X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajny brzunio :-)

czekaja lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo udało mi się:) jakoś dodałam :D

lubicie swoje brzuszki? mi w ciąży pojawił się taki meszek, nie lubię go:( z bliska go widać:(

w ogóle mamy duży problem co do urządzenia pokoju dla dzieci, mamy z mężem zupełnie inne zdanie co i kiedy kupić i jak urządzić...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ale duże brzunio :) fajnie, że już masz namacalny dowód ciąży :) mi się wydaje, że u mnie nic nie widać, ewentualnie jakbym troszkę przytyła. jutro mam wizytę u mojej gin na 15:30. przyszły mi wyniki z genetycznego. Napisane jest, że istnieje niskie ryzyko wystąpienia wad więc jestem spokojniejsza choć trochę małe te prawdopodobieństwa u mnie ale to już pozostawię do oceny lekarzowi ;)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas fajny brzuszek :) a ja mam podobny chodź waga nie drgnęła u mnie i tak jak mówisz taki meszek na brzuchu się pojawił... i mąż się teraz śmieje ze mnie jak się zmieniam :D

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Anastacia weź L4 :) Ja natomiast tęsknię za pracą. Oczywiście nie za tą w domu :p Pani doktor nie pozwoliła wrócić do pracy nawet na 4 godziny dziennie :( Miasto przeszłam już wzdłuż i w szerz. Szlak mnie w domu trafia, bo ile można siedzieć w nim?! A jeszcze tyle czasu przede mną nim pójdę do pracy. Minimum rok. Po prostu dramat.
    już miesiąc temu moja gin chciała mi dac zwolnienie z racji 8 godzinnej pracy przy komputerze, ale nie chciałam.Rano wstać nie jest cięzko, ale jak juz wracam z pracy to ledwo mam siłe przebierac nogami

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    nie wierze, masakra dziewczyny skad bierzecie sile????????
    he he jakos daję radę

bella82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Anastacia weź L4 :) Ja natomiast tęsknię za pracą. Oczywiście nie za tą w domu :p Pani doktor nie pozwoliła wrócić do pracy nawet na 4 godziny dziennie :( Miasto przeszłam już wzdłuż i w szerz. Szlak mnie w domu trafia, bo ile można siedzieć w nim?! A jeszcze tyle czasu przede mną nim pójdę do pracy. Minimum rok. Po prostu dramat.
    na jakim stanowisku pracujesz??

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    ooo udało mi się:) jakoś dodałam :D

lubicie swoje brzuszki? mi w ciąży pojawił się taki meszek, nie lubię go:( z bliska go widać:(

w ogóle mamy duży problem co do urządzenia pokoju dla dzieci, mamy z mężem zupełnie inne zdanie co i kiedy kupić i jak urządzić...
    jesli jestes brunetką to normalne, że meszek sie pojawił...to wina hormonów

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    na jakim stanowisku pracujesz??

Ja pracuję jako kasjer - sprzedawca. Kasa jest komputerem u Nas. Ale moje obowiązki były szersze niż zawód. Z resztą ponoć kasa wytwarza duże pole magnetyczne i nie wolno tak długo siedzieć przy niej. Rozmawiałam z kierownikiem by przeniósł mnie. Przedstawiłam mu parę paragrafów :) Powiedział że musi się w to wgłębić. Ale i tak to nic nie zmieniło, bo pani doktor jest nieugięta. :(
    Szukałam czegoś na "czarno" ale jestem chyba kiepska w szukaniu.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie wiem czy wiesz ale nie należy brać jednoczesnie magnez z żelazem bo się wykluczają, najlepiej o różnych porach dnia, nie rozumiem tylko dlaczego lekarze o tym nie mówią nam

Wiem wiem Dorka dzieki za informacje ale staram sie nie lazczyc tabletek.

magnez lykam rano a zelazo po poludniu bo wiem ze nie powinnam. rano jeszcze biore eutyrox wiec tez nie moge brac zelaza przed jedzeniem bo te leki tez sie wykluczaja:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciezko Was nadrobic:)

ktoraś pytała gdzie mieszka wiec odpowiadam w Gdańsku:)

co do wizyt prywatnych to ja na kazdej wizycie mam USG i tez pewnie nie wyszlabym bez zobaczenia malucha na monitorze. W sumie dla lekarza to kolejne dziecko do podejrzenia ale przeciez dla nas to nasze malenstwo i moglybysmy patrzec i patrzec:)
    ze tez oni tego nie rozumieja:)
    ja sie nie moge doczekac polowkowego to wtedy nagram plytke i bede siedziec w domu i ciagle ogladac;)

dziewczyny jak u Was z siedzeniem?? ja chwile dluzej posiedze na krzesle to tak mnie boli kosc ogonowa ze masakra. niby to noramalne czytam ze mienica sie rozchodzi ale czasem az sie nie moge ruszyc tak boli.

w ogole siedzenie na krzsle mi nie lsuzy. dluzej jak godzine i brzuch boli.

u mnie rzuszka juz nie da sie ukryc:) wczoraj mialam luzna sukienke pojechalismy do znajomych ale od razu zobaczyli:)

wstalam dopiero o 9 i musze cos zrobic. ubrac sie posprzatac i jakis obiad zrobic:)

milego dnia dziewczynki.

a w nastepnej ciazy tez kupie sobie ten detektor:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam kazda z Was ktora jeszcze pracuje a w ogole ze pracowla w 1 trymestrze. szacun naprawde

co do wozka ja preferuje x lander:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Wiem wiem Dorka dzieki za informacje ale staram sie nie lazczyc tabletek.

magnez lykam rano a zelazo po poludniu bo wiem ze nie powinnam. rano jeszcze biore eutyrox wiec tez nie moge brac zelaza przed jedzeniem bo te leki tez sie wykluczaja:)

ale namacilam w tym poscie ale chyba wioadomo o co chodzi:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja wreszcie w poniedziałkowy poranek:) Wreszcie,ponieważ za 2,5 godz jade na wizyte podejrzeć mojego Szkraba. Ciekawe czy uda się panu dr dojrzec co tam chowa między nóżkami ;)
    Ja dopiero wstałam,bo wczoraj po weselu tylko 4godz złapaliśmy :/
    Z tego co sie orientuje z listy to jeszcze dwie z nas mają dzisiaj wizyte więc trzymam kciuki za wasze i swoją:)
    U mnie co prawda pogoda paskudna ale z powodu wizyty w mojej głowie świeci słoneczko :)

kasss, czekaja, slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się na dodatek rozchorowałam, wystarczyło żebym zmarzła i przebywała w przedszkolu z przeziębionymi dziećmi i proszę bardzo, jak nie urok to sraczka. Czuje się fatalnie i ratuje się tylko czosnkiem,herbatą z miodem i amolem.. O masakra, a od środy muszę już wyruszyć na uczelnie :) Czy są mamy które były w ciąży na studiach czy jestem sama? :D

Też mam ten meszek na brzuchu, w sumie to zawsze miałam, a teraz jest po prostu ciemniejszy, głupio to wygląda :)

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Udanych wizyt w dniu dzisiejszym :)
    Czekaja ja mam tak samo z tą kością ogonową,masakra jakby ktoś mi tyłek skopał. Dodatkowo mam sztywnienie w kręgosłupie,moja wada się uaktywniła ;/ w ciąży.

Mnie jutro czeka wizyta,wreszcie :) już nie mogę się doczekać.

Juusti zdrowia życzę.

Blanka85 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    Pocahontas ale duże brzunio :) fajnie, że już masz namacalny dowód ciąży :) mi się wydaje, że u mnie nic nie widać, ewentualnie jakbym troszkę przytyła. jutro mam wizytę u mojej gin na 15:30. przyszły mi wyniki z genetycznego. Napisane jest, że istnieje niskie ryzyko wystąpienia wad więc jestem spokojniejsza choć trochę małe te prawdopodobieństwa u mnie ale to już pozostawię do oceny lekarzowi ;)

u mnie taki brzuszek, bo są bliźniaki, ale urósł niemal z dnia na dzień, przez pierwsze 3 miesiące mimo tej bliźniaczej ciąży nic nie było widać, pod koniec tego 3 miesiąca dopiero waga ruszyła, chyba o kilogram, ale to może tylko dlatego, że się wody opiłam lub najadłam przed ważeniem :D

jak chodzę na co dzień w jakichś luźnych ubraniach i tunikach to prawie nic nie widać, muszę założyć coś obcisłego, żeby przypomnieć bliskim, że jestem w ciąży :)

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki trzymam kciuki za wizyty;) współczuje tym co pracują i muszą tak wcześnie wsawać ja śpie do 9 z drugiej strony tęsknie troche za pracą od siedzenia w domu można zwariować mam wrażenie że co dzien robie to samo. u nas pogoda paskudna a moje ciśnienie znowu 150/77 zapisałam się na jutro do lekarza bo boje się że jak bardziej skoczy bedzie problem a jak byłam ostatnio było w normie i powiedział że nie widzi problemu kazał mierzyć i obserwować juz mam dośc jak nie tarczyca to cisnienie lub infekcje co jeszcze??

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mnie pocieszylo jak w kalendarzu zobaczyłam że 40% ciąży za nami;)
    Bella i Noa08 w dzisiejszej poradzie dnia pisze ze drugi trymestr jest najlepszy na podróże;)

bella82, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    A ja się na dodatek rozchorowałam, wystarczyło żebym zmarzła i przebywała w przedszkolu z przeziębionymi dziećmi i proszę bardzo, jak nie urok to sraczka. Czuje się fatalnie i ratuje się tylko czosnkiem,herbatą z miodem i amolem.. O masakra, a od środy muszę już wyruszyć na uczelnie :) Czy są mamy które były w ciąży na studiach czy jestem sama? :D

Też mam ten meszek na brzuchu, w sumie to zawsze miałam, a teraz jest po prostu ciemniejszy, głupio to wygląda :)

pij herbate ze swiezym imbirem, tez pomaga. a amol pijesz czy tylko sie nacierasz?

ja tez mam meszek :-/

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ