X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupujecie mamie na dzien matki???
    Mam niezły orzech do zgryzienia bo muszę cos wymyślić a moj P to kupi :-\
    Chyba ze zorganizuje jakas opiekę dla Rocco i pokustykam o kulach... hmmm...ale sama isc nie moge bo mam rece kulami zajete wiec nic nie podniose.kiedy bylam w szpitalu chciałam sobie cos kupić do picia i musialam napój w zebach do kasy nieść :-(

To co kobiety jakieś pomysly??? Chciałam kupic perfumy ale ciężko w gusta trafić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 08:45

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na USG bioder. Trzymajcie kciuki.

kasss, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy :) będzie dobrze !

my mamy kontrolę za 2 tygodnie - mała nie ma dysplazji ale była na granicy normy.

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki wkoncu w naszych forumowych kciukach siła za nas będziecie 18 czerwca trzymać żebysmy nie musieli się znów pieluchowac

Dzisiaj była położna u nas ostatni raz stwierdziła że mała ma za słabe mięśnie bo słabo głowę podnosi ja powoli coraz bardziej załamana jestem co jeszcze wyjdzie dysplazja najpierw później wiotkosc krtani później asymetria i teraz słabe mięśnie i jeszcze u mnie mąka ilość mleka i zapalenie piersi normalnie aż płakać mi się chce. Będę dzwonić do tej rehabilitantki co jestem zarejestrowana do niej na 13 lipca i pierwsza wizytę prywatnie pójdziemy niby później będzie nas wciskala Na wizyty na NFZ. Tak mi ta położna powiedziała ze lepiej pierwsza wizytę zapłacić a później na NFZ jest się łatwiej szybciej dostać

Anuowalam narazie zamówienie chusty bo jak mała ma ta asyemetrie to nie można w chuście nosić jak wyjdziemy z asymetri to wtedy zamówię chustę A taka już nakręcona na chustę byłam

A moje dziecko walory mi dzisiaj popalić w nocy obudziła się o 2 w nocy i nie w głowie było jej spanie zasnęła dopiero po 5 później znów o 6 się obudziła o 7 zasnęła i o 8 się obudziła na dobre a teraz śpi i ja chyba też idę odespać ta noc bo masakra taka zjechana jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 10:57

• Emartea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy super wieści. Bio derka już są pięknie ukształtowane i wszystko inne w porządku. Emilka rozwija się prawidłowo.

A co tu takie pustki???

gosiaczek31, loszcz, Ewelaa, Krokodylica, bella82 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ty to lepiej zostań w domu nie ma co ryzykowć;) Emartea to super wieści Justyska a po czym to stwierdziła?
    Moja Julka jest ostatnio bardzo grzeczna kochany skarb wczoraj o 3 sie wiercila zrobilam mleko wracam a ona spi czekalam az sie obudzi az zasnęłam obudziłąm sie o 5 a ona dalej spi zrobiłam kolejne i musialam ja budzic zjadla i pospala do 9 wiec super noc za nami ;)
    z małej jest taka aparatka ta owieczke co na fb wrzucilam zdjecie lapie za noge i tak ja szarpie az spadnie smiesznie to wyglada;)

gosiaczek31, Emartea, loszcz, anet525, gabi30 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, trzymaj sie i uwazaj na siebie. Co do prezentu ciezko cos doradzic nie wiemy co twoja mama lubi czym sie interesuje. Perfumy zawsze sie przydadza. Ale gorzej jak nie spodoba zapach. Moze jakas ksiazka. Moja mama lubi kwiatki wiec zawsze jak mam problem biore ja do sklepu ogrodniczego i wybiera sobie sadzonki jakis krzaczkow kwiatkow itp:-)

Emartea super ze bioderka zdrowe.

Moja mala zasnela wczoraj o 21 obudzila sie bez placzu o 4 i zamiast dac znak "mamo jesc" to gapila sie na rybki w karuzeli.

W piatek moja mama zrobila nam niespodzianke i przyjechala na weekend. Wlasnie ja odwozilam na autobus powrotny. Troche mnie odciazyla przy starszaku. Brala na dlugie spacery, spala z nia.
    Pierwszy raz od 2 miesiecy wczoraj przespalam sie w dzien godzine az dziwnie sie z tym czulam:-) a dzis juz moja codzinnosc sam na sam z dwiema dziewczynami:-) zaraz biore sie za obiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:27

Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Loszcz ty to lepiej zostań w domu nie ma co ryzykowć;) Emartea to super wieści Justyska a po czym to stwierdziła?
    Moja Julka jest ostatnio bardzo grzeczna kochany skarb wczoraj o 3 sie wiercila zrobilam mleko wracam a ona spi czekalam az sie obudzi az zasnęłam obudziłąm sie o 5 a ona dalej spi zrobiłam kolejne i musialam ja budzic zjadla i pospala do 9 wiec super noc za nami ;)
    z małej jest taka aparatka ta owieczke co na fb wrzucilam zdjecie lapie za noge i tak ja szarpie az spadnie smiesznie to wyglada;)
    No mój tez ostatnio jakis mega grzeczny...my codziennie rano miedzy 8 a 9 wychodzimy na 2godzinny spacer przy okazji zakupy robie.mlody uwielbia spac na dworze z rana za to popoludniu w domu tak sobie upodobal.jak popoludniu z nim wyjde to placze w wózku cala droge a w domu śpi super lub lezy i gada do mamy z wielkim usmiechem

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Loszcz, trzymaj sie i uwazaj na siebie. Co do prezentu ciezko cos doradzic nie wiemy co twoja mama lubi czym sie interesuje. Perfumy zawsze sie przydadza. Ale gorzej jak nie spodoba zapach. Moze jakas ksiazka. Moja mama lubi kwiatki wiec zawsze jak mam problem biore ja do sklepu ogrodniczego i wybiera sobie sadzonki jakis krzaczkow kwiatkow itp:-)

Emartea super ze bioderka zdrowe.

Moja mala zasnela wczoraj o 21 obudzila sie bez placzu o 4 i zamiast dac znak "mamo jesc" to gapila sie na rybki w karuzeli.

W piatek moja mama zrobila nam niespodzianke i przyjechala na weekend. Wlasnie ja odwozilam na autobus powrotny. Troche mnie odciazyla przy starszaku. Brala na dlugie spacery, spala z nia.
    Pierwszy raz od 2 miesiecy wczoraj przespalam sie w dzien godzine az dziwnie sie z tym czulam:-) a dzis juz moja codzinnosc sam na sam z dwiema dziewczynami:-) zaraz biore sie za obiad.
    Ja mloda mam w przedszkolu niech sie uczy a przy okazji bawi po szkola zbliza sie wielkimi krokami.w domku jest ze mna i Fabisiem całą sobote i niedziele.zreszta ostatnio byla chora i 3 tyg w domu byla to wiecej roboty mialam bo ona marudns i do tego maly Fabis...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziła po tym ze mała nie podnosi główki znaczy podnosi ale za mało i zamiast podpierac się nogami macha nimi i rękami zamiast się podepszec czasem podnosi ręce zresztą ja niewiem jak to podnoszenie główki ma wyglądać

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Stwierdziła po tym ze mała nie podnosi główki znaczy podnosi ale za mało i zamiast podpierac się nogami macha nimi i rękami zamiast się podepszec czasem podnosi ręce zresztą ja niewiem jak to podnoszenie główki ma wyglądać
    Moja tez kopie nogami bo jest zla ze na brzuchu ja klade a raczki czasami rozklada na boki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy twoja pierwszy raz porządnie podniosła głowę ???? Moja na brzuchu wytrzymuje spokojnie 3 minuty później jest płacz i wierzganie rękami i nogami

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ale twoja jest jeszcze mala. Ma czas na dzwiganie glowki. Nie daj sie zwariowac. Jesli kolo 3 mies nie bedzie trzymala glowki i nie bedzie podnosila to bedzie mozna sie martwic. Narazie ma czas zeby sie nauczyc. Kladz ja czesto na brzuszku to bedzie cwiczyla po trochu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ja spokojna byłam do czasu przyjścia tej kobiety dobrze ze to ostatni raz ty mi mówi ze mała ma asymetrie tu ze słabe mięśnie masakra a ja martwię się tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja mloda mam w przedszkolu niech sie uczy a przy okazji bawi po szkola zbliza sie wielkimi krokami.w domku jest ze mna i Fabisiem całą sobote i niedziele.zreszta ostatnio byla chora i 3 tyg w domu byla to wiecej roboty mialam bo ona marudns i do tego maly Fabis...
    Moja do przedszkola idzie od wrzesnia:-) wiec do tego czasu mam dwojeczke w domu. Ale moj starszak to urwis straszny,rozrabia szaleje pyskuje itp wiec czasem ciezko z nia bywa. Cale szzescie mala jest grzeczna i w miare spokojna wiec jakos wszystko ogarniam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    No wiem ja spokojna byłam do czasu przyjścia tej kobiety dobrze ze to ostatni raz ty mi mówi ze mała ma asymetrie tu ze słabe mięśnie masakra a ja martwię się tylko
    Moja starsza corka tez nie lubila na brzuszku lezec wcale. Darla sie. Glowke wysoko z podporem na lokciach podnosila dopiero jak miala 3 mies. I zaden pediatra nie mowil ze to za pozno czy zle. Rozwijala sie naprawde dobrze i zgodnie z kalendarzem. Siadala chodzila. A teraz szaleje jak malpka:-) wiec mysle ze nie ma sie co sugerowac tym co robia inne dzieci w tym samym wieku. Chyba kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i dopiero okolo roku ten rozwoj sie wyrownuje. Wg mnie nie przejmuj sie tym narazie. owszem idz na reh tak jak masz zlecone. I tam ocenia jakie ma napiecie miesniowe. Polozna raczej slabo sie na tym zna....

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ty chyba się znasz o ile dobrze pamiętam bo asymetrie nam stwierdzili bo mała jak daje główkę w lewo to nogi układa w prawo i leży tak jak paragraf a jak się denerwuje to podpiera się nogami i robi jakby mostki czy taka asymetria jest groźna łatwa do wyleczenia???

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka moja miala miesiac podnosila tak
    k30qhd.jpg i w sumie wyzej juz nie podnosila teraz przestala dzis na chwile podniosla dwonilam ja do neurologa zarejestrowac i na skierowaniu mam pilne a ona mi mowi ze na pazdziernik no szok za co my te skladki placimy jak wszystko trzeba prywatnie robic!

Emily83 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja sie znam a moja Iza tez ma asymetrie. Naprawde sie nie przejmuj. Asymetria bardzo czesto sama sie cofa u tak malych dzieci a jesli nie to bardzo latwo sie ja koryguje. Zwykle wystarcza kilka wizyt u fizjoterapeuty i cwiczenia w domu kilka razy dziennie np przy zmianiach pieluchy. Pokaza ci co robic jak pojdziesz na rehabilitacje. Ale im wczesniej sie zacznie tym lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ze sie podpiera nozkami i jakby odpycha to normalne.

Kass my mamy termin do neurologa na koniec sierpnia tez idziemy prywatnie.

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ