X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzunio w 15 tc wygląda tak. Jestem przed śniadaniem i byłam pewna,że po ostatnich wyjazdach będzie ogromny bo naprawdę duuuuużo jadłm a tu wygląda jakby był mniejszy ni kilka dni temu.. :)

dbqn0l.jpg

Na razie jeszcze bardziej odstaje mi tyłek niż brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:43

magda91, madziutek 23, bella82, kasss, Zosia_Tosia, MamaAdasia, gabi30 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze czułam się do tyłu tutaj na forum ;) ale okazało się, że ciąża o tydzień starsza i trochę mi ulżyło :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka a mialam wczoraj pisac co u Ciebie.. ;)

i ciekawe co u Gabi... hmmm mam nadzieje ze wszystko w porzadku...

Justwol to super ze wizyta udana ;))

i Noa to dobrze ze tu nie zawadzam... tam jestem za mloda... tu jestem za stara.... ;))) ehh...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brzunia wcale nie mam. ostatnio nawet się martwiłam czy maleństwo w ogóle rośnie... a tu taka niespodzianka :) nosze ponad 7 cm człowieczka w brzuchu a w ogóle tego nie widać :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Mój brzunio w 15 tc wygląda tak. Jestem przed śniadaniem i byłam pewna,że po ostatnich wyjazdach będzie ogromny bo naprawdę duuuuużo jadłm a tu wygląda jakby był mniejszy ni kilka dni temu.. :)

dbqn0l.jpg

przyjdzie na to czas.. ;)) to masz taki jak u mnie ;p ja to sie wypinam, wyginam zeby tylko bylo widac... a skutki takie jakbym sie przejadla... ;( :)

ja bede fotki we wtorki wrzucac... i Noa tez ;))

Niunia86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    ja brzunia wcale nie mam. ostatnio nawet się martwiłam czy maleństwo w ogóle rośnie... a tu taka niespodzianka :) nosze ponad 7 cm człowieczka w brzuchu a w ogóle tego nie widać :)

moj tez sie cos wstydzi i nie chce sie ujawnic... xhowa sie gdzies gleboko w brzuszku ;))

o jeny snilo mi sie dzisiaj ze stalam przed lustrem i ogladalam brzuszek i nagle moje malenstwo przylozylo twarz od srodka i widzialam jego rysy twarzy ;)) heh

Niunia86, magda91 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa to nie mi tak wyszło. Ja według owulacji powinnam mieć tak jak na suwaczku ale jak poszłam do lekarza pierwszy raz to nawet tygodnia nie powiedział bo było widać tylko malutka kropeczke wiec kazał mi przyjść po 2 dniach żeby spr czy się powiększa i juz był pęcherzyk ciążowy. Kazał mi przyjść po 4 tyg i juz wtedy powiedział ze ciąża jest młodsza o tydz wtedy był 9 według usg a według ow 10. Zresztą się nie dziwię bo moje cykle nigdy nie były regularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:20

noa8 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki ja dopiero wstałam i nic mi się nie chce od kad jestem w domu tak mam a jak pracowałam na wszystko znalazłam czas
    justwol wrote:
    Witam,
    Melduje się po wczorajszej wizycie (nie było szans wczoraj, zmęczenie wzięło górę ;)). Dziecko ma już 54 mm, waży 81g i jest super ruchliwe. Mam też kolejną fotkę pamiątkową, którą załączam Wam poniżej :)

Niestety z mniej przyjemnych rzeczy to moje wczorajsze ciśnienie wynosiło 145/80, lekarz przepisał mi dopegyt i kazał mierzyć ciśnienie 3xdziennie. Czy któraś z Was mierzy może? Zastanawiam się jak dokładnie mam to robić...

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/nuF3Gp.jpg
    Ja na początku ciąży miałam wysokie ciśnienie nawet 160/80 i teraz też czasem się zdąży biorę magnez 2xdziennie na tych starych cisnieniomierzach z papka mam zawsze dobre mierze u gin Endo i internisty a na tych nowych różnie wychodzi mi też kazali 3x dziennie mierzyć ale mierze raz albo 2 jak jest w normie i pamiętaj żeby na lewej ręce mierzyć

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza cisnienie zawsze jest wyzsze. Efekt bialego fartucha hehe ;)
    Gabi odezwij sie bo sie martwimy. Ja po wczorajszym krwawieniu leze i plamienie juz sie upokaja. Lekarz powiedzial, ze to z wysilku i od noszenia synka. U Ciebie pewni tez z szyjki poszlo. Do polowy ciazy tak moze byc.

Pieknie brzuszki macie. Ja zero :/ ale nawet foty nie wstawie to z telefonu ciezko sie forum obsluguje

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik dobrze ze ustało i ze nie groźne są te krwawienia/plamienia bo często się pojawiają ale przy małym dziecku cierzko się oszczędzać Gabi trzymamy kciuki daj znac;-)
    Bellla udanego weekendu Kraków jest piekny;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mądzik dobrze ze ustało i ze nie groźne są te krwawienia/plamienia bo często się pojawiają ale przy małym dziecku cierzko się oszczędzać Gabi trzymamy kciuki daj znac;-)
    Bellla udanego weekendu Kraków jest piekny;-)

dziekuje, bylismy juz pare razy w Krk i strasznie sie nam podoba. jedziemy odwiedzic znajomych i mamy nadzieje, ze kupimy autko bo mamy pare na oku :-) mam tylko nadzieje, ze pogoda dopisze :-)

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella udanego weekendu! :) poki co pogoda zapowiada się cudna :) a buty super - tylko ja chcę tak 10 cm dluzsze.
    Co do samochodu to moj mąż też czegoś dla nas szuka tzn czegoś większego niż mamy teraz. Tak sie chyha objawia jego planowanie przyszłości z Juniorem. Niunia super brzuszek - mój podbny no moze nieco większy. Chcialam tez Wam zrobić zdjęcie i pokazać ale nic nie widac przez kiepakie oświetlenie luster u rodziców :)
    Justwol super że wizyta udana. Ja mam cisnienie w normnie albo nizsze ale nie musze go kontrolować. Caly czas robią to jednak moi rodzice i wiem ze sa teraz super aparaty do mierzenia ciśnienia w aptekach.

bella82, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a jak sytuacja u Ciebie? Plamiebie ustalo?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cos sie Rubi nie odzywa... ;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki cisnieniomierz mąż zamowił na allegro jest fajny i zapisuje wzystkie pomiary tylko to mówienie mnie wkurza może komuś się przyda http://allegro.pl/mowiacy-cisnieniomierz-tech-med-7000m-zasilacz-i4557007746.html
    u Rubi chyba ok pisze na rózowej stronie

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie jest ta rozowa strona? ;p

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    gdzie jest ta rozowa strona? ;p

różowa strona to ovufriend jak się nie mylę ;)

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovufriend dla staraczek nie byłaś tam?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dziś piękna pogoda aż się żyć chce! :)
    Z okazji rozpoczynającego się dziś 15tygodnia zrobiłam fotkę brzusia! :)

http://zapodaj.net/bc48250ce09ab.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 12:52

Niunia86, Dorka1979, kasss, Zosia_Tosia, MamaAdasia, bella82, noa8 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ