X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja nie bede miala gdzie wracac wiec u mnie wychowawczy sie przedluzy ;-)
    Ja mam umowe do dnia porodu potem zasilrk macierzynski. ...i dalej szukanie pracy

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety umowa się kończy przed zakończeniem pełnego macierzyńskiego. Więc nie wiem co zrobię. Albo poszukam nowej pracy i wykorzystam cały urlop, albo poszukam żłobka i wrócę do pracy. Może kierownik mi przedłuży umowę ?! Zobaczymy.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    troche mnie pocieszylo jak w kalendarzu zobaczyłam że 40% ciąży za nami;)
    Bella i Noa08 w dzisiejszej poradzie dnia pisze ze drugi trymestr jest najlepszy na podróże;)

Kasss a mam pytanie odnosnie kalendarza , czy masz Premium ? Bo u mnie nie widac ile procent zamna a ciekawe to jest , sa tylko porady dnia , tez przydatne bardzo. I czy jak nie mam wykupionego pakietu premium to nie moge zobaczyc co sie kryje za tymi serduszkami w danym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:20

Dorka1979 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dziewczyny rozmawiacie z brzuszkami??:)

Maz kazdego dnia rozmawia , smiesznie bylo za pierwszym razem , bo maz sie przedstawil z imienia i nazwiska dzidzi ;-)

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ale masz cudowny brzuszek , wydaje mi sie ze jeszcze z miesiac moze poltorej i wszystkie bedziemy mialy widoczne brzuchy ;-) juz na maxa bez watpliwosci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:29

Pocahontas lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla zainteresowanych:
    http://www.happymum.pl/

pododbno fajne gatunkowo i całkiem ładne - słowa koleżanki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Kasss a mam pytanie odnosnie kalendarza , czy masz Premium ? Bo u mnie nie widac ile procent zamna a ciekawe to jest , sa tylko porady dnia , tez przydatne bardzo. I czy jak nie mam wykupionego pakietu premium to nie moge zobaczyc co sie kryje za tymi serduszkami w danym tygodniu?
    chyba jeszcze mam wykupiłam jeszcze na różowej sronie na 3mc pewnie niedługo się skonczy myslałam że wszystkim pokazuje bo jak patrze na kalendarze na tablicy to wszedzie pisze.
    Ja planuje wrócić po roku jak teściowa z dzidzią zostanie bo 'mamusi' nikt dzieci nie bawił to ona też nie bedzie mimo ze nie pracuje a tesciowa gotowa z pracy zrezygnować

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja mam umowe do dnia porodu potem zasilrk macierzynski. ...i dalej szukanie pracy

ja jestem na okresie probnym do stycznia, wiec tez bede miala przedluzona umowe do dnia porodu, potem zasilek a potem nic :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa08 spróbuj udostępnić kalendarz to zobaczymy na tym pasku co są trymestry jest napisane ile %

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowe na czas nieokreslony. Cale szczescie :) zostane rok a pizniej wychowawczy i bede miala gdzie wrocic... Ale teraz o tym nie mysle ;) jeszcze duzo czasu mi zostalo do tego dnia ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja jestem na okresie probnym do stycznia, wiec tez bede miala przedluzona umowe do dnia porodu, potem zasilek a potem nic :-)
    Ja mam umowe do 10 pazdziernika 2014r i mialam dostac juz na czas nieokreślony ale spowodu ciąży przedłuża mi tylko do porodu.coz poszukam innej pracy

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta troche mnie nie było ale już nadrobiłam co pisałyście

Juusti69 ja w pierwszej ciąży robiłam magistra na ostatnim roku i najlepiej obronę miałam 1 lipca a urodziłam 2 lipca niestety do obrony mnie nie dopuściła w pierwszym terminie a sie z nią umawiałam że jak np bede w szpitalu to koleżanka pracę bedzie moją wozić na poprawki idt i sie zgodziła i niby praca była ok a jak na ostatnie spotkanie nie pojachałam bo wyladowałam w szpitalu to sie okazało że nie podpisała mi pracy a po obronie powiedziała dziewczynom że specjanie tak zrobiła bo sie bała że urodze i broniłam sie we wrześniu razem z małą

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pracy ja na szczęście mam własną działalność

co do kosza i wiaderka jakoś nie mam przekonania

ja w salonie planuje postawic łóżeczko mamy akurat dwa jedno swoje drugie po męża chrześniaku bo na górze w sypialni jedno a na dole siedzimy cały czas wiec musi być coś na dole

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziś kolejny dzień mojego powrotu do pracy i na razie (odpukać) bardzo dobrze to znoszę. I siedzenie i pracę przy komputerze. Udało mi się na jutro umówić do mojego lekarza i zobaczymy co mi powie. Trzymajcie proszę kciuki :)

Chyba z racji pogodny jedyne co mi dziś doskwiera to głowa. Boli koszmarnie i jak wrócę do domu to chyba pójdę prosto do łóżka.

Co do urlopu macierzyńskiego to ja się zastanawiam - myślę, że po pół roku będę chciała zacząć wracać tzn. robić coś w domu jeśli będzie taka szansa. To kiedy realnie wrócę do biura uzależniam od tego jak uda mi się zorganizować opiekę dla Juniora.

Konwalianka Happymum z tego co kojarzę ma i ładne i dobre gatunkowo rzeczy, ale chyba i dość drogie :/

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet - no niestety ceny dość wysokie ;/

a ja własnie nie mogę siedziec przy kompie, zauważyłam, że jak długo siedzę, brzuch mam jak kamień i właśnie zaczyna się kłucie w szyjce, aletgo zazdroszczę Scarlet, i tego, ze cieszy Cię powrót do pracy i tego, że nic nie dolega :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusieńki. Ja właśnie klikam z pracy. Pracuję 8 godz. przy komputerze ale na razie nie wybieram się na l4 bo w pracy, wśród ludzi, lepiej się czuję niż sama w domu. Poza tym jak mam wolne to śpię do oporu a później cały dzień mi się nic nie chce.

Przesyłam wam fajnego linka. Macie tu wszystkie przydatne inf. na temat urlopów rodzicielskich. Jest tego sporo, więc może każda z was coś się przyda. http://rodzicielski.gov.pl/mama

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze wizyty.

bella82, Emily83 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    co do pracy ja na szczęście mam własną działalność

co do kosza i wiaderka jakoś nie mam przekonania

ja w salonie planuje postawic łóżeczko mamy akurat dwa jedno swoje drugie po męża chrześniaku bo na górze w sypialni jedno a na dole siedzimy cały czas wiec musi być coś na dole
    ja też mam własną działalność od stycznia i zastanawiam sie jak bedzie wygladal macierzynski w moim przypadku

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah88 jeżeli przez co najmniej pół roku opłacałaś sobie składkę chorobową to powinnaś mieć normalnie prawo do macierzyńskiego.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronce do której link podałam wyżej, jest także o mamach prowadzących dział. gosp. :-)

4e3f84b95f.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie cieszę.. przełożyłam usg połówkowe z 28 października na 21 październik i tym sposobem zamiast w 22tygodniu będzie w 21 tygodniu, co dla mnie i tak długo trzeba czekać :)

slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ