X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja nie mam doswiadczenia... ale ja bym duza na 56 nie kupowala bo takie malenstwo podobno w ciagu tygodnia wyrasta z ciuszkow... nie zdazysz wyprac a juz wiekszy rozmiar ;))
    ja przy pierwszym dziecku do szpitla wzielam kilka ciusxkow na 56 ale glownie na 62....i powiem szczerze ze mala rozm 56 wcale nie nosila

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet damy rade ;) mamy przeciez forum ;) przy nastepnym bedzie latwiej ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki kochane. Mam pytanie - prośbę.

Czy któraś z Was mieszka w 3mieście i zna się na prawie rodzinnym, tak by mogła spotkać się i w miarę możliwości pomóc? To bardzo ważne.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się nic nie znam na dziecięcych rzeczach. Heh ostatnio weszłam do smyka i tam była wanienka za 120 zł i ja do domu wróciłam i mówię do mojej mamy ze te wanienki nie aż takie drogie to myślałam że mnie śmiechem zabija heh bo na allegro takie można za 20 zł kupić heh.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ha to widzę że większość Panów zakupy dla dzieciaków zaczyna od szukania wiekszego samochodu :) ja właśnie byłam z mezem na spacerze i lodach a wracając weszliśmy do sklepu z rzeczami dla dzieciaków (chcieliśmy kupić coś synkowi znajomych do których idziemy w niedzielę) i się przeraziłam. Wozki, ubranka etc. to dla mnie na razie czarna magia. Nie wiem na co patrzeć i czego szukać. Ale odczekam jeszcze trochę i spróbuję sie zacząć powoli orientować :)

A poza tym strasznie boli mnie głowa - chyba zrobię sobie kawe.

moj M tez naciska na kupno auta a dodatkowo zapisal sie na kurs pierwszej pomocy dla niemowlakow.
    ja tez nie umiem sie polapac w ciuszkach i nie wiem co nam bedzie potrzebne ale na forum na pewno zrobimy jakas porzadna liste potrzebnych rzeczy :-)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    moj M tez naciska na kupno auta a dodatkowo zapisal sie na kurs pierwszej pomocy dla niemowlakow.
    ja tez nie umiem sie polapac w ciuszkach i nie wiem co nam bedzie potrzebne ale na forum na pewno zrobimy jakas porzadna liste potrzebnych rzeczy :-)

napewno zrobimy... ;) ale mamy chyba jeszcze sporo czasu do robienia wyprawki.. ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, chociaz ja moglabym juz teraz :-) nie moge sie juz doczekac :-)

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesha ja mieszkam w tczewie na prawie rodzinnym nie znam die jakod super. ..ale to zalezy czego dokładnie dotyczy twoja sprawa

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoJ M podobnie do waszych mężów szuka auta kombi powiedział żę tym co teraz mamy nie bedzie dziecka woził bo jest nieodpowiednie
    Bella super pomysł z tym kursem pierwszej pomocy to bardzo ważne żeby wiedzieć co robić a nie wpaść w panike gdyby się coś działo.
    Dorka fajne body
    MamaAdasia właśnie podobny kombinezon chce kupić tylko troszke grubszy ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.auchanbielskobiala.pl/aktualnosci/wydarzenia/51352
    hey Kaczmila zerknij na to.. ;) i dziewczyny z okolic bielska bialej.. ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem,że to raczej nie możliwe ale jest jakaś szansa,żebym na tym etapie ciąży poczuła Dzidzie? Kilka minut temu poczułam 3-4 takie "puknięcia" poniżej pępka ale takie strasznie delikatne,że aż wyłączyłam tv,położyłam się na plecach i czekałam... Cisza. Z powrotem położyłam się a boku i znowu.

Belly pokazuje,że dopiero za tydz mogę już poczuć cokolwiek więc to chyba tylko moje zwidy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:30

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli faktycznie to jestes szczesciara ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia kto wie może i ruchy były pewnie nie ma reguły na to kiedy sie pojawiają raz wcześniej raz piznie. O jak ja bym chciała juz poczuć była bym spokojniejsza:-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aczkolwiek chyba faktycznie jest troszke za wczesnie..? 14 tydzien... hmm... 8cm... to jeszcze takie malenstwo...;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to 15 tc ale też myślę,że troskę za wcześnie. Postaram się bardziej wsłuchać w ten mój brzunio:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dla mnie to 15 tc ale też myślę,że troskę za wcześnie. Postaram się bardziej wsłuchać w ten mój brzunio:)

oh pardon 15 tydzien ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kesha ja mieszkam w tczewie na prawie rodzinnym nie znam die jakod super. ..ale to zalezy czego dokładnie dotyczy twoja sprawa

Chodzi o rozwod z winy. Pozew mam napisany z pomoca internetu.Jestem laikiem jesli w tej sprawie.Nie wiem czy dobrze i chcialabym dowiedziec sie jakie sa szanse ze sie uda.Niestety dochodzi do tego nieletni.Za porozumieniem stron calkowicie odpada.Czytalam o skutkach.

Scarllet dobry pomysl. Jutro poszukam.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciuszkami to faktycznie nie ma co szaleć z tymi na 56cm. Do szpitala owszem, ale i tak na wszelki wypadek trzeba zabrać tez 62 cm. Choc moja niunia jak sie urodziła miała 55 cm, kombinezon miałam 56 z H&M wydawał mi sie taki malusi a ona w nim utonęła:)Z next 62 założyłam jej zimą zaledwie kilka razy i zaraz wyrosła. Zależy od firmy. Zgadzam sie również z opiniami o spioszkach z kaftanikami - nie praktyczne, podwija sie koszulka pod tym. Zdecydowanie pajacyki rozpinane z przodu od góry do dołu. Body tez najlepsze rozpinane z przodu. no i body długi rekaw i półśpiochy. W domu takie ubranka są najwygodniejsze na początku. Ja miałam córeczkę i wszystkie sukienusie, spódniczki itp na wiek 0-3 zupełnie sie nie sprawdzały... Piekne są owszem ale tylko dla nas matek - bo zupełnie nie praktyczne na codzienne używanie:)

• kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Chodzi o rozwod z winy. Pozew mam napisany z pomoca internetu.Jestem laikiem jesli w tej sprawie.Nie wiem czy dobrze i chcialabym dowiedziec sie jakie sa szanse ze sie uda.Niestety dochodzi do tego nieletni.Za porozumieniem stron calkowicie odpada.Czytalam o skutkach.

Scarllet dobry pomysl. Jutro poszukam.
    Kasha a co z adwokatem z uzedu chyba się należy w takiej sytuacji ? Maz też ma znajomego prawnika ale to też Kraków

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wcześnie czujecie te ruchy:) Zazdroszczę. Choć wszystko jest możliwe - szczupłe dziewczyny zazwyczaj czują duzo wcześniej. W poprzedniej ciązy zaczełam czuć dopiero coś koło 18-19 tygodnia chyba ale ja wieksza dziewczyna jestem i mam troszke tłuszczyku na brzuchu a to utrudnia. Teraz czasem mam wrażenie że coś czuje ale nie jestem pewna czy to nie jelita po prostu które sa pouciskane i pewnie jak sie przesuwa w nich coś to sie to czuje:) Niby w drugiej ciązy czuje sie te ruchy wcześniej - wiec porównam:) W każdym razie czekam na te wyraźne co do których nie bede miała wątpliwości.

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ