X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna- widzę że w każdej przychodni jest inaczej, ja nie narzekam, naprawdę i położne i gin jest ok, tym bardziej że prowadziła moją 1szą ciążę, więc nie zmieniam.

Ja jak pojechalam rodzić przyjąl mnie lekarz specjalista od USG, który u nas wykonuje USG, ale zaraz kończył zmianę i przy porodzie byl inny lekarz, starszy , ale nie zapomnę do końca życia jego słów jak mnie zszywał:

,,Proszę Pani, proszę się nie ruszać, bo na końcu tej nitki jestem ja, ważę 87 kg " :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 16:32

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ta moja tak bada- ze narpawde boli- boje sie ze mi cos uszkodzi:)

nawet cytologie czulam- jak mi stukala ta szczoteczka..

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet to mam nadzieje że znajdziemy dobrego lekarza ja bede chciała rodzic narutowicza i mówią żeby gin który nas prowadzi należał do jakiegoś szpitala a ten mój z nfz tam nie nalezy
    A ja jak wczoraj pytałam co z porodem, w jakim szpitalu, bo on nie pracuje w żadnym w pobliżu. Powiedział mi, że teraz nie ma rejonizacji, że jaki lekarz prowadzi to u niego trzeba i powiedział, że gdzie chcę tam mogę rodzić i że nie poleca tych szpitali w mojej okolicy tylko w Sulechowie a to jest jakieś 80 km. ode mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) Miało mnie nie być, ale zaglądam się pochwalić ;) Zrobiłam jeszcze dzisiaj test krecha wyskoczyła błyskawicznie i chyba nieźle ja widać co? 20jk9rl.jpg Znaczy że beta rośnie ;)

bella82, MamaAdasia, SunSun, mizzelka lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że mam wyjątkowe szczęście. Od pierwszej w życiu wizyty chodzę do tego samego ginekologa położnika na nfz. Przy każdej wizycie usg dopochwowe, komplet badań cytologia i krew minimum co 1-1,5 roku. Na pierwszą 'ciążową' wizytę jestem zarejestrowana na 25 lipca, mimo tego gdy zaniepokoiły mnie bóle i delikatne plamienia pojechałam bez rejestracji następnego dnia. Przyjął mnie bez problemu, zbadał, potwierdził na usg ciąże, pouczył, wypisał leki i zaprosił na kolejną wizytę za 3-4 tygodnie. To co tu czytam o zachowaniu ginekologów aż mi się w głowie nie mieści.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dorka można rodzic gdzie się chce u nas to jest jeden z najlepszych szpitali w Krk i niektórzy ginekolodzy też tam przyjmują i dla tego takiego szukam ale zobaczymy jak to będzie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chodze i prywatnie i na nfz :-) i tak bede chodzic przez cala ciaze :-)zawsze warto wysluchac opinii 2 lekarzy :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka 80 km to daleko zwłaszcza że szybko trzeba dojechac bo nie wiadomo kiedy się zacznie;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Hej hej ;) Miało mnie nie być, ale zaglądam się pochwalić ;) Zrobiłam jeszcze dzisiaj test krecha wyskoczyła błyskawicznie i chyba nieźle ja widać co? 20jk9rl.jpg Znaczy że beta rośnie ;)
    Gratulki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę co zrobię, może po prostu wezmę sobie prywatną położoną w szpitalu w którym urodziłam poprzednią dwójkę

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dopiero pierwszy trymestr a Wy już o takich poważnych tematach. Ja chodze prywatnie bo u mnie na nfz przyjmuje taki stary pryk... masakra. Moj gin pracuje też w szpitalu 70km ode mnie ale na szczęście 25km od mojej miejscowosci tez jest szpital w ktorym pracuje moja mama i do tego na oddziale dzieciecym wiec o porodzie na razie nie mysle. Najwazniejsze,zeby pierwszy trymestr minął bez większych niespodzianek. Reszta poźniej :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po dłuższych namysłach stwierdziłam że oprócz do lekarza prywatnego będę chodzić też na NFZ, jutro z rana się zapiszę, myślicie, że jak powiem w rejestracji że jestem w ciąży to przyspieszą mi wizytę i nie dostanę za dwa miesiące dopiero :D idę po skierowania na potrzebne badania :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie dobry temat i jak nabardziej na czasie :D bo w koncu wybieramy co bd sie dziać przez te 9 miesięcy z nami i w koncu komu zaufać :P
    już przesadą by było wybieranie wózka :D bo akurat na to to mamy duuuuuuużo czasu :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam? Ja dzisiaj mam jakieś dziwne ukłucia w podbrzuszu jakby ktoś mi do macicy wbijał małe szpileczki i oczywiście niepokój :(

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Hej dziewczyny jak tam? Ja dzisiaj mam jakieś dziwne ukłucia w podbrzuszu jakby ktoś mi do macicy wbijał małe szpileczki i oczywiście niepokój :(

Anulka26 nie przejmuj się.

Wyjdź na spacer i odpręż się:)ja dziś poleguję w domku. Jutro wizyta, może uda się zobaczyć coś więcej niż ostatnio.

Trzymajcie się dziewczyny, udanej niedzieli:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja ;)
    kochana więc u mnie było to tak:

Prawie dwa lata namawiałam męża na drugie dziecko, wreszcie mój kochany leniu w styczniu zgodził się!!!
    Pod koniec stycznia wyjęłam wkładkę hormonalną Mirena, to było zaraz po skończeniu miesiączki. Lekarz pozwolił się nam starać od razu ale ja wolałam odczekać miesiąc.

Pod koniec lutego zaczął się pierwszy cykl starań.

Teraz był nasz 5 cykl starań, wspomagałam się wiesiołkiem i wit.B6 i właśnie dziś zobaczyłąm bladziocha na moim teście ;)

termin porodu wg OF 24/25 Marzec ;)

MamaAdasia, slodka100, Anulka26, mizzelka, MartaM, Niunia86 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anastazjaaa :-) miło Cię tu widzieć u nas :-) gratuluję bladziocha i trzymam mocno kciuki za Ciążę :-*
    My juz w domku! :-)

Anastazjaaa, MartaM, Niunia86 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Anastazja!!
    Bedziesz miala 7 lat roznicy miedzy dziecmi. Pewnie starszak Ci pomoze :)
    Gotowa na powrot do pieluch i nieprzespanych nocy? Ja jeszcze sie z tego nie wygrzebalam a tu juz nastepne w drodze. Bede miala 21 miesiecy roznict

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy gotowa, stanowczo nie!!! Wszystko juz zapomniałam.... Na szczęście mam kilka miesięcy żeby poprzypominac sobie ;)
    Żałuję że będzie tak duża różnica wieku, dzieciaki raczejsie nie pobawia. Ale los napisał mi taki scenariusz, wiec biorę co daje ;)

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja - serdeczne gratulacje, a więc udało się !!!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ