Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka dziewczęta
co do ubranek to są rozmiary 56,62,68, 74 (nie ma np rozmiaru 58)
do szpitala potrzebne są ze 4 koszulki kopertowe i ja radze 56 góra 62 moja miała 56 a w taka koszulka i tak na niej wisiała i do szpitala to w sumie tyle potrzeba z ubranek + na wyjście bo i tak w rożku zawinięta więc do domu tez nie ma co kupować za dużo 56 raczej takie bieliźniane (bod pajace półśpiochy) to tak a na wyjście np do rodzinki to już 62
któraś dziewczyna poruszyła temat wanienki sorki nie pamiętam która ale ja miałam taką za 20 zł i odradzam nie dlatego że jest zła ale dlatego ze na czymś to trzeba postawić albo w wannie a kręgosłup mało nie strzeli przy kąpaniu dlatego doradzam albo do takiej dokupić stojak (uwaga bo nie do każdej podobno sie da dokupić) albo od razu kupic ze stojakiem np coś takiego
http://allegro.pl/tega-zestaw-kolorowa-wanna-wanienka-102-cm-stojak-i4591792145.html
rewelacja po prostu ja po cesarce to sie później nie mogłam wyprostować a przy tej elegancja francja -
Jak pytałam lekarza to powiedział,że mimo,że to pierwsza ciąża to ruchy mogę czuć wcześniej niż 16-18 tc bo jestem niska.Fakt faktem też mam troszkę tłuszczyku ale może coś w tym jest? Nie wiem. Postaram się poobserwować i dam znać czy to jelito mi puka czy dzidzia hehe:)
-
a ja dzisiaj pomidorówe robiłam taką kwaśna mi sie chciało widziałam ze mężulkowi nie bardzo podeszła ale mi sie właśnie takiej kwaśnej chciało
wogule to mam przeczucie że będzie chłopak...
a teraz dorwałam słonecznik i już mnie palce bolą od łuskania taki dobry -
hej, ja dziś słaby dzień.. męczy mnie ogólne osłabienie..
gabi, to ja pisałam o tym bezpieczeństwie w ciąży..jak u Ciebie?
gosiaczek - współczuję stresów, które przeszliście..nie zazdroszczę kochana
justwol - gratulacje!
miłego wieczoru
-
W pierwszej ciazy poczulam ruchy w 16tc, dosyc wczesnie ale jestem z niedowaga. Teraz czuje od tygodnia.
Najlepiej czuc wieczorem jak sie polozy reke na brzuchu a wczesniej zje sie cos slodkiego. Fasolki sie aktywuja po cukrzeNiunia86, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyz wanienkami sie zgadzam - na stojaku są super ale radze tez dopasowac odrazu bo sa różne wielkości stojaków i wanienek:) Ja kupowałam oddzielnie stojak i wanne i okazało sie ze stojak za duzy i musiałam wymienić wanienke na wiekszą. A ze swojej strony dodam ze bardzo praktyczne są te z odpływem na dole. Nie trzeba dzwigac wanienki z wodą tylko cyk otwiera sie koreczek i samo spływa do wiaderka czy gdzie chcecie:) byle nie na podłogę
U nas stała wanienka w pokoiku córki bo miałam wtedy wszystko pod ręką przewijak ciuszki, pieluszki itd nie musiałam nosić małej przez pół mieszkania z łazienki do pokoju i w pokoju ją kąpałam wiec zlewałam do wiaderka i dopiero wynosiłam do łazienki. Było mi łatwiej tym bardziej ze to na mnie spadł obowiazek kąpania, przewijania, ubierania właściwie wszystkiego przy dziecku. Mąż jest kierowcą wiec w domu jest gościem. Musiałam sobie sama ułatwiać funkcjonowanie w nowej sytuacji:)
Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:Dziewczyny ja wiem,że to raczej nie możliwe ale jest jakaś szansa,żebym na tym etapie ciąży poczuła Dzidzie? Kilka minut temu poczułam 3-4 takie "puknięcia" poniżej pępka ale takie strasznie delikatne,że aż wyłączyłam tv,położyłam się na plecach i czekałam... Cisza. Z powrotem położyłam się a boku i znowu.
Belly pokazuje,że dopiero za tydz mogę już poczuć cokolwiek więc to chyba tylko moje zwidy
Niunia86 ja też czułam pierwsze delikatne ruchy z tydzień temu wydaje mi sie że to możliwe;-) i teraz tez wieczorami czuje jak sie kładę na lewym boku i jak zjem słodkiewięc pewnie też czułaś już smeranie maluszka
Niunia86, SunSun lubią tę wiadomość
-
Jejku kasha ale czy to dotyczy Ciebie?? Jesli bys byla z Poznania to mysle ze bym mogla Ci pomoc. Ale mam nadzieje ze to nie chodzi o Ciebie.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Niunia86 wrote:W takim razie uznaję,że dzisiejsze pukanie było pierwszym ruchem mojej Dzidzi:)
Jupppiii!!!!
w takim razie niunia moze rozpoczelas lawine kopniaczkow na forum ?bo mi tez cos tak smyrnelo w brzuchu...
)
Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
No tak-teraz nie możemy się doczekać pierwszego i kolejnego kopniaczka a za 4 miesiące będziemy się modlić wieczorami,żeby Dzidzia dała pospać chociaz kilka godzinek bez większych kopniaczków. Ale chyba wole kilka ruchów więcej niż jeden za mało
Z utęsknieniem czekam na kolejne smyrania:)
Dobranoc Kobietki -
nick nieaktualnyNiunia super!
A ja właśnie wróciłam ze spotkania z koleżankami jeszcze z podstawówki. Widujemy się rzadko ale cały czas utrzymujemy ze sobą kontakt. I wyobrazcie sobie jakie było nasze zdziwienie gdy okazało się że wszystkie 3 jesteśmy w ciąży! Wszystkie mamy termin na 2015 rok - niemal równo co 6 tygodniDorka1979, Niunia86, kasss, Emily83, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi się podoba taka wanienka http://allegro.pl/komoda-kapielowa-suzie-wanienka-wanna-mix-wzorow-i4594088347.html
Ma w sobie przewijak wygodny zaraz po kąpieli, ten odpływ o którym mówiłyście, łatwy w przenoszeniu bo na kółkach i wysoki, żeby plecy nie bolałyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:34
Niunia86, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość
-
kasss wrote:Kasha a co z adwokatem z uzedu chyba się należy w takiej sytuacji ? Maz też ma znajomego prawnika ale to też Kraków
Pewnie dałoby radę, ale boję się że całą sprawę spartoli. Nie będzie mu się chciało czy cuś.
Gosiaczek Ja czułam pierwsze w 14 tyg jeśli dobrze pamiętam. Akurat siedziałam ze skrzyżowanymi nogami i się lekko pochylałam do komputera z ranaMożna powiedzieć że chciałam maluszka przygnieść hi hi
a on się bronił.
Niunia na pewno już niedługo. Mi wczoraj dokładnie w tym miejscu gdzie dzidzia, poczułam i usłyszałam jakby "zaburczało". Na początku myślałam że to może ja, bo obiad jadłam kilka godzin wcześniej. Ale jednak nie.
Dobry pomysł z tym stojaczkiem. A nawet świetny. Kręgosłup mamy tylko jeden, a życie powinnyśmy sobie ułatwiać.Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:Jejku kasha ale czy to dotyczy Ciebie?? Jesli bys byla z Poznania to mysle ze bym mogla Ci pomoc. Ale mam nadzieje ze to nie chodzi o Ciebie.
To skomplikowana sprawa. Tak w skrócie. Mój luby (nim się poznaliśmy, jakieś 3,5 roku wcześniej) wpadł z taką jedną (18 lat miała wtedy). Dla przyzwoitości wziął ślub (mimo braku uczuć do niej). Okazało się to wszystko jedną wielką tragedią (pomyłka to mało powiedziane). Ona miała nawet dziecko w nosie, sam wychowywał. Stracił pracę, musiał jej oddać na jakiś czas. Ona teraz nie chce malucha oddać, wyłudza pieniądze mimo alimentów i wyroku. Mieszka nie wiemy gdzie, utrudnia wszystko jak tylko może. Nie potrafi dziecka wychowywać. Chorego wysyłała do przedszkola, mówi synowi że tatuś go nie kocha, nauczyła kłamać dziecko itp itd. A Sąd tym czasowo dał jej opiekę nad nim. Spotkaliśmy się i pokochaliśmy. Czekamy na dzidzie i chcemy stworzyć rodzinę o której zawsze marzyliśmy. Dla niego nie mają znaczenia papierki z USC. Niestety dla mnie ciut mają. I dlatego rozwód.
Obojgu Nam ulży, załatwimy co trzeba, a mojego pierworodny ... mały łobuz ale kochamy go bardzo. Problem w tym że chcielibyśmy go zabrać do siebie, ale sędzina jest przychylna jej. Nie rozumiem tego, bo jej przeszłość jest ... czarna dosłownie. Żadna szanowana kobieta ... ech domyślacie się pewnie. Co gorsza mamy dowody.
To gratuluję pierwszych ruchów. Niesamowity moment. Mój luby bardzo się ucieszył i ucałował brzuś jak mu powiedziałam.
Dorka1979 lubi tę wiadomość