X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Madzik :) dzieki Ci kobieto ;) do tej pory sama bylam w szoku ze jestem taka spokojna. Zalozylam ze po takim czasie staran teraz musi byc tylko dobrze ;) i nie nakrecalam sie az do teraz przez to usg ;) ale przeciez kobiety maja jeszcze czesciej i faktycznie wszystko jest ok :) dokladnie tu tez sie klocily miedzy soba... Straszne to bylo...a wystarczylo zeby zapisy byly wczesniej przez tel badz internet... I tak kazda dostala swoja godzine na ktora ma sie stawic wiec mozna bylo ustalic to wstepnie telefonicznie...

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a magnez masz brac?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam witaminy a w nich byl magnez ale musialam odstawic bo mi tarczyca skoczyla no i wymiotowalam po nich. Myslisz ze to jest przez odstawienie magnezu?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 to normalne że masz bóle podbrzusza. Tam wszystko się rozciąga, a ze Maluszek teraz bardziej rośnie to bardziej boli. Mogę też praktycznie codziennie boli podbrzusze tak jakby na okres pytałam lekarza ostatnio i powiedział ze to normalne w tym czasie. Także na pewno wszystko jest dobrze :-)

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem,żebym była spokojniejsza ale postaram się być większą optymistką i do poniedziałku będę myśleć pozytywnie ;)

I postaram sie nie objadać tak bo tez mnie brzuch boli od nienormalnego jedzenia (w końcu na weselu jestem) i może nie bede sie zastanawiać od czego boli i gdzie boli. Akurat teraz boli i na dole i na srodku... oby w poniedzialek lekarz rozwiał te złe myśli ;) dziekuje za slowa otuchy <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia mnie czasem boli jak za duzo chodze i mam aktywny dzien. Nospa bardzo mi pomaga no i klade sie chociaz na chwilke.
    Wczoraj moja Fasolka kopala mnie przez godzine. Zawsze poznym wieczorem sie uaktywnia. Az zal mi bylo isc spac. Jutro wizyta prywatna. Licze ze wreszcie plec sie wyjasni...

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Sarah z jakiego jestes miasta? Ja bylam dzis w Poznaniu na tym bezplatnym usg 4d i powiem wam dramat :( od 11 byly zapisy wiec stwierdzilam ze jak przyjade o 10 to bede pierwsza... Marzenie scietej glowy... Te tlumy ciezarnych tez tak myslaly...kilka krzesel wszystkie zajete wiec przyszlo nam stac godzine do zapisania.... Po 11 udalo mi sie wpisac i termin mialam za 4 godziny... Jesli sie spoznie to mnie nie przyjma... Ale bardzo mi zalezalo wiec bylam prze czasem... Byly 2 gabinety... Z czego jeden 4d a drugi 2d... No i niestety stwierdzili ze pierwszenstwo maja te w wyzszej ciaxy do 4d... Stracony czas... Wizyta 3minuty... Niczego sie nie dpwiedzialam tylko zdjecia dostalam i nastepna juz wchodzila... Dostalam jeden sliniaczek. Wystawiala sie szkola rodzenia gdzie nikogo nie bylo, panie z chustami, firmy farmaceutyczne i najlepsze bo pierwsza pomoc przy maluszku... No to mysle zapytam co robic przy bezdeczu... A Pani mi na to ze oni maja tylko 3 tematy o ktorych moga powiedziec a o bezdechu to nie....i bank komorek - tu akurat Pani mowila ciekawie....
    współczuje Ci takiej "obsługi", ja byłam w Mysłowicach bo dowiedziałam sie, że szpital w którym chce rodzić ma akcje darmową w tym mieście, wiec sie wybralismy, trafiłam na usg 4d(po drugiej stronie chyba bylo 2d bo na monitorze widzialam czarno-białe a tam gdzie ja wchodzilam pokazywali kolor. też mialybyc zapisy od 11, ale debilne dziewczyny zaczely sie wpisywac juz po 9 na jakiejs malejkartce(a mialo byc na duzej liscie) bylam o 11, mnostwo ludzi juz siedzialo amiejsc na usg mialo byc 100.cos mnie tknelo i tez zapisalam sie na ta liste(ale nie tak wczesnie jak chcialam bo jak ja zobaczylam swierdzilam ze to na cos innego zapisy są) bylam po nr 50 wiec calkiem dobrze, po 2 godzinach weszlam,dostalismy prezenty na poczatku i na koniec, naprawde fajnie bylo :) a co do tych zapisow to babka mowila wyraznie ze od 11ija to uszanowalam,ale inne tak sie wyrywaly wec stwierdzilam ze tez sie zapisze w razie czego i dobrze zrobilam bo potem ta kobieta widząc tą liste powiedziala ze"no to macie juz swoja liste widze"i usadzili nas wedlug numerka(to bylo glupie,niepotrzebne zamieszanie)

Blanka85 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie... I po co to cale zamieszanie.... Tylko niszcza takie fajne chwile jak spotkanie z malenstwem. Ja wiecej nie ide na cos takiego bo tylko stres ogromny dla mnie i dla dziecka... U mnie na polowie krzesel panowie siedzieli a Panie staly w kolejce!! Jak jednego zapytalam czy jest w ciazy to tylko mnie wysmial i dalej siedzial?

Ja tez mam te bole podbrzusza i doktor kazal mi koniecznie brac magnez i on pomogl. Teraz mam je sporadycznie i oprocz witamin dodatkowo biore jedna tabletke z mg

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mnie łapie ból pod żebrami z lewej strony i mam tak ze dwa dni, ciężko coś robić i chodzić, nawet na łóżku się przeciągnąć, raz czuję ból, raz tak jakby kolkę, to jest umiejscowione całkowicie na boku, ma któraś z was tak?

a i czy sączy wam się coś już z sutków, bo ja ostatnio zauważyłam taką jakby wodę, ale malutko, bielizny mi nie brudzi

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ja tak czasem mam, takie uczucie ucisku wlasnei z lewej strony pod zebrami i sama sie zastanawialam co to moze byc. Siostra mi powiedziala, ze to moze byc juz dzidzia ktora sie rozpycha.

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Nie powiem,żebym była spokojniejsza ale postaram się być większą optymistką i do poniedziałku będę myśleć pozytywnie ;)

I postaram sie nie objadać tak bo tez mnie brzuch boli od nienormalnego jedzenia (w końcu na weselu jestem) i może nie bede sie zastanawiać od czego boli i gdzie boli. Akurat teraz boli i na dole i na srodku... oby w poniedzialek lekarz rozwiał te złe myśli ;) dziekuje za slowa otuchy <3

Kochana mnie na weselu tez zawsze boli na środku brzuch i to bardzo mocno. Pytałam lekarza, bo przed ciążą tak mi się nie robiło i powiedział, że to prawdopodobnie od tego ze juz tam się wszystko sciska a my musimy pracować przeponą i to mogą być mięśnie albo przepona.

Niunia86 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki:)

Ja trochę z innej beczki p;) Co sądzicie na temat kosza mojżesza? Oczywiście jako dodatek,aby dziecko mieć zawsze blisko siebie,mam spore mieszkanie,lub na jakieś wyjazdy do rodziny z noclegiem. Zastanawiam się i nie wiem czy warto. Moja znajoma miała i chwaliła sobie,może któraś z Was przetestowała już takie coś :)

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod zebrami nie moze byc dzidzia bo macica nie siega nam nawet do pepka.
    Ale moj lekarz mowi, ze caly uklad pokarmowy i wsztstkie narzady musza szukac sobie innego miejsca bo macica rosnie. Jelita maja mniej miejsca, trawienie spowalnia wiec moga nas meczyc zaparcia i czesto lapac kolki. Moze to kolka wlasnie Pocahontas?

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    dziewczyny a mnie łapie ból pod żebrami z lewej strony i mam tak ze dwa dni, ciężko coś robić i chodzić, nawet na łóżku się przeciągnąć, raz czuję ból, raz tak jakby kolkę, to jest umiejscowione całkowicie na boku, ma któraś z was tak?

a i czy sączy wam się coś już z sutków, bo ja ostatnio zauważyłam taką jakby wodę, ale malutko, bielizny mi nie brudzi

czesc dziewczyny ;)
    co do tego bolu to wydaje mi sie ze dzidzia jeszcze napewno nie siega pepka a co dopiero zeber bo jest za malutka... ale slyszalam ze to moze byc watroba... i lepiej to zglosic lekazowi:/

a co do piersi to moze juz byc siara... troche wczesnie ale u lutowek juz zdazalo sie w ok 18 tc a ty masz ciaze nblizniacza wiec mozliwe ze to juz... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Dawno nie pisalam ale Was czytalam.(wylogowalo mnie i zapomnialam hasło)
    U mnie zaczal sie 17 tc,po powrocie z pl zamowilam detektor i od poltora tygodnia podsluchuje maluszka.
    10 wrzesnia mialam wizyte z lekarzem ale nic nowego sie nie dowiedzialam bo usg nie bylo.
    W piatek wizyta u poloznej i o wszystko musialam sie upominac.Szkoda gadac...
    Nastepne usg mam przelozone z 15.10 na 16.10 ale wtedy tez zobacze sie z lekarzem i moze wiecej bede wiedziala.No i pozniej kontrole co 4 tyg.
    Pocahontas mi tez juz wycieka siara ale tylko jak sama przycisne sutek,nie brudzi stanika tak jak i Tobie.Tylko sama nie naciskaj nic :)Ja raz nacisnelam bo tak mnie sutki swedzialy ze nic nie pomoagalo tylko wlasnie delikatne przycisniecie.
    Jasmin ja z corka kupilam lozeczko a z synkiem chcialam wlasnie koszyk i tez kupilam.Niestety nie zdazylam go uzyc wiec nie mam zadnych rad ale dla tego maluszka tez bede miala koszyk i zobaczymy jak sie sprawdzi.Mam nadzieje ze bedzie ok bo na poczatku lozeczko bylo za duze dla corki i i tak wstawialam jej wklad od wozka i w nim spala.Mniej miejsca to i przytulniej dzidzi.Tylko jeden minus ze dlugo w tym nie pospi.

madziutek 23, jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    cześć kobietki:)

Ja trochę z innej beczki p;) Co sądzicie na temat kosza mojżesza? Oczywiście jako dodatek,aby dziecko mieć zawsze blisko siebie,mam spore mieszkanie,lub na jakieś wyjazdy do rodziny z noclegiem. Zastanawiam się i nie wiem czy warto. Moja znajoma miała i chwaliła sobie,może któraś z Was przetestowała już takie coś :)

jasmin ten kosz jest super!!
    moi rodzice go kupili do siebie do domu jak siostra z malym przyjezdzala i dla mnie bomba;))
    dla mnie idealne rozwiazanie b9 lozeczko bede miala w sypialni a ze mam duzy dom to gotujac w kuchni nie bede widziala malucha... a ze czesto jestem w domu sama bo maz ma taka prace to planuje ten kosz (oczywiscie na kolkach w formie wozka) trzymac w kuchni ;D takze jak dla mnie to extra;) bo jakbym miala wozkiem wjechac do kuchni to zagraci cale przejscie a ten kosz mimo iz jest duzy to jest jakis taki obrotny i nie zajmuje bardzo duzo miejsca ;)

jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    memory duzo za ten detektor dalas?;) bo czytalam ze takimi sluchawkami jak stetoskopi juz mozna serduszko wylapac ok 16 tc. moja siostra ma takie sluchawki przy cisnieniomierzu wiec jak bede u niej to musze to sprawdzic czy faktycznie ;) z tym ze wtedy i tak nie wiadomo jakie maluszek ma tetno...;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory jestes zadowolona z detektora? Jakiej firmy kupilas?

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki u mnie dziś gorszy dzień kuje mnie pod sercem jeszcze przed ciarza lekarka mówiła że to kolki wieć nie martwie sie tak bardzo.
    jasmin mnie jakoś ten kosz nie przekonuje ale nie widziałam go na zywo także nie wiem jak Ci sie podoba to czemu nie mi podoba się taka kolyska ale nie wiem czy jest sens bo maluch kilka miesiecy tylko poleżyhttp://allegro.pl/milly-mally-lozeczko-kolyska-sweet-melody-pilot-i4582255265.html
    Madziulek u mnie sypialnia jest na poddaszu a kuchnia na dole i też coś musze pomyśleć zeby miec dzidzie przy sobie cały dzien

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor kupilam na ebayu i zaplacilam 25f w przeliczeniu na złotówki to i tak nie duzo podobno bo okolo 130zl.Nie wiem jaki bylby koszt z wysylka do Polski.
    Ogolnie jestem zadowolona,w zasadzie kupilam najtanszy praktycznie a firma to Angelsound ale przynajmniej ma wyswietlacz i wiem jakie jest tetno maluszka.
    W instrukci jest napisane ze od 12 tc ale ja na poczatku 16 nie moglam znalezc.Mialam problemy a teraz z kazdym dniem coraz latwiej i szybciej odnajduje.
    I jestem spokojna bo po ostatniej ciazy mam wielki stres i najchętniej bym chodzila co tydzien na usg a sie tak nie da to sobie chociaz serduszka posłucham ;)

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ