X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wydaje się że dużo zależy od lekarza. Bo choć nie ma dowodów że częste USG szkodzi to wiem że niektórzy lelarze uważają że jesli nie ma potrzeby to należy ostrożnie podchodzić do USG. Znajoma która rodziła w Stanach opowiadała mi że ona przez całą ciążę miała tylko 3 USG. I choć mi ciężko byłoby wytrzymać 2 miesiące bez USG i bez upewnienia się że sereuszko bije to nie wiem czy to dlatego że powinno się robić USG co wizytę czy dlatego że tak się przyzwyczaiłam że usg to standard. U mojego lekarza podoba mi się że zawsze mnie bada i robi usg - wiem że część lekqrzy ogranicza się tylko do usg co mnie nie przekonuje.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss tak Cie pozalowalam, ze nadal wymiotujesz az zlaczylam sie z Toba w bolu i tez wymiotowalam :-/
    dziewczyny 2gi dzien po poludniu tak zaczyna mnie bolec glowa, ze nie wiem co ze soba zobic :-/ ani masaz skroni, ani spacer, ani goraca herbata, ani amol nic mi nie pomaga. dopiero jak wezme apap to mi pomaga ale tylko na jakas godzine :-/ masakra jakas :-/

• noa8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mnie tez glowa boli. I to jest kwestia cisnienia , slyszalam ze jak z przodu boli to niskie , a jak z tylu to wysokie. Mnie przod boli i cisnienie mam niskie ale lekow nie bralam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 19:59

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis bolala z tylu, az mi pulsowala a jak ruszalam glowa to mialam wrazenie, ze mi peknie :-/ nie dalabym rady bez tabletki.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Bella mnie tez glowa boli. I to jest kwestia cisnienia , slyszalam ze jak z przodu boli to niskie , a jak z tylu to wysokie. Mnie przod boli i cisnienie mam niskie ale lekow nie bralam.
    Ja od dwoch lat mam niskie cisnienie ale mi lekarz powiedzial ze tego sie nie leczy

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, mnie też dziś głowa bolała pół dnia. Wzięłam apap i przeszło.

4e3f84b95f.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to wspolczuje dobrze ze wzielas tabletke zawsze troszke ulzy...

Ostatnio rodzinna mierzyla mi cisnienie noi standard niskie. Kazala pic duzo wody...

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, że niskie ciśnienie w ciąży to norma.

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bella chciałaś dobrze a dzidzius cie wymęczył ja tez obiad zwymiotowałam czasem to juz słow mi brakuje;)
    Noa8 na niskie każa pić dużo wody ja mam wysokie i tez lekarz kazał duzo pić głowa o dziwo mnie nie boli boje się tego cisnienia bo lekarz juz na pierwszej wizycie nastraszył mnie przedwczesnym porodem odklejeniem łozyska itp teraz mierze 3x dziennie ale i tak jest różne

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)

Właśnie wróciłam z wizyty od rodziców... oj hormony szaleją. Niby wszystko ok, aż tu nagle ogarnęła mnie wewnętrzna złość i chwilę potem niekontrolowany wybuch płaczu. A mój B to już mi tak dziś działa na nerwy, że mam ochotę go rozszarpać.

Od dwóch dni dopadły mnie też jakieś wątpliwości, strach czy wszystko dobrze z Maluchem co do tej pory w ciąży mi się nie zdarzyło. Dziś już jest lepiej, ale uspokoję się dopiero w środę na wizycie.

Byłam też wczoraj w sklepie dziecięcym 'pomacać' Camarelo. Jak stanęłam przy wózku to B. się zaczął śmiać, że wyglądam jakbym sama dopiero co z tego wózka wyszła. Mam 160 cm wzrostu, ale ten wózek jest dla mnie zdecydowanie za wielki. Z resztą nie ukrywam, że 'na żywo' trochę mnie rozczarował i faworytem zostaje jedo.

Tak jak prawie całe forum również śledzę losy Karoli i Marcelka. Z każdym dniem są coraz silniejsi, aż serce rośnie :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wymiotami łącze się w bólu z kasss i bella ja niedawno byłam w sklepie z mężem w realu i do ubikacji daleko a mnie wziął odruch wymiotny to mówię do męża ze nie dam rady do ubikacji leciał po reklamowke heh ale ja kucnelam i mówię sobie zeby się uspokoić bo to wstyd będzie i jakoś dałam rade. Także wiem co czujecie :)

Ja na częście nie mam problemu z ciśnieniem ale moja mama ma to wiem co to znaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 21:47

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah z jakiego jestes miasta? Ja bylam dzis w Poznaniu na tym bezplatnym usg 4d i powiem wam dramat :( od 11 byly zapisy wiec stwierdzilam ze jak przyjade o 10 to bede pierwsza... Marzenie scietej glowy... Te tlumy ciezarnych tez tak myslaly...kilka krzesel wszystkie zajete wiec przyszlo nam stac godzine do zapisania.... Po 11 udalo mi sie wpisac i termin mialam za 4 godziny... Jesli sie spoznie to mnie nie przyjma... Ale bardzo mi zalezalo wiec bylam prze czasem... Byly 2 gabinety... Z czego jeden 4d a drugi 2d... No i niestety stwierdzili ze pierwszenstwo maja te w wyzszej ciaxy do 4d... Stracony czas... Wizyta 3minuty... Niczego sie nie dpwiedzialam tylko zdjecia dostalam i nastepna juz wchodzila... Dostalam jeden sliniaczek. Wystawiala sie szkola rodzenia gdzie nikogo nie bylo, panie z chustami, firmy farmaceutyczne i najlepsze bo pierwsza pomoc przy maluszku... No to mysle zapytam co robic przy bezdeczu... A Pani mi na to ze oni maja tylko 3 tematy o ktorych moga powiedziec a o bezdechu to nie....i bank komorek - tu akurat Pani mowila ciekawie....

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie terax czy to usg nie jest za czesto bo swoje mialam tydzien temu u mojego lekarza , dzisi w poniedzialek mam genetyczne u profesora i teraz sie martwie czy to nie za czesto i czy nic sie zlego przez to nie stanie

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z pozytywnych rzeczy tego dzisiejszego wyjscia na to usg bylo to ze dzirwczyny tam obecne powiedzialy mi ze w moim miescie sa organizowane dzis targi dla malych dzieci i wszystko jest duzo tansze ... No to pojechalismy z mezem... I tu mile zaskoczenie. Byl produvent mebli klups ktore sobie upatrzylismy. Dokladnie zestaw safari zyrafka . I byl dzis 15% taniej niz normalnie ma producent u siebie... No i kupilismy!!! Wiem ze mega za wczesnie ale co ma byc to bedzie. A ja mebelki juz mam z glowy :) nawet posciel tez kupilismy i tez 15% taniej :)

kasss, MartaM, Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta M to szkoda bo mi też sie camarelo podobał a też ma 162 cm
    Justyśka ja dlatego zawsze nosze reklamówke w torebce to teraz to nigdy nic nie wiadomo wystaczy chwila i ciężko do toalety dobiegnąć
    Blanka to współczuje szkoda tylko twojego czasu ale niestety tak bywa jak coś jest za free a sa chętni;)
    Usg na pewno nie zaszkodzi jak jest potrzeba robią nawet co dzien
    fajnie że masz juz mebelki jak sa okazję trzeba korzystać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 22:01

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kasss przykro mi ze tak to wygladalo :( a teraz tylko martwie sie ze za duzo tego usg bedzie w tak krotkim czasie...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie blanka na pewno wszystko bedzie dobrze w szpitalu np robia bardzo czesto jak ciąża jest zagrozona albo występuja krwawienia i nic zlego sie nie dzieję mysl pozytywnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 22:05

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje :) dzieki za pocieszenie ;)

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka dalam sie na to usg 4d nabrac w poprzedniej ciazy. Dziewczyny prawie sie pobily przy zapisach a kolejki takie ze szans nie bylo.

Pytalam lekarza czy usg szkodzi bo ze wzgledu na krwawienia mam czesto. Powiedzial, ze te fale nie maja wplywu na dziecko i jest co calkowicie bezpieczne. Dowodem na to jest moj zdrowy syn ktory smacznie chrapie obok mbie. Byl podgladany co tydzien do 16tc ze,wzgledu na krwawienia. Nic mu nie jest. Rozwija sie nawet szybciej niz ksiazkowe normy, nie choruje

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu boli brzuch i już sama nie wiem co myśleć. Ostatnio coraz częściej.. Myślicie,że może to być spowodowane odstawieniem luteiny? Lekarz kazał brac ale ostatnio przez te wyjazdy non stop zapominalam a że sie dobrze czułam to odstawiłam calkowicie. Jak Wam sie wydaje? Moze to byc przyczyną tych bóli w dole brzucha? To tak jakby pęcherz mnie bolał ale zapalenia nie mam...

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ