym nie przejmowac. Moja robila dlugi czas co 5-7 dni. troche sie dziwie ze tak szybko podajecie czopki. Wg mnie dziecko tez moze miec pozniej problem z normalnym wyproznieniem. Jelita sie rozleniwiaja. I w pozniejszym wieku problemy z drazliwym leniwym jelitem itp. Sprobujcie naturalnych sposobow na kupe. Masaz brzuszka delikatny okreznymi ruchami, ogrzewanie termoforem.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieku mamusie za rady. Cierpliwie bede czekala na kupke

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić! Mój syn po raz pierwszy przespał noc z tylko jedną przerwą na karmienie!!! A dzięki temu ja miałam dziś tyle sił że prawie wyrównałam dystans który pływałam przed ciążą! A pod wpływem endorfin wstępnie zarezerwowałam dla Juniora miejsce na zajęciach w wodzie dla niemowlaków od połowy czerwca! :) musi mieć skończone 3 miesiące i sztywno trzymać głowę!! :)

gosiaczek31, loszcz, Emrica, Emartea lubią tę wiadomość

‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ