X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila masz polówkowe w naszą drugą rocznice ślubu;)
    Jasmin pozazdrościć pogody u mnie paskudnie
    Ja myslałam że będe miała w 20 tc a gin mówił o 22 nie wiem czemu tak pózno skoro można od 18-22
    mamuski nie wiem co bedzie z nami pod koniec ciąży jak teraz nas wszystko boli u mnie poranne mdłosci przesuneły się na wieczorne i przed snem czesto wymiotuje a w 1 trymestrze tak nie było doszła jeszcze zgaga i zanim zasnę tak marudze że mąż juz pewnie ma mnie dość;)

kaczamila lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mnie też boli kość w posladku i chodzę jak połamana moje mdłości tez są juz wieczorne i mecze się wtedy masakra .

A dzisiaj byłam w sklepie wybierać drzwi do naszego mieszkanka heh i w rezultacie dostałam 5 katalogów i nic nie wybrałam i nie wiem czy wybiorę bo mój mąż stwierdził że decyzja należy do mnie:(

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie jak ja niedawno chwaliłam się że udało mi się bez wymiotow przetrwać? Dziś myślałam że będę musiała to odszczekać. Jak brałam rano magnez po śniadaniu to zrobiło mi się tak niedobrze jak jeszcze nigdy. Momentalnie sie wyprostowalam a udało mi się nie zwymiotowac chyba tylko ze strachu że nie wiedzialabym czy musze zażyć jeszcze jeden Duphaston :/

A poza tym to od wczoraj boli mnie głowa i nawet przespana noc mi nie pomogła. Sprobuje zaraz wypić kawę jak i to nic nie da wezmę Paracetamol bo mam już dość. Ale za to rozpogadza się więc chyba nasz grill dojdzie do skutku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss współczuję tych dolegliwości... ja nie mam żadnych od początku. Czuję się tak jak przed ciążą, jedynie senna byłam chyba do 8 tyg a tak poza tym to nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mnie mąż skutecznie pospieszyl z wyborem drzwi i w konsekwencji podjęłam decyzję w ciągu godziny :) koniec końców doszłam do wniosku że wszystkie sa do siebie podobne :)

A mam nową ukochaną potrawę ciążową - chałke którą jem z joguterm albo herbatą :) nie mogę się od niej oderwać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w sumie nie było by mi trudno wybrać gdyby ceny mnie nie przytłaczaly tak heh jednak ceny to są masakra

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale upał na mazurach :) jutro wracam na śląsk, dzis byliśmy z mężem tutaj w sklepie dziecięcym i po prostu nie wiedzieliśmy co chcemy,wózek to póki co znak zapytania co jak itp, nawet w wyborze łóżeczka czy biale drewniane,czy jednak turystyczne bo tez super funkcjonalne czy z calym kompletem(materac + pościel) masakra :( za to w pepco są tak piękne rzeczy i tak tanie ze myslalam ze sklep wykupie!!! ale póki nie znam plci to nie mogę...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe prawdopodobnie będę miała w 22 tc a dokładnie 21t3d bo mam wizyty co 3tyg więc tak wypada :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ale upał na mazurach :) jutro wracam na śląsk, dzis byliśmy z mężem tutaj w sklepie dziecięcym i po prostu nie wiedzieliśmy co chcemy,wózek to póki co znak zapytania co jak itp, nawet w wyborze łóżeczka czy biale drewniane,czy jednak turystyczne bo tez super funkcjonalne czy z calym kompletem(materac + pościel) masakra :( za to w pepco są tak piękne rzeczy i tak tanie ze myslalam ze sklep wykupie!!! ale póki nie znam plci to nie mogę...

podobno ciuszki z Pepco po pr/niu sie bardzo naciagaja...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie to szajstwo? mi najbardziej się podobaly kocyki,maty,ręcznik z kapturkiem i kombinezon na zime,wiec to chyba się nie zniszczy...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja połówkowe prawdopodobnie będę miała w 22 tc a dokładnie 21t3d bo mam wizyty co 3tyg więc tak wypada :)
    kurde wy juz wiecie kiedy polowlowe...a ja wizytę mam 2 października to będzie 18 tydzień i pewnie dopiero wtedy dostanę skierowanie :/ gin zapomniala mi chyba dać ostatnio bo na prenatalnr mialam miesiac wcześniej skierowanie i juz moglam się zapisać

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam ale czytam caly czas :-) ja dzisiaj od 6 nie śpię bo glowe to chce mi rozerwać, juz nie wiem co mam robić. Nic nie pomaga, do tego rano zgaga ze myslalam że się spalę na żywca. Na szczęście zgaga przeszla a Glowa dalej nic. Juz zazylam apap, wypilam kawe, zimne oklady ani masaż nie pomaga. Aż mi chyba od tego nie dobrze

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah ja mam 6 pazdziernika i gin mowił ze wtedy ustalimy date ale ze bedzie to w 22tc to spokojnie zdążysz się zapisać to widze ze wiekszosc z nas tak ma. tak sie nie mogłam doczekac a teraz czas tak szybko leci po polówkowym to juz w ogóle pewnie zajmiemy sie wyprawka i nim sie obejrzymy bedzie marzec

Sarah88, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja to wszystko bede miala ostatnia. wszystkie mialyscie juz genetyczne mnie czekaja dopiero pojutrze a polowkowe to dopiero chyba w grudniu bede miala.

wiecie co ale sie wkurzylam wczoraj bo moj gin zlecil mi zrobic 4 rodzaje badan morfologie mocz glukoze i VDRL. poszlam robic w tamten piatek i w pon powinny byc wyniki wiec poszlam i co wyniki tylko trzech badan byly. tego VDRL nie bylo wiec kazala mi przyjsc na nastepny dzien i co znow nie bylo ja juz wsciekla ale nic mowia mi zebym przyszla w piatek to oki niech im bedzie poszlam wczoraj i co??? i nic zaginel dzwonili do laboratorium niby wyslane ale badan nie ma az sie ta pielegniarka wkurzyla co ich szukala bo mowi ile mozna czekac. na pon powinnam je miec na 16 jak do lekarza bede szla i niewiem mam przyjsc po nie w pon do poludnia jeszcze ale jak nie bedzie to sie chyba wsciekne bo place za te badania bo robie je prywatnie i doprosic sie wynikow nie mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:21

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    takie to szajstwo? mi najbardziej się podobaly kocyki,maty,ręcznik z kapturkiem i kombinezon na zime,wiec to chyba się nie zniszczy...

no to moze z tego grubszego materialu przetrwaja...;) mi bardziej chodzilo o spioszki i tego typu rzeczy bawelniane... ;) tak juz od paru osob slyszala) "dobre rady" ;) aczkolwiek sama tam nic nie kupowalam ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina zgaga bóle pleców i głowy teraz królują ;(
    Justyśka nie martw się nie ma aż tak dużej różnicy a z badaniami tak bywa niestety ja robiłam przed ciążą a jak odbierałam to już w ciąży byłam i jeden też gdzies zginął położna zadzwoniła i powiedziała że coś nie tak z moim wynikiem tak mnie wystraszyła a okazało się że gdzies się zapodział rozumiem cie doskonale zapytaj przed wizyta może bedzie

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam ale czytam caly czas :-) ja dzisiaj od 6 nie śpię bo glowe to chce mi rozerwać, juz nie wiem co mam robić. Nic nie pomaga, do tego rano zgaga ze myslalam że się spalę na żywca. Na szczęście zgaga przeszla a Glowa dalej nic. Juz zazylam apap, wypilam kawe, zimne oklady ani masaż nie pomaga. Aż mi chyba od tego nie dobrze

Mmarina a moze sprobuj plastry chlodzace Apap ICE . nie kazdemu pomagaja z tego co wiem ale u mnie sprawdzaja sie swietnie. i sa calkowicie bezpieczne w ciazy bo dzialaja miejscowo... i nie sa drogie ;) 3mam kciuki zeby przeszlo ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz obiadek skonczyłam i czekam na mężula aż z pracy wróci i tak mi się zachciało rurki z kremem takiej domowej i tak się zastanawiam czy robić bo podobno w ciąży nic nie wychodzi a mam taki fajny przepis
    piekłyście już coś ??raz robiłam ciasto do tesciowej jak miałam @ i katastrofa była...

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss zapytam a pozatym jakby nie bylo to chyba lekarz mnie nie zabije jak dostarcze mu go na nastepnej wizycie ale sam fakt jak place to powinni sie starac zrobic tak jak powinno byc. jeszcze jakby to bylo na nfz to bym sie nie czepiala bo na nfz zawsze sobie olewaja ale prywatnie to powinni sie przylozyc

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyka ale za to moze pierwsza urodzisz zdrowego bobasa i to my Ci bedziemy zazdroscic ;))

Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ