Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:justyka ale za to moze pierwsza urodzisz zdrowego bobasa i to my Ci bedziemy zazdroscic
)
chyba jednak nie chcialabym pierwsza rodzic heh bo by to wczesniak byl chyba ze wasze by byly przenoszone heh to jeszcze sie zgodzeDorka1979 lubi tę wiadomość
-
to prawda ze w ciąży nic nie wychodzi i nie smakuje tak jak zawsze, mój m kocha mój rosol i mówi ze robię najlepszy ze wszystkich a odkad jestem w ciąży albo czegoś za malo albo za dużo, tak samo z niektórymi innymi daniami, ogórki od babci zawsze pycha byly a teraz nie smakują mi i uważam ze za malo dala czosnku np albo dziwny smak mają ale mój m spróbowal i mowil ze bardzo dobre...
-
Kaczamila ja yez mam polowkowe 20 pazdziernika. W mojej poradni genetycznej rejestruja pomiedzy 20 a 22 tygodniem.
Co do wczorajszej wyprawy do sklepu dzieciecego, robilam dwa podejscia, ktore ostatecznid zakonczyly sie omdleniem (na szczescie maz stal blisko). Ale z tego co pan zdazyl nam zaprezentowac na dzien dzisiejszy faworytem jest jedo fyn 4ds. Ale oczywisc wszystko moze ulec zmianieie.
Lozeczko prawdopodobnie kupimy tradycyjne biale ( z mozliwoscia usuniecia jednego boku), a turystyczne powedruje do moich rodzicow w Bory Tucholskie bo pownie wiekszosc wiosny i lata tam spedze z Bąblem. -
hej,
U nas piękna pogoda i w końcu skończone malowanie
Teraz czekamy na meble
Firanki uprane, okna umyte
Ja na połówkowe dostanę skierowanie od mojej gin,ale w 1 ciąży miałam w 22tygodniu,więc myślę że na koniec października będę miała.
Ja w 1szej ciąży ruchy późno poczułam bo około 21tc, a teraz już z tydzień czuję coraz bardziej, ale nie regularnie.
Ja kupuję czasem w Pepco i np dresy niektóre się siepią, ale np koszulki są ok.To zależy od materiału. Ja lubię kupować na bazarkach, spodnie np dresowe są z tureckiego materiału super wyglądają po praniu albo w Lidlu.
Acha, w Biedronce będzie od 15.09 komplet pościeli niemowlęcej w cenie 39.99 zł,dla mam które nie mają
Ja nadal mam mdłości rano najgorsze i czasem wymioty, ale to chyba już koniec niedługoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 15:21
-
Anastacia ja też oglądałam na allegro i wypatrzyłam taki zestaw już ze wszystkim tylko jeszcze zobaczymy czy białe czy jakieś inne wydaje mi sie ze nie jest drogo jak na cały zestaw http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-posciel-amy-17cz-i4552983977.html MamaAdasia na bazarku są fajne ciuszki a itak maluchy szybko rosną to nie wszystkie muszą być firmowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 16:04
[/url]
-
Mmarina wrote:Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam ale czytam caly czas
ja dzisiaj od 6 nie śpię bo glowe to chce mi rozerwać, juz nie wiem co mam robić. Nic nie pomaga, do tego rano zgaga ze myslalam że się spalę na żywca. Na szczęście zgaga przeszla a Glowa dalej nic. Juz zazylam apap, wypilam kawe, zimne oklady ani masaż nie pomaga. Aż mi chyba od tego nie dobrze
Mmarina miałam ostatnio podobny problem apap nie pomagał a mi łży same leciały z bólu i bezradnośći i wyczytałam babciny sposób żeby robic okłady z octu jabłkowego koszt 6 zł ale pomogło może nie dokońca przestała boleć ale usnełam bez tabletki bez problemu -
co do zakupów dzidziusiowych to ja wszystko kupowałam przez internet łóżeczko razem z materacem i kompletem pościeli ochraniaczami na łóżeczko nawet baldachim był w zestawie
wózek też na allegro bo w sklepach ceny kosmiczne a na allegro o połowe taniej a wcale nie gorsze moim zdaniemkasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
MartaM wrote:Lozeczko prawdopodobnie kupimy tradycyjne biale ( z mozliwoscia usuniecia jednego boku), a turystyczne powedruje do moich rodzicow w Bory Tucholskie bo pownie wiekszosc wiosny i lata tam spedze z Bąblem.
Mara to nie lepiej kupić jedno turystyczne? jak jedziecie to zabieracie ze sobą my mamy drewniane ale szwagierka też miała drewniane (oni akurat dostali) a później dokupili turystyczne jak jechali na wczasy z małym a później jak do teściów na weekend przyjeżdżali to było jak znalazł -
Anastacia33 wrote:Kass łóżeczko super, rewelacyjny zestaw
Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Kaczamila gratuluje tak udanej wizyty
Dziewczyny w którym tygodniu umawiacie się na usg polowkowe? Wiem że można między 18 a 22 ale zastanawiam się czy lekarze sugerowali Wam jakiś konkretniejszy termin?
My dziś chcieliśmy zrobić grilla dla znajomych ale pogoda się psujeNiunia86, MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Justyska mnie mąż skutecznie pospieszyl z wyborem drzwi i w konsekwencji podjęłam decyzję w ciągu godziny
koniec końców doszłam do wniosku że wszystkie sa do siebie podobne
A mam nową ukochaną potrawę ciążową - chałke którą jem z joguterm albo herbatąnie mogę się od niej oderwać
-
Kasss widzę, że to łóżeczko to Radek II oglądałam je wczoraj w sklepie na żywo. Jest stabilne i bardzo fajnie wygląda. Co prawda po bokach ma śruby na wierzchu, ale jakoś szczególnie to nie przeszkadza.
Sylwia 85 urządzamy Maluchowi pokoik i wymarzyłam sobie białe mebelki, a te turystyczne łożeczka są fajne, ale takie kolorowiastePoza tym nie wyobrażam sobie wożenia kilka razy w miesiącu łożeczka 60 km w jedna i drugą stronę. Tym bardziej, że do zabrania i tak będzie sporo. Chociażby sam wózek.
U mnie apap ice się w ogóle nie sprawdził. Posmarowanie głowy amolem lepiej działa. Słyszałam też o zbawiennym działaniu olejku eukaliptusowego, ale sama nie próbowałam. -
nick nieaktualnyMartaM wrote:Kasss widzę, że to łóżeczko to Radek II oglądałam je wczoraj w sklepie na żywo. Jest stabilne i bardzo fajnie wygląda. Co prawda po bokach ma śruby na wierzchu, ale jakoś szczególnie to nie przeszkadza.
Sylwia 85 urządzamy Maluchowi pokoik i wymarzyłam sobie białe mebelki, a te turystyczne łożeczka są fajne, ale takie kolorowiastePoza tym nie wyobrażam sobie wożenia kilka razy w miesiącu łożeczka 60 km w jedna i drugą stronę. Tym bardziej, że do zabrania i tak będzie sporo. Chociażby sam wózek.
U mnie apap ice się w ogóle nie sprawdził. Posmarowanie głowy amolem lepiej działa. Słyszałam też o zbawiennym działaniu olejku eukaliptusowego, ale sama nie próbowałam.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:też mi się tak wydaję że cena nie jest zła tylko nie wiem czy białe będzie pasować zobaczymy po remoncie lóżeczka nie są drogie w porównaniu do wózków na szczęście mamy jeszcze sporo czasu ale będzie tu wesolo jak zaczniemy wstawiać zdjęcia wózków łózeczek pokoików już nie mogę się doczekać
-
Dorka1979 wrote:dobrze się zastanowilaś jeśli chodzi o kolor? Białe mebelki i rączki dziecka z czekolady?
A czekolada i kolorowe mebelki to lepszy pomysl? Chyba ze wybiore meble pod kolor czekoladyBeda tak samo brudne, al to ze trudniej bedzie to zobaczyc to chyba tylko gorzej.
Ale ja juz tak mam, u mnie w mieszkaniu wszystkie meble biale. Jedynie sofa w salonie i stol w jadalni sa w innym kolorze. Za to dodatki, wszelkie posciele, kocyki, zabawki beda kolorowe. Jeszcze zastanawiam sie nad kolorowymi kropkami na scianie, ale mam czas zeby to przemyslecWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 18:40