X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie angelsound widzialam na allegro za 130zl. Skoro piszesz, ze jest ok to tez sobie taki kupie

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    hej mamuśki u mnie dziś gorszy dzień kuje mnie pod sercem jeszcze przed ciarza lekarka mówiła że to kolki wieć nie martwie sie tak bardzo.
    jasmin mnie jakoś ten kosz nie przekonuje ale nie widziałam go na zywo także nie wiem jak Ci sie podoba to czemu nie mi podoba się taka kolyska ale nie wiem czy jest sens bo maluch kilka miesiecy tylko poleżyhttp://allegro.pl/milly-mally-lozeczko-kolyska-sweet-melody-pilot-i4582255265.html
    Madziulek u mnie sypialnia jest na poddaszu a kuchnia na dole i też coś musze pomyśleć zeby miec dzidzie przy sobie cały dzien

kass ogladajac zdjecia i nie majac z tym do czynienia to tez by mnie to nie porwalo... ;) ale sama malego w tym usypialam i on kochal ten kosz;) my mamy taki wysoki ,siega gdzies do bioder i dlugi dosyc i na obrotowych kolkach ;D a w przyszlosci jak maly podrosnie to wstawimy do kuchni maly kojec... ;)

dziewczyny pomyslcie jak taki szkrab wam sie placze pod nogami ;) urocze;p

kasss lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest ten kosz mojzesza? Pierwsze slysze o takim czyms...

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 moze nie jest jakis super ale dla mnie wystarcza.Moze poszukaj opinii na jego temat na necie.Ja go wzielam w zasadzie w ciemno ale jest ok.Slysze serduszko i widze ile ma iderzen i to uspokaja a innych bajerow nie potrzebuje.
    Ja koszyk mam na plozach wiec bardziej jako kolyska,kupilam uzywany wiec tylko go wyprac bo w tamyej ciazy nie zdazylam ale teraz tez czekam bo ani wyprawki nie szykuje ani nic.
    No chyba ze jeszcze sie okaze na polowkowym ze dziewczynka to bede musiala zmienic koszyk bo ten jest niebieski z autami :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek no właśnie bo inaczej na zdjęciu zawsze wygląda a ja u nikogo tego nie widziałam dla tego nie jestem obiektywna;) dziewczyny ja juz nie mogę doczekać się tych wszystkich zakupów a jeszcze bardziej mojego maluszka jak się urodzi teraz już nie patrze z zazdrościa na kobiety z wózkiem bo wiem że juz nie długo tez będe chodzić na spacery;)

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    A co to jest ten kosz mojzesza? Pierwsze slysze o takim czyms...
    Noa8 takie coś http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=kosz+moj%C5%BCesza&bmatch=s0-dz-0904

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 13:37

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a slyszalyscie o wiaderku do kapieli niemowlat?? wpiszcie sobie w Google. ;) ja bym sie nie odwazyla wlozyc tam dziecka!! ;) ale ma dobre opinie... ;)

. To właśnie niemiłe wspomnienia ze wspólnych kąpieli oraz próba oszczędzenia dziecku (i sobie) krzyków oraz płaczu skłoniła producentów dziecięcych akcesoriów do stworzenia wiaderka do kąpania, które zapewnia bezpieczeństwo kąpieli, wprowadza maluchy w błogi stan odprężenia, co w konsekwencji ułatwia zasypianie i łagodzi dziecięce kolki.

Bezpiecznie i wygodnie

Główną zaletą wiaderka, podkreślaną przez jego pomysłodawców, jest jego kształt. Dno zostało zaprojektowane w taki sposób, aby stworzyć kształt zbliżony do macicy. Ponadto uniemożliwia ono – dzięki gumowemu pierścieniowi –poślizgnięcie się. Szerokość wiaderka pozwala na swobodne włożenie rąk przez rodzica w celu umycia niemowlaka, a obszerne wieko umożliwia podparcie się łokciami. Wygodzie rodziców sprzyja też lekkość pojemnika, a typowy dla wiader uchwyt sprawia, że można je przenieść w dowolne miejsce. Toaleta w wiaderku nie wymaga tak dużego zużycia wody jak w przypadku korzystania ze zwykłej wanienki. Wystarczą 3-4 litry utrzymującej optymalną do kąpielowej pielęgnacji niemowlęcia temperaturę wody, a do tego wiaderko nie zawiera substancji toksycznych i łatwo podlega recyklingowi.

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też to nie przekonuje takie malenstwo za raz po narodzinach strach w ogole kompać a co dopiero do takiego wiaderka włożyć i nóżki takie skulone maja jestem na nie! ale czego to ludzie nie wymyślą;)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie siedze na tel jak wejde na kompa to zobacze ten kosz i to wiaderko... Zawsze zreszta sprawdzam z opoznieniem linki ktore wklejacie bo na tel nie umiem ;/

Kasss powiem Ci ze mam identyczne odczucia co do dziecka , teskni mi sie za nim choc jeszcze go nnie znam . Ale marzy mi sie przytulic i ucalowac... Normalnie moj instynkt "kipi" ;-) czym dalej tym chyba wieksza niecierpliwosc... I wsumie jestem zla na siebie troche , bo nie umiem sie cieszyc z tego stanu w ktorym jestem tylko chciala bym miec maluszka tu i teraz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 13:59

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie pytanie, czy mogę łykać różne witaminy dla kobiet w ciąży? tzn różnych firm.bo najpierw mialam femibion 1,potem przerzucilam się na pregnaker,którego kończę i mam jedna tabletkę prenalen i 7 centrum materna- które dostalam wczoraj na tej akcji usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:06

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ciesze każdego dnia jestem szczęsliwa a jak sobie przypomne płacz przy kazdej@ to smiac mi sie chce i takie głupie mysli miałam że nigdy nie uda mi sie zajść w ciąże teraz jestem spokojna i wszystko mnie cieszy. doczekamy się teraz czas tak szybko leci tydz za tyg ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mam takie pytanie, czy mogę łykać różne witaminy dla kobiet w ciąży? tzn różnych firm.bo najpierw mialam femibion 1,potem przerzucilam się na pregnaker,którego kończę i mam jednak tabletkę prenalen i 7 centrum materna- które dostalam wczoraj na tej akcji usg.
    Pewnie że możesz ja też już 3 biore gin mówił że trzeba próbować rózynch żeby wybrać te co nam odpowiadają;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar kąpać w wanience bez stelarza bo tyle miejsca nie mamy, poloze na stoliku a do srodka kupie matę z gąbki, moim zdaniem to najlepsza opcja bo balabym się dać ten wklad plastikowy o wiaderku nawet mowy nie ma.a do spania znalazlam super lozeczko turystyczne z lampka, wiszącymi zabawkami, 2 poziomami i przewijakiem, wg nas rewelacja i można wszędzie zabrać a my często będziemy wyjeżdżać.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o tym wiaderku same pozytywne opinie. U mnie w mieście jedna szkoła rodzenia miała nawet szkolenia z takich kąpieli. Pozycja malucha w takim wiaderku jest zbliżona do jego pozycji w brzuszku, więc na pewno jest mu wygodnie.

4e3f84b95f.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wyspana po weselu;) Brzuch na szczęście przestał boleć i chyba jednak to po prostu zbyt duży wysiłek już dla mnie tak długo na nogach stać a jeszcze mięśnie brzucha i przepona pracują. Plus jedzenie nie takie... Mam nadzieje,że to nic związanego z łożyskiem-ostatnio lekarz mówił,że wszystko jest na swoim miejscu :)

Jutro na szczęście wizyta:)
    Rano wzięłam detektor,żeby sie upewnić czy serduszko bije ale usłyszałm tylko chwile i same bulgotki więc chyba Bąbel szalał w brzuchu i nie dał się złapać;)

Miłego dnia;) Ja zaraz lecę na stadion bo chrześniak będzie występował na scenie :D
    Ostatnio jak tańczył to się popłakałam,że swojego nie mogę mieć a tu miesiąc później już był :)

Dorka1979, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przepraszam za dłuższą nieobecność, ale miałam mase na głowie, praktyki w przedszkolu, informowanie rodziny o ciąży( tak tak dopiero teraz) i jeszcze znowu złapała mnie infekcja w pochwie która mnie męczy bardzo.

Mam do Was pytanie, czy powinnam się martwić że jeszcze nie przytyłam NIC ?
    Jestem bardzo szczupła, mam nawet niedowagę, i jeszcze nic nie przybieram.

Z szczęśliwszych wiadomości to od tygodnia czułam takie lekkie pukanie w brzuszku, a dzisiaj to normlanie takie wiercenie, aż mnie zabolało i brzuch się uwypuklił w tym momencie w jednym miejscu jak by się dzidzia pupą wypieła, a za chwilę opadł i był płaski, mąż też widział więc nie mam schizów :D to było the besttt <3 <3

Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979, czekaja lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a slyszalyscie o wiaderku do kapieli niemowlat?? wpiszcie sobie w Google. ;) ja bym sie nie odwazyla wlozyc tam dziecka!! ;) ale ma dobre opinie... ;)

. To właśnie niemiłe wspomnienia ze wspólnych kąpieli oraz próba oszczędzenia dziecku (i sobie) krzyków oraz płaczu skłoniła producentów dziecięcych akcesoriów do stworzenia wiaderka do kąpania, które zapewnia bezpieczeństwo kąpieli, wprowadza maluchy w błogi stan odprężenia, co w konsekwencji ułatwia zasypianie i łagodzi dziecięce kolki.

Bezpiecznie i wygodnie

Główną zaletą wiaderka, podkreślaną przez jego pomysłodawców, jest jego kształt. Dno zostało zaprojektowane w taki sposób, aby stworzyć kształt zbliżony do macicy. Ponadto uniemożliwia ono – dzięki gumowemu pierścieniowi –poślizgnięcie się. Szerokość wiaderka pozwala na swobodne włożenie rąk przez rodzica w celu umycia niemowlaka, a obszerne wieko umożliwia podparcie się łokciami. Wygodzie rodziców sprzyja też lekkość pojemnika, a typowy dla wiader uchwyt sprawia, że można je przenieść w dowolne miejsce. Toaleta w wiaderku nie wymaga tak dużego zużycia wody jak w przypadku korzystania ze zwykłej wanienki. Wystarczą 3-4 litry utrzymującej optymalną do kąpielowej pielęgnacji niemowlęcia temperaturę wody, a do tego wiaderko nie zawiera substancji toksycznych i łatwo podlega recyklingowi.

mojego narzeczonego siostra ma takie wiaderko i faktycznie dziecko siedzi w nim jak w brzuszku i jest spokojne. wsadzala malej jeszcze palec do buzi i ta sobie tak go ciumkala i siedziala w spokoju :) juz sie pytala czy chce to wiaderko ;) fajna sprawa.

• Memory Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moj tez uciekinier;) chwile da sie posluchac a pozniej slysze takie "siuuu" i juz go nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:52

Niunia86 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah 88 jak czesto wyjezdzacie to fajne takie lóżeczko bo dużo miejsca nie zajmuje a maluch predzej usnie w swoim łóżeczku
    Justi u mnie jest to samo ledwo z jednej infekcji się wylecze łapie kolejna aż sie boje co bedzie przy porodzie;) ja przytyłam 1kg to też rewelacji nie ma ale nie przejmuje sie tym pewnie dopiero zaczniemy tyć

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory jestem 2 kg na minusie. Teraz sie martwimy ale jak juz waga ruszy ... :) to dopiero sie zacznie :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ