Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj klopsik nosil 74 jak mial 4-5 miesiecy. Poza tym wole troche luzbiejsze ciuchy zeby maluchowi bylo wygodniej. Pamietajcie, ze kazda firma inaczej szyje. HM robi duze ubranka. Wieksze niz jest napisane na metce. Za to Zara strasznie malutkie.
Dla noworodkow nie polecam ciuchow zapinanych na plecach. Body i pajace lubilam zapinane z przodu albo kopertoweNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
no już wszystko gra...pisałam kilka stron temu, że wszystko ok...Pani dr powiedziała, że tak się czasem zdarza nie dała konkretnej przyczyny...i kazała się oszczędzać..wczoraj o 13 wypisali mnie ze szpitala i już....plamienia ustąpiły...dzidziol nam po prostu gra na nosie:P stracha nam narobił a teraz sobie pewnie smacznie śpi...a my włosy sobie wyrywamy z głowy..dostanie karę jak wyjdzieStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dokładnie, rozmiar zależy od firmy.
Ja również lubię bardzo body+ pajac zapinany z przodu oczywiście, nie z tyłu, bo to utrudnia przewijanie.
Za to nie polecam kaftaników i koszulek plus śpiochy, bo się podwijają.
Jesli już to bluzeczka i półśpiochy tworzą fajny zestaw
Madzik mój też szybko rósł i przybierał, ale nie aż tyle co Twój. Mając 10 mcy miał 77 cm, czyli ubranka na 80.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:13
-
Dokladnie mama adasia. Kaftaniki sa slabe. Body to podstawa!
Moj synek jest bardzo duzy. Jak mial 4 miesiace wazyl ponad 8kg! A przy urodzeniu tylko 3kg. Karmienie piersia czyni cudateraz ma 15 miesiecy i juz wyglada normalnie.
Co do ciuchow lubie body z pajacem a jak jest cieplo to body i polspiochyMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:No właśnie jeszcze nic nie kupiłam ale tak mi przyszło do głowy i sama nie wiem na jaki rozmiar patrzeć może jakieś doświadczone mamy nam doradza
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:oboje dzieci urodziłam po 53 cm długie ale bardzo szybko rosły więc za dużo w tym rozmiarze też bym nie kupowała bo nie zdążysz ubrać bo będą za małe a może też się okazać , że urodzisz 56 długie lub więcej i co wtedy
i wtedy dziecko zostanie gole;) sie w koc owinie i nie bedzie widacDorka1979, Justyska89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Moj klopsik nosil 74 jak mial 4-5 miesiecy. Poza tym wole troche luzbiejsze ciuchy zeby maluchowi bylo wygodniej. Pamietajcie, ze kazda firma inaczej szyje. HM robi duze ubranka. Wieksze niz jest napisane na metce. Za to Zara strasznie malutkie.
Dla noworodkow nie polecam ciuchow zapinanych na plecach. Body i pajace lubilam zapinane z przodu albo kopertowe
http://allegro.pl/kopertowe-body-krotki-rekaw-zabawne-napisy-68-n62-i4476327177.htmlMamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzik mój ważył 3800 gram i miał dokładnie 56cm, teraz ma 2 lata 3m-ce i waży ponad 12kg, a mierzy chyba z 90cm nie wiem dokładnie, ale nosi ubrania na 98, a nawet 104 niektóre.
Tak, body i np półśpiochy też są mega wygodne, super
Ja też karmiłam piersią i b.ładnie przybierał, ale jak skończył rok to już mniej.
Ja kupię kombinezonik polarowy na pewno pewnie 56 lub małe 62, coś takiego:
http://allegro.pl/cherokee-62-68-super-i4571356975.html
Do tego mam super śpiworek do wózeczka/sanek bardzo ciepły, z wełny owczej.
http://allegro.pl/karex-spiwor-spiworek-do-wozka-owcza-welna-90-cm-i4524695288.html
Ja na 56,62,68 wcale nie będę kupować, bo mam dużo bodów, pajacy i półśpiochów, raczej na później jakieś dresy, kompleciki czy pojedyńcze rzeczy, oczywiście.
Dorka, fajne te body
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:20
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Jednak nie takie łatwe jest kupić ubrania dla dziecka widze heh
Niunia86 skąd wiesz może będzie takie jak Rubi heh 63 cm
Wydaje mi się,że rozmiar dzieci jest troszkę rodzinny. U mnie jak na razie sie sprawdza. Ja miałam 56 a mój brat 53. Mój chrześniak też 53 a mój M 55. Wiec liczę na to,że moje też gigantem nie będzie:)
Wiem,że zaraz napiszecie,że każde dziecko rodzi się inne ale u mnie rozm dzieci są zbliżone i wiem,że większe na pewno nie będzie i jużMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya moj maz wkoncu zrobil pierwszy zakup dla powiekszajacej sie rodziny hehe od 2 miesiecy szukal samochodu az wkoncu kupil dzisiaj. mielismy maly samochod zmienil na troszke wiekszy nie ze nie wiadomo jak duzy ale dla naszej trojki starczy
Rubi, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Madziutek nie ma opcji zebys tu zawadzala
Justyska89 to sorki za tamta pomylke juz sie pogubilam co u ktorej z genetycznym.
Dziewczyny piszecie , piszecie ale Was nadgonilam!
Kass rzeczywiscie czym pozniej tym szybciej leci najgorsze byly poczatki 5-6tydz jak ja wtedy marzylam o 12tygMamaAdasia, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia